Premier League v kostce: Únor

06.03.2020, 08:42
Názory a komentáře
Únor bývá v Premier League zpravidla klidnějším měsícem. Definitivně utichne povánoční šílenství a navíc se zraky fanoušků začnou upínat na Ligu mistrů. Tento únor však v Anglii posbíral obrovské množství pozornosti navzdory tomu. Něco víc jsme se dověděli o zcela zbytečně tajemném systému VAR, zažili jsme skutečnou bouři i bouři obraznou, kterou teď řeší právníci Man City, no a zatímco si kousek slávy ukousli i čeští fotbalisté, Liverpool poprvé prohrál.

A v úvodu začněme hezky poeticky přímo od konce, v Liverpoolu. Šokující porážkou 0:3 na hřišti Watfordu totiž skončila řada dechberoucích sérií. V první řadě - i přes ostudné vypadnutí z Evropské ligy si fanoušci Arsenalu mnou ruce, protože Invincibles jsou a budou asi opravdu jenom jedni. 44 zápasů bez prohry je však na každý pád ohromující počin a v Liverpoolu teď úplně neřeší, že jim rekord unikl o pět špílů. Hlavní je pohodlný polštář na čele tabulky.

Nicméně, Reds dále odmítli vytvořit také nový rekord Premier League v počtu vítězství v řadě. Ta se zastavila na 18, stejně jako v případě Man City v sezóně 2017/18. Takže i Citizens mají důvody k úsměvům. Tíží je však hrozba zákazu startu v evropských pohárech. Dva roky bez Ligy mistrů... kdo ví, kolik hvězd by chtělo/muselo celek opustit.

Co nás ale opouští zcela samovolně, je důvěra v systém VAR - lépe řečeno v persony, které mají tu výsadu jej používat. Čert teď vem milimetrové ofsajdy, to je na delší debatu, kterou si ostatně můžete poslechnout v novém podcastu. Co ovšem na delší debatu není, je skutečnost, že rozhodčí odmítají využívat monitor u postranní čáry, aby zamezili nejednotným a nesmyslným verdiktům.

Jak snadné by bylo předejít otázkám typu "proč byl Son vyloučen a Maguire ne, když udělali úplně to samé?", "proč strčení Azpilicuety do Williamse byl faul, ale strčení Freda do Azpilicuety nikoli?" a podobně. Přitom, jak jsme mohli vidět v utkání Crystal Palace proti Sheffieldu, rozhodčí Premier League k monitoru skutečně mohou!.

Nesmímě být ale jenom negativní, to určitě ne. VAR do Premier League zcela jistě přinesl výrazný úbytek nefér rozhodnutí, teď už je jen na autoritách dovést systém k dokonalosti. Ostatně, třeba tenhle moment, který by bez VAR jistojistě nevznikl, dokonalý určitě je...

Poznámka: Do všech únorových rubrik se počítají i zápasy z 1. března.

TOP 5 gólů měsíce




Manažer měsíce: Nuno Espirito Santo


Jürgen Klopp výjimečně nevyhrál všechny svoje zápasy, a tak se nám místo pro nejlepšího manažera uplynulého měsíce otevřelo zcela nenásilným způsobem. Na své poměry velmi, velmi solidní měsíc má za sebou Burnley, Arsenal i Manchester United. Avšak vzhledem k tomu, jakým losem si musel projít Wolverhampton - a kolik bodů z něj nakonec vytěžil (přestože mezitím musel z Evropské ligy vyřadit Espanyol) - je naše volba jasná. Vlky osvítil Duch svatý.

Nuno Espirito Santo prokázal už mnohokrát, že na velké týmy umí svůj tým připravit skvěle. Když Liverpool na přelomu roku postavil fenomenální defenzivní skálu a z 11 zápasů dostal jediný gól, zkusíte uhádnout, kdo mu ho vsítil? No a teď se Wolves měli v průběhu února představit na hřišti Tottenhamu, Manchesteru United a doma s Leicesterem. Takový úkol by zastrašil kdekoho.

A možná i proto se někdejší vítěz Ligy mistrů s Portem soustředil především zpočátku hlavně na pevnou obranu, United nedovolil nic než střely z dálky, no a Leicesteru dokonce ani to. Proti Foxes byl navíc Wolverhampton odmítnut doposud asi nejabsurdnějším VAR ofsajdem. Dvě bezgólové remízy však přemazala Jotou řízená demolice Norwiche a hlavně fantastický obrat proti Spurs.

Zdroj: spurs-web.com

Hvězdy měsíce dle WhoScored.com


1. Bruno Fernandes (Man Utd) - 8.00 | 4 zápasy, 2 góly, 2 asistence, 6 úspěšných průniků (100%)

2. Diogo Jota (Wolves) - 7.93 | 4 zápasy, 3 góly, 1 asistence, 13 úspěšných průniků (59%)

3. Sébastien Haller (West Ham) - 7.83 | 3 zápasy, 1 gól, 25 vyhraných vzdušných soubojů (54%)

4. Harry Maguire (Man Utd) - 7.79 | 4 zápasy, 1 gól, 21 vyhraných vzdušných soubojů (70%)

5. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) - 7.77 | 3 zápasy, 3 góly, 5 přerušených akcí soupeře

*. Nicolas Pepé (Arsenal) - 8.79 | 2 zápasy, 1 gól, 3 asistence, 8 klíčových přihrávek (pro málo odehraných zápasů nezařazen)

*. Marcos Alonso (Chelsea) - 8.57 | 2 zápasy, 3 góly, 10 střel (pro málo odehraných zápasů nezařazen)

Sestava měsíce


Autor: Marek Ustohal

Gólman: Rui Patrício (Wolverhampton)
Stává se, že brankáři přijdou k čistým kontům bez větší námahy. Dělo se to často u Alissona, zpravidla v začátcích té dlouhé nulové série Liverpoolu, stává se to u Hendersona, někdy třeba i u Popea. Rui Patrício si ale tři čistá konta v únoru plně zasloužil. Vytrvale lapal Fernandesovy pokusy při remíze 0:0, při další bególové remíze s Leicesterem si dokonce od webu premierleague.com vysloužil označení muže zápasu. V únoru Patrício pochytal celých 15 střel a další nebezpečné balóny posbíral ze vzduchu.

Čestná zmínka: Nick Pope (Burnley)

Pravý obránce: Matt Doherty (Wolverhampton)
Ztělesnění únorového úspěchu Wolverhamptonu. Rui Patrício vytáhl pár skvělých zákroků, ale takový zásah vzad i vpřed jako Doherty neměl rozhodně nikdo. Vidět jsou samozřejmě hlavně jeho gólové příspěvky - asistence proti Norwichi a 1+1 při těsné výhře nad Tottenhamem - to u obránce prostě ukradne titulky novin. Pravý křídelní bek se ale činil i při bránění a je výrazným důvodem, proč Vlci ubránili tři čistá konta ze čtyř zápasů. Předvedl 13 obranných zákroků a jen dvakrát přes něj minulý měsíc někdo přešel.

Čestná zmínka: Aaron Wan-Bissaka (Man Utd)

Pravý stoper: James Tarkowski (Burnley)
Zatímco v defenzivě Wolverhamptonu uzmul velkou část slávy gólman, Burnley v únoru držela celá obrana - a především stoperská dvojice Tarkowski - Mee. O malý fous si místo v ideální sestavě vybojoval James Tarkowski, hvězda posledního zápasu proti Newcastlu. Tým Seana Dychea minulý měsíc vůbec neprohrál a třikrát udržel čisté konto, což je pro zadáky vždycky obrovský počin. Obzvlášť pro Burnley, obzvlášť pro Tarkowskiho, jenž i přes svých na stopera průměrných 185 centimetrů vyhrál v únoru víc než 80 % vzdušných soubojů.

Čestná zmínka: Ben Mee (Burnley)

Levý stoper: Harry Maguire (Man Utd)
Chybělo hodně málo a anglický hromotluk v sestavě určitě nebyl. Rozkrok Michyho Batshuayie je každopádně výrazně proti, avšak VAR rozhodl tak, jak rozhodl a viditelný pohyb Maguirovy kopačky vstříc soupeři nezaznamenal. A proto můžeme na Harryho měsíc z faktického hlediska koukat jen pozitivně. Jakpakby ne, právě proti Chelsea dal gól a s Baillym vládl velmi kvalitní defenzivě, která soupeře nikam příliš nepustila. Nulu United udrželi i proti Wolves a Watfordu a anglický stoper se na tom výrazně zapříčinil.

Čestná zmínka: Romain Saïss (Wolverhampton)

Levý obránce: Bukayo Saka (Arsenal)
Kdyby tentorkát Tomáš Daníček opět psal pasáž o mladých kometách, patrně by byla mimo jiné o Bukayo Sakovi. Levý křídelník hrající v obraně se narodil v roce 2001 (!), ale poslední týdny patří regulérně k oporám Arsenalu. Při ofenzivní fázi má pokyny vytahovat se až k vápnu a tohle mu jde fakt báječně. Nádhernou asistenci proti Newcastlu můžete vidět mezi TOP 5 góly měsíce, a právě jeho příchod proti Evertonu po zranění Kolasinace stál do největší míry za obratem Gunners. Saka je dopředu excelentní a umí i bránit, což třeba už v lednu prokázal v derby proti Chelsea.

Čestná zmínka: Marcos Alonso (Chelsea)

Pravý záložník: Mohamed Salah (Liverpool)
Jediný borec, který obhájil účast v sestavě měsíce z ledna. Mohamed Salah byl značnou část letošní sezóny v útlumu, nepřipomínal egyptského ďábla z předloňska nebo minulého ročníku a za svým kolegou Maném hodně často zaostával. Po jeho zranění však nebývale pookřál a stal je jasným lídrem a tahounem. Už tolik nekazí ve finální fázi, je zase nesmírně šikovný na míči a svými kouzly dělá radost nejen fanouškům Liverpoolu. A kromě toho dal teda dva góly Southamptonu a klíčový vyrovnávací branku proti West Hamu.

Čestná zmínka: Nicolas Pépé (Arsenal)

Pravý střední záložník: Ashley Westwood (Burnley)
Nepatří mezi hráče, kteří by nejzářivější momenty zápasu zaznamenali v ofenzivě. Ashley Westwood ale kromě důležité role uprostřed zálohy, kdy pouze s Jackem Corkem musí pokrývat celý střed pole, taky zahrává rohové kopy. V únoru pálil od praporku patnáctkrát a třeba proti Southamptonu přímo z rohu skóroval. Dobře ale maká i do defenzivy, která by bez jeho čištění rozhodně neudržela tři čistá konta ze čtyř. Westwood třeba uspěl v 70 % obranných zákroků (10/14).

Čestná zmínka: André Gomes (Everton)

Levý střední záložník: Bruno Fernandes (Man Utd) - hráč měsíce
Kdepak, tohle není další z řady nepovedených přestupů Manchesteru United. A to je vlastně co říct. Zatímco za dob bájného SAFa se ve zlato proměnil příchod takřka každého "nekopy", který překročil práh Old Trafford. Ale teď? Bruno Fernandes je vlastně prvním ryze úspěšným transferem od... no, zkuste mě doplnit v diskuzi. Portugalec se během čtyř zápasů stal hlavním motorem Red Devils, v každém ze čtyř zápasů byl nejlepší na place. Bere si míč, tvoří hru, a to odzadu i v ofenzivní třetině. Dva góly a dvě asistence už jsou jenom logickým vyústěním - Fernandes v dnešních dnech regulérně dělá celé United.

Čestná zmínka: Abdoulaye Doucouré (Watford)

Levý záložník: Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)
Hrál sice o zápas míň, ale v ideální sestavě měsíce února ho prostě nejde opomenout. Aubameyang už má po třicítce, ale zázračně absolutně neztrácí na rychlosti a dle očekávání ani na zabijáckém instintku a schopnosti střílet góly. Lapsus proti Olympiakosu budiž výjimkou potvrzující pravidlo. Forvard Arsenalu hraje sice pod Lacazettem nebo Nketiahem spíš z křídla, ale při útočení se často posouvá až na hrot a teď to vlastně docela funguje. Newcastlu dal gól, Everonu dokonce dva a zápas co zápas potvrzuje, že i přes časté výpadky Gunners platí jako jeden z mála za čirou světovou klasu.

Čestná zmínka: Dwight McNeil (Burnley)

Pravý útočník: Dominic Calvert-Lewin (Everton)
Kane zraněný, Rashford zraněný, Abraham tuplem, Vardy v reprezentačním důchodu - a beztak bez formy... koho povoláte? Ne, Lovci duchů to nebudou, spíš jeden dost konkrétní lovec gólů. Dominic Calvert-Lewin se i v minulosti jevil jako schopný zakončovatel, ale až teď se pořádně rozstřílel. Posledních deset zápasů má na kontě osm branek a v únoru se trefil hned třikrát. A to ještě mnozí počítají o gól navíc, protože se Sigurdsson přece do hry nezapojil... DCL, jak si novináři často jeho dlouhé jméno rádi zkracují, vytvořil pro Ancelottiho skvělou útočnou dvojici s Richarlisonem a čím dál častěji se jeví jako komplexní hroťák.

Čestná zmínka: Heung-min Son (Tottenham)

Levý útočník: Diogo Jota (Wolverhampton)
Těžko se v konkurenci Raúla Jiméneze stát hvězdou Wolverhamtonu, ale Diogo Jota to dokázal dokonale. Když Vlci minulý měsíc vyhráli dva zápasy, vězte, že mladý Portugalec měl prsty v pěti z šesti vstřelených gólů. Rovnou půlku dal, další míč narval do tyčky a kolega z útoku doklepával, zatímco Doherty proměnil v branku přímo jeho pas. Proti Norwichi ho Espirito Santo radši po hodině hry stáhnul, aby svou oporu šetřil na další duely. Dvě branky v Evropské lize vstřelil Espanyolu jen tak mimochodem.

Čestná zmínka: Matěj Vydra (Burnley)

Česká stopa v Premier League


Na začátku fotbalového jara 2020 v Premier League konečně začala rozkvétat česká jména. Příchod Tomáše Součka, aktuálně našeho nejlepšího fotbalisty, do West Hamu samozřejmě sliboval zábavu a značnou minutáž. Napovídaly tomu tiskové konference Davida Moyese, krize Hammers a prostý fakt, že Souček je výborný záložník, který by se ve většině celků spodní poloviny tabulky prosadil.

A tak se i stalo. Bývalý kapitán Slavie hned zpočátku angažmá zapůsobil a usadil se po boku Rice a Noblea v základní sestavě. Angličany udivil výborným pohybem, naběhal - jak jinak - mraky kilometrů a od svého manažera inkasoval pomyslné plácance po zádech. Byl schopný bránit, vyhrával spoustu vzdušných soubojů, nebál se hrát s míčem... všechno tam bylo. Proti Brightonu si odbyl velmi dobrý debut a nepropadl ani proti Man City, kdy mimo jiné prokázal, že se mu není cizí ani pořádně přitvrdit. Jasně, uprostřed pole v přímém střetu s Davidem Silvou a De Bruynem občas trochu hořel. Ale to je přece jen trochu jiná liga...

Je velká škoda, že zrovna v zápase s Liverpoolem, kdy zvládal přerušovat akce i jindy nezastavitelného Salaha, kdy kraloval vzdušnému prostoru i v soubojích s Firminem nebo Fabinhem a kdy mu Moyes dokonce uzpůsobil taktiku (ze zatažené role při bránění se v ofenzivě vytahoval až na samý hrot k zakončení), musel ze hřiště kvůli zranění. A ve velkých uvozovkách je škoda i to, že hned v prvním zápase bez něj West Ham zvítězil, přičemž jeho ofenzivnější nástupce Pablo Fornals stihl za zápas a půl nasbírat 1+2.

Součkova zdánlivě neochvějná pozice v základu je výrazně otřesena. Až se všestranný středopolař za nějaké dva týdny vrátí zpět do nominace, bude mít před sebou West Ham závěr sezóny. Bude mít (od druhého týdne v dubnu) relativně příjemný los, bude chtít - a nejspíš i muset - útočit a vyhrávat. I proto možná povede cesta Tomáše Součka do sestavy spíš přes kapitána Marka Noblea než přes Fornalse. A ta není úplně umetená.

Podobně je na tom bohužel i Matěj Vydra. Když se otloukánek v týmu Burnley zásluhou zranění dvou hroťáků dostal po bok Jaye Rodrigueze na hřiště proti Southamptonu už po dvaceti minutách, bylo to zjevení. Do té doby se český forvard objevoval na trávníku sporadicky a výhradně jako útočná varianta číslo 4. Občas se nedostal ani na lavičku náhradníků. Vydra prostě není kůň Seana Dychea, tenhle transfer se moc nepovedl.

Jenže teď to najednou skvěle klapalo. Matěj dal Saints nádherný vítězný gól (viz TOP 5 gólů měsíce) a celkem mířil na bránu McCarthyho třikrát. Totéž zopakoval i proti Bournemouthu, kdy se rovněž zapsal mezi střelce a na hřišti vydržel až do 82. minuty (to se mu v PL povedlo teprve podruhé za 45 zápasů a poprvé od Boxing Day 2013 v dresu WBA). Média ho vynášela do nebes a BBC ho dokonce vyhlásila hráčem zápasu.

Proto nebylo divu, že nastoupil od začátku i za týden v Newcastlu. Jenže tady už se vrátil do zajetých kolejí. Pod tlakem uzdraveného Chrise Wooda na lavičce byl na hřišti ztracen, ve statistikách střel mu svítila nula a výše jmenovaný ho v 57. minutě vystřídal. Matěj Vydra tak, zdá se, stále zůstává v Dycheově hierarchie mezi útočníky poslední a takřka jistě už si o víkendu zase jednou střihne start na lavičce. Nezbývá než držet palce, aby do uzdravení zbylého forvarda Burnley Ashleyho Barnese stihl svého manažera ještě pořádně zaujmout.

Více o českých hráčích si můžete poslechnout ve speciálním podcastu.

Tabulka Premier League za únor


Zdroj: WhoScored.com


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC28261164:2079
2.Manchester City27183668:2957
3.Leicester City28155854:2850
4.Chelsea FC28136947:3945
5.Manchester United28119842:3042
6.Wolverhampton Wanderers281012641:3442
7.Tottenham Hotspur281171046:3940
8.Sheffield United271010729:2540
9.Burnley FC281151233:3938
10.Arsenal FC27813639:3637
11.Everton FC281071137:4237
12.Crystal Palace28991025:3236
13.Southampton FC281041435:5134
14.Newcastle United28881224:4132
15.Brighton & Hove Albion286101232:4028
16.West Ham United28761535:4927
17.Watford FC28691327:4327
18.AFC Bournemouth28761528:4527
19.Aston Villa27741634:5225
20.Norwich City28561725:5121

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (300)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nicolas Péré

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bruno Fernandes... já bych řekl, že poslední perfektní nákup MU byl v. Persie, ale ten přicházel už jako hvězda, navíc v PL velmi provařená.

Reagovat
forrest

Žádný příchod pod OGS není provar... AWB, Maguire, James... Fernandes a i ten Ighalo si na té hostovačce své odehraje.

Reagovat
TheTopFootbaler

Na Jamese je ještě moc brzo hodnotit, pokud nenaplní svůj potenciál a zůstane tam, kde teď je, tak to nepovedený nákup bude, protože zatím je to jen rychlejší Lingard. Já mu fandím a doufám, že mi ještě hubu zavře, ale v poslední době to s ním jde krapet z kopce.

Reagovat
Losinho

Haller

Reagovat
Hokaido

Ten Gomes tam dělá co? Jinak super.

Reagovat
Usty

Jsou to čestný zmínky, takže tady fakt za to, že se vrátil po zranění a hrál výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno Fernandes je vlastně prvním ryze úspěšným transferem od Harryho Maguira / Aarona Wan-Bissaky?

Reagovat
iamek

Zoufalci

Reagovat
r.mrazik

a ten maguire a fred jim neda porad spat...

Reagovat
iamek

Hlavně, ze tam má Harryho v hlavní sestavě a AWB jako zmínka

Reagovat
bbbauch

Taky bych to tak videl..

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je slušný no. To kdo psal toto

Zeptám se naopak, kterej hráč co přivedl Ole se nedá považovat za úspěšný transfer? (řečnická- takovej žádnej není).

Reagovat
Dawon

AWM klido pido, ale Maguire ryze uspesny? Takove vtipky pri patku

Reagovat
bbbauch

Tak do te obrany jsme potrebovali lidra a nekoho, kdo je schopnej bejt stroper c. 1 po celou sezonu. V tomhle ohledu urcite. Vykon by tu a tam samozrejme byt lepsi mohl, ale u koho ne

Reagovat
Dawon

Jako pokud mi v jedne vete reknes ryze uspesny prestup a zaroven vykony by mohl byt lepsi, tak to mi osobne k sobe dohromady moc nejde

Nezlob se na me, ale od nejdrahsiho stopera ever cekam opravdu mnohem vic, jen on sam ma na svem konte uz pomerne dost velke mnozstvi hrubek, ktere primo vedly ke golum a zaroven teda nemam uplne pocit, ze by tu obranu pozvedl ala VVD

Jako prestupova castka do tech ocekavani proste musi byt zahrnuta, kdyby stal 35, tak je to perfektni prestup, ale takhle? Rozhodne je tam az moc otazniku stale

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenže to je tvůj problém, jelikož to k sobě úplně v pohodě jde.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje pocity jsou jedna věc. věc druhá jsou fakta

Reagovat
bbbauch

Tak jestli je Fernandes ryze uspesny prestup za tu chvilku, tak mam zatim takovy dojem i z Maguira. Ta obrana s nim je podstatne lepsi, je tu nejakejch 9 mesicu, vsechno si teprve seda.

Tak mi rekni, u ktereho fotbalisty ty vykony sem tam nemuzou byt lepsi? Vsak to ma kazdy fotbalsta. Potom je dulezite, aby neco zahrali ti kolem.

Reagovat
Dawon

Maguire sel po solidnim zacatku neskutecne dolu, mel dost fakt vylozene spatnych zapasu, hodne chyboval, hodne zmatkoval...ale jako hadat se nebudu, chapu ze ruzove bryle jsou svina

Reagovat
iamek

Reagovat
bbbauch

Ale ja nerikam, ze je bezchybnej

Je to jedinej stoper od nas, co je fakt dobrej s micem, umi rozehrat a nezmatkuje. Organizace obrany s nim sla nahoru. Pokud jsou ty kriteria nastaveny tak, ze ryze dobrej prestup je Fernandes, tak bych tam osobne dal i Maguira. Jeho pozitivni prisnos dle me mnohem prevysuje ty veci, co se mu nepovedly.

Ale jako jasne, jednudussi je o lidech, co na vec nahlizi jinak napsat, ze maj ruzovy brejle

Ja nemam problem s tim, jak to vidis ty, skoda ze to tak neni i naopak

Reagovat
Dawon

Ja ale netvrdim, ze je spatny, ze to byl hrozny prestup, ze nam skodi...prinos urcite ma, ma urcite dost prednosti, ma ale taky slabiny. A ja bych od nejdrahsiho obrance v historii proste cekal, ze tech slabin bude mit min a ze tech chyb bude delat min. U hrace s takovou cenovkou cekam, ze bude patrit mezi nejlepsi na svete na svem postu, coz zkratka Maguire podle meho neni.

Netvrdim ze je na hovno, ze by mel sedet, ze ho mame prodat...ale proc ta pravda nemuze byt nekde uprostred? At chceme nebo ne, tak srovnani s VVD se tady zkratka jasne nabizi a myslim, ze v tomhle srovnani Maguire neobstoji, neni to world class hrac - a za tu cenu by zkratka byt mel.

O ruzovych brylich mluvim, protoze vsichni obhajci v tomhle vlaknu jsou fandove MU, takze to tak bohuzel dost pusobi

Kdybych to mel pripodobnit treba k Jamesovi - ten zacal vyborne, super zavan cerstveho vzduchu, pak mu ale precejen zacla docela dochazet stava a posledni mesice uz vetsinu zapasu moc velky prinos nema...ale presto ten prestup hodnotim veskrze pozitivne - relativne nizka cena, mlady hrac co udelal velky skok z 2. ligy, prislib do budoucna...ale kdyby stal 50, tak to samozrejme vnimam uplne jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Přikládáš moc velkej význam ceně hráče. To že v rámci ligy přestoupí stoper angličan v mladým věku s potenciálem být kapitán týmu za rekordní sumu neznamená automaticky že ho někdo považuje za nejlepšího na světě. Nikdo v MU ani v Leicesteru si nemysleli že prodávají/kupují nejlepšího stopera v dějinách, ale momentální trh a ostatní okolnosti tu cenu vyhodili zkrátka výš. Hraje tam roli spoustu věcí, který s výkonama samotnýma třeba ani moc nehrajou roli. Je zbytečný tolik řešit cenu hráče.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
bbbauch

A to jsem si nemyslel, ze bych nekdy souhlasil s Hamáčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Ve skutečnosti jsem jeho mluvčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jelikož v pátek víceméně nepracuje, tak mám hovno co na práci a projiždim EF.

Reagovat
Dawon

Ja se holt od te ceny odprostit nedokazu no Kdyz ten tym ma nejake omezene financni moznosti, tak holt 10 mega sem, 10 mega tam a nekde ti to pak najednou pochybi a zbyde ti dira na jine pozici

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda. Představ si, že by ti někdo objednal 5 bab. 2 by se ti líbily ale byly by to ty dražší. A ty by sis tak "musel" vybírat z těch levnější za menší cenu. Místo toho, aby ses odprostil od ceny a užil si to.

Reagovat
Dawon

Kdybych mel omezeny rozpocet, tak bych se od ceny ale odprostit nemohl, o to mi jde Snazim se to hodnotit podle nejakeho pomyslneho pomeru cena/vykon, jelikoz ten tym zkratka nekonecne penez nema

Reagovat
smazaný uživatel

aha, teď už ti rozumím

Reagovat
smazaný uživatel

U Maguira se dá přičíst k dobru to, že se z něj stal novej kapitán na několik let. Takže ta suma v tomhle ohledu dává smysl. I přes velkou částku rozumná investice. Není to třeba jako pepé za 80 míčů. Žádnej lídr, sedí víceméně na lavici, navíc afričan (psychika, MS afriky). Mně vychází Maguire i přes tu cenovku jako výborná posila.

Reagovat
Dawon

A tak zas Pepe je jeste mimino, to neni uplne fer srovnani...a jasne, v tomhle aspektu je to fajn, vudci osobnosti tomu tymu zoufale chybely, snad se podobne zacne profilovat i Bruno, protoze tohle je posledni roky jeden z aspektu, kde nas strasne tlaci bota

Reagovat
Front hell

Bože to je zase srovnání . Pepeho cena je mimo to ano. Ale srovnávat hráče který před půl rokem přišel z Francie a hráče který hraje PL několik let. Srovnej to s van dijkem. Stejné posty, cena i zkušenosti s PL. A jen tak mimochodem poslední zápas mezi United a Arsenálem. Ten africký Pepe si tam dělal Harryho jak malého kluka.

Reagovat
forrest

Ano, srovnej to s Van Dijkem. Vychází to tak, že Maguire je dle hodnocení po něm nejlepší stoper Premier League.

Reagovat
Front hell

Ano. Je až po něm. Díky za odpověď. Pořád lepší srovnání než s pepem

Reagovat
smazaný uživatel

Bavili jsem se o cenach cili jsem srovnaval koupi hrace za 80 m. S hracem co stal 80m. Opravdu mimo srovnani

Reagovat
Front hell

Ano opravdu mimo srovnání. Rozdílné posty, rozdílné zkušenosti s ligou. Když někdo hraje v Anglii celý život a někdo půl roku je velký rozdíl. Srovnej to s van dijkem a na něho se absolutně nechyta.

Reagovat
mayday

Nezlob se, ale to jsou hrozný kecy. Ta cenovka je u Maguira úplně mimo, ať se z něj stal kapitán nebo nestal.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
TheTopFootbaler

Souhlasím, hraje dobře, ale jako ryze úspěšný přestup bych ho nehodnotil.

Reagovat
iamek

Druhy největší počet nul v cele sezóně z top lig, v lize pata nejlepší obrana o nějaké 2-3 góly a to ještě ddg zavinil nějaký ten gól úplně zbytečně. Statistiky má jako pan, ale posila na hovno

Reagovat
Busby babes

asi tak no.

Reagovat
iamek
Reagovat
Hokaido

Reagovat
Dawon

Kde sem prosim rekl ze je to posila na hovno? Jako fakt do prdele tady s tim EF proste Zpusob, jakym sou tady lidi schopni z prispevku vycist neco, co tam absolutne neni ani naznakem, je fakt naprosto unikatni Maguire je bud super uspech nebo prestup na hovno, nic mezi tim neexistuje

Reagovat
Busby babes

ano, Maguire je uspesny prestup.

Reagovat
Kopac

Reagovat
mojmira

Reagovat
Swarley

navíc první sezóna, nový lídr obrany, DDG z formy...zatím úplně v pohodě a s Bailym by to mohlo být super...

Reagovat
Tolstobik

Ty ctyri zapasy by to mohlo byt super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
ZJEV

Navíc i když Bruno zatím vypadá skvěle, tak hodnotit ho jako ryze úspěšný přestup po měsíci ještě nelze. I ten Di Maria vypadal první 3? zápasy jako dobrý kauf.

Reagovat
bbbauch

Di Maria by byl dobrej prestup, kdyby za nas vubec nekdy chtel hrat. A kdyby mu lvg nedaval prilis cocku.

Reagovat
Busby babes

chudak malinkej...

Reagovat
bbbauch

Wtf

Reagovat
Busby babes

tak ja nevim, psat, ze za to muze LVG... ja ti nevim.

Reagovat
bbbauch

Ja pisu, ze za to muze hlavneDi Maria, protoze jsme byli akorat jeho jedina jizdenka z madridu. Jinak na nem bylo dost znat, ze za nas hrat ani nechce. Ale i kdyby chtel, tak by ho lvg dost mozna odradil, viz minimalne jeden nas bejvalej hrac kdyz popisoval jejich vztah. Nehazu jeho odchod na lvg

Reagovat
Swarley

Reagovat
r.mrazik

https://www.youtube.com/watch?v=bmmHtJzefoE

kolik penez muze utratit MU v lete dle the athletic

Reagovat
sunakashi

Tak kolik? Přelož nám to prosím...

Reagovat
r.mrazik

100,9 mega liber...plus pripadne dalsi prachy z prodeje hracu

Reagovat
r.mrazik

teda jestli jsem pochopil dobre

Reagovat
sunakashi

díky...tak to jsou vklidu peníze, prodat pogbu a koupit grealishe plus útočník nebo křídlo a cajk...

Reagovat
r.mrazik

v dnesni dobe to je docela malo mi prijde

ale bude zalezet,koho budeme chtit kupovat...evidentne se da koupit dobre a za levneji,nez kupovat obrance za 80 mega liber...treba

Reagovat
Dawon

Ja si taky trochu myslim, ze penize za Pogbu uz jsou z vetsi casti utracene za Fernandese dopredu...a ze to byl jeden z duvodu, proc Bruno neprisel uz lete

Reagovat
Dawon

*tak trochu myslim

Reagovat
Talker

Není tohle číslo jen, kolik máte v "kasičce" k určitému datu?

Což mi přijde naprosto nepodstatná informace, protože na to se nějak nehledí - polovina nákupů není placeno rovnou v plné výši, navíc něco můžou zatáhnout půjčkou a budou přicházet peníze za umístění, TV práva, EL atd - to podle mého chodí z většiny na jaře/v létě.

Reagovat
r.mrazik

urcite mas lepsi anglictinu,tak me urcite oprav,jestli jsem to pochopil spatne

Reagovat
Talker

Spíš mi přijde, že vzali to číslo 100 milionů a špatně ho vyložili, nebo ne? Podle mého to říkáš správně, jen oni vyvodili z jednoho čísla špatné závěry.

Reagovat
r.mrazik

mi prislo,ze do toho zapocitavaji i tv prava a EL...ale pujdu si to pustit jeste jednou

Reagovat
Talker

No já pochopil, že jste měli 100 mega na účtu k určitému datu, ale to neříká, kolik budete mít v létě.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
iamek

Smalling 15, Jones snad aspoň 5, Rojo 7 snad. Se nějak nasbira

Reagovat
nani92

sme momentálne najlepší klub na ostrovoch? je to možné

Reagovat
Člen_zlořádu

radši bych se držel při zemi než přijde zase bída

Reagovat
smazaný uživatel

V tabulce za poslednich 5 zapasu jste sedmi a nasbirali jste min bodu nez Arsenal nebo Burnley, ale jo, jste nejlepsi

Reagovat
kiciN

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
8lampard8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
tunkic

Reagovat
mistr129

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
redyyz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
vladis271

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Losinho

Reagovat
pobody's nerfect

jedině pokud se přesunete na Faerské

Reagovat
kiciN

Reagovat
blade115

Reagovat
TheMally11

ale prosím tě ;) HB, KÍ nebo B36 by jim naklepali prdele .... United by byl možná nejklepší Severních Mariánských ostrovech

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
8lampard8

Reagovat
tunkic

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Infi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

to se uvidi v nedeli

Reagovat
forrest

BTW, ten megakauf, kteremu se vsichni zde vysmivali:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/ighalo-se-vraci-do-premier-league-pomuze-manchesteru-united-457741/

ma zatim 6 zapasu (235 minut odehranych) a 3 goly na konte...

Reagovat
TheMally11

možná by za to měl dostat zlatý míč

Reagovat
iamek

Zlatan 720 minut a taky tri góly

Reagovat
Front hell

Já se nevysmival,ale ještě bych počkal na nějaké soudy. V neděli bude mít možnost se ukázat proti lepší obraně než mají derby nebo oslabené Bruggy.

Reagovat
pingla

ale taky se očekává, že se na hrotu objeví Martial a ne on

Reagovat
Front hell

Tak to potom nic

Reagovat
forrest

taky zatim nesoudim, jen davam prubeznou statistiku tem, co soudili jeste predtim, nez kopl do mice...

Reagovat
bbbauch

Hráč typu Ighalo

Reagovat
Taiger

wow tvl, pozor, 2 z nich dokonce proti Derby tpč!!! LOOOL

Reagovat
forrest

Možná kdybyste ho měli na hrotu vy, Olympiakos teď nemusel být v osmifinále EL...

Ale furt jste invincibles... věřím, že to stačí

Reagovat
iamek

Arsenal si užívá hostování Soarese

Reagovat
Ondiis

Přehodit diskuzi na to, komu fandí majitel příspěvku, který se mi nelíbí. Bravo EF in nutshell ..

Reagovat
forrest

A naopak je to v pořádku? Od toho to tady je. Aspoň vím, že fandíš Ostravě a Slavii. Můžeš se podívat i ty na mé vedlejší kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

naopak to v teto diskuzi nikdo nepouzil

Reagovat
forrest

Ale ano, jen bys musel být trochu bystřejší.

Reagovat
smazaný uživatel

zkus negeneralizovat a reagovat konkretne, ten clovek, na ktereho reagujes a ke kteremu to vztahujes to neudelal. takze pls si nech ty trapne nicnerikajici jakoze stery ve svoji hlave..

Reagovat
Taiger

Manny se mě zastal, co se to děje???!!!

Reagovat
Taiger

Naopak? Co ty si za dementní postavičku?

Reagovat
Trand

Tak pokud aspoň trochu sleduješ fotbal, tak víš, že Arsenal zrovna v útoku problémy nemá.

Reagovat
icemike

Arsenal má 8. nejlepší útok v lize... To je celkem nic moc

Reagovat
Trand

Největším problémem v útočný fázi je vytváření šancí a s tím by Ighalo teda podle mě rozhodně nepomohl. Možná by hrál momentálně místo mizernýho Lacazetta, ale jestli by to byl upgrade fakt těžko říct, navíc dlouhodobě je Laca rozhodně lepší hráč. A o tom že je Aubameyang jeden z nejlepších útočníků na světě se asi ani nemusíme bavit.

Reagovat
O.Giroud

ale ten jeden Mignoletovi

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

alisson out proti cherries a teda asi aj proti atleticu

Reagovat
smazaný uživatel

Cože ?

Reagovat
fenixLFC

potvrdil to kloop pearce aj dinnery. hip injury

Reagovat
Ondiis

kloop

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo.. to je fakt v prdeli.

Reagovat
Taiger

však titul máte a LM stejně nedáte

Reagovat
O.Giroud

unbeaten tez v pici, tak uz len vylozit nohy a cakat na koniec sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

a prosrat ten titul, na to by se vzpomínalo ještě víc než na ten unbeaten

Reagovat
O.Giroud

njn

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kixi Syhimour

To určitě nebude, tak alespoň si Adrián SNAD tu chybu už vybral.

Reagovat
forrest

Nejlepšímu týmu planety, nejlepším obráncům planety pod vedením nejlepšího trenéra planety přece může chytat i dvojka, trojka, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když ti tu obranu tvoří jeden z nejlepších gólmanů planety oslabení to je. No ne?

Reagovat
forrest

Jako jo, ale proti Atletům spíš budete muset útočit. Očekávám, že oni moc těch šancí mít nebudou, něco si vytvoří, to jo, ale spíš to budou chtít ubetonovat a pak třeba v druhém poločasu dát něco z brejku...

Reagovat
smazaný uživatel

A na ty brejky by se právě hodil.

Reagovat
Luc-Luc

to nam snizuje sance tak o 50%, Adrian byl hrozne nejistej proti Chelsea

Reagovat
O.Giroud

uz sa ti gulky vyparili?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

ach jo... snad Adrián naváže na výkony ze úvodu sezóny

Reagovat
icemike

Ten Martialuv gól nebyl off? Hodně těsné

Reagovat
r.mrazik

nene...i pri zapase se zdalo,ze to je jasny offside,ale nakonec to bylo nejspis ok

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal boss Mikel Arteta could sell Mesut Ozil, Matteo Guendouzi and Sokratis this summer in order to sign Feyenoord's Orkun Kokcu for £23m

( daily mail a v clanku je spomenuty aj amn ale nadpis luxusny :D)

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako jestli se má prodat Ozil, Guendouzi a Sokratis (+ Niles) za 23 mil., tak to je slušně špatné.

Reagovat
Mastný Chobot

vzhľadom na to, ako vieme predávať, tak ešte budeme 5m doplácať

Reagovat
O.Giroud

este sa nepredali, su to kecy

Reagovat
Nikikrew

wtf?

Reagovat
Golasso

Mám raději Alianci a psy, ale když vysmahne Ozil, tak beru i Orka Kočku...

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
afc

Keby predal Guendouzi, tak by musel byť nahúlený, čo Arteta isto nie je, takže daily mail je zas mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se tolik vyzdvyhuje Invincibles? Je to jedna trofej. Jestli k ní dojdeš bez porážky s tuctem remíz nebo v posledním kole v nastavení je víceméně rovno. Podstatný spíš je, že Liverpool nevyhraje "Treble". Podstatně významější počin. V Anglii obzvlášť.

Reagovat
smazaný uživatel

*významnější

Reagovat
r.mrazik

kolik tymu za sezonu neprohralo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik týmů by vyměnilo neprohru v sezoně za 3 hlavní trofeje v sezoně?

Reagovat
r.mrazik

to nevim,se jich zeptej...tezko rict

ale ptat se tak debilne,proc se to vyzvihuje je na facku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi ji pojd dat. 16:30 namesti svobody, brno.

Reagovat
r.mrazik

do brna? do BRNA??!!

Reagovat
Kopac

nechapem toto, brno je na zivot ovela lepsie mesto ako praha

Reagovat
r.mrazik

a zkusil ses tam posledni dobou dostat?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by mel pokud tam zije

Reagovat
r.mrazik

Ok...tak z Brna na západ

Reagovat
Le Gunner

Jezdím primárně vlakem z různých koutů republiky a za poslední cca rok si nevzpomenu, že bych dojel s dramatickým zpožděním (čti 10 a více minut). Ani přesunuté nádraží na ti nemělo vliv.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

Ministr vnitra se jde mlátit na náměstí, jako ja už bych se u nás nedivil ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Nemlatil bych se. Jen bych inkasoval tu facku a odesel.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Swarley

ok

Reagovat
Cobra

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
Pato44

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
krisa

Reagovat
Infi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
The Krupy

U nás sa mlátil minister životného prostredia. Pohoda.

Reagovat
Swarley

Reagovat
FC Porto FC

bože, určitě sám znáš počet kolik týmu to zvladlo taky a i tak se blbě ptáš

Reagovat
forrest

66/67 - Celtic

71/72 - Ajax

87/88 - PSV Eindhoven

98/99 - Manchester United

08/09 - Barcelona

09/10 - Internazionale

12/13 - Bayern Munich

14/15 - Barcelona

Reagovat
masly008

Musíš dodat že tohle jsou týmy co vyhráli ten trebl, ne ty co vyhráli bez porážky.

Reagovat
forrest

Ano. A samozřejmě Treble je určitě významnější úspěch, než nějaká haluzní sezónka bez prohry...

Reagovat
afc

Haluzny bol tak treble MU a nie invincibles.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
forrest

Reagovat
afc

Semifinále FA Cupu a finále LM bolo akože čo?

Reagovat
forrest

Důležitý matche, který jsme vyhráli.

Reagovat
iamek

Reagovat
Front hell

Tak zrovna finále lm bylo docela s velkým štěstím

Reagovat
O.Giroud

ale to uz nikoho netrapi

Reagovat
afc

Zabudol si dodať, že s nutnou dávkou šťastia a haluze a hlavne finále LM, kde bol Bayern lepší celý zápas.

Reagovat
iamek

Tak to je jiná. To by se nám nemělo pocitat.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
afc

Bavíme sa o šťastí ako to celé začal forrest. Chápeš?

Reagovat
Busby babes

nebyl.

Reagovat
Busby babes

povolit - pritahnout.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

my jsme v te treble sezone prohrali 4 zapasy.

Longest unbeaten runs

Arsenal's 'Invincibles' 2003/4: 20 games, 1 trophy

Liverpool's Vincibles 2019/20: 19 games, 0 trophies

United's Treble winners 1998/99: 33 games, 3 trophies

Losses in all competitions:

Man Utd in 1998-99 – 4

Liverpool in 2019-20 – 5*

Arsenal in 2003-04 – 6

Chelsea in 2004-05 – 6

Man City in 2017-18 – 7

tolik k te nahode.

Reagovat
forrest

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

a to jsme tu snuru navic meli na konci sezony. posledni zapas jsme prohrali 19. prosince. pak 23 vyher, 10 remiz.

Reagovat
masly008

Můžeš to dovysvetlit? Proč tam má Arsenal 20 zápasu a 1 trofej?

Reagovat
Busby babes

jakoze nejdelsi snura bez prohry behem te sezony bylo 20 zapasu a na konci vyhrali jednu trofej, titul.

K tomu jeste dodam, ze Pool 19/20 tam samozrejme bude mit titul a dal se v LM uvidi.

Reagovat
masly008

A počítali se všechny soutěže?Protože UTD museli vypadnout c ligového poháru, ale je možné že vypadli hned a pak bylo těch 33 zápasů no.

Reagovat
masly008

už jsem to našel,oni lehli hned na začátku prosince a vypadli z poháru se Spurs.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
R22

Evr. superpohár a FIFA Club World Club se nehodí do krámu zrovna?

Reagovat
fenixLFC

Nie, ved skutocne treble je carabao, EL a community shield

Reagovat
Busby babes

to tvrdi kdo?

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Front hell

Reagovat
Busby babes

poutaky nepocitame.

Reagovat
R22

očividně jo, když tam je FA Cup

Reagovat
bbbauch

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Busby babes

jasne no, soutez pres pul sezony...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Front hell

Významnější to je určitě. Samozřejmě treble nemůžeš získat haluzí

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Cize vyznamnejsie je to, co sa podarilo viacerym? to ide proti vyznamu toho slova. Ako tvrdit ze skocit cez 8.5m je vyznamnejsi uspech nez ubehnut 100m pod 9.6s.

Reagovat
bbbauch

Podle me nema vyznamnost nejaky veci az takovou souvislost s tim, kolik lidi/subjektu to dokazalo taky.

Treble muze byt vyznamnejsi treba kvuli tomu, ze musis zvladnout tri souteze najednou a v kazde byt nejlepsi. Invincibles je hezka vec, urcite to potesi, ale dle me jenuecite vic bejt mistr ligy, mistr evropy a sampion v poharu naraz. Tri souteze najednou, ve vsech musis byt nejlepsi.

Reagovat
Front hell

Samozřejmě že je treble víc. Tady se spíše jedná o to že se o tom mluví jako o náhodě,ale to samé se dá říct o vaším treblu. Ligu jste vyhráli o bod, ligu mistrů až díky gólům v nastavení. Ale vyhráli a byl to skvělý počin. Nemám problém to přiznat. Mě spíše přijde že tady někteří fanoušci live a United nedokážou uznat něco čeho nedosáhl jejich tým. A proto je to zbytečné a sere na to pes

Reagovat
bbbauch

Tak ono to trochu zbytecne fakt je - nic navic za to neni a tim to vubec nechci dehonestovat.

Ja bych nerikal nahoda, jako spis davka stesti. Ta byla v obou pripadech treba

Reagovat
Front hell

Jasně,pohár za to není. já letos počítal že to Liverpool zopakuje a že překoná těch 49 zápasu. I když to nedali tak ta jejich série je taky famózní. Bez toho pověstného štěstíčka by to nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Viacerym? Treble v anglii ziskal jen jeden tym.

Reagovat
Front hell

Bych chtěl vidět jestli by ses takhle hloupě ptal,kdyby se to povedlo tvému oblíbenému týmu. Pořád je to jedna trofej. Ale 38 zápasu si na tebe nepřijde ani jeden soupeř. Ani jeden zápas nejdeš s hlavou skloněnou ze hřiště.

Reagovat
Swarley

což je úplně jedno, když máš třeba v 32. kole jistý titul...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Tak když je to vlastně tak úplně jedno,tak proč se to nikdy nepovedlo United v dobách jejich největší slávy. Proč se to nepovedlo letos Liverpoolu,když už teď mají titul v kapse

Reagovat
iamek

Protože to je jedno?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Aha. .

Reagovat
forrest

Přesně tak.

Na nějaký invincibles sere pes. Arsenalu se to povedlo, protože haluz a nepotřeboval bojovat na více frontách.

Teď teoreticky... Pokud by Liverpool měl v XX. kole jistý titul, hrál dejme tomu v neděli ligu a v úterý by měl zápas v semifinále Ligy mistrů, myslíš, že bys Klopp stavěl plnou sestavu, že by to právě nebyla nejlepší šance jak nechat prosadit hráče z akademie a první tým pošetřit právě na ten důležitej špíl v LM?

Invincibles je naprostá zbytečnost. Že se to povedlo, je hezký, ale to je tak všechno. Význam to nemá žádnej.

Reagovat
afc

Význam to ma taký, že ako vidíš, ešte nikomu inému sa to nepodarilo.

Reagovat
forrest

Je to nesmysl. V LM prohráli právě s Chelsea, v FA Cupu s Man. United. Prostě se sešlo v lize 38 zápasů, ve kterých vyhráli nebo remizovali.

Nikomu se to nepodařilo a my, fanoušci Arsenalu máme aspoň něco, čím se můžeme pochlubit.

Reagovat
afc

Aký nezmysel? Ako vidíš, tak neprehrať celú sezónu je veľmi ťažké a v dnešnej dobe skôr nereálne. A tie dve prehry prišli po sebe a s LFC sa prehrávalo po polčase 1:2 a vypadalo to všeliak a nakoniec vtedy to mužstvo zabralo.

Reagovat
Front hell

Tak proč to tedy klopp neudělal? Ligu mají skoro jistou. Mohl posetrit hráče a plnou sestavu nasadit do fa cupu proti Chelsea. Když teda double je víc.

Reagovat
O.Giroud

Lebo liga nie je ista, ale skoro ista. Myslim, ze uz nebude podcenovat nic

Reagovat
Front hell

Ale on ligu nepodcenil. Poslal tam silnou sestavu a odešel s výpraskem. A kdy jindy dát šanci hráčům širšího kádru než když máš náskok 22 bodů . Hlavně když máš za pár dní zápas v fa a tím pádem šanci na double.

Reagovat
O.Giroud

Ved preto tam poslal silnu zostavu, nemal dovod kvoli FA Cupu setrit hracov. A proste dostali no, Watford hral dobre a od nas nikto ani priemer. Stalo sa, co uz. Aj ked sa vyhralo 26 zapasov, nebol kazdy po skvelom vykone.

Tiez si takto z pohodlia poviem, ze 22 bodov je proste 22 bodov, ale stale je tam sanca to pojebat a bol by som zvedavy ako by sa teda zachovali ine timy, ze by tam zrazu zacali davat sirsi kader + u23? Pochybujem.

Druha vec u Kloppoveho futbalu mam pocit, ze pauza tym hracom skor skodi nez prospieva. A neraz som bol toho svedkom. Preto aj v pripade isteho titulu by som skor bol za to, nech to viac rotuje, nez aby menil polku zostavy ak by teda boli este v LM.

Reagovat
O.Giroud

je to prijemny bonus, ale dufam ze sa to niekomu podari v blizkej dobe nech to uplne strati vahu aj u fans Arsenalu

Reagovat
Busby babes

potreboval bojovat na vice frontach, ale nezvladli to.

Reagovat
blade115

Vy jste fakt neuvěřitelný sráči.

Reagovat
Swarley

A co teprve vy s Abrou, to byla největší sráčovina v dějinách fotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a proto to tady resis skoro 20 let potom, co se to stalo tak strasne jedno to je

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
Swarley

však je to právě jedno, když máš jistý titul, tak na co držet za každou cenu neporazitelnost? můžeš dát šanci jiným hráčům širšího kádru, kteří se taky o ten titul výrazně přičinili a chtěli by víc herního času...můžeš dát příležitost mladším hráčům směrem do budoucna...a klidně prohrát, však tam právě absolutně už o nic nejde...

daleko složitější mi přijde vyhrát třeba treble...nebo třeba tři tituly za sebou...

Reagovat
Front hell

Jenže tohle třeba Liverpool neudělal. Proti srsnum vyběhla skoro to nejlepší co mají. Jak to když je to vlastně jedno a už se jim o to nejedná.

Reagovat
Swarley

a o čem se pořád bavíme? vyhrají s největší pravděpodobností titul, pro ně totálně perfektní záležitost a po těch letech je to fantastický úspěch...ok, může být, ale pokud by to bylo v nejlepší éře MU, tak je to prostě málo....s takovou formou, vyhrát jen titul...já vím, že to zní namachrovaně a fans Liverpoolu tu v tuhle chvíli absolutně nemusí řešit, bude vyhraný titul a tečka...ale nasrat na nějaký ubeaten, radši xkrát prohrát a přidat k tomu třeba FA CUP...

z mého pohledu bude víc sezóna, kde dáš titul + třeba pohár než vyhrát titul bez prohry a nic k tomu...

Reagovat
Front hell

Ale vždyť to tady píšu. Když má teda Liverpool tak luxusní náskok,tak mohli v sobotu trošku zariskovat a rotovat se sestavou a v úterý poslat to nejlepší na hřiště aby přešel přes Chelsea a dál živil naději aspoň na ten double. Já si myslím že klopp je kurevsky ctižádostivý a někde v hlavě mu tam blikala červená kontrolka. Že stačí ještě jedna výhra a budou mít rekord před city a stačí pár výher a natáhnou šňůru neproher od Arsenalu. Tvůj pohled je správný a já ho tady nikde nevyvracim. Ale tvrdit že by to jiné týmy nechtěly zopakovat je nesmysl.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Busby babes

ne ze by nekdo vyhral 3 tituly za sebou krome nas, dvakrat...

Reagovat
Swarley

nezmínil jsem to náhodou

Reagovat
masly008

Ale o to těžší to je.Když hraješ do posledního kola o titul, 2 finále jsi pořád soustředěný a hraješ o tituly.Ale když už máš jistý titul a o nic jiného nehraješ, tak je dost těžké se vyhecovat proti průměrným týmům, které naopak jsou heclé aby to byly ony co tě jako jediní porazí.

Nebudu říkat co je víc.Pro fans Arsenalu to je ta neporazitelnost, pro UTD trbl.

Pro Pool titul po 30 letech s vyrovnaným rekordem výher.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc se to nepovedlo? Protoze jim o to vubec neslo. Jim slo o to vyhrat kazdou soutez ve ktere hrali. Coz da rozum.

Reagovat
Front hell

A Arsenal teda vypustil ligu mistrů i ostatní poháry. Jen aby udělal unbeaten. Každý tým jde do každé soutěže,aby ji vyhrál né? Nejde spíše každý tým do každého zápasu aby ho vyhrál.

Reagovat
fenixLFC

ked ide kazdy tim do zapasu s cielom vyhrat tak je potom cennejsi co najvyssi bodovy zisk... nie uhrat tretinu remiz

Reagovat
Front hell

Tak raději remíza než dostat výprask se sestupujícím

Reagovat
fenixLFC

radsej mat vyhru a prehru ako dve remizy len aby som mohol machrovat ze som predsa neprehral ale to asi nevysvetlim fanuskovi timu, ktory aj tuto sezonu ide len na remizy

Reagovat
Front hell

Tak proč tu otravuješ?

Reagovat
O.Giroud

ale zas na druhu stranu ako kedy, vzdy je lepsie prehrat a potom vyhrat nez napr. remizovat v 2 zapasoch po sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal nevypustil lm ani fa cup. Ale vypadli zkratka i tak. A proto je jednoznacny co je cennejsi jestli liga bez porazky nebo vyhrat ligu, lm, fa cup.

Reagovat
fenixLFC

byt to vyradovacka tak by sli so sklonenou hlavou z dvojzapasu aj bez prehry...

Reagovat
Front hell

Ale není. Kdyby byly v řítí ryby.

Reagovat
Front hell

Kdyby se finále ligy mistrů hrálo na 1 poločas,tak jdete se sklopenou hlavou zase vy. Dobrou blbost si napsal

Reagovat
fenixLFC

jj porovnatelny priklad

Reagovat
iamek

Reagovat
Front hell

Tak tady se řeší liga a ty tady tahas vyrazovaky

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

masopls pls

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak víc takových měsíců, kdy Autor: Marek Ustohal bude muset kysele komentovat cokoliv ohledně united. Přeju mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že se nám hodně dlouho nestalo, že máme nominaci na hráče, trenéra a gol měsíce

Reagovat
mimi_united

Bruno Ole tomu pomaly začína dávať jasné črty. Túto sezónu je cieľ skončiť v TOP 4 a vyhrať Európsku ligu.

V lete jeden-dva top nákupy typu Sancho. A v ďalšej sezóne z nás už pôjde strach

Reagovat
smazaný uživatel

čau lidi , jen se chci zeptat , nemáte někdo nějakou vyzkoušenou stránku na sledování fotbalu ? nejlepe něco kde bude na výběr víc lig abych si mohl vybrat .Díkes

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to je vončo ! dík

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
forrest

http://www.sport365.live/en/main

A je tam komplet vše ze sportu, častokrát i CZ/SK vysílání z Nova Sport apod.

Reagovat
krisa

jdi doprdele Andreji

Reagovat
iamek

Nejaky bar v Praze, který bude zítra na 100% davat manche - manche city? Čím blíže centru tím lépe. Díky.

Reagovat
forrest

U Zábranských

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele