Primera Division - souhrn 9. kola

31.10.2009, 19:53, aktualizováno 01.11.2009, 22:56
Komentáře a souhrny
O vítězství Valencie v Malaze rozhodl jediným gólem Navarro. Villarreal si proti Tenerife konečně s chutí zastřílel. Doma vyhrála i Zaragoza a Mallorca, Espanyol se s Valladolidem rozešel smírně. Ani klání mezi Deportivem a Gijónem vítěze nemělo. Real Madrid zvládl derby s Getafe a stáhl náskok vedoucí Barcelony, která v poslední minutě přišla o výhru v Pamploně.

Real Madrid - Getafe CF 2:0

31.10.2009 18:00

Góly: 53. Gonzalo Higuaín, 56. Gonzalo Higuaín

Real zažehnal chvilkovou výsledkovou krizi a porazil doma Getafe. Obě branky si připsal Gonzalo Higuaín, přičemž Bílý balet hrál větší část utkání oslabený o vyloučeného Albiola. Real tak získal potřebné sebevědomí pro důležité zápasy s Atléticem a AC Milán.

Domácí nastoupili s několika změnami. Nalevo v obraně se postavil Arbeloa, na místo levého křídla se posunul Marcelo, na opačné straně zálohy se objevil Higuaín a na spojce Kaká místo kapitána Raúla, který zůstal na lavičce. Hosté v modrém vyběhli na trávník svého městského soka v očekávané sestavě.

Prvních deset minut zápasu se neslo ve znamení oťukávání obou mužstev, Lassovu střelu lapil Ustari. Pak se hosté trochu zlobili po strkanici mezi Pedro Leónem a Arbeloou, kdy bývalý hráč Liverpoolu poslal mladého záložníka Getafe na zem, ale rozhodčího píšťalka zůstala němá. Hosté se rozhodně prostředí ani soupeře nezalekli a tlačili se dopředu zejména přes pravou stranu.

Pěknou příležitost měl v 15. minutě Marcelo, ale po přihrávce Benzemy pálil pravačkou nad. O dvě minuty poté se do střely Benzemy vrhl Mario. Madrid pokračoval v tlaku, špatně odkopl Ustari, ale Higuaín mu centrem míč vrátil. Ve 27. minutě došlo k první významné situaci v utkání, když byl po faulu na Soldada přísně vyloučen Albiol. Pedro León z přímého kopu následně minul těsně Casillasovu svatyni.

Paradoxně tato událost domácí povzbudila. Arbeloa se přesunul na pravého beka, Marcelo na levého a Ramos na stopera. Akce táhnul hlavně Kaká, který připravil ve 35. minutě čistou gólovou akci Benzemovi, ten však zblízka neproměnil. O chvíli nato se brazilský špílmachr svalil v pokutovém území, ale penalta se nepískala.

Real pokračoval v aktivitě. Po centru Arbeloy a odkopnutí hostí střílel nad Xabi a minutu poté se Benzema obtočil kolem svého strážce, ale míč poslal vedle. Ve 43. minutě chytil ránu Higuaína Ustari a na opačné straně se vytáhl Casillas, který bravurně vyrazil neméně pěknou hlavičku Soldada po centru Maného. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhá polovina utkání začala opět hlavičkou Soldada, kterého napodobil na druhé straně Kaká. Pak zachránil pěkně Ustari, když se před něj dostal po narážečce Lass a pálil levačkou. Po následném rohu hlavičkoval těsně vedle Benzema. V 52. minutě pálil mimo Manu a pak již stadion explodoval nadšením.

Marcelo načechral centr za Maria, Higuaín sklepl míč hrudí a levačkou nedal Ustarimu šanci. Na druhé straně střílel vystřídavší Albín. O tři minuty mohli domácí diváci však jásat znovu. Celestini ztratil v souboji s Lassem míč, Benzema posunul z brejku na Higuaína a ten placírkou překonal Ustariho podruhé.

Higuaín mohl zkompletovat hattrick, ale nezpracoval dobře centr Marcela. V 62. minutě pěkně prošel Albín a po jeho přihrávce střílel mimo Soldado. O minutu později si oba hráči akci zopakovali, ale Casillas střelu Soldada zneškodnil. Stejně se vedlo střele Gavilána, který se pokoušel překvapit brankáře Realu z takřka nulového úhlu.

V 66. minutě měl opět šanci z kategorie velkých Higuaín, který se zbavil Maria a křižnou střelou trefil tyč Ustariho branky. Getafe se tlačilo dopředu, do Casillasovy náruče střílel Celestini. Pak naservíroval Higuaín přihrávku Kaká, ale toho Ustari vychytal. Po pěkné akci Celestiniho pálil opět do Casillase Gavilán.

Poslední třetina poločasu uplynula v relativní pohodě, Real Getafe do ničeho příliš nepouštěl, jen Pedro León přestřelil z přímého kopu. Real si připsal tři body v malém derby, vydržel hrát přes hodinu v oslabení a potvrdil své druhé místo v La Lize.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona 1:1

31.10.2009 20:00

Góly: 90. Gerard Piqué (vl.) - 72. Seydou Keita

Barcelona smolně ztratila dva body na hřiště Osasuny, když si v poslední minutě utkání dal vlastní gól Piqué. Barcelona zaslouženě vedla díky brance Keity, ale nedokázala využít několik následných šancí, za což zaplatila inkasováním z jediné příležitosti domácích ve druhém poločase. Katalánci si nicméně i přesto udrželi vedení v Primera División, důležitost bodu pro Osasunu se ukáže na konci sezóny...

Obecně se čekala těžká bitva a prognózy se naplnily. Camachovi svěřenci předvedli hlavně v první půli výborný výkon se skvělým napadáním a uzavíráním volných prostor, s čímž si hosté něvěděli rady. Ofenzivní křídla domácích výborně podporovala krajní obránce a Messi s Iniestou stáli takřka neustále proti početní převaze.

I přesto se už v první minutě objevil Messi v dobré pozici, z níž vyslal nebezpečnou ránu, ale nejlepšího hráče světa rozesmutněl gólman Ricardo. Na stadiónu panovala skvělá atmosféra, i když hlavně až od patnácté minuty, do té doby totiž hlavní fanouškovské jádro domácích na protest proti vedení (a jeho přístupu k problémům v cestě na zápas do Santanderu) nefandilo.

Nejlepším domácím hráčem nebyl oproti očekávání Walter Pandiani, jehož si skvěle hlídal Busquets, nýbrž jeho kolega z útoku Aranda. Ten si výsledný dojem zkazil jen dvojitou estrádou ze sedmnácté minuty, kdy nejdříve teatrálně upadl ve vápně a následně výkonem a la Ben Affleck nemohl uvěřit žluté kartě, kterou za filmování uviděl.

Je každopádně na zamyšlenou, že se jednalo o jedinou žlutou kartu pro domácí v celém zápase, zatímco Barcelona uviděla hned tři, přičemž měla míč na kopačkách takřka dvojnásobnou dobu. Madridský rozhodčí Rubinos Pérez nicméně viděl žluté fauly jen u Chygrynskiyho, Keity a Ibrahimoviče.

Největší šance pro Osasunu přišla v mintuě dvacáté. Nacvičený signál na bližší tyč zakončil Aranda, ale radost mu překazil pozorný Valdés. Souboj tváří v tvář stejných hráčů se měl odehrát i o pár minut dříve, avšak celou akci zastavil nesprávně zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

Blaugranas měli územní převahu ale od zmiňované Messiho střely trvalo takřka půlhodiny, než přišla další gólová příležitost. Další z nacvičených signálů předvedených v zápase uvolnil ke střele Ibrahimoviče, ale toho rukou, když už míč mířil do sítě, "vychytal" jeden z hráčů Osasuny. Píšťalka rozhodčí však zůstala němá, čímž se potvrdil trend nasazený minulou sezónu, tedy že se nepískají ruky, které nejsou vyloženě úmyslné.

Do konce poločasu stojí za zmínku už jen akce Messiho, který vybojoval míč aktivním presingem, ale z dobře se vyvíjející akce nic nevytěžil. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

V druhé půli už byla Barcelona jednoznačně lepší, i když trvalo dlouho, než se z postupně narůstajícího tlaku začínaly líhnout šance. Zvyšující se převaha hostů se dala očekávat, už jen proto, že bylo nemožné, aby domácí unesli nasazené tempo v obraně po celých 90 minut.

Prvních dvacet minut druhého poločasu příliš zábavy nepřineslo, manažer Manchesteru City Mark Hughes se aspoň mohl v klidu soustředit na výkon Azpilicuety, jenž byl údajně hlavním důvodem Hughesovy cesty (nikoli tedy transakce Robinha, jak se také spekulovalo).

Rozhodující zlom mohl přijít v 67. minutě. Flaňo nepochopitelně chyboval v rozehrávce, čehož využil Ibra a užuž se řítil sám na bránu, když ho Flaňo skluzem srazil k zemi. Asi každý očekával přímou červenou kartu, o to větší šok byl fakt, že Rubinos Pérez nezapískal ani faul.

Barca se přesto krátce nato prosadila. Pěkná akce "Made in La Masía" po ose Xavi - Messi - Puyol připravila tutovku pro Keitu a ten přidal svůj již šestý ligový gól v sezóně.

Keitův gól způsobil příval šancí, ale ani hned několikrát Messi, ani Ibrahimovič, ani Puyol pojišťovací gól vsítit nedokázali. Unavená Osasuna působila bezradně, ale usmálo se na ni štěstí. Po hrubce Márqueze odcentroval Camuňas a míč si do vlastní sítě srazil Piqué, jenž si tak trochu pokazil další z velmi dobrých výkonů, které jsou u jednoho z nejlepších stoperů světa již pravidlem.

Barca tak odjíždí domů jen s bodem, který ji každopádně stačí na první místo, kde neochvějně sídlí již několik kol.

Více informací k zápasu

Xerez CD - Sevilla FC 0:2

31.10.2009 20:00

Góly: 42. Álvaro Negredo, 89. Luís Fabiano

Sevilla zvládla utkání na půdě předposledního Xerezu a po výhře 2:0 se posunula na třetí místo tabulky. Zápas byl plný šancí a diváci se rozhodně nenudili. Hosty poslal do vedení krásnou brankou Negredo a v 89. minutě pojistil výsledek kanonýr Luis Fabiano.

Domácí začali o něco lépe, po standardní situaci došlo k menší chybě brankáře Varase a nepřehledné situaci v pokutovém území, kterou domácí Xerez gólově nevyužil. Na druhé straně donutil brankáře Renana k dobrému zákroku Negredo, jehož volný přímý kop měl gólové parametry. Renan v brance Xerezu měl pak plné ruce práce s hlavičkujícím Squillacim, ovšem i tuto zkoušku ustál. Sevilla pak měla velké štěstí, že hlavičkující Maldonado netrefil z blízka branku a stav byl tedy stále 0:0. Ke konci prvního poločasu se hosté dočkali vedoucí branky, Negredo přesprintoval domácí obranu a zpracoval následnou přihrávku, přičemž měl míč ve vzduchu, obhodil si obránce a následně hlavou přeloboval brankáře - 1:0 pro Sevillu.

Sevilla měla dobrý nástup i do druhého poločasu, zahraný volný přímý kop na poslední chvíli změnil před brankářem směr, nicméně naštěstí pro Xerez šla tečovaná střela těsně vedle tyče. Mnohem méně problémů měl pak Varas se střelou střídajícího Viqueiry. Velká šance na vyrovnání se naskytla Leandrovi, který hlavičkou nepřekonal výtečného Varase. Šancí bylo v utkání dostatek, jenomže Xerez se vyrovnání nedočkal, ba naopak, v 89. minutě podruhé inkasoval. Jesus Navas přihrál krásně do šance Luisi Fabianovi a ten se v podobných situacích nemýlí - 2:0 pro hostující Sevillu.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:0

31.10.2009 22:00

Góly: 19. Javi Martínez

Své trápení prodloužili fotbalisté Atletika Madrid, kteří tentokrát nestačili na Athletic. Hosté byli po většinu zápasu lepším týmem, dokonce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, jenomže trefa z 19. minuty, o kterou se postaral Javi Martinez, rozhodla zisk tří bodů ve prospěch domácího Bilbaa.

Už ve 12. minutě mělo Atletiko obrovskou možnost ke skórování, brankář Iraizoz nepříliš jistě vyrazil centrovaný míč přímo před Maxiho Rodrigueze, který vzápětí hlavičkoval do tyče. Před brankou vznikl ještě závar, o dorážku se pokoušel Agüero. Atletiko bylo v úvodu aktivnější, Simaův přimý kop šel ale nad. Domácí Bilbao ale udeřilo. Po standardní situaci se dostal k hlavičce Javi Martinez a Athletic vedl 1:0. Za chvíli mohl zvýšit Oscar de Narcis, který postupoval sám na Asenja, brankář Atletika si s ním velmi dobře poradil. Hosté se snažili o co nejrychlejší vyrovnání, Forlán přihrál před branku Agüerovi, jenomže ten v tísni nezakončil dobře.

Po změně stran hráli především hosté z Madridu. Maxiho střele scházely centimetry a o chvíli později namířil svůj pokus pouze do boční sítě. Bilbao bylo vystaveno velkému tlaku, jenže nájezdy Atletika v brance nekončili. Diego Forlán dokonce trefil tyčku, po něm Sergio Agüero břevno. Další Forlánovu střelu vyrazil Iraizoz na rohový kop. Atletiku se nakonec vyrovnat nepodařilo.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - UD Almería 2:1

01.11.2009 17:00

Góly: 29. Ángel Lafita, 35. Rubén Pulido - 38. Juanma Ortiz

Real Zaragoza si připsal zaslouženou výhru nad Almérií a přehoupl se přes desetibodovou hranici. Nováček letošní sezóny byl v průběhu celého utkání ofenzivně aktivnější, ale svou převahu nedokázal vyjádřit počtem vstřelených branek.

O výsledku celého klání rozhodl již první poločas, v němž padly všechny tři branky. Domácí mužstvo bylo od úvodních minut aktivnější, mnohem lépe kombinovalo a velmi často se dostávalo do pokutového území hostů, kteří se soustředili spíše na bránění, nežli na ofenzivní hrátky. Skvělý výkon podával brazilský brankář Diego Alvés, který byl po čas celého utkání velkou oporou a jistotou pro svěřence Huga Sácheze.

Inkasoval až ve třicáté minutě. Někdejší hráč Deportiva La Coruňa Angel Lafita si to namířil do pokutového území, kde se dostal do klinče dvou protihráčů a míč ztratil. Jenže mičuda se dostala k Jorge Lopézovi, jenž sice vyběhnuvšího Diega Alvése nepřekonal, ale brankářem vyražený míč se dostal k ještě ležícímu Lafitovi, jenž jej poslal do takřka odkryté sítě.

O několik minut později ukazovala světelná tabule již dvoubrankové vedení pro domácí Real Zaragoza. Rohový kop se dostal až k Robertu Ayalovi, jenž hlavičkou našel na malém vápně Rubéna Pulida, který neváhal poslat míč do sítě bezmocného brankáře. Zaragoza držela nadějné a pohodové vedení. O klid přišla velmi záhy, když na rozdíl jedné branky snížil Juan Manuel Ortiz.

Ve velmi rychlém protiútoku přihrál Albert Crusat na brankáře unikajícího Juana Ortize, který prostřelil špatně zasahujícího Javiho Valleja, kapitána domácího mužstva. Do poločasu se již Almería do velké šance nedostala a po obrátce na tom byla podobně. I díky pečlivé obraně se Zaragoza bez větších potíží doploužila k třem bodům. V průběhu druhého poločasu měli ještě domácí borci jednu větší šanci. Při jedné vynikl Diego Alvés, když krásným skokem vytěsnil táhlou ránu Abela Aguilara, muž, který ve druhém poločase v ofenzívě přímo exceloval. Branku však, jak napovídá konečné skóre a úvodní statě, nevstřelil.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Racing Santander 1:0

01.11.2009 17:00

Góly: 18. Pierre Webó

Kouzlo domácího prostředí i nadále působí, neboť Real Mallorca potvrdil svou fantastickou formu a nejtěsnějším možným rozdílem porazil Racing Santander. Rozhodla o tom jediná branka Pierra Webóa, jež pro baleárský klub zajistila posun na příčky, které by v konečné kalkulaci znamenaly postup do nejprestižnější klubové soutěže planety.

Naopak kantábrijský celek se letos oproti posledním dvěma sezónám trápí. Jeho nemohoucnost vstřelit branku nebo pro sebe rozhodnout utkání, v němž je Mandíův výběr lepší, je nepochopitelná. Pozice Racingu v tabulce není přívětivá a začíná se spekulovat o odchodu kouče. Zdali k tomuto kroku dojde naznačí nadcházející týdny.

Tyto potíže nemusí řešit Mandíův oponent Gregorio Manzano, jež na lavičce Mallorcy taktizuje již nějaký ten pátek. A právě jeho výběr fotbalistů měl první šanci, Víctorova rána však mířila jen nad branku. V dalších momentech utkání se ozval i Racing, ale jak vynikající Óscar Serrano, tak jeho kolega Mohamed Tchité brankáře Aouateho nepřekonali.

Selhání mohla borce v pruhovaném mrzet, neboť se po skvělém a rychlém přesunutí hry dostal za obranu Borja Valero, jenž přehodil obránce a nalezl Webóa, který se dlouho nerozpakoval a šlehl míč do branky. Zvýšit vedení mohl před koncem poločasu v posledních týdnech dobře hrající středopolař Borja Valero, ale jeho hlavičku exklusivním zákrokem zpacifikoval brankář Toňo. O několik momentů později vyzval hostujícího brankáře k dalšímu povedenému skoku Felipe Mattioni.

To bylo vše, co nabídl první poločas. V tom druhém se diváci na Son Moix dlouho nudili. Racing se snažil nic nedramatizovat, Mallorca své oddané fanoušky napínala ostošest. K důležitému domácímu vítězství se nakonec Real doploužil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Valladolid 1:1

01.11.2009 17:00

Góly: 51. Luis García - 90+4. Haris Medunjanin

Naděje Espanyolu na čtvrté vítězství v sezoně zhasly až v samotném nastavení. V 94. minutě totiž Medunjanin vyrovnal a připravil tak méně slavnější barcelonský klub o cenné tři body.

Valladolid tak navázal na dobrý týden. Minulé kolo totiž vyhrál 4:0 nad silnou La Corunou a ve středečním pohárovém klání pak zdolal Mallorcu 2:1. Díky těmto úspěchům se tak vyhnul sestupovému pásmu. Diego Costa už ve 13. minutě zkoušel štěstí ranou z dálky, každopádně domácí branku těsně netrefil.

Na druhé straně hlavičkoval Callejón těsně nad branku. Katalánci přidali na aktivitě a výsledkem byla další nebezpečná střela ,tentokrát z kopačky Verdúa. Ani ta však mezi tři tyče nemířila. Domácí dominovali i nadále a výsledkem byla další šance, kterou měl po individuální akci Callejón. Na Villara si ale nepřišel.

Asi největší šanci první půle spálil Alonso. Ten se ocitl v souboji jeden na jednoho sám před paraguayským brankářem hostí, ale v jasné pozici trefil pouze jeho rukavice. Převaha Espanyolu bylo zjevná, branky se už však diváci do poločasu nedočkali.

Hned po nástupu z kabin měl dobrou příležitost Alonso, jeho hlavička skončila těsně nad. Gól si tak domácí příznivci zařvali až v 51. minutě. Marques vyslal kolmici mezi dva beky a Luis García přesnou ranou otevřel skóre. Domácí ale tato trefa viditelně uspokojila a zbytek utkání už patřil Valladolidu.

Zejména poslední půlhodinu si hosté rezervovali pro sebe. Bueno a Costa ještě nemířili mezi tři tyče, podobně si vedl také šest minut před koncem střídající hrdina dne Medunjanin. Valladolid se dožadoval také odpískání pokutového kopu, faul na Canobbia byl nicméně posouzen jako čistý zákrok. Medunjaninova chvilka nadešla v poslední minutě. Holandský reprezentant do 21 let vyslal z velkého vápna nechytatelný projektil, který se zastavil až v Kameniho brance. Tato pozdní vyrovnávací trefa zajistila hostům posun na 14. příčku, domácí jsou sedmí.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - CD Tenerife 5:0

01.11.2009 17:00

Góly: 14. Joseba Llorente, 46. Robert Pirès, 51. Giuseppe Rossi, 52. Joseba Llorente, 88. Cani

Nejhorší představy kouče Tenerife se vyplnily do posledního puntíku. Obrozený Villarreal totiž našel ztracenou střeleckou formu a pětibrankovým přídělem vypráskal ostrovany z trávníku.

Oltra už před utkáním varoval před probuzením zvadlých Žlutých ponorek a jeho prognózy brzy vzaly za své. Tým, který v úvodních sedmi utkání zvítězil pouze jednou, se tak před čtvrtým kole Evropské ligy opět dostává do své nejlepší formy. A mohlo být ještě hůře. Villarreal totiž už v úvodu zahodil několik velkých možností.

Už v úvodních deseti minutách se mohlo skóre několikrát měnit ve prospěch domácího mužstva. Rossiho vychytal gólman Aragoneses, Caniho volej mířil pro změnu mimo. Přesto nemuseli domácí fanoušci na gól čekat příliš dlouho. Dlouhý pas Marcana skončil až na kopačkách Llorenteho a ten s přehledem posunul svůj tým do vedení.

Také Tenerfie po inkasované brance lehce ožilo, ke gólu však snaha jejich fotbalistů nevedla. Nejblíže vyrovnání měl Alfaro, branku ale vůbec netrefil. Na druhé straně mohl těsně před koncem půle udeřit Rossi, když jeho lob skončil těsně nad břevnem hostující klece.

Začátek druhého dějství proměnili fotbalisté domácího celku ve svou show. Rossiho přízemní centr usměrnil za Aragonesesova záda známý francouzský internacionál Pires a rozpoutal velkou gólovou smršť. Krátce nato využil skvělé Brunovy přihrávky sám Rossi a upravil na 3:0. Hvězdnou pětiminutovku v podání žlutých završil další brankou Llorente. Zdecimovaného soupeře pak dvě minuty před koncem zápasu dorazil Cani.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Valencia CF 0:1

01.11.2009 19:00

Góly: 69. David Navarro

Valencia vyhrála nejtěsnějším výsledkem na Málaze, ale výkonem nepřesvědčila. Zápas byl plný šancí a zejména domácí Obina by měl zpytovat svědomí, že Málaga neskórovala.

Jako první zahrozila Valencia, Villa převzal míč na hranici ofsajdu a z těžkého úhlu trefil vnejší tyč domácí branky. Villa byl i nadále při chuti, naběhl si na dlouhý pas Miguela a nezištnou hlavičkou způsobil Munúovi práci. Z následného rohu pak další hlavičku na domácí branku vyslal Navarro. Další útok hostí skončil gólovým zakončením Maty, ale byl mu pískán ofsajd. Za Málagu odpověděl Victor Obina, který sebral míč Navarrovi, ale César si na jeho centr zkušeně počkal. A v 18.minutě si dala Málaga málem vlastní gól, ale nebezpečný centr dokázal bek srazit těsně vedle branky.

O pár minut později vyrazila Valencia do brejku, ale Pablo Hernandez se rozhodl zakončit sám a střílel též vedle branky. Zápas dál pokračoval ve svižném tempu, tahounem domácích byl i nadále Obina a César se štěstím likvidoval jeho střelecké pokusy. Další šanci Valencie měl Albelda, když se k němu odrazil sražený míč, ale ani jeho pokus nešel přímo na branku a byl sražen do zámezí obráncem. Na druhé straně střílel v pádu Luque, ale v záklonu poslal míč vysoko nad.

Hned zkraje druhé půle měla velkou šanci Málaga, když rozehrála trestný kop a dvakrát málem skóroval Luque, ale hosté nebezpečí se štěstím zažehnali. Na opačné straně vyslal na Munúu přízemní projektil Villa, ale míč skončil jen těsně vedle tyče. V 56.minutě zase zahrozila Málaga, Duda střílel z úhlu nad. Domácí už byli v této části zápasu nebezpečnějším týmem. Pak Valencia na chvilku uzamkla domácí ve svém pokutovém území, Silva měl dost času na střelu a Munúa ji s obtížemi vyrazil.

V 69.minutě šla Valencia do vedení. Přetažený centr Pabla Hernandeze dopadl přesně na hlavu stopera Navarra, a ten snadno uklidil míč do opuštěné branky. Munúa totiž špatně vyběhl a ani obránce se střelcem nešel do souboje. Málaga šla za vyrovnáním, Dudův centr málem zapadl do branky za Césarova záda. Střeleckou pozici ze střední vzdálenosti si našel Obina, pálil tvrdě a míč olízl břevno! Málaga byla velmi nebezpečná, ale dobrá hra Obiny končila při zakončení. Měl dost času, ale trefil jen nohy vybíhajícího Césara. Valencia v těch chvílích nevěděla, kam dříve skočit, těsné vítězství ale uhájila.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Sporting Gijón 1:1

01.11.2009 21:00

Góly: 41. Lassad Nouioui - 69. Diego Castro

Deportivo La Coruňa doma jen remizovalo se Sportingem Gijon 1:1. Bylo to zajímavé utkání, oba týmy potvrdily slušnou výkonnost v této sezoně.

Vzruch byl už ve druhé minutě, když se do vápna probíjel hráč Deporu Riki, ale příliš snadno se poroučel k zemi a sudí tak penaltu neodpískal. Další možnost domácích měl po akci Filipeho Juan Rodríguez, střílel v ideální pozici, ale lehká teč obránce stočila míč do zázemí. Další útom Deporu vedl sólovým postupem na branku Lassad, ale tísněn nakonec pálil nad. La Coruňa byla při chuti, z otočky tvrdě střílel Riki a trefil břevno. Od té doby se ale oba týmy spíše jen utápěli v nepřesnostech, hra probíhala převážně ve středu hřiště. O něco aktivnější Depor se dále dostal do šance Lassadem, ale ten trefil jen záda bránícího Botii. A ve 41. minutě už La Coruňa vedla. Trestný kop Sergia hlavičkoval na branku Juan Rodríguez, míč se od břevna odrazil na brankovou čáru a do branky balonu pomohl až dobíhající Lassad.

Na začátku druhé půle dal o sobě znovu vědět Depor, když centroval Manuel Pablo a Riki zkusil zakončit lišácky patičkou, ale gólman Gijonu by se zaskočit nenechal. V Galicii navíc začalo silně pršet. La Coruňa tlačila, pěkný pas vracel před branku Riki, ale tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů. A ke slovu se dostal i Sporting, Diego Castro se skvěle uvolnil ke střele středem domácí obrany, ale jeho technická střela šla těsně vedle Aranzubíovy branky. A po chybě domácího gólmana se také Gijonu podařilo vyrovnat. Castro pronikl do šestnáctky na hranici ofsajdu, Aranzubía špatně vyběhl a útočník měl velmi snadnou pozici, když zakončoval do prázdné branky. A střelec Deporu Riki mohl svůj tým dostat hlavičkou do vedení, ale trefil opět jen tyč a dorážející Lassad už ale stál v ofsajdu. Další šanci měl i Sporting, byl to opět Castro a Aranzubía vytáhl střelu směřující k tyči. Závěr zápasu se už dohrál v klidném duchu, žádný tým nechtěl udělat chybu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona972024:523
2.Real Madrid971123:622
3.Sevilla FC961216:519
4.Valencia CF953116:918
5.RCD Mallorca952216:917
6.Deportivo La Coruña951312:1116
7.Sporting Gijón934211:1013
8.Espanyol Barcelona93428:913
9.Athletic Bilbao94149:1313
10.CA Osasuna933311:1012
11.Getafe CF940512:1412
12.Real Zaragoza932413:1811
13.Villarreal CF923412:119
14.Real Valladolid923414:179
15.UD Almería92348:129
16.CD Tenerife93065:179
17.Racing Santander914410:177
18.Atlético Madrid914410:197
19.Xerez CD91263:165
20.Málaga CF91178:134

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (517)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele