9. kolo
01.11.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Valladolid 1:1

Naděje Espanyolu na čtvrté vítězství v sezoně zhasly až v samotném nastavení. V 94. minutě totiž Medunjanin vyrovnal a připravil tak méně slavnější barcelonský klub o cenné tři body.

Valladolid tak navázal na dobrý týden. Minulé kolo totiž vyhrál 4:0 nad silnou La Corunou a ve středečním pohárovém klání pak zdolal Mallorcu 2:1. Díky těmto úspěchům se tak vyhnul sestupovému pásmu. Diego Costa už ve 13. minutě zkoušel štěstí ranou z dálky, každopádně domácí branku těsně netrefil.

Na druhé straně hlavičkoval Callejón těsně nad branku. Katalánci přidali na aktivitě a výsledkem byla další nebezpečná střela ,tentokrát z kopačky Verdúa. Ani ta však mezi tři tyče nemířila. Domácí dominovali i nadále a výsledkem byla další šance, kterou měl po individuální akci Callejón. Na Villara si ale nepřišel.

Asi největší šanci první půle spálil Alonso. Ten se ocitl v souboji jeden na jednoho sám před paraguayským brankářem hostí, ale v jasné pozici trefil pouze jeho rukavice. Převaha Espanyolu bylo zjevná, branky se už však diváci do poločasu nedočkali.

Hned po nástupu z kabin měl dobrou příležitost Alonso, jeho hlavička skončila těsně nad. Gól si tak domácí příznivci zařvali až v 51. minutě. Marques vyslal kolmici mezi dva beky a Luis García přesnou ranou otevřel skóre. Domácí ale tato trefa viditelně uspokojila a zbytek utkání už patřil Valladolidu.

Zejména poslední půlhodinu si hosté rezervovali pro sebe. Bueno a Costa ještě nemířili mezi tři tyče, podobně si vedl také šest minut před koncem střídající hrdina dne Medunjanin. Valladolid se dožadoval také odpískání pokutového kopu, faul na Canobbia byl nicméně posouzen jako čistý zákrok. Medunjaninova chvilka nadešla v poslední minutě. Holandský reprezentant do 21 let vyslal z velkého vápna nechytatelný projektil, který se zastavil až v Kameniho brance. Tato pozdní vyrovnávací trefa zajistila hostům posun na 14. příčku, domácí jsou sedmí.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele