9. kolo
31.10.2009 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - FC Barcelona 1:1

Barcelona smolně ztratila dva body na hřiště Osasuny, když si v poslední minutě utkání dal vlastní gól Piqué. Barcelona zaslouženě vedla díky brance Keity, ale nedokázala využít několik následných šancí, za což zaplatila inkasováním z jediné příležitosti domácích ve druhém poločase. Katalánci si nicméně i přesto udrželi vedení v Primera División, důležitost bodu pro Osasunu se ukáže na konci sezóny...

Obecně se čekala těžká bitva a prognózy se naplnily. Camachovi svěřenci předvedli hlavně v první půli výborný výkon se skvělým napadáním a uzavíráním volných prostor, s čímž si hosté něvěděli rady. Ofenzivní křídla domácích výborně podporovala krajní obránce a Messi s Iniestou stáli takřka neustále proti početní převaze.

I přesto se už v první minutě objevil Messi v dobré pozici, z níž vyslal nebezpečnou ránu, ale nejlepšího hráče světa rozesmutněl gólman Ricardo. Na stadiónu panovala skvělá atmosféra, i když hlavně až od patnácté minuty, do té doby totiž hlavní fanouškovské jádro domácích na protest proti vedení (a jeho přístupu k problémům v cestě na zápas do Santanderu) nefandilo.

Nejlepším domácím hráčem nebyl oproti očekávání Walter Pandiani, jehož si skvěle hlídal Busquets, nýbrž jeho kolega z útoku Aranda. Ten si výsledný dojem zkazil jen dvojitou estrádou ze sedmnácté minuty, kdy nejdříve teatrálně upadl ve vápně a následně výkonem a la Ben Affleck nemohl uvěřit žluté kartě, kterou za filmování uviděl.

Je každopádně na zamyšlenou, že se jednalo o jedinou žlutou kartu pro domácí v celém zápase, zatímco Barcelona uviděla hned tři, přičemž měla míč na kopačkách takřka dvojnásobnou dobu. Madridský rozhodčí Rubinos Pérez nicméně viděl žluté fauly jen u Chygrynskiyho, Keity a Ibrahimoviče.

Největší šance pro Osasunu přišla v mintuě dvacáté. Nacvičený signál na bližší tyč zakončil Aranda, ale radost mu překazil pozorný Valdés. Souboj tváří v tvář stejných hráčů se měl odehrát i o pár minut dříve, avšak celou akci zastavil nesprávně zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

Blaugranas měli územní převahu ale od zmiňované Messiho střely trvalo takřka půlhodiny, než přišla další gólová příležitost. Další z nacvičených signálů předvedených v zápase uvolnil ke střele Ibrahimoviče, ale toho rukou, když už míč mířil do sítě, "vychytal" jeden z hráčů Osasuny. Píšťalka rozhodčí však zůstala němá, čímž se potvrdil trend nasazený minulou sezónu, tedy že se nepískají ruky, které nejsou vyloženě úmyslné.

Do konce poločasu stojí za zmínku už jen akce Messiho, který vybojoval míč aktivním presingem, ale z dobře se vyvíjející akce nic nevytěžil. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

V druhé půli už byla Barcelona jednoznačně lepší, i když trvalo dlouho, než se z postupně narůstajícího tlaku začínaly líhnout šance. Zvyšující se převaha hostů se dala očekávat, už jen proto, že bylo nemožné, aby domácí unesli nasazené tempo v obraně po celých 90 minut.

Prvních dvacet minut druhého poločasu příliš zábavy nepřineslo, manažer Manchesteru City Mark Hughes se aspoň mohl v klidu soustředit na výkon Azpilicuety, jenž byl údajně hlavním důvodem Hughesovy cesty (nikoli tedy transakce Robinha, jak se také spekulovalo).

Rozhodující zlom mohl přijít v 67. minutě. Flaňo nepochopitelně chyboval v rozehrávce, čehož využil Ibra a užuž se řítil sám na bránu, když ho Flaňo skluzem srazil k zemi. Asi každý očekával přímou červenou kartu, o to větší šok byl fakt, že Rubinos Pérez nezapískal ani faul.

Barca se přesto krátce nato prosadila. Pěkná akce "Made in La Masía" po ose Xavi - Messi - Puyol připravila tutovku pro Keitu a ten přidal svůj již šestý ligový gól v sezóně.

Keitův gól způsobil příval šancí, ale ani hned několikrát Messi, ani Ibrahimovič, ani Puyol pojišťovací gól vsítit nedokázali. Unavená Osasuna působila bezradně, ale usmálo se na ni štěstí. Po hrubce Márqueze odcentroval Camuňas a míč si do vlastní sítě srazil Piqué, jenž si tak trochu pokazil další z velmi dobrých výkonů, které jsou u jednoho z nejlepších stoperů světa již pravidlem.

Barca tak odjíždí domů jen s bodem, který ji každopádně stačí na první místo, kde neochvějně sídlí již několik kol.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1-2 a osasuna barcu potrápí

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pech no

Reagovat
smazaný uživatel

no jo to byla velká smůla

Reagovat
smazaný uživatel

NO OMG, zase se mi posere ticket vlastnakem to snad uz neni pravda.

Reagovat
vanGomm

Toto jsou přesně ty situace (výsledky),které se každý týden neustále opakují.Když to neudělá Barcelona tak Real Madrid,Manchester Unt.,FC Liverpool atp.Také proto sázkovky nikdy nekrachnou.Jediné nebezpečí pro ně by bylo,kdyby se přestalo sázet.To ale s největší pravděpodobností nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele