Premier League v kostce: Říjen

01.11.2019, 11:16, aktualizováno 01.11.2019, 11:16
Komentáře a souhrny
Měsíc říjen je za námi a my tak pomalu, ale jistě vstupujeme do fáze, kdy se nám docela úhledně rozděluje zrno od plev. V tomto směru můžeme zkonstatovat pár nemalých šoků a naopak několik nepřekvapivých zjištění. Právě i pro jejich rozlišení tu máte naší pravidelnou Kostku...

Že si to o titul rozdají hlavně Liverpool s Manchesterem City, bylo docela jasné. Že se Norwich s Newcastlem budou pohybovat v poslední pětce, to se dalo minimálně tušit, stejně jako mírná kocovina Wolverhamptonu.

Ovšem že Leicester po deseti kolech bude mít na kontě 20 bodů a lepší skóre než Liverpool, to už by si tipl jen ten největší Rodgersův hujer (potažmo Brendan Rodgers sám). A že Watford bude poslední se čtvrtinou bodů, či že poslední pětici doplní zrovna Everton se Southamptonem... to už docela bere dech.

Jinými slovy se nenudíme. V součtu s Ligovým pohárem jsme v poslední době přihlíželi výsledkům jako 9:0 a 5:5, což lze z pozice fotbalových nadšenců jedině s potěšením kvitovat. Chybí snad akorát větší manažerské drama, protože jsme tu stále měli jen jedno odvolání z Watfordu (který se dosud nezmátožil), zatímco volání po hlavách trenérů v Arsenalu, Evertonu či snad Southamptonu zatím nebyla vyslyšena.

První šestka si jinak od naší poslední kostky udržela stejně početné zastoupení londýnských týmů, pozoruhodné přitom však je, že se jejich identita notně proměnila. Fuč jsou West Ham s Tottenhamem (a to dokonce tak, že jsou oba na pomezí Top 10), naopak uvnitř je nově Chelsea a nenápadné Crystal Palace.

TOP 5 gólů měsíce




Manažer měsíce: Frank Lampard


Bleacher Report pasoval Chelsea před sezónou na 8. místo. A Frank Lampard snad jako jediný i přes neadekvátní skepsi stále držel rozpačitý úsměv a opakoval, že se mu v pozici outsidera líbí. I po ostudné porážce 0:4 v Manchesteru. A teď? Právě United v týdnu ukončili sedmizápasovou sérii výher, která Blues mimo jiné vyšroubovala do čela skupiny v Lize mistrů a na čtvrtou příčku v Premier League.

Lampard dokázal definitivně začlenit kvarteto mladíků z akademie a staví na nich svoji hru. Zákaz přestupů přetavil ve výhodu a v říjnu bral ze tří zápasů plný počet bodů. Čtyřku uštědřil jak Southamptonu, tak Burnley - jeho mužstvo se trápilo jen proti Newcastlu, kdy musel v závěrečné fázi utkání vysvobodit favorita Marcos Alonso.

obrázek
Zdroj: fourfourtwo.com

Hvězdy měsíce dle WhoScored.com


1. Jack Grealish (Aston Villa) - 8.02
- 3 zápasy, 2 góly, asistence, 7 střel, 5 na bránu, 8 klíčových přihrávek, 7 úspěšných průniků (58% úspěšnost), 13 inkasovaných faulů, 4 přerušené akce soupeře

2. Willian (Chelsea) - 7.99
- 3 zápasy, gól, 2 asistence, 10 střel, 3 na bránu, 9 klíčových přihrávek, 6 úspěšných průniků (86% úspěšnost), 6 obranných zákroků (55% úspěšnost), 3 přesné centry

3. Jamie Vardy (Leicester) - 7.97
- 3 zápasy, 4 góly, vybojovaná penalta, 7 střel, 5 na bránu, 6 vyhraných vzdušných soubojů (35% úspěšnost), 3 obranné zákroky (100% úspěšnost)

4. Christian Kabasele (Watford) - 7.87
- 3 zápasy, 2 čistá konta, 3 úspěšné průniky (100% úspěšnost), 10 vyhraných vzdušných soubojů (50% úspěšnost), 10 obranných zákroků (83% úspěšnost), 9 přerušených akcí soupeře, 26 odklizených balónů, 3 zblokované střely

5. Adama Traoré (Wolverhampton) - 7.83
- 3 zápasy, 2 góly, 4 střely, 2 na bránu, 3 klíčové přihrávky, 11 úspěšných průniků (69% úspěšnost), 6 vyhraných vzdušných soubojů (50% úspěšnost), 7 obranných zákroků (78% úspěšnost)

Sestava měsíce


obrázek
Autor: Marek Ustohal

Gólman: Dean Henderson (Sheffield United)
Kdekdo bral Sheffield za jasného kandidáta sestupu. A možná jím pořád je. Ale styl, jakým nováček Premier League vstoupil do sezóny, nás nechává minimálně na pochybách. Blades dostali za celou sezónu jen 8 gólů a mají spolu s Leicesterem a Liverpoolem nejlepší defenzivu v celé lize. Gólman Dean Henderson s jednou nešťastnou výjimkou chytá bezchybně a v říjnu vynuloval útočníky Arsenalu i Watfordu.

Čestná zmínka: Tim Krul (Norwich)

Pravý obránce: Daryl Janmaat (Watford)
To ve Watfrodu vkročili do sezóny naopak na levačku. Jako první Hornets vyměnili trenéra - přesto jsou po deseti kolech pořád poslední. A tak se rozhodli zaměřit především na obranu, což (s notnou pomocí gólmana Fostera) skutečně zabírá. Ve třech zápasech dostali jediný gól, inkasovali pouze na hřišti Tottenhamu. A ani tam neprohráli, taktéž zásluhou Daryla Janmaata, jenž parádně nahrál na gól Doucourému.

Čestná zmínka: Aaron Wan-Bissaka (Manchester United)

Pravý stoper: Lewis Dunk (Brighton)
Spolu s Aston Villou zažil Brighton nejpřekvapivější měsíc. Co do pozitivna. Začalo to senzační výhrou 3:0 nad Tottenhamem, u které Lewis Dunk asistoval na jeden z Connollyho branek. Skála v obraně Albionu se činila i při dalším vítězství proti Evertonu - Dunk skákal do střel a mnohé překvapil solidní kopací technikou přímých kopů.

Čestná zmínka: Christian Kabasele (Watford)

Levý stoper: Nathan Aké (Bournemouth)
Bournemouth byl v očích fanoušků Premier League zažitý jako štika ligy, která hraje pohledný fotbal, je schopná přestřílet kteréhokoli soupeře, ale taky od něj dostat šestku. Stejný Bournemouth v říjnu nedal jediný gól - ale také pouze jeden jediný inkasoval. Nathan Aké hrál výborně už na hřišti Arsenalu, kde Cherries prohráli, a byl lídrem obrany při dvou bezgólových remízách s Watfordem a Norwichem.

Čestná zmínka: Jack O‘Connell (Sheffield United)

Levý obránce: Marcos Alonso (Chelsea)
Španělský obránce je často hromosvodem nadávek fanoušků Chelsea. Když se nedaří, schytává to především on, což se děje i teď po neúspěchu v Carabao Cupu. Přesto, po zranění Emersona Marcos Alonso nastoupil na levý kraj obrany Blues a v Premier League předvádí téměř bezchybné výkony podpořené již tradiční ofenzivní nadstavbou. Zápas s Newcastlem rozhodl jediným gólem, v Southamptonu zase na jeden gól nahrál. Nutno také poznamenat, že v duelu proti Burnley šel ze hřiště ještě před závěrečným kolapsem defenzivy.

Čestná zmínka: Jetro Willems (Newcastle)

Pravý záložník: Willian (Chelsea)
Platí pro něj to samé co pro Alonsa, ani brazilský křídelník nepatří mezi fans Blues mezi hlavní oblíbence. Zároveň je ale v posledních zápasech nejlepších hráčem Chelsea. Záplava mladých talentů jeho výkonnost paradoxně pozvedla a Willian nyní hraje možná svůj nejlepší fotbal v modrém dresu. Pořád je ho plné hřiště, během října vytvořil pro spoluhráče 9 střeleckých příležitostí a dvě z nich byly gólové. Proti Southamptonu navíc skóroval i sám.

Čestná zmínka: Adama Traoré (Wolverhampton)

Pravý střední záložník: Youri Tielemans (Leicester)
Jako jeden mála v zápase s Liverpoolem snesl měřítka a svou formu prokázal v dalších zápasech. Tielemans dal gól Burnley a byl nejlepším hráčem zápasu. Uprostřed pole diktuje tempo hry, stará se i o bránění a zároveň doplňuje ofenzivnějšího Maddisona. Neliknal ani při devítigólových jatkách v Southamptonu a debakl zezačátku režíroval - druhý gól dal, na třetí přihrál - a pak pozvolna ustoupil hladovějším spoluhráčům.

Čestná zmínka: John Fleck (Sheffield United)

Levý střední záložník: David Silva (Manchester City)
Co se týče bodů plus mínus, je na tom za říjen z Man City nejlíp. Proč? David Silva totiž odešel ze hřiště ještě předtím, než Jiménez dvakrát vybídl Traorého a Wolvehrampton potupil favorita na jeho domácí půdě. Předtím však ani on nepomohl prolomit pevnou defenzivu Vlků. Naopak proti Aston Ville a Crystal Palace držel taktovku hlavně on - a v obou zápasech se gólově prosadil (byť jednou ho snad jen zabrněl nehet u palce).

Čestná zmínka: James Maddison (Leicester)

Levý záložník: Jack Grealish (Aston Villa) - Hráč měsíce
Pamatujete na to ucho s výstředním účesem, které ve dvaceti pobíhalo po ligových trávnících. Jo, to je ten Jack Grealish, který je dnes s kapitánskou páskou lídrem Aston Villy. Tytam jsou časy, kdy se na sílu snažil přecházet přes hráče a pálit z každé pozice. Je rozvážný, a i proto přes něj jde drtivá většina akcí Villans - byť mnohdy Grealish netvoří finální přihrávku. V říjnu ale exceloval dvojnásob, krom běžné agendy totiž dal dva góly a další asistencí rozhodl zápas s Brightonem. Mimochodem - za tři zápasy vybojoval 13 faulů, suverénně nejvíc z Premier League.

Čestná zmínka: Harvey Barnes (Leicester)

Pravý útočník: Jamie Vardy (Leicester)
Podobně jako skoro všichni jeho spoluhráči, ani on v zápase proti Liverpoolu neexistoval. Ale pak Lišky povstaly z popela jako fénix a Jamie Vardy měl jednu z hlavních rolí. Burnley skolil gólem a v rekordním zápase se Southamptonem dokonce nasázel hattrick. Ba co víc, k tomu navíc vybojoval penaltu a faul před vápnem, který krásným přímým kopem proměnil v branku Maddison.

Čestná zmínka: Neal Maupay (Brighton)

Levý útočník: Aaron Connolly (Brighton)
Brighton přivedl v létě Maupaye a Trossarda, přesto mu bude tahat trn z paty tradičně Glenn Murray, říkalo se v nadsázce před sezónou. Kdesi z dorostu však povstal devatenáctiletý Aaron Connolly, který hned při debutu v základní sestavě dvěma góly porazil Tottenham. Ve výborných výkonech navíc pokračoval i nadále a k výhře nad Evertonem pomohl vybojovanou penaltou a gólovým přímým kopem.

Čestná zmínka: Raúl Jiménez (Wolverhampton)

Mladé komety: Kdo se rozzářil a kdo zatím plápolá


Tentokrát si posvítíme čistě na dění uvnitř jednoho klubu, dosavadní komety sezony (chcete-li kalendářního roku) z Leicesteru, jejíž skvělé výkony jsou v této sezoně výrazně poháněné hráči do 23 let. Levý bek Ben Chilwell je dnes už stálicí reprezentačních nominaci a ke znemožnění Southamptonu přispěl gólem, dvěma asistencemi a celkem šesti vytvořenými šancemi. James Maddison a Youri Tielemans (dohromady 2+1 v daném utkání) jsou nejžhavějšími tipy na další třeskutý přestup z Leicesteru na styl Maguirea. A své uznání si pomalu získává také Harvey Barnes, autor již čtyř gólových nahrávek v 2019/20.

Jednadvacetiletému Barnesovi se obecně nedostává patřičnému kreditu, nebo se to alespoň zdá. Jeho herní profil je přitom mimořádně atraktivní; jedná se o křídelníka, který málokdy polevuje a hraje vždy s koňskou dávkou intenzity i urgence. Vždy chce atakovat pokutové území, ať už driblinkem, narážečkou nebo přihrávkou. V součtu s Carabao Cupem takhle v říjnu Barnes odkopal zhruba 230 minut a podle modelu xG statistické databáze Wyscout nashromáždil 1,46 očekávaných asistencí, což je opravdu hodně, a je to přitom rozloženo úměrně; nejedná se o číslo nafouklé jen tou demolicí Southamptonu. (U Maddisona to při srovnatelné zátěži bylo 0,19 xA, u Tielemanse zase 0,77 - a to odehrál prakticky vše.)

Když už jsme ale u Leicesteru... vzpomínáte na Kelechiho Iheanacha? Také on se, stejně jako třeba Wilfred Ndidi, stále kvalifikuje jako U-23 hráč, ale pro všechny je to vlastně irelevantní, protože nigerijský útočník zatím minuty sbírá jenom v Ligovém poháru. Tam tedy skóroval v obou zápasech s Lutonem a Burtonem, ale kvůli tomu se před dvěma roky za 25 milionů liber zřejmě nekupoval. Hráč s nyní poněkud ironickým středním jménem "Promise" zatím Foxes přinesl všehovšudy čtyři ligové góly (ještě před oslavou 20. narozeniny stihl za Manchester City více než dvojnásobek), a svůj velký příslib tak rozhodně nenaplňuje.

Tabulka Premier League za říjen


obrázek
Zdroj: whoscored.com


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC1091023:828
2.Manchester City1071232:922
3.Leicester City1062225:820
4.Chelsea FC1062223:1620
5.Arsenal FC1044215:1416
6.Crystal Palace1043310:1215
7.Manchester United1034313:1013
8.Sheffield United103439:813
9.AFC Bournemouth1034313:1313
10.West Ham United1034312:1413
11.Tottenham Hotspur1033416:1512
12.Wolverhampton Wanderers1026213:1312
13.Burnley FC1033414:1512
14.Brighton & Hove Albion1033412:1412
15.Aston Villa1032515:1611
16.Everton FC1031610:1610
17.Newcastle United102356:159
18.Southampton FC102269:258
19.Norwich City1021711:247
20.Watford FC100555:215

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Komentáře (166)

Přidat komentář
Busby babes
Reagovat
t0mmy33MCFC

sakra nejak nevim jak to mam chapat? jinak videl jsem plno obrazku z tohodle traffic sign ktere se spis vysmivaly Utd... tak nevim no

Reagovat
Busby babes

https://www.bbc.com/sport/football/50159583

Ja teda zatim jeste nevidel, ze by se vysmivali United.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no nedavno tam bylo neco jako souboj o 10. misto nebo ted presne nevim ale proste narazka na umisteni v tabulce par kol zpet

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo jinak co se tyce tech attendance... vcera jsem si booknul letenky do Manchesteru na 17-20.1 a pak az jsem sel s klidem koupit listky na City - Crystal Palace.... no totalne s hruzou jsem zjistil ze je absolutne nerealny sehnat dve mista vedle sebe v oficialnim prodeji na webu Man City v kazdym sektoru 2-3 volna mista daleko od sebe... nejak mi to nezapada k tomu ze nemam City zadne fanousky pak jsem si to zjistoval, ze vlastne vetsina jsou permanentky, a ty mista jsou pak prodavany na ruznych webech za ty vic nez dvojnasobne premrstene ceny

Reagovat
Busby babes

rekl bych, ze se tyhle dve veci nevylucujou.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no nakonec mam listky za lidovych 40 liber/ks , ale je to nad away fans sektorem za brankou nahore no lepsi nez nic nebo listky za 100 liber ..

Reagovat
Seydou Doumbia

Záleží s kým jdeš...pokud s holkou tak asi lepší sedět sní jinak s kamarádem by ti asi bylo jedno, kde bude sedět on a ty. Hele já taky koukal na City a oni ti blázni dávají lístky na všechny duely do prodeje hned na začátku sezony najednou, že? Já tam viděl nabídku až do konce sezony.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no prave ze jdu s holkou, jinak tam byli i mista treba ob-par sedadel nebo ob radu pod sebou... ale nechci ji nechat sedet samotnou

Reagovat
Seydou Doumbia

Jasný no.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hojka taky fandí City nebo to je spíš něco za něco?

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak jakozto moje snoubenka fandit musi ale ne , fotbal ji fakt nebere, ale po tom co uz mi za ty roky koupila 3 tricka City, hrnicek City, narozeninovy dort City - tak me samozrejme musi podporit v tomhle narozeninovem vyletu, kde toho krome fotbalu asi moc k videni neni, co?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím, co bych v Manchesteru kromě sledování fotbalu dělal no.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Podle mě by to měla být "Premier League v kouli" nebo lépe "PL kolem a kolem", bo jsme na EF že jo. Míč je kulatý co jsem se naposled díval, kdyby tu náhodou byl nějaký nechápajko co se nechytá...

Reagovat
Shevchenko

Sice jsem to nečetl, ale zajímalo by mě, jak jste shrnuli těch 11 hodin listopadu.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Máš screen? Pokud ne, tak se to nestalo...

Reagovat
Shevchenko

Owny mi ho dodal

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Smreky

ten wolverhampton zatial dosť veľké sklamanie...pred sezónou sa očakávalo útočenie na pohárové miesta.... po tom ako minulú sezónu predvádzali v celku pekný futbal a oberali o body mužstvá z hornej polovice tabuľky...

Reagovat
Greny

ja je čekal za Tottenhamem .. to zatim plní

Reagovat
Smreky

to je pravda

Reagovat
Cobra

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nikikrew

Veľmi skoro na také tvrdenie. Stále môžu skončiť v top7 podľa mňa

Reagovat
Smreky

písal som tam ZATIAL!

stále verím že sa chytia...

Reagovat
martin.b

V obraně mají prostor pro zlepšení. Loni těžili z nováčkovskýho nadšení a v podstatě průměrní až podprůměrní stopeři hráli skvěle. Letos se ukázuje, že bez zraněnýho Bolyho jsou ti zbylý dva dost ztracení. Vallejo zatím totální flop jako skoro každej vypůjčenej hráč z Realu. No a loni úžasní Jota s Jimenezem letos taky nulový.

Reagovat
Smreky

Nehrali ale minulú sezónu s rozostavenim na 4 obrancov kdezto tento rok hraju 3-5-2? Či sa mi to len vidi? Jimenez má veľa šancí ale nejde mu pretrhnúť tu smolu zo zakončenia...

Reagovat
martin.b

Myslím, že loni začali v rozestavení 3-4-3 s triem Costa, Jimenez, Jota v útoku, a pak to stáhli na 3-5-2, kde Heldera Costu nahradil Dendoncker.

Reagovat
Smreky

Ahaaa... vďaka.... škoda tej obrany pretože v tíme majú množstvo zaujímavých hráčov... no snáď sa ešte vzchopia

Reagovat
andkoo

bol som na nich, ked hrali so slovanom a musim povedat, ze Jimenez vyzeral ako velke drevo, s loptou si prilis nerozumel...potom ked nastupil Traore, ten bol celkom sikovny

Reagovat
Smreky

To bol možno jeden zápas... minulú sezónu hral skvelo čo som ho videl...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to jako je top 7..to uz muzes rovnout napsat top 11, top 16 atd..podle me na 7 umisteni neni nic top, standartne se uziva top 3, protoze to je pomyslny zlato stribro bronz, dekujeme.

Reagovat
Kixi Syhimour

Top 7 jsou většinou poháry, nevyhraje-li FA Cup tým právě mimo top 7.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Snad říjen

Reagovat
smazaný uživatel

https://imgur.com/a/126B4ls

you had one job...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prohra 0:4 v Manchesteru nebyla určitě ostudná, ta byla smolná.

Reagovat
Miguel19

0:4 s takovým týmem je ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Banger

Výsledek 4:0 rozhodně ostuda je byť výkon tomu neodpovídal. Už bych se v tom radši nešťoural a neobhajoval to pořád jakože "dobrým" výkonem. Prostě jsme tam dostali bídu a ostuda to je (byla). Při pohledu na tabulku je evidentní komu ten výsledek pomohl a komu ne.

Reagovat
Busby babes

lol, jasne no, jeste, ze jste 4:0 prohrali, to bylo uplne pozehnani.

Reagovat
Banger

ano, protože to jsem přesně napsal, retarde

Reagovat
Busby babes

"Při pohledu na tabulku je evidentní komu ten výsledek pomohl a komu ne."

prosim te, vysvetli mi, jak presne vam to pomohlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

ostuda to neni, kdyz tyhle mensi kluby, co se jim obcas zadari prijedou na velkoklub a nedostanou bura, je to dobry.

Reagovat
icka

Reagovat
r.mrazik

takhle bych to nerekl...ale dostat 4 a nebrat to jako ostudu...usmevny

Reagovat
smazaný uživatel

Úsměvný je tvoje vidění světa. Jedna věc je výsledek, druhá předvedenej výkon. Když si to dva týmy rozdaj na féra, oba budou mít šance, jeden je promění a druhý ne, přičemž výsledek nebude odpovídat poměru sil v tom duelu, nevidim dúvod, proč by měla taková prohra být ostudná. Nebo je možná axiom, že každá prohra o 3 a víc gólů je automaticky ostudná, bez ohledu na kontext toho zápasu, to pak jo.

Reagovat
Kincl

za měsíc, rok, dva roky nikdo na výkon myslet nebude, uvidí jen výsledek.

Důležitý je výsledek v konečném součtu ne?

Reagovat
Talker

Za rok, za 2 se nebude řešit výkon a výsledek z jednoho zápasu, ale výsledek sezony. Pokud skončíme v TOP4, tak nikoho nebude zajímat, jestli jsme v prvním zápase prohráli 4:0.

Stejně tak pokud United skončí mimo TOP4, tak to bude ostuda i kdyby vyhráli i v dalším zápase proti nám.

Reagovat
Hokaido

Loni jsme prohráli v Bournemouthu 4:0 a je to každýmu u prdele. Vyhráli jsme EL a skončili třetí, na výsledku jednoho zápasu nezáleží.

Reagovat
smazaný uživatel

V dlhodobej súťaži nemusí, v PO LM áno.

Reagovat
r.mrazik

usmevny je videni sveta,kde dostat 4 goly a nedat ani jeden neni brano jako ostuda

Reagovat
Hokaido

Viděl jsi ten výkon? Hráli jsme první pořádnej zápas pod Lampardem, herně jsme hráli daleko lépe, než jak vypadá výsledek. Po zápase jsme nebyli nasraní, protože každej soudnej člověk tak viděl náznaky toho, že se výsledkově zlepšíme. Kdežto vy jste se klasicky utěšovali, jak jste na tom super (stejně jako za Moyese, LvG i Mourinha v určitých fázích jejich angažmá).

Teď, dva měsíce po tom zápase, máme o sedm bodů víc než vy, i když náš nejlepší záložník i nejlepší stoper neodehráli skoro žádnej zápas. A teď teda vaše áčko porazilo naše béčko i díky nasimulovaný penaltě, no. Jste nejlepší.

Reagovat
r.mrazik

proboha muzes hrat jak barcelona,ale kdyz dostanes 4,tak je to ostuda...co tu zas zkousis?

cos byl po zapase je mi uplne sumak

Reagovat
smazaný uživatel

ostuda by to byla, kdyby Chelsea netrefila 2x nebo 3x brevno a hrala naprosto bez ducha, takhle to byl spis zapas blbec, takovy ma vetsina tymu

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

viz vys...kdyz dostanes ctyrku a zadny gol nedas,tak tomu muzes rikat klidne zapas blbec,ale ostuda to je porad

Reagovat
Talker

Ostuda spíš je, když máš jeden z nejdražších kádrů v lize, jsi mezi třema kluby, které nejvíc utrácí a 4x z posledních 6 pokusů skončíš mimo TOP4 a jen jednou lepší umístění než 2. místo.

Jeden smolný zápas na tom nic nemění. Radši občas dostanu klepec, ale budu pravidelně vyhrávat zápasy než abych končil každý rok na 4.-6. místě a sem tam nějaký zápas 4:0 vyhrál.

Reagovat
r.mrazik

to je samozrejme ostuda taky

a taky je ostuda,kdyz tenhle ostudny tym ti da ctyrku...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
RKBoy

ty si hrozne jednoduchý človek , čo značí ,že je zbytočné s tebou na túto tému diskutovat.

Reagovat
r.mrazik

ale napsat jsi mi to musel vid?

Reagovat
Talker

Klidně to tak ber. Za mě je to prostě smůla, výkyv, kterých ve vyrovnané lize pár je - bohužel jsme tu smůlu schytali my. Sice by mnohem víc odpovídala remíza, ale tak haluz je haluz.

Loni jsme prohráli 4:0 s Bournemouthem a 6:0 se Citizens. Ale skončili jsme na 3. místě a vyhráli EL - budeme řešit ty 2 prohry? Vůbec. Cíle sezony naplněné, další trofej, hrajeme LM.

Stejně tak beru letošní sezonu zatím - pár proher, pár ztrát, ale jsme na .4 místě, máme slušných 20 bodů, vedeme tabulku v LM. Za mě zatím nad očekávání dobrý vstup do sezony. Klidně slavte výhru 4:0 nad náma do smrti, já očekávám víc, než občasnou výhru v sezoně.

Reagovat
r.mrazik

Takže z jednoho zápasu jsme najednou u sezóny...??!!

Ostudny zápas X ostudna sezóna

Chápeme??

Reagovat
Talker

Ach jo - zápas, kdy vám vyšlo absolutně všechno a nám absolutně nic, to neberu jako ostudu. Musel by to být ostudný, odfláknutý výkon, kdy byste nás přehráli ve všech směrech, abych to bral jako ostudu. Nebo se to stát několikrát za sebou.Takhle to beru jen jako klasickou haluz.

Každopádně tímto asi končím tuhle diskuzi, nemá smysl se o tom dohadovat.

Reagovat
mikelinos

tvl zvládej trochu

Reagovat
icka

tvoje mysleni je hodne jednoduchy

Reagovat
r.mrazik

jednoduchy jsou hlavne tvoje reakce covece

Reagovat
icka

Reakce na tebe znaci opak.

Reagovat
r.mrazik

hod radeji nejakyho smajlika...

Reagovat
icka

Porad lepsi nez ty tvoje blaboly.

Reagovat
r.mrazik

Nevotravuj pořád a vrat se k smajlíkům

Reagovat
icka

Az se naucis cesky.

Reagovat
Hokaido

Pamatuješ, jak jste loni dostalo doma 0:3 od Spurs a pak jste tady psali, jak se od tohohle výkonu musíte odpíchnout? Jak jste po dlouhé době hráli dobře?

Reagovat
Busby babes

NE!!!!

Reagovat
Busby babes

kazdopadne asi bych to ale nepodaval tak, ze nam debakl 3:0 pomohl.

Reagovat
Kixi Syhimour

No vám úplně nepomohl ale třeba Chelsea šla nahoru, nicméně zase jaký vliv na to má ta prohra, to se těžko soudí, zas takovou váhu bych jí nedával.

Reagovat
Busby babes

Chelsea hrala ty dalsi zapasy uplne stejnym stylem jako proti nam.Par faktoru: vratil se Kante. Abraham zlepsil zakonceni.

Reagovat
Hokaido

Jj, Kante odehrál ty další dva zápasy, než se zase zranil, které jsme nevyhráli a ve kterychAbraham nedal ani gól. Teď jsi na to kápnul.

Reagovat
Busby babes

ostatni videli, jak se to ma delat.

Reagovat
Busby babes

kazdopadne, kdyby Frank nejak zmenil system po te porazce, tak by se asi dalo souhlasit, ze vam ta porazka pomohla. Jelikoz hrajete v zasade porad stejne, tak mi to prijde divny to takhle podat.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
blade115

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
pingla

Reagovat
sunakashi

Můžete mi vysvětlit co je zajímavého na tom prvním gólu? V záplavě těch krásných střel a akcí to působí jako úplně obyčejný gól...Za ten měsíc jsem viděl řadu hezčích...

Reagovat
fantomas

Tak Willems to udelal skvele, ale hlavne jsou u toho golu klicovy okolnosti.

Reagovat
sunakashi

Aha a to jako jaké okolnosti? Jakože Longstaff je mladý? Ne vážně tohle nemá být jeden z gólů měsíce podle mě. Hezčích gólů byly mraky!

Reagovat
fantomas

Jakože tim rozhod zápas s významnym soupeřem při svym debutu..?

Reagovat
LokoLFC

Zajímavé je to, že tam byl týpek, co se usídlil v bráně soupeře a mazlil se tam se sítí.

Reagovat
smazaný uživatel

spis ten bernarduv... to byl .predevsim cisty luck a imo spatne reseni situace

Reagovat
smazaný uživatel

ten prvni byl naopak nadherna akce od zacatku do konce

Reagovat
Kincl

Arsenal pátý a lidi už by vyhazovali Emeryho, jako kdyby ten tým měl kvality na druhý flek třeba :)

Reagovat
afc

Na 3 v suchom triku.

Reagovat
Y.N.W.A

taky nechápu to rýpnutí ve 4. odstavci na Emeryho

Reagovat
fantomas

Jaký rýpnutí? On snad po jeho odvolání nikdo nevolá?

Reagovat
Kincl

Prostě City a Liverpool jsou jinde a zbytek může bojovat o 3. - 5. místo

Reagovat
smazaný uživatel

To není o umístění v tabulce, ale o předváděný hře a statistikách. Je v podstatě s podivem, že jsme takhle vysoko, protože zatím hrajeme hroznou holomajznu a Emeryho výběr hráčů je víc než podivnej.

Reagovat
Kincl

Má výsledky? Má

Jsou majitelé nejspíš spokojený? Jsou

tak co chceš sakra měnit si myslíš že tam příjde někdo kdo z nich udělá super hráče a budou hrát o titul ne? To už není ten Arsenal co byl tak deset let zpět

Reagovat
Kaspar

jaky ma vysledky? posranou ligu i pohary ? rozhadanou kabinu? zadny herni system ? ty ma v pohode na to aby uhral lm, ale on se s tim tymem bude zase klepat o EL.

Reagovat
Kincl

Ok Arsenal by měl hrát spíš LM než EL, ale to je strop, titul je utopie a v LM dal jak čtvrtfinále též

Reagovat
Kaspar

Vzdyt taky ze jo, o titulu nikdo nemluvi, ty dva tymy jsou jinde, ale za lm by byl kazdy spokojeny, protoze konecne ma Arsenal zase po letech silny tym a pritom hraje takovy hnus.kdyz si vezmes: Leno - Tierney, Chamber/Luiz, Holding, Bellerin - Guendo/Ceballos. Torreira - Lacazette, Ozil, Pepe - Auba .... tak je ostuda se s timhle bat o vysledek proti tymum ze spodku tabulku a modlit se aby z toho byla pristi sezonu ucast v poharech.

Reagovat
Le Gunner

Jojo takže si najmene trenéra, který má za sebou neoddiskutovatelné výsledky, a buďme teď se stavem spokojení. Sakra kde jsou nějaké ambice? Ctižádost?

Reagovat
Busby babes

A zitra obrana Jones, Rojo, Young, to bude parada.

Reagovat
afc

Obaja gól zadara

Reagovat
smazaný uživatel

aj Romero mal chytat proti LFC a ako to nakonec bolo

Reagovat
Busby babes

tak jasny, jen tady cekam, ze souper bude utocit vic.

Reagovat
Busby babes

i kdyz sorry, ted koukam, ze oni nedali uz 314 minut gol. To bude krasnej zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi cas to prelomit najlepsie screamerom od Wilsona

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme 1:0 z penalty v 88.minutě a uvidíš co se tady rozpoutá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty hlasy, ze Mourinho ma prevzit Arsenal, myslite, ze by to bylo z obou stran rozumne? Mourinho udelal tolik vypadu driv proti Arsenalu, nemyslim, ze by ho fandove prijali. A z druhe strany Mourinhovi zase majitele neprivedou 6 drahych posil. Podle me by to nefungovalo.

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to úplná kravina

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fakt se o tom pise. Na druhou stranu by to bylo i logicke. Mourinho chce zustat v Anglii, jinak by prijmul uz davno nejakou nabídku, a hlavne chce trenovat tymy ze sestky.

Reagovat
icefish

Jen to ne. Je to naprosto vyhorelej narcistni egomaniak, co je nikam neposune. Mou už nikdy a nikam! Hlavně ne tam, kde je mladí a kvalitní útok...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to egomaniak.

Reagovat
Busby babes

nedava to zadnej smysl. Bylo by to super.

Reagovat
Hokaido

1.) Je to úplná kokotina, to se prostě nikdy nestane.

2.) Klidně bych za to snad i nějaký drobný měsíčně platil, to by byl neomezenej zdroj zábavy.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl hřebíček do Wengerovi rakve

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny darek k sedmdesatinam

Reagovat
Heisenberg

Ne že bychom nějak závratně respektovali hodnoty, na kterých si Wenger (aspoň povětšinu jeho vlády) zakládal, ale tohle by byl ještě další stupeň příšernosti. Jeho řeči na Wengera, jeho styl hry, jeho výslovnost "th", to by fakt nešlo.

A to se ještě vůbec nebavíme o tom, že je Mour už dávno za zenitem. Než jeho bych vzal kohokoliv jinýho, třeba Blanc by nebyl špatnej. Líbil by se mi i poslední kouč PSG před Emerym. Nevadil by mi ani jediný kouč francouzského národního týmu s příjmením začínajícím od B.

Reagovat
andkoo

podla mna by Blanc k vam pekne zapadol, s PSG hral kombinacny futbal, kontrolovali zapasy a az na tu nestastnu LM tam bol aj viditelny progres v ich hre...myslim si, ze presne taketo timy by mu sedeli aj v buducnosti (arsenal,barca,bayern,city..)

Reagovat
Golasso

I sink it's bullshit

Reagovat
tunkic

Fakt doufam, ze to jsou jen vymysly medii, protoze bych mel velkej problem fandit dal!!

Reagovat
Busby babes

#mufc will charter a flight to Astana, for the Europa League game on the 28th November, free of charge for fans who had booked through Thomas Cook

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hokaido

https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/arsenal-emery-xhaka-ozil-behind-the-scenes-a9180336.html

V tuhle už je působení Emeryho v agonii. Čím dřív odejde, tím lepší to bude pro všechny zúčastněné.

Je mi ho taky trochu líto. Vidět někoho, jak se mu posmívá a napodobuje ho, musí strašně bolet.

Reagovat
Hokaido

*chvíli, dneska zase píšu jak dement.

Reagovat
Mastný Chobot

Xhaka proti Wolves hrát nebude

Emery

Reagovat
REPLIKATOR

V sestavě měsíce ani jeden hráč vedoucího Liverpoolu A to jsme hráli všechny zápasy proti silnějším týmům s bilancí 2-1-0.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ani čestná zmínka

Reagovat
R22

Fabinho by si zasloužil

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

nebud jak slepica(ci)

Reagovat
mickey mouse

OT: na ČT Ronaldova zpověď v Piers Morganem

Reagovat
fantomas

Zpověď? S Piersem Morganem?

Reagovat
mickey mouse

No pustil jsem si to právě spíše kvůli Piersovi než Ronaldovi

Reagovat
SunFells

Musíme si promluvit?!

Reagovat
fantomas

Muhahahaha

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Bakary3

Dokud jsem ho jen cetl, byl mi protivnej.

Ted kdyz jsem ho videl dyl mluvit, je mi odpornej.

Neskutecne ulysnej, do sebe zahledenej blbecek. Ten snad mluvi doma dam se zrcadlem, jak se rad posloucha.

A ty falesny usmevy, brr

Reagovat
icemike

A k tomu ještě mluví s Ronaldem...

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew
Reagovat
TopinB

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

wow....famózní

poměrně hodně silnej ten moment, jak mu pustil ten rozhovor jeho otce před finálem Eura 04 a pak ty jeho pocity, že to všechno nemohl už vidět....až mě překvapuje, že se to video k němu nedostalo, ale je fakt, že v té době ta možnost nebyla taková, takže o to větší sílu to mělo

jinak škoda, že nešel do Arsenalu....vím, že se o tom psalo, ale když to člověk od něj slyší, že fakt to mega blízko, tak je to celkem škoda....bylo by zajímavý, jak by se PL změnila

to samí např. když si vzpomenu na Rosickýho, kdy z BVB už byl v Atleticu, ale vlezl do toho Arsenal, tak mohl být ještě lepší, kdyby hrál s Torresem a Aguerem....to by byl válec, ale to hodně odbočuju

Reagovat
Bakary3

Atletico na tom tehdy nebylo tak, aby privedlo Rosu a jeste udrzelo Torrese a Aguera, nakonec, i ti se snad sotva potkali, jestli vubec

Reagovat
Coutinho10

už nevim, za kolik přesně do Arsenalu šel, ale to Atletico bylo skoro už jasný, takže na něj určitě měli, jinak by o něj nestáli a asi určitě nabízeli míň než Arsenal, proto logicky šel k vám i pro hráče byla PL větším lákadlem, ale prostě by to bylo hodně zajímavý, kdyby nehrál tolik náročnou ligu na tempo, souboje atd. a asi i on to věděl, ale prostě PL byla PL a asi se nemůžeme divit....já v tý době byl hodně rád, že je další český hráč v této lize, ale kdyby tam nešel, tak mohl dosáhnout větších úspěchu, protože by třeba tolik netrpěl na zranění

Reagovat
smazaný uživatel

Mam dotaz na divaky Digi TV. Kdo vlastni tuto TV, jak jste spokojeni s prijmem? Neypadava signal, kdyz treba zacne vic foukat, nebo prset? A celkove jak jste s nimi spokojeni. Planuji totiz po Novem roce objednat, tak zjistuju, co a jak. Jo, a mimochodem, ten spor s AMC o kanaly Sport 1 a 2, myslite, ze zůstanou v Digi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ji mam v pohode az na spatne nektere komentatory je to dobra stanice

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za odpoved. Ale mas Digi TV jako operátora, nebo Digi Sport, ktery prijimas jinak, napriklad pres T-Mobile TV.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele