9. kolo
01.11.2009 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Zaragoza - UD Almería 2:1

Real Zaragoza si připsal zaslouženou výhru nad Almérií a přehoupl se přes desetibodovou hranici. Nováček letošní sezóny byl v průběhu celého utkání ofenzivně aktivnější, ale svou převahu nedokázal vyjádřit počtem vstřelených branek.

O výsledku celého klání rozhodl již první poločas, v němž padly všechny tři branky. Domácí mužstvo bylo od úvodních minut aktivnější, mnohem lépe kombinovalo a velmi často se dostávalo do pokutového území hostů, kteří se soustředili spíše na bránění, nežli na ofenzivní hrátky. Skvělý výkon podával brazilský brankář Diego Alvés, který byl po čas celého utkání velkou oporou a jistotou pro svěřence Huga Sácheze.

Inkasoval až ve třicáté minutě. Někdejší hráč Deportiva La Coruňa Angel Lafita si to namířil do pokutového území, kde se dostal do klinče dvou protihráčů a míč ztratil. Jenže mičuda se dostala k Jorge Lopézovi, jenž sice vyběhnuvšího Diega Alvése nepřekonal, ale brankářem vyražený míč se dostal k ještě ležícímu Lafitovi, jenž jej poslal do takřka odkryté sítě.

O několik minut později ukazovala světelná tabule již dvoubrankové vedení pro domácí Real Zaragoza. Rohový kop se dostal až k Robertu Ayalovi, jenž hlavičkou našel na malém vápně Rubéna Pulida, který neváhal poslat míč do sítě bezmocného brankáře. Zaragoza držela nadějné a pohodové vedení. O klid přišla velmi záhy, když na rozdíl jedné branky snížil Juan Manuel Ortiz.

Ve velmi rychlém protiútoku přihrál Albert Crusat na brankáře unikajícího Juana Ortize, který prostřelil špatně zasahujícího Javiho Valleja, kapitána domácího mužstva. Do poločasu se již Almería do velké šance nedostala a po obrátce na tom byla podobně. I díky pečlivé obraně se Zaragoza bez větších potíží doploužila k třem bodům. V průběhu druhého poločasu měli ještě domácí borci jednu větší šanci. Při jedné vynikl Diego Alvés, když krásným skokem vytěsnil táhlou ránu Abela Aguilara, muž, který ve druhém poločase v ofenzívě přímo exceloval. Branku však, jak napovídá konečné skóre a úvodní statě, nevstřelil.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele