9. kolo
31.10.2009 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslabený Real zvítězil v malém madridském derby

Real zažehnal chvilkovou výsledkovou krizi a porazil doma Getafe. Obě branky si připsal Gonzalo Higuaín, přičemž Bílý balet hrál větší část utkání oslabený o vyloučeného Albiola. Real tak získal potřebné sebevědomí pro důležité zápasy s Atléticem a AC Milán.

Domácí nastoupili s několika změnami. Nalevo v obraně se postavil Arbeloa, na místo levého křídla se posunul Marcelo, na opačné straně zálohy se objevil Higuaín a na spojce Kaká místo kapitána Raúla, který zůstal na lavičce. Hosté v modrém vyběhli na trávník svého městského soka v očekávané sestavě.

Prvních deset minut zápasu se neslo ve znamení oťukávání obou mužstev, Lassovu střelu lapil Ustari. Pak se hosté trochu zlobili po strkanici mezi Pedro Leónem a Arbeloou, kdy bývalý hráč Liverpoolu poslal mladého záložníka Getafe na zem, ale rozhodčího píšťalka zůstala němá. Hosté se rozhodně prostředí ani soupeře nezalekli a tlačili se dopředu zejména přes pravou stranu.

Pěknou příležitost měl v 15. minutě Marcelo, ale po přihrávce Benzemy pálil pravačkou nad. O dvě minuty poté se do střely Benzemy vrhl Mario. Madrid pokračoval v tlaku, špatně odkopl Ustari, ale Higuaín mu centrem míč vrátil. Ve 27. minutě došlo k první významné situaci v utkání, když byl po faulu na Soldada přísně vyloučen Albiol. Pedro León z přímého kopu následně minul těsně Casillasovu svatyni.

Paradoxně tato událost domácí povzbudila. Arbeloa se přesunul na pravého beka, Marcelo na levého a Ramos na stopera. Akce táhnul hlavně Kaká, který připravil ve 35. minutě čistou gólovou akci Benzemovi, ten však zblízka neproměnil. O chvíli nato se brazilský špílmachr svalil v pokutovém území, ale penalta se nepískala.

Real pokračoval v aktivitě. Po centru Arbeloy a odkopnutí hostí střílel nad Xabi a minutu poté se Benzema obtočil kolem svého strážce, ale míč poslal vedle. Ve 43. minutě chytil ránu Higuaína Ustari a na opačné straně se vytáhl Casillas, který bravurně vyrazil neméně pěknou hlavičku Soldada po centru Maného. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhá polovina utkání začala opět hlavičkou Soldada, kterého napodobil na druhé straně Kaká. Pak zachránil pěkně Ustari, když se před něj dostal po narážečce Lass a pálil levačkou. Po následném rohu hlavičkoval těsně vedle Benzema. V 52. minutě pálil mimo Manu a pak již stadion explodoval nadšením.

Marcelo načechral centr za Maria, Higuaín sklepl míč hrudí a levačkou nedal Ustarimu šanci. Na druhé straně střílel vystřídavší Albín. O tři minuty mohli domácí diváci však jásat znovu. Celestini ztratil v souboji s Lassem míč, Benzema posunul z brejku na Higuaína a ten placírkou překonal Ustariho podruhé.

Higuaín mohl zkompletovat hattrick, ale nezpracoval dobře centr Marcela. V 62. minutě pěkně prošel Albín a po jeho přihrávce střílel mimo Soldado. O minutu později si oba hráči akci zopakovali, ale Casillas střelu Soldada zneškodnil. Stejně se vedlo střele Gavilána, který se pokoušel překvapit brankáře Realu z takřka nulového úhlu.

V 66. minutě měl opět šanci z kategorie velkých Higuaín, který se zbavil Maria a křižnou střelou trefil tyč Ustariho branky. Getafe se tlačilo dopředu, do Casillasovy náruče střílel Celestini. Pak naservíroval Higuaín přihrávku Kaká, ale toho Ustari vychytal. Po pěkné akci Celestiniho pálil opět do Casillase Gavilán.

Poslední třetina poločasu uplynula v relativní pohodě, Real Getafe do ničeho příliš nepouštěl, jen Pedro León přestřelil z přímého kopu. Real si připsal tři body v malém derby, vydržel hrát přes hodinu v oslabení a potvrdil své druhé místo v La Lize.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

červena nemela byt !! max . zluta - protoze jak byl solgado nakloneny a jeste si zpracovaval mic hrudi tak spadl!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele