Serie A - souhrn 22. kola

30.01.2010, 20:01, aktualizováno 31.01.2010, 22:39
Komentáře a souhrny
Juventus opět ztratil doma body, s Laziem jen remizoval 1:1. Zápas Interu v Parmě byl odložen a pronásledovatelé tak měli možnost něco stáhnout z náskoku italského mistra. AC ovšem doma jenom remizovalo s Livornem, římské AS v závěru vydřelo výhru nad Sienou. Fiorentina remizovala v Cagliari, v sobotu ztratily Palermo a Neapol...

Juventus FC - SS Lazio 1:1

31.01.2010 20:45

Góly: 70. Alessandro Del Piero (pen.) - 78. Stefano Mauri

Premiéra Alberta Zaccheroniho na lavičce Juventusu se příliš nevyvedla. Stará dáma totiž nebyl schopna v domácím prostředí zdolat rovněž trápící se Lazio Řím. Konečná remíza 1:1 tak pro Juve i Lazio nic neřeší.

Oba trápící se celky toho v průběhu první půle příliš neukázaly, Candreva se svým střeleckým pokusem neuspěl a totéž platilo pro veterána Del Piera, který pro změnu pálil vysoko nad. Zhruba po půlhodině hry se dostala Stará dáma do zajímavých příležitostí, Juve svého soupeře přimáčklo ale výsledek bylo jen několik zablokovaných ran se střední vzdálenosti. O chvíli později na sebe znovu upozornil Candreva, ale ani jeho druhý pokus, nutnou podotknou, že z velmi dobré pozice i vzdálenosti, příliš vzruchu nepřinesl, neboť šel nad. O něco nebezpečnější byla přizvednutá Melova hlavička a Chielliniho promáchnutí v blízkosti brankáře Muslery. Vůbec největší šanci Juventusu měl Diego, jehož střelu Muslera neudržel, naštěstí pro hosty se k dorážce nedostal Sissoko. Lazio příliš branku Manningera neohrožovalo, přesto mohlo jít do vedení. Záložník Mauri na hranici pokutového území vystřelil a Manninger musel s vypětí všech sil vyrážet na rohový kop. Nepříliš zajímavý první poločas skončil 0:0.

Druhý poločas pokračoval prakticky ve stejném tempu , ovšem s tím rozdílem, že se diváci konečně dočkali branek. Nejprve však promarnil další šanci brazilec Diego s jehož střelou si Muslera poradil.Ostře pálil i Candreva, jehož střelu Muslera vytáhl. Pak už přišly zmiňované góly, Diakite podle verdiktu sudího fauloval Del Piera a kopal se pokutový kop, opakovaný záznam však ukázal, že kontakt byl minimální. Nařízenou penaltu zkušeně proměnil Alessandro Del Piero - 1:0 pro Juventus. Staré dámě ale jednobrankové vedení příliš dlouho nevydrželo. Hned za osm minut totiž Mauro Zarate přihrál Maurimu, a ten velice brzo vyrovnal na 1:1. Do konce hrací doby už se nic vážného nestalo.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Atalanta Bergamo 2:0

31.01.2010 15:00

Góly: 36. Angelo Palombo, 45+1. Giampaolo Pazzini

Sampdoria Janov navázala na poslední výhru a v domácím prostředí nezaváhala proti Atalantě. Domácí rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, když se trefili Palombo a Pazzini. Blucerchiati tak stále bojují o účast v evropských pohárech.

Sampdoria se na svého soka vrhla, nečekané zakončení Pazziniho málem skončilo v brance, hosté z něho vytěžili alespoň rohový kop. Na druhé straně měl těžkou pozici Adriano, přesto nebezpečně vystřelil a brankář Storari měl co dělat. Ve 36. minutě se dostali domácí do vedení, Angelo Palombo se pěkně trefil přesně k tyči z poměrně velké vzdálenosti - 1:0 pro Sampdorii. Do poločasu se janovskému celku podařilo navýšit vedení, Semioli perfektně zabojoval, získal míč a centrem našel před brankou operujícího Pazziniho - 2:0 pro domácí.

Hosté se mohli ještě vrátit do zápasu, defenzivní chybu vyrobil Lucchini a Chevanton jí trestuhodně nepotrestal. Chevanton byl i v další šanci, zprava postupoval na Storariho sám ale nepřekonal ho. Storari pak do třetice všeho dobrého a zlého dobře zasáhl i proti střele Guaranteho. V samotném závěru pak zbytečně Padalino protestoval a rozhodčí mu udělil druhou žlutou kartu v zápase.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Bologna FC 1:1

31.01.2010 15:00

Góly: 49. Sergio Pellissier - 12. Marco Di Vaio

Sestupová bitva mezi Chievem a Bolognou žádné větší rozuzlení nepřinesla, když na Di Vaiův gól z úvodu duelu odpověděl po přestávce Sergio Pellissier a rozhodl o konečné remíze 1:1.

Hned po pár minutách se po Mudingayiově centru ocitl v šanci Di Vaio, ale branku netrefil. Vše si nahradil v 19. minutě, když si naběhl na Modestův pas a přehodil Sorrentina. Martins Adailton málem zvýšil na 2:0, ale když už jeho volej nezastavily Sorrentinovy rukavice, pomohla tyč. Aby se neřeklo, hrozilo také Chievo, ale střely Pellissiera a Luciana se mezi tři tyče nevešly. Do poločasu ještě boční síť trefil Sardo.

Čtyři minuty po změně stran se už ale mohli domácí příznivci těšit z druhé branky zápasu, tentokrát jí již ale vstřelil jejich miláček, Sergio Pellissier. Mantovaniho centr prošel přes Abbruscata a Pellissier neměl ve skluzu problém přesně zakončit. Patnáct minut před koncem ještě riskoval vlastní gól Luciano, ale míč naštěstí skončil v boční síti.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 2:2

31.01.2010 15:00

Góly: 36. Andrea Lazzari, 48. Davide Astori - 8. Marco Marchionni, 63. Stevan Jovetić

Cagliari doma bojovalo čtyřicet minut v deseti, ale nakonec s Fiorentinou vyválčilo remízu 2:2. Ta ho udrží v tabulce právě před Violou, která nadále tápe.

Loňský zápas skončil výhrou Cagliari 1:0, ale podobný scénář hosté odmítli hned v úvodu. V osmé minutě zleva nacentroval Stevan Jovetič a míč se přes Montoliva dostal až k Marchionnimu, který z penalty přesnou ranou otevřel skóre. Ani ne o minutu později chtělo Cagliari červenou pro Felipeho, když na hranici vápna sestřelil Cossua, ale vedle něj stál ještě spoluhráč, takže to nakonec vyřešila karta žluté barvy.

Po dvaceti minutách domácí ztratili gólmana Federica Marchettiho, jenž hřiště opustil s nataženým svalem. Do branky tam musel Vigorito, k vůbec prvnímu zápasu v Serii A. Ve 36. minutě se Cagliari dočkali vyrovnání. Přesným pasem vyslal Lazzariho Cossu a domácí fotbalista tvrdou střelou srovnal. V nastaveném čase prvního dějství ještě zahrozil Cossu, ale míč se pouze otřel o tyč.

Jen pár minut po přestávce ale Caglari dotáhlo obrat do zdárného konce, po rohovém kopu na 2:1 otočil hlavičkující Astori. Po pár minutách ale fauloval Cossu a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Fiorentina se tak vrhla vší silou do útoku a v 63. minutě srovnala i ona. Marchionni poslal míč z brankové čáry proti noze Jovetiče, jenž přesně zakončil. Gól mladý Srb oslavil zdviženým dresem spoluhráče Mutua.

O šest minut později ale mohli jít domácí i v deseti zpět do vedení, Lazzari po Biondiniho připrávce ale orazítkoval břevno. Obě mužstva ještě v závěru měla své šance, ale Nené, Conti, ani Santana se neprosadili a zápas skončil 2:2.

Více informací k zápasu

AC Milán - AS Livorno 1:1

31.01.2010 15:00

Góly: 44. Massimo Ambrosini - 53. Cristiano Lucarelli

Livorno šokovalo San Siro, když prakticky z jediné velké šance dokázalo vyrovnat na konečných 1:1. Milán byl po celou dobu lepším týmem, ale nedokázal vstřelit více než jednu branku. AC tak ztratilo v boji o titul a navíc se na něj v tabulce dotahuje AS Řím.

První šanci utkání měl na svědomí Ronaldinho, jenž se ujal volného přímého kopu, vzdálenost od branky byla přeci jenom příliš velká, takže Benussi v celku bez problému zlikvidoval. Další střelecký pokus, rovněž z velké dálky, si připsal Massimo Ambrosini, jeho střela šla hodně nad. První volný přímý kop měl na starosti Ronaldinho, ten druhý, z mnohem výhodnější vzdálenosti, si vzal Beckham, branku hostí minul jen těsně. Rossoneri byli jasně lepší týmem a Livorno se jenom bránilo, Ronaldinho z další velké šance orazítkoval pravou tyč Benussiho branky. Před koncem prvního poločasu se podařilo hráčům AC Milán přeci jenom vstřelit úvodní branku. Centr Davida Beckhama nedokázal brankář Benussi poslat mimo nebezpečí, míč se dostal k Ambrosinimu a kapitán domácích neměl problém do prázdné branky skórovat - 1:0. Milánští vedli po prvním poločase naprosto zaslouženě.

Také druhý poločas začali lépe domácí favorité, Antonini našel před brankou Huntelaara, který v tísni minul. Livorno mělo jednu velkou šanci a tu proměnilo, šokující vyrovnání zařídil po nepříliš povedené Bellucciho střele Lucarelli, jenž byl na samé hraně ofsajdu - 1:1. Milán se pochopitelně s tímto stavem nechtěl smířit, v další blízkosti brankáře se ocitl Huntelaar, znovu však mířil nepřesně. V závěru mohl strhnou vedení na stranu Milána Ambrosini, jeho hlavičku Benussi chytil, domácí ještě reklamovali penaltu, ale ta se nekopala.

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Siena 2:1

31.01.2010 15:00

Góly: 29. John Arne Riise, 88. Stefano Okaka - 41. Simone Vergassola

Fotbalisté římského AS nadále pokračují v dobrých výkonech a bodově se přibližují milánskému AC. Giallorosi tentokrát vyhráli 2:1 nad poslední Sienou, když vítězsnou branku zaznamenal až dvě minuty před koncem Okaka.

AS Řím začal náporem, po rohovém kopu domácích vznikl před brankou Sieny solidní závar, Mottův volej Curci vyrazil, vzápětí Juan zblízka nedokázal prostřelit bránícího Malaga. Ještě ve větší šanci byl o chvíli později obránce Riise, jenž si zaběhl na dlouhý pas a perfektním volejem trefil jen dobře postaveného Curciho. Ve 29. minutě už se norský obránce mohl radovat, někdejší hráč Liverpoolu se nachází v dobré formě a v podobné šanci, znovu z voleje prostřelil Curciho. Střela byla dobře mířená a brankář Sieny se natahoval na zadní tyč marně - 1:0 pro AS Řím. Siena neměla moc šancí, přesto ve 41. minutě dokázala vyrovnat, rohový kop se dostal až k Jajalovi, jehož střelu Julio Sergio vyrazil před dobíhajícího Vergassolu, jenž vyrovnal na 1:1.

Giallorosi byli aktivnější i v průběhu druhého poločasu a poslední Sienu vůbec nepouštěli do šancí. De Rossi a Julio Baptista minuli branku, Taddei si vedl o něco lépe, po rohovém kopu se zmocnil míče a Curci musel ukázat své brankářské umění. Brankář Sieny svůj celek hodně držel, poradil si i s nebezpečnou hlavičkou Nicolase Burdissa. V 88. minutě přeci jenom inkasoval podruhé, střídající Pit přihrávkou našel Okaku, který z jakési otočky efektivně rozhodl utkání - 2:1.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Udinese Calcio 1:1

31.01.2010 15:00

Góly: 80. Marco Biagianti - 32. Antonio Floro Flores

Udinese se i nadále trápí, díky špatné koncovce pouze remizovalo v Catanii a jeho stav je stále kritický. Přitom na Stadio Massimino vypadalo až do 80. minuty dobře, jenže pak vyrovnal Biagianti.

Gokhan Inler v úvodu nevybíravě zasáhl Silvestreho a Catania se dožadovala penalty, ale sudí jejich apel nevyslyšel. Flora Florese pak na druhé straně musel likvidovat gólman Andujar. Po půlhodině hry se poprvé měnilo skóre, Udinese využilo nepohyblivé obrany soupeře. Silvestre se nevěnoval letícímu míči, načež odcentroval Isla a hlavičkující Floro Flores rozjásal hostující příznivce. Těsně před poločasovou přestávkou byla Catania blízko vyrovnání, Llama obešel Zapatu a vypálil, ale do dráhy letícího míče se postavil Isla.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se ocitl v šanci Spolli, když tečoval Llamův roh, ale míč zamířil těsně vedle. V 75. minutě byl v akci opět Llama, jenže poslal míč před branku a Martinezovi chyběly jen milimetry, aby na míč dosáhl. Za hosty pálil Corradi, ale z Di Nataleho nahrávky toho příliš nevytěžil. Udinese poté zmařilo i několik dalších šancí a deset minut před koncem přišel trest, Marco Biagianti utekl obraně a rozhodl o definitivní remíze.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Janov CFC 0:0

30.01.2010 20:45

Góly: -

Janov doslova vydřel v Neapoli remízu a se získaným bodem může být spokojen. To samé se nedá říci o domácích, kterým hned dvakrát v radosti zamezila branková konstrukce.

Neapol Janov neporazila už osm let a dnes chtěla nepříjemnou bilanci přetrhnout. Už po čtyřech minutách se málem mohla radovat, když byl Dario Dainelli blízko brance, ale nakonec se štěstím "minul". Stadio San Paolo smáčel hustý déšť a do velkých kaluží se musel položit De Sanctis, aby zlikvidoval ránu Criscita z trestného kopu.

Středem pozornosti se poté stal sudí Morganti, který necitlivě posoudil faul na Maggia, který okamžitě odpískal, ačkoliv se Gargano ocitl sám v pokutovém území. Také Marco Amelia musel do akce, proti Quagliarellovi zasáhl dobře, Hamšík branku přestřelil. Těsně před přestávkou přišla největší dosavadní šance domácích. Paolo Cannavaro si chytře vyměnil přihrávku se spoluhráčem, ale následně míč napálil pouze do břevna.

I po změně stran hrozila zejména Neapol. Denis v akci jeden na jednoho proti Ameliovi zklamal. Vzápětí se snažil vše napravit, ale místo aby nahrál lépe postavenému Hamšíkovi, tak vystřelil a nezamířil přesně. Dossenovu hlavičku musel Amelia vyrážet z lajny, ale střídající obránce stál stejně v ofsajdu.

Na druhé straně pálil nad Sculli, ale to bylo ze strany Janova tak vše. V 88. minutě se dostal do velké příležitosti Quagliarella, ale hlavičkou gólmana nepřekonal. V nastavení ještě pálil Cigarini, ale ani on branku netrefil.

Více informací k zápasu

AS Bari - Città di Palermo 4:2

30.01.2010 18:00

Góly: 5. Leonardo Bonucci, 7. Édgar Álvarez, 62. Barreto (pen.), 84. Vladimir Koman - 28. Edinson Cavani, 54. Javier Pastore

Na úvod kola byl k vidění skvělý fotbal a především šest branek, čtyři do sítě Palerma a dvě do sítě Bari. Domácí tedy zvítězili 4:2 a znovu potvrdili, že ze stadionu San Nicola se vozí body velmi těžce. Utkání ovlivnila červená karta, kterou obdržel sicilský Liverani.

Domácí začali aktivně a už po sedmi minutách proměnili dvě velké příležitosti. Z rohového kopu se prosadil Leonardo Bonucci a bylo to 1:0. Hned z další šance domácích padla druhá branka. Edgar Alvarez se dostal do situace jeden na jednoho a s brankářem Palerma si poradil - 2:0. Hosté tedy velice brzy prohrávali o dvě branky, nicméně nevzdali se a ve 28. minutě snížili na 2:1. Ještě předtím, než došlo ke snížení, měl velkou šanci Fabrizio Miccoli, který z přímého kopu napálil brankovou konstrukci. Pak už došlo k avizovanému snížení, Balzaretti přesně přihrál Cavanimu a ten nezaváhal - 2:1. Bari mohlo brzy opět zvýšit na rozdíl dvou branek, ale Alvarez trefil boční síť. Po půlhodině hry přišla pro Palermo další nepříjemnost, zranil se totiž Balzaretti a do hry musel Melinte. Jen o malou chvíli později vstřelil třetí branku domácích Alvarez, ta však pro údajný ofsajd nebyla uznána. V prvním poločase tedy bylo na co se dívat, Bari vedlo 2:1.

Zanedlouho po úvodním hvizdu druhého poločasu dokázal sicilský celek vyrovnat, Pastore zamotal hlavu obráncům a povedenou střelou, která zapadla k tyči, vyrovnal na 2:2. O další chvíli později si hosté celý zápas zkomplikovali, neboť Liverani obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Bari početní převahu využilo, Melinte v pokutovém území fauloval Masiella a kopala se penalta, tu s přehledem proměnil Barreto a Bari potřetí v zápase vedlo, tentokrát 3:2. Domácí měli několik šancí vstřelit pojistku, ovšem to se ji podařilo až v 84. minutě, kdy se prosadil Koman - 4:2. Palermo mohlo ještě v závěru snížit na 4:3, ale Cavani v tutovce na Gilleta nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán21154245:1949
2.AC Milán21125436:2241
3.AS Řím22125537:2641
4.SSC Neapol22108431:2438
5.Juventus FC22104834:2934
6.Città di Palermo2297629:2534
7.UC Sampdoria2296728:3033
8.Cagliari Calcio2195734:2632
9.AS Bari2288630:2432
10.Janov CFC2295835:3632
11.ACF Fiorentina2194828:2431
12.Chievo Verona2285923:2329
13.Parma FC2185824:2929
14.Bologna FC22661024:3124
15.SS Lazio22410817:2322
16.AS Livorno22641214:3022
17.Udinese Calcio21561023:2821
18.Calcio Catania22481022:3020
19.Atalanta BC22451320:3417
20.AC Siena22341523:4413
Zbývající zápasy
31.01. 15:00Parma FC - Inter Milán

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (416)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele