9. kolo
01.11.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sporting Gijón 1:1

Deportivo La Coruňa doma jen remizovalo se Sportingem Gijon 1:1. Bylo to zajímavé utkání, oba týmy potvrdily slušnou výkonnost v této sezoně.

Vzruch byl už ve druhé minutě, když se do vápna probíjel hráč Deporu Riki, ale příliš snadno se poroučel k zemi a sudí tak penaltu neodpískal. Další možnost domácích měl po akci Filipeho Juan Rodríguez, střílel v ideální pozici, ale lehká teč obránce stočila míč do zázemí. Další útom Deporu vedl sólovým postupem na branku Lassad, ale tísněn nakonec pálil nad. La Coruňa byla při chuti, z otočky tvrdě střílel Riki a trefil břevno. Od té doby se ale oba týmy spíše jen utápěli v nepřesnostech, hra probíhala převážně ve středu hřiště. O něco aktivnější Depor se dále dostal do šance Lassadem, ale ten trefil jen záda bránícího Botii. A ve 41. minutě už La Coruňa vedla. Trestný kop Sergia hlavičkoval na branku Juan Rodríguez, míč se od břevna odrazil na brankovou čáru a do branky balonu pomohl až dobíhající Lassad.

Na začátku druhé půle dal o sobě znovu vědět Depor, když centroval Manuel Pablo a Riki zkusil zakončit lišácky patičkou, ale gólman Gijonu by se zaskočit nenechal. V Galicii navíc začalo silně pršet. La Coruňa tlačila, pěkný pas vracel před branku Riki, ale tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů. A ke slovu se dostal i Sporting, Diego Castro se skvěle uvolnil ke střele středem domácí obrany, ale jeho technická střela šla těsně vedle Aranzubíovy branky. A po chybě domácího gólmana se také Gijonu podařilo vyrovnat. Castro pronikl do šestnáctky na hranici ofsajdu, Aranzubía špatně vyběhl a útočník měl velmi snadnou pozici, když zakončoval do prázdné branky. A střelec Deporu Riki mohl svůj tým dostat hlavičkou do vedení, ale trefil opět jen tyč a dorážející Lassad už ale stál v ofsajdu. Další šanci měl i Sporting, byl to opět Castro a Aranzubía vytáhl střelu směřující k tyči. Závěr zápasu se už dohrál v klidném duchu, žádný tým nechtěl udělat chybu.

Autor: Radek Nosil / -

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

La Coruna získá po těžkém boji 3 body, 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele