Premier League v kostce: Září

03.10.2019, 18:34
Názory a komentáře
Premier League v kostce: Září Ani jsme se nenadáli, a z "nového" ročníku anglické Premier League je již ročník docela obyčejně "probíhající". Ukrojit jsme z něj stihli již dva takřka celé měsíce, a po uzavření celého zářijového programu nemůže chybět tradiční měsíční Kostka alias "ideální sestava měsíce slovy zabalená do článku"...

Naposledy jsme se u této příležitosti setkali uprostřed zářijové reprezentační pauzy, a od té doby se zdánlivě nic moc nezměnilo. Liverpool je stále stoprocentní, Manchester City stále druhý, Watford stále poslední a teď už definitivně plánující odjet celou sezonu přesně s jedním bodem na jeden celý měsíc.

Pokud jste tomu před sezonou odmítali uvěřit, teď už se definitivně zdá, že by letos první šestka skutečně mohla být reálně nabořitelná. Třetí je aktuálně Leicester, který pod Rodgersovou taktovkou hraje s obdobným přesvědčením jako jeho Liverpool 2013/14 (s výjimkou posledních pár kol), a pátý je od úvodního kola neporazitelný West Ham. Stejně bodů jako Tottenham a Chelsea má Bournemouth.

V zoufalství již v tomto bodě sezony neutěšitelně propadají fanoušci devítibodového Manchesteru United, ale také sedmibodového Evertonu, kterému se v září tak trochu stranou pozornosti povedlo inkasovat osm gólů.

TOP 5 gólů měsíce




Manažer měsíce: Brendan Rodgers


Generál Brendan je zpátky na scéně a Velká Británie se před ním opět pomalu začíná klanět - byť s velikými rozpaky a opatrným osaháváním prostoru pod sebou. Dle většiny konvenčních měřítek uspěl vlastně všude, kde byl - ve Swansea, v Liverpoolu, v Celtiku. I s Leicesterem od svého nástupu na konci února získal více bodů než všichni manažeři kromě Guardioly a Kloppa. Přesto se mu nikdo pod nohy nevrhá.

Ani Rodgersův uplynulý měsíc vlastně nebyl ideální, když úvodem zářijového programu věnoval všechny tři body Olemu Gunnarovi Solskjaerovi, což se v těchto týdnech rovná pomalu rouhání.

Ovšem severoiský lodivod u nás nad Eddiem Howem přesto těsně vítězí. To proto, že vzápětí sedmigólový Leicester (2:1 Tottenham, 5:0 Newcastle) opět hraje se sebevědomím, arogancí a kombinační zralostí Rodgersových týmů na vrcholu sil. Útočí jako jeden muž, takřka výhradně po zemi, v koncovce si počíná suverénně, fyzicky si sahá na dno, a hráči jako Söyüncü nebo Tielemans už teď začínají připomínat všechny ty Williamse, Sturridge, Dembele a podobné, kteří pod Rodgersovou taktovkou vyrostli do netušených výšin.

Zdroj: fourfourtwo.com

Hvězdy měsíce dle WhoScored.com


1. Riyad Mahrez (Manchester City) - 8.47
- 3 zápasy, 2 góly, asistence, vybojovaná penalta, 9 střel, 7 na bránu, 10 klíčových přihrávek, 5 úspěšných průniků (63% úspěšnost),

2. Rodri (Manchester City) - 8.15
- 3 zápasy, gól, 4 střely, 3 na bránu, 5 klíčových přihrávek, 8 úspěšných průniků (100% úspěšnost), 11 vyhraných vzdušných soubojů (73% úspěšnost), 7 obranných zákroků (58% úspěšnost)

3. Bernardo Silva (Manchester City) - 8.09
- 3 zápasy, 3 góly, asistence, 7 střel, 4 na bránu, 4 klíčové přihrávky, 7 úspěšných průniků (88% úspěšnost), 8 obranných zákroků (89% úspěšnost)

4. Sergio Agüero (Manchester City) - 7.95
- 3 zápasy, 2 góly, asistence, 14 střel, 3 na bránu, 4 klíčové přihrávky, 8 úspěšných průniků (67% úspěšnost)

5. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 7.92
- 3 zápasy, gól, 3 asistence, 6 střel, 1 na bránu, 13 klíčových přihrávek, 7 přesných centrů, 5 úspěšných průniků (83% úspěšnost)

Sestava měsíce


Autor: Marek Ustohal

Gólman: Aaron Ramsdale (Bournemouth)
Před startem sezony jsme se obávali, že snad Cherries stále budou muset sázet na šedesátiletého Artura Boruce, ale kdepak - pozice jedničky Bournemouthu a nyní i anglické reprezentace do 21 let teď již pevně náleží Aaronu Ramsdaleovi. Ten zářijový vzestup svého týmu podepřel rovnou 14 zákroky a poté, co si v posledním utkání připsal též asistenci, se zároveň může pochlubit větší produktivitou než Jesse Lingard.

Čestná zmínka: Lukasz Fabianski (West Ham)

Pravý obránce: Ricardo Pereira (Leicester)
Co se aktuální formy týče, mohl by na Pereiru být krátký i sám liverpoolský model konzistence značky TAA. Nejen, že se cílevědomý, suverénní portugalský pravý bek prosadil už ve dvou po sobě jdoucích utkáních (a naposledy skrze parádní sólo), on navíc také schopně brání a v tabulce úspěšných obranných zákroků před posledním víkendem zaostával pouze za manchesterskou mašinou jménem Aaron Wan-Bissaka.

Čestná zmínka: Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Pravý stoper: Fikayo Tomori (Chelsea)
Tak jestli tohle byl od začátku Lampardův záměr, pak nejde jinak než zatleskat. Odchod Davida Luize (kromě nesmírné zábavy v zápasech Arsenalu) způsobil nádherný raketový vzestup Fikaya Tomoriho, který byl na počátku sezóny na pomezí A týmu - no a nyní už je stoperem číslo 1, nejhůř 2. Wolverhampton skoli krásným gólem, pak senzačním způsobem vymazal Salaha a nakonec pomohl udržet první čisté konto v sezóně proti Brightonu. Je nesmírně rychlý, silný - na zemi i ve vzduchu... takový Van Dijk bez dlouhé hřívy.

Čestná zmínka: Issa Diop (West Ham)

Levý stoper: John Egan (Sheffield United)
Není jedním z "overlapping centre backs", o nichž se před sezonou v souvislosti se Sheffieldem United psalo do zblbnutí, ale jako ten středový stoper nakonec ve výsledku oslňuje vůbec nejvíce. Proti Evertonu 16 odvrácenými balony podpíral druhé čisté konto Blades v sezoně a zaskvěl se také proti liverpoolské spojce Firmino-Salah. V září podstoupil 26 defenzivních duelů a jako vítěz vzešel z úctyhodných osmnácti.

Čestná zmínka: Virgil Van Dijk (Liverpool)

Levý obránce: Diego Rico (Bournemouth)
Pokud je sedmibodový Bournemouth kometou měsíce září, potom věru není náhodou, že se jeho vzestup překrývá právě s návratem Diega Rica po zranění, které ho vyřadilo z předešlých třech kol. Levý bek se blýskl asistencí při obou slepených výhrách, a byť následně šňůru proti West Hamu nenatáhl, jeho čtyři přesné centry určitě ke gólu vést mohly, ne-li přímo měly. Ze standardky, ze hry, vzduchem, při zemi - Rico obstaral vše.

Čestná zmínka: Aaron Cresswell (West Ham)

Pravý střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City)
No, po zážitku s Norwichem už si Pep Guardiola asi nedovolí ponechat Kevina De Bruyna jen tak bezdůvodně na lavičce. K prasknutí nabitý tým plný hvězd má tu výhodu, že jakmile kohokoli posadíte, jeho alternace ho zastoupí a vy si skoro ničeho nevšimnete. Belgický kouzelník je však v týmu Man City výjimkou. Kadence jeho přesných centrů do vápna je bezprecedentní napříč celou Premier League a po zážitku ze zápasů s Watfordem a Evertonem lze bez mrknutí oka hovořit o genialitě. Jak moc je pro Citizens důležitý, ostatně ukázal i včerejší duel s Dinamem Záhřeb.

Čestná zmínka: Bernardo Silva (Manchester City)

Defenzivní záložník: Jorginho (Chelsea)
Fu*k Sarriball, fu*k Jorginho, hulákalo se na Stamford Bridge dlouhé týdny až měsíce. Začátek letošní sezóny ale nabízí ten světlý pohled na naturazilovaného Itala, který se stal prodlouženou Lampardovou rukou na hrací ploše. Skutečný lídr, nejen z herního, ale i osobnostního hlediska - a to je teď v nezkušeném mančaftu Chelsea potřeba víc než kdy dřív. Jorginho řídí hru, posílá krásné obloučky za obranu a nebojí se ani zodpovědnosti při exekuci penalt.

Čestná zmínka: Wilfred Ndidi (Leicester)

Levý střední záložník: John McGinn (Aston Villa)
Jen dva hráči z pěti elitních evropských soutěží se mohou pochlubit čtyřmi cenami pro Muže utkání od WhoScored. Jedním je Vincent Osimhen z francouzského Lille, tím druhým potom John McGinn z Aston Villy. A kdo birminghamský klub pozorně sleduje, ten nebude překvapen. McGinn si pro tuto cenu došel proti Arsenalu i Burnley, kdy pokaždé rozvlnil síť a ofenzívu podpořil též uváženým driblinkem a rozbíjením útoků soupeře. Vyhrává strategické standardky a perfektně si nabíhá z druhé vlny. Renomovaný redaktor Guardianu Nick Ames o něm hovoří jako o záložníkovi, který je s De Bruynem aktuálně v největší formě.

Čestná zmínka: Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Levé křídlo: Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)
Je možná načase se ptát, jestli se bývalému "paliči" z Dortmundu v Arsenalu dostává adekvátního uznání. Alespoň mezi vlastními fanoušky je tedy Gabonec učiněným kultovním hrdinou, který pro klub dělá první i poslední - a zejména střílí branky nehledě na hru ostatních. Stal se prvním hráčem Gunners od Dennise Bergkampa (1997/98), který v prvních sedmi kolech nasázel sedm branek, a proti Manchesteru United zvládal šance připravovat i pro spoluhráče. Jeho pohotovost před brankou momentálně nemá v lize konkurenci.

Čestná zmínka: Son Heung-min (Tottenham)

Pravé křídlo: Riyad Mahrez (Manchester City)
Spolu s De Bruynem symbolizují herní krizi v Norwichi a koncert v zápasech následujících. Ten první totiž ani jeden z nich nehrál. I Guardiola si na alžírského reprezentanta začíná hodně rád zvykat - Mahrez zlepšil bránění, takže může dostávat více herního času. No a když dostane míč na nohu... už pár let víme, že v takovém případě se můžeme těšit na velké věci. Letos je to konečně ten Mahrez ze sezóny 2015/16 - a momentálně je v lepší formě než Sterling i Bernardo.

Čestná zmínka: Andrij Jarmolenko (West Ham)

Střední útočník: Callum Wilson (Bournemouth) - Hráč měsíce
Po Teemuovi Puukkim symbolickou korunkou oceňujeme dalšího hrotového útočníka, a opět jsme těžko mohli jinak. Gól dal už ve čtyřech po sobě jdoucích kolech, jenom v září udeřil čtyřikrát, a to povětšinou bez svého dvorního nahrávače z minulého ročníku Ryana Frasera (kterého brzdilo slabé období i zranění). Wilson též ukázkově presuje a v pokutovém území je nesmírně efektivní, až si Grace Robertson ze StatsBomb s ohledem na nedávný hype Tammyho Abrahama (a s přiznanou dávkou drzosti) zaspekulovala nad tím, zdali Harry Kane aktuálně není nikoliv druhým, nýbrž až třetím nejlepším anglickým útočníkem.

Čestná zmínka: Chris Wood (Burnley)

Mladé komety: Kdo se rozzářil a kdo zatím plápolá


West Ham je od prvního kola a výprasku od Manchesteru City dál neporažený a velký podíl na tom nese defenzivní záložník Declan Rice (ročník 1999), který zatím nevynechal ani minutu a zdánlivě také ani píď hrací plochy. Anglický seniorský reprezentant pokrývá neuvěřitelné akry prostoru a jeho nenucené dosprintování váhavého Rashforda mělo o jednom zářijovém víkendu zdárný náběh na meme víkendu. Proti Bournemouthu o týden později odebral neskutečných 18 balonů doopravdy napříč celou obrannou polovinou Kladivářů.

Zatímco Riceovy akcie stoupají už nějakou dobu a v tuhle chvíli nelze pochybovat o tom, že za pár dní načne také zápas s českou reprezentací, osmnáctiletý Bukayo Saka - gólový hrdina zápasu s Frankfurtem a na balonu i defenzivně velice silná záplata za zraněného Lacazetteho - nebo 21letý pravý stoper či naposledy levý (!) bek Axel Tuanzebe se zjevili docela odnikud a sklíčeným fanouškovským základnám Arsenalu a Man Utd dávají ojedinělé důvody k úsměvu. Tuanzebeho přihrávka sice vedla ke gólu, ale jinak si Pépého strážil tak natěsno a schopně, že ho po 75 minutách milostivě vypouštěl z kapsy na lavičku.

Kdo se naopak po slibném jaru v barvách Burnley tak trochu (střelecky) rozkoukává, to je jiný teenager, 19letý Dwight McNeil. Od konce prosince třígólový levý křídelník se prozatím do koncovky takřka nedostává, nicméně v dosavadním průběhu nového ročníku si aspoň stihl spravit chuť dvěma asistencemi. Abychom ale byli k McNeilovi fér - jakožto technicky zdatný teenager je v Burnley poněkud ohroženým druhem, a přesto v posledním kole orazítkoval z přímého kopu břevno, takže to snad brzy též protrhne.

Tabulka Premier League za září


Do tabulky se nezapočítávají zápasy z 1. září, protože ty spadají ještě do 4 kola (srpnového).

Zdroj: WhoScored.com


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC770018:521
2.Manchester City751127:716
3.Leicester City742113:514
4.Arsenal FC733112:1112
5.West Ham United733110:912
6.Tottenham Hotspur732214:911
7.Chelsea FC732214:1311
8.AFC Bournemouth732213:1211
9.Crystal Palace73226:711
10.Manchester United72329:79
11.Burnley FC723210:99
12.Sheffield United72237:78
13.Wolverhampton Wanderers71429:117
14.Southampton FC72147:117
15.Everton FC72146:127
16.Brighton & Hove Albion71335:106
17.Norwich City72059:166
18.Aston Villa71248:115
19.Newcastle United71244:135
20.Watford FC70254:202

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Komentáře (128)

Přidat komentář
Smreky

Viac takých článkov o premierleague

Reagovat
LokoLFC

Musíš zařídit, aby měl rok/sezóna víc měsíců...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Smreky

Reagovat
drussbarb

Hrozně mě mrzí, že tento servis nemá i španělská liga, ale je mi jasné, že není ani zdaleka tak sledovaná.

Dobrá práce

Reagovat
Kixi Syhimour

Ty hráči podle Whoscored

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Didier Deschamps, trenér francouzské reprezentace: "Poslední reprezentační přestávku mi Frank Lampard volal s žádostí, abych nechal N'Gola Kantého odpočinout pro jeho dobro. Možná mu teď zavolám já a požádám ho, aby dal Olivieru Giroudovi více prostoru. Doufám, že se jeho situace zlepší."

To je zlé aj ako vtip

Reagovat
Whitemedia

Olí v lednu půjde, takže pohoda, situace se zlepší

Reagovat
Kixi Syhimour

Nicméně Frank neudělal nic špatně, za předpokladu, že ho jen požádal.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď samozrejme, že neurobil. Deschamps tomu nemusel vôbec vyhovieť, mohol Kanteho úplne odjebať. Čo by asi hovoril potom... Aj tak hral Kanté z posledných siedmych zápasov len dva, takže v poriadku stále nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, vzájemná výpomoc

Reagovat
prevadec spojitosti

Ten gol Djenepo

Reagovat
Frantszek

Djenepo bude hrozné zvíře...bejk.

Reagovat
FUnk

Reagovat
josepe

super analýza, ale chybí mi tam Maddison z Leicesteru

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Byl už někdo na Jokera? Bude to asi pecka co? nic pro dětičky jako Marvel

Reagovat
chavi.27

Tezky precist si csfd co asi ti tady lidi reknou neco jinyho...

Reagovat
mikelinos

někteří tu jsou jak důchodci co mají hlavní stránku seznam a to je pro ně celej internet

Reagovat
Kuba94

Na csfd to hodnotí kolikrát nesmyslně, dobré filmy na pikacu a špatně velebí. Ale, asi by udělal lépe kdyby si to jen přečetl tam, než tady sklidit drátem do oka.

Reagovat
C-M@ster

Sestřenici se to líbilo... ale je jí 13 nebo kolik.

Pokud seš ve stejné věkové relaci, tak to oceníš, marto

Reagovat
Whitemedia

A Marvel pro dětičky a mě se jí líbí?

Reagovat
C-M@ster

Ma rada DC comics, zna i nejaky jiny verze, kde batmana zabili a jeho rodice se zmenili na jokera a harley quinn

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Joker je urcite dospelejsi film, ale Marvel ty miliardy urcite nevydelal jen na detickach.

Reagovat
Salfovic

Ještě na zastydlejch puberťácích

Reagovat
Spalovač šancí

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting have scored 16 goals this season.

12 of those (75%) were either scored or assisted by Bruno Fernandes.

one season star

Reagovat
smazaný uživatel

nechapacka ze ho nikto nekupil

Reagovat
EXoRcIsT

v zime vraj ideme po nom

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

super,ze se mu dale tak dari

Reagovat
salami

Podle Dobiase nejhorsi letni varianta, nevim no, ja si myslim, ze by United neprohloupili

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Alkmaaru nebo Rochdale by snad gól dal :)

Reagovat
Kixi Syhimour

Snad nepůjde do United

Reagovat
Kuba94

Takové články mi ve špitálu přijdou nejvíce vhod, více takových. Btw názory na novou Fifu ? Nebo preferuje někdo PSA ?

Reagovat
smazaný uživatel

S cim ses ve spitalu? LegaliseRape ti preje brzky zotaveni.

Reagovat
Kuba94

Ledvinove kameny, sice jen jeden ale přesto si tu polezim.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak at to zdarne ubiha.

Co se tyce FIFY - hral jsem ji na PS a bavila mne. Braneni je tezsi, je treba spravne nacasovat zakrok. Celkove je hra takova pomalejsi a vic takticka. Je otazka, jestli to nezmeni update, jako obvykle po dvou tydnech. A libila se mi i Volta. Futsal potesil a hlavne je super street, kde to jde davat o mantinel. Mohli by i pridat neco podobnyho stary fife street, s durazem na klicky, ale aspon neco. FUT jsem nehral. Pro clubs uplne stejny, uz roky nic nezmenili - to me dost stve, asi muj nejoblibenejsi mod.

Reagovat
Kuba94

No bude me cekat jeste jedna navsteva, nemohli ho vytahnout, ze je moc vysoko nebo co, tak pujdu nekde do sesti tydnu znovu. No zvazuji zda pockat s koupi, prece jen ja jsem spise na karieru a semtam FUTko, takze uz z tradice koupim. Ten street me zajima.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem hlavne zvedav pristi rok na next gen. Jaky to udelaj a jestli to bude velkej skok.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bude nový engine?

Reagovat
smazaný uživatel

Sto pro, az budou novy konzole.

Reagovat
Seydou Doumbia

A ty víš na kdy se uvažuje o ps5? Já mám zatím ps3 a chtěl bych příští rok 4, ale jaksi jsem asi vždy pozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pristi rok by mely vyjit obe novy konzole. Pocitam, ze FIFA 21 uz pojede na novym enginu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to jsem teda zvědav. Fifu jsem na ps4 hrál asi tak 10 zápasů u kamaráda a přišlo mi to super. Ale na tu fifu, UT a funkce ve hře je furt dost kritiky. Uvidíme co přinese nová konzole. Vlastně nic o ni nevím, ale nechám se rád překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Na kazdou FIFU je ze zacatku kritika a nakonec to neni tak hrozny. Casto se stava, ze vydaj hru ve stavu, kdy je to hodne pomaly, hracum odskakujou mice, jak tu nekdo zminoval atd. Po par tydnech prijde update a zmeni to zase smerem ke starsim dilum a vetsi arkadovosti.

Dost ale zalezi na tom, jaky mod hrajes. FUT vzdycky bylo o rychlosti a ne o skillu. Mne osobne vzdy vic bavily sezony 1 na 1.

Reagovat
Seydou Doumbia

Naposledy jsem z těch módu co tam jsou hrál UT. Baví mě skládat ty týmy, prodávat a nakupovat hráče, ale ty online zápasy dokážou často člověka dost vytočit.

Jinak ale nejraději hraji své osobní turnaje jako je Euro, MS, LM či EL. Hraju to formou přátelských utkání s tím, že si výsledky, skupiny, los vše dělám sám a zapisuju si to do textového dokomentu do pc. Vypočítávám si různě koeficienty jak klubové tak podle zemí a podle toho nasazuji a hraji předkola. Jsem v tom trošku blázen, no. Jinak vše je na bázi skutečných turnaju jako je LM či EL. Stejný počet týmu akorát mě štvě, že tam chybí dost týmu, které poháry normálně hrají a já tudiž musím nasazovat více týmu z těch top lig do pohárů. Pokud chceš mohu něco poslat do zprávy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem nikdy na offline nebyl, ale chapu lidi, co to bavi. Ja rad porazim skutecny protivniky. Ale urcite posli, zni to zajimave.

Reagovat
Seydou Doumbia

Máš zprávy. Věřím že nemáš nic lepšího na práci než si to přečíst.

Reagovat
Godwinson

To je ted nejaka epidemie, taky s tim lezim ve spitalu, ale uz treti den

Reagovat
r.mrazik

to je neskutecna bolest

Reagovat
Kuba94

Jop hrozna. Nejhorsi jak te to chytne vecer kdyz spis pac pak uz nezaberes a kroutis se jak had, pak nezbyva nez pohotovost.

Reagovat
r.mrazik

mi povidej...cesta do nemocnice ke kapačce je pekloidní

Reagovat
Godwinson

Ja na tom vidim jako nejhorsi vsechno. Vyndaj ti kamen, daj ti cevku a ty pak chodis s pytlikem krve. Dost se teda desim toho, az ji budou vyndavat

Reagovat
Kuba94

Ale, dostával se mi servis mladých a hezkých sestřiček a ty funkce co postel má, polohovací a do toho zvonek, něco podobného bych chtěl doma, ale nesešlo se to s pochopením u mladé. Jinak u mě to dopadlo tak že jsem dostal nějaké trubičky do ledviny a močáku, pač ten kámen je vysoko 15.10 jdu na kontrolu a budu ho muset asi vychcat sám. Jinak nevím zda se budou ve mě opět vrtat.

Reagovat
Godwinson

To je ten sten nebo jak tomu rikaji. Rozsiri to mocovod, taky to u mebyla jedna z moznosti. Nakonec mi ho endoskopicky vytahli, asi 3mm, coz je vtipny vzhledem k tomu, jaka bolest to byla. Ale nevim, co je lepsi. Vymackavat si doma kamen z pera nebo za A Ale tak snad ti to dopadne dobre.

Reagovat
Kuba94

Ano, ano prý to je proti kolice, takže proti těm bolestem nejspíše, nicméně teď zažívám bolesti při chcaní, to je taky zážitek, hlavně den po tom zákroku kdy to pálí jak sviň a teče z tebe krev jako ze švině právě. No budu rád jak to bude venku, pač donekonečna si brát volno v robotě taky nejde, jdeš na marodku tak máš po bonusech že. Nevybereš si no.

Reagovat
Kuba94

Tak vás tu budu semtam prudit.

Reagovat
Svatej

Mě to dost sere. Přijde mi, jak kdybych hrál s typkama z okresu. Všechno hráčům odskakuje, nejsou schopni hrát z první, brání jak starý báby. Není možný, aby hráč v defenzivy měnil směr tak dlouhou dobu, je to kokotina..

Reagovat
Melda

Prej je tam režim kariéry úplně na prd.Je to pravda?

Reagovat
Svatej

Hele zatím z toho unesenej nejsem no. Super, že přišli s tiskovkama a i tím přizpůsobivým potenciálem, ale vůbec nezmínil, po jaký době se potenciál teda konečně změní, nebo i jestli má smysl vychovávat kluka s věkem 22 a víc, protože dřív se po 21 hráčskej potenciál zamkl a nešlo ho změnit..

Reagovat
Svatej

Jinýma slovama pokud se potenciál přepíná až po sezoně, tak se nevyplatí vychovávat 21letyho kluka, protože se mu potenciál nestihne přepnout včas a já tak zazdim X let vyhcovavanim trageda... Vzhledem k tomu, že mám takový osobní pravidlo nikoho za žádných okolností nekupovat a všechno si vychovat do hráčů s ratingem 90+, je dost podstatný vědět, jak to funguje..

Reagovat
icemike

Vypni si podporu pohybu po přepnutí, mohlo by ti to pomoct

Reagovat
Svatej

Fůha díky, zkusim

Reagovat
Kuba94

Přes ten datart jsi zkoušel tu českou ligu nebo o co jde vlastně, pokud máš info ?

Reagovat
bbbauch

presne, na to jsem si zatim nezvyknul.. uz aby byl update, snad s tim pohnou

Reagovat
icemike

Pocitově mi přijde hřiště takové větší, když se stane nějaká chyba, je okamžitě nebezpečná situace. U vytvoření vlastního hráče někdo dal limit už na 6.2 stopy, což je kravina, ale snad to někdy opraví. Tiskovky jsou hezké, ale nic moc nemění, opce na koupeni po hostování se nevrátila Jinak je to klasická závislost

Reagovat
Godwinson

Za me letos pomerne jasne PES.

Reagovat
smazaný uživatel

hraji jen FUT a proti kámošům po netu - za mě 20ka zatím fajn. jak už se tady psalo - těžší bránění, přijde mi, že je více variability a obecně jsou vybalancovány různé prvky kombinační hry.

osobně mám jen zatím trochu problém s tím, že moc ve 20ce netrefuji takové ty křižné přízemní střely s timed finish (s L1+R1) a snad jsem ještě nedal online gól z rohu

Reagovat
C-M@ster

:::::::::::::

Za pár minut začíná opět tradiční Fridays for Eurofotbal Future aka FFEFF aka #FEF

https://fef2.webnode.cz/

Minule nás bylo hrozně moc a všem, co se zúčastnili, díky. ♥

Pokud vám není budoucnost Eurofotbalu jedno, zvažte svojí podporu našemu projektu!

P.S. Pokud vám na našem webu něco chybí, pište do komentářů co!

::::::::::::

Reagovat
Kucka

mě ještě třeba sere, když v kariéře u hráče je řádek s týmem, za kterej ten rok nic neodehrál a hned pod tím je ta samá sezona už v jiným týmu, kde hrál

Reagovat
Seydou Doumbia

tohle by se mohlo udělat i na sobotu...2 tisíce komentářů z anglické a české ligy by byli fuč

Reagovat
fantomas

Lol

Reagovat
Whitemedia

ňuch?

Reagovat
Kily

mě na tom nejvíc baví to, že téhle rádobystávky se účastní uživatelé, kteří v diskuzích opakovaně psali a píšou, že je články nezajímají a chodí sem jen diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

To je fuk, kdo stavkuje. Jde o ty financni ztraty, co EF zpusobime. Jak nebude mit PJ na vyplaty, tak se snad neco hne.

Reagovat
fantomas

Reagovat
cink

Wtf troll?

Reagovat
FUnk

Reagovat
Hokaido

Jakákoliv účast pod 7,7 miliard lidí by proto pro nás byla zklamáním.

Tak to je dobrý, momentálně se tvého bojkotu účastní asi tak 7,73 miliardy lidí. Dokázal jsi to!

Reagovat
technecium

Já bych ty facebooky a twittery zakázal. Jak by hned ubylo aktivistů...

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
kiwwi

co to kurva je?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jack_donaghy

.

Reagovat
jack_donaghy

Najprv sa ospravedlnim za dlhy koment. EF navstevujem iba niekolko rokov. Mam tu stranku rad, takze co budem pisat nemyslim ziadnym sposobom v zlom. Ide o moje subjektivne postrehy. Je mi jasne, ze kazdemu sa obcas nieco nepodari.

Reagovat
jack_donaghy

Nesiel mi poslat cely prispevok, tak to dam takto....

Reagovat
jack_donaghy

1. V ostatnom case sa satale castejsie vyskytuju v clankoch chyby. Obycajne preklepy, nepresne (obcas bohuzial nepravdive) informacie alebo divne vetne konstrukcie, ktore v lepsom pripade iba nedavaju zmysel alebo v horsom vyzeraju akoby boli vysledkom prekladu zo svahilstiny nejakym google translate z 2006.

2. Stranka je stara. Je to sice technicky problem, ale malo by sa s tym nieco robit.

Reagovat
jack_donaghy

3. Komentare na istu stranku na "sazeni", ktera je "ferova". Je fakt taky problem napisat nejaku funkcionalitu, ktora bude tie komenty cekovat? Alebo aspon napisat primitivny script, ktory raz za hodinu prebehne komenty a pomaze taketo kraviny?

4. Prosim, nikto sa neurazajte, ale sumy penazi by sa mohli pisat v eurach. Nic proti korunam (ani to nepisem lebo som slovak), ale vacsina ludi tu cita aj zahranicne media, prispevky na FB, Twitter atd. a tam vsade sa pise v eurach (pripadne v librach). Obecne ludia uvazuju o fotbale v eurach. Myslim to tak, ze kazdy asi pvoie, ze Hazard siel za 100 mil. a nie za 2.5 mld.

5.Napadaju mi este nejake technicke alebo user experience veci, ale tie momenatlne nepovazujem za tak dolezite.

6. Prosba do buducna: zachovat nemoznost editovania/mazania komentarov.

A je to venku.

PS: Je mi jasne, ze tych preklepu tu budem mat aj ja hromadu.

Reagovat
smazaný uživatel

6.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
jack_donaghy

3. [EDIT[ OK, FerroveSazeni uz neco cekuje, kedze som nevedel poslat prispevok, ale nedavno som to tu zase videl, preto som myslel, ze to cekuje zle. Sry.

Reagovat
smazaný uživatel

zrus bod cislo 5 a pridam se.

Reagovat
jack_donaghy

Viem, ze co do obsahu to je jedno, ale na celkovy dojem zo stranky to podla mna vplyv ma.

Reagovat
Zark

*Zark

Reagovat
Mastný Chobot

Tie Tierneyho centre... To fanúšik Arsenalu aj zabudol čo je. Som zvedavý, dokedy ho to odnaučíme.

Reagovat
gunner123

Reagovat
Kucka

Reagovat
krisa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

tá Willemsova kľučka je topka

Reagovat
Kucka

překvapilo mě, jak je Willems neskutečný powerhouse

Reagovat
Seydou Doumbia

On umí útočit, ale bránit už moc ne. Proto je na ostrovech.

Reagovat
Busby babes

Deschamps rika, ze je Pogba na tri tydny out.

Reagovat
vladis271

Nestihne derby. Dúfam, že saKlopp poučil z minulej sezóny a nepôjde tam po remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě nepujdem. To by jsme museli chodit pro remízu každý venkovní zápas.

Reagovat
Muffi

Tak se přiznejte, kdo z vás dvou napsal tu sračku že BR v LFC uspěl a hlavně proč.

Sezona 13/14 totiž s tím šaškem nemá nic společného a jde jednoznačně za Suarezem, jehož agilitu chtěl ten "úspěch" nahradit totálně nepohyblivým Ballotelim, aby to o rok později zopakoval s neskutečně drahým a stejně statickým Bentekem. Hlavně že předtím nechtěl pracovat s Carrolem a koupil místo něho Boriniho

A když jste tak ujetí na xG, tak trošku čísel z Brendanova působení, body 61, 84, 62, 12(v 8 zápasech) vstřelené góly: 71, 101, 52, 8(v 8 zápasech), inkasované 43, 50, 48, 10. Úspěch ve druhé sezoně jde tedy za fenomenální formou LS, který v její druhé polovině dokázal rozhodovat zápasy a tým tak soupeře přestřílel. Po jeho odchodu se ale ofenziva totálně zhroutila, nepomohly ani dva přestupáky což spolu s permanentně mizernou obranou vedlo k pádu zpět a motání se kolem 6 místa.

A že neměl peníze? Chyba lávky. Celkem utratil 380 milionů eur, na prodejích utržil 220 mega, takže netspend 140 mega za 4 roky, hned první sezonu skončil v minusu 60 mega eur a ani nedostal se do Evropy.

A ještě jedna perlička na závěr. Bez té megaúspěšné sezony získal v 84 zápasech 135 bodů, průměr 1,6. Kenny i s totálně posraným závěrem druhé sezony kdy týmu po porážce od Gunners o nic nešlo, protože EL byla zajištěna 1,51.

Reagovat
Hai

Reagovat
fantomas

Ta sezona je jednim z nejmíň očekávaných honů na titul v historii, kdy plno hráčů zcela prokazatelně (v kontextu svých kariér) hrálo nad svý možnosti, ale jasně, je to vlastně celý dílo samotnýho Suáreze.

Reagovat
smazaný uživatel

U koho jde prokazatelně dokázat, že hrál v té sezoně nad své možnosti? Tu sezonu odehrálo pořádně tak 13-14 hráčů a táhla ho hlavně ofenziva Suarez, Sterling, Sturridge, Coutinho + Gerrard. Všichni mají (možná až na Sturridge) hodně slušné kariery.

Reagovat
fantomas

Flanagan, Škrtel, Mignolet, od Johnsona už v tý době nikdo takovou renesanci nečekal, Kolo už měl bejt taky na ústupu, nemluvě o 33letym Gerrardovi hledajícím si novou roli. Průlomový sezony vymáčkl z 21/18letých mlíčňáků Coutinha a Sterlinga... Sturridge je "Rodgersův" uplně bez debat.

Jako samozřejmě se tady můžeme tvářit, že celá ta sezona byla o Suárezovi a celkově ofenzívě, když ten tým dvakrát (!) vymazal jak Tottenham, tak v derby Man Utd, ale... já se takovýho cvičení prostě účastnit nemínim no. :)

Reagovat
smazaný uživatel

No imho to máš dost přibarvený k obrazu svýmu, ale ok. A k tomu druhýmu odstavci.. nemyslím si, že to bylo jen o Suarezovi, ale o ofenzivě to samozřejmě bylo. Jakmile se vrátil Suarez, tak to bylo v téměř každém zápase jen o ofenzivě.

Reagovat
fantomas

Tam mi chybělo "jen". Jo, bylo to hlavně o ofenzívě, ale jen tak mávnutim ruky přejít fakt, že si tam pod nim vlastně každej startér v obraně včetně golmana kroutil životní sezonu, je takový... pofidérní.

Reagovat
smazaný uživatel

No životní sezonu. Ten tým dostal 50 golů v lize.

Ono by se na tu sezonu taky dívalo jinak, kdyby to aspoň z malé části dokázal zopakovat v následujících sezonách. Ale jakmile odešel Suarez, tak téměř nevěděl, co dělat.

Reagovat
fantomas

No životní sezonou samozřejmě mínim individuálně, ne kolektivně

Nevim, Rodgersova štace v Liverpoolu je prostě ukázkovej příklad revisionismu pro mě. I zde byli všichni scouseři na větvi a nadšení z toho, že vůbec měli možnost do poslední chvíle vyhlížet titul. Pak se to posralo (ani zdaleka ne jen kvůli odchodu Suáreze) a najednou to nemá bejt povedený angažmá? Ale notak.

Reagovat
smazaný uživatel

No nadšení samozřejmě všichni byli. Kdo by nebyl? Ten fotbal muset bavit každého.. bohužel to trvalo 38 zápasů. Posral si to Rodgers z velké části hlavně svojí tvrdohlavostí.. možná by vydržel i delší dobu kdyby nebyl tak tvrdohlavý.

Reagovat
Muffi

Z hlediska obdržených gólů to byla nejhorší sezona LFC od 2009, dál jsem to neprocházel, tipl bych že i v celé PL ale hledat to nebudu, můžeš to najít ty, dokážeš tím, že jsi přístupný argumentům druhých.

A ofenziva samozřejmě byla o Suarezovi. Sturridge je jen další důkaz, jak jsi mimo, protože bez LS to ani náznakem nezopakoval (v LFC 43/31 s LS, 73/19 bez), na rozdíl od Luise, který byl super jak v Barce tak reprezentaci. On byl jediným hráčem z kádru který po sezoně odešel, vše ostatní zůstalo na místě a jak jsem napsal výše, ze 101 branek se kleslo na polovinu a to se za náhrady v podobě Balloteliho, Morena, Origiho, Lovrena, markoviče, Cana, Lallany a Lamberta utratilo 150 milionů eur, o 50 víc než co klub dostal za Suareze a nepotřebné hráče. A následující léto to BR zopakoval. Zmizel Sterling, utratilo se 110 milionů (netspend 25) za Gomeze, Clyna, Firmina(BR ho schválil proto, že mu vedení schválilo Bentekeho) a Bentekeho a výsledek opět nula. 8 zápasů, 12 bodů a skóre 8-10. A to ani nezmiňuju trapas v podobě vypadnutí ze skupiny LM s Basilejí po totálně ostudných výkonech. Všichni se na návrat do LM těšili a pak tým předvedl takovou sračku? proč jsi na tyhle emoce zapomněl? Vytahuješ tu zápas, tak si přečti diskuze ke skupině LM, o ten tvůj BR předváděl, i ony totiž nedílně patří k jeho působení.

Po odchodu Luise utratil BR za nové hráče ve dvou přestupácích 260 milionů eur s bilancí 46 zápasů, 74 bodů, skóre 60:58. aby ten tým začal Kloppovi fungovat, musel ten tým postavit pomalu celý znovu. Tohle jsou jeho reálné výsledky, peněz na náhradu LS měl dost a nic nepředvedl.

Jinak je zajímavé, že u pocitovějších věcí jako jsou jednotlivé zápasy se můžeš z rádoby tvrdých dat v podobě xG posrat, ale když hodnotíš sezony zpětně, tak jasná čísla, kterých jsem ti dal k dispozici dost kašleš a používáš jen emoce.

Ale nezaplétej se, tvoje, věc. Vždycky jsem si myslel, že je tvoje kritika přehnaná ale teď vidím, že dotyční měli pravdu. Ale na druhou stranu to chápu. Co víc než LFC a Spurs s neschopnými manažery vyhazující peníze do hajzlu si můžou fandové Arsenalu a CFC přát. Právě působení matláků jako BR totiž dělalo z Wengera i na konci v Arsenalu schopného manažera.

Reagovat
fantomas

Jedna demagogie za druhou, hlavně ten Sturridge. Přijde mi, jako bys tou sezonou vůbec nežil a teď akorát vytahoval statistiky a porovnával číslíčka v roce 2019 jak největší pán, protože si slyšel, že je BR o ničem.

Že to pak posral, nepopírám (byť házet na něj všechny přestupy, mi taky nepřijde šťastný), od počátku tvrdim, že úspěšnym působenim to činí jenom ta jedna sezona, kterou mu dost pofidérnim způsobem upíráš též. A ten poslední odstavec

Reagovat
Muffi

Tak si shrneme demagogii.

1) kádruješ tu, jak mám prožívat výsledky a hru týmů, kterým fandím a jak je mám hodnotit. Fakt tohle myslíš vážně?

2) obhajuješ pičoviny jako je xG, které se snaží o nemožné, protože lidskou činnost jako je fotbal fakt nemůžeš převést na pár vzorečků ale tvrdá data v podobě přestupů a skutečných výsledků pro tebe nejsou ničím jiným než demagogií. Dobrej vtip.

3) studdge za sebou má jen ty dvě povedené sezony vedle LS, jinak je jeho maximem v lize 30/11 za CFC. Zranění ho dost poznamenala ale pokud by byl takovou hvězdou, jakou z něj děláš, CFC by ho nikdy neprodala. Tradiční anglickou schopnost udělat z každého trošku většího talentu toho pravého, který jim konečně vrátí titul z MS, na kterou velmi rádi vedle fanoušků přistupují i tamní novináři nechám stranou.

Ty sis BR strašně zidealizoval, připsal mu všechny zásluhy za sezonu, která byla záležitostí jednosezonní euforie a teď se toho nechceš vzdát a vztekle kolem sebe kopeš. Zkus takhle místo BR onanovat nad René Girardem nebo když budeš psát o NHL nad Dougem MacLeanem a LFC nech prosím na pokoji. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele