Premier League - souhrn 6. kola

19.09.2015, 15:48, aktualizováno 20.09.2015, 18:57
Komentáře a souhrny
Manchester United otočil utkání na půdě Southamptonu, Liverpool se rozešel smírně s Norwichem. Tottenham si poradil s Crystal Palace. Manchester City překvapivě na domácí půdě nestačil na West Ham United. Tři body zapisují také Bournemouth, WBA, Watford a Chelsea, která zvládla derby s Arsenalem. Na hřištích Stoke a Swansea se hrálo nerozhodně...

Liverpool FC - Norwich City 1:1

20.09.2015 17:00

Góly: 48. Danny Ings - 61. Russell Martin

Ani napočtvrté se Liverpoolu v Premier League nepodařilo naplno bodovat; dnes dokonce ani proti tradičně oblíbenému sokovi v Norwichi. Ten sám příliš nebezpečný nebyl, ale k vyrovnání stavu skóre mu bohatě postačila jedna skrumáž po standardní situace a Reds už se do čela nevrátili...

Poněkud bizarní vstup do utkání prožil James Milner. Kapitán Liverpoolu nejprve ve třetí minutě uviděl žlutou kartu za okatý faul, aby si hned za dalších pár okamžiků koledoval o vyloučení pro změnu s okatou snahou nafilmovat penaltu. Rozhodčí Anthony Taylor byl nakonec benevolentní.

Zdaleka nejnebezpečnějším hráčem Liverpoolu byl po většinu času levý bek Alberto Moreno; ten v sestavě nahradil Joea Gomeze a evidentně měl do hry obrovskou chuť. Právě Milnerovi nejprve chystal míč na střed pole, záložník odtamtud ale pálil jen do Bradyho, s minimální razancí.

Posléze Moreno rozjížděl ještě dva další zajímavé, ale nedotažené ataky a především pohotovou kolmicí po chybné rozehrávce Martina asistoval u gólu žolíka Ingse, jenž pro druhý poločas nahradil Bentekeho.

Kapitán Norwiche, stoper Russell Martin, byl na míči obecně dosti nejistý a jindy pro změnu dával vzniknout velké šanci v koncovce váhajícího Sturridge. Jenže vše bylo zapomenuto už po hodině hry, kdy Martin rozsekl zmatek v pokutovém území Liverpoolu.

Namísto toho, aby Norwich po standardce inkasoval, jako se mu to podařilo ve všech předchozích kolech, tentokrát z ní vytěžil klíčovou branku. Jak se totiž později ukázalo, Reds už nebyli schopni zareagovat.

Ačkoliv dál tlačili, byli suverénně lepším týmem a Coutinho šel dokonce v jednu chvíli sám na Ruddyho, skóre se už zkrátka neměnilo...

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester United 2:3

20.09.2015 17:00

Góly: 13. Graziano Pellè, 86. Graziano Pellè - 34. Anthony Martial, 50. Anthony Martial, 68. Juan Mata

Dost možná zápas kola byl k vidění v Southamptonu, kam přijel Manchester United. Po ďábelském vstupu domácích United skóre otočili, a přestože se Koemanova parta zmohla na velký tlak, stihla už jenom snížit. Hvězdou utkání se stal mladičký Anthony Martial, který zařídil výhru svého týmu dvěma góly. Naopak dvě trefy Pellého vyšly při výsledku 2:3 vniveč...

Začátek utkání, to byla hra na jednu branku. Southampton pod vedení Sadia Maného soupeře válcoval a ve třinácté minutě jej potrestal gólem. Ward-Prowse nacentroval do vápna, Mané ještě ztroskotal na De Geovi, ale Pellého dorážka skončila v síti.

Saints pokračovali v nátlaku i nadále, nabuzený Pellé trefil tyč, Ward-Prowse střílel do De Gey a nakonec zahrozil znovu Pellé, jenž hlavičkoval nad. Po půlhodině se však herní obraz úplně změnil a Manchester United zaslouženě vyrovnal. Postaral se o to Anthony Martial, jenž sice těžil z Matova těsného ofsajdu, ale gól přesto platil.

Druhou branku mladíka z Monaka měl na svědomí fatálně chybující obránce domácích Yoshida, jenž krátce po změně stran naservíroval Martialovi balón do samostatného nájezdu. Stekelenburg už situaci nedokázal napravit. Blízko vyrovnání byl po rohu Tadiće Fonté, ale De Gea vytáhl první fantastický zákrok.

V osmašedesáté minutě zvýšili hosté už na 3:1 a zdálo se, že je hotovo. Depay trefil tyč a Mata jeho dobrou práci dotáhl do úspěšného konce. Holandský křídelník zanedlouho málem skóroval sám, přímý kop z jeho kopačky prosvištěl těsně nad břevnem. Jenže Southampton se nehodlal vzdát a pět minut před koncem základní hrací doby se dočkal kontaktní branky. Druhý gól vsítil i Graziano Pellé, po centru Maného hlavičkoval přesně.

Závěr utkání přinesl velký tlak Southampton, jenž toužil alespoň po bodu. Pellé však zakončil nad, Tadić pro změnu vedle. Největší šanci měl Victor Wanyama, ale proti němu se opět zaskvěl David De Gea. Španělský gólman se poté zaskvěl i při střele Maného a má velkou zásluhu na vítězství svého týmu 3:2 a posun na druhou příčku tabulky.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 1:0

20.09.2015 14:30

Góly: 68. Heung-min Son

Hráči Crystal Palace letos prvně nevezou ze hřiště soupeře body a svůj podíl na tom mají i dvě smolné tyčky. Naopak po čtyřech kolech strádání připisuje podruhé v řadě vítězství Tottenham díky šťastnému zásahu Sona, který po celý svůj pobyt na hřišti dával najevo své sebevědomí.

Od samého začátku si vzali slovo domácí mladíci, kteří měli po úvodní čtvrthodince míč na kopačkách 74% času, přesto se k první zajímavé ráně dostal Lamela až v 17. minutě, jeho jedovatý pokus zpoza vápna McCarthy dokázal zpacifikovat. Na druhé straně se chvíli poté ozval Bolasie, který potěšil oko diváka obehráním tří hráčů, tečovaná střela nicméně Llorise nevyděsila.

Tottenham se potýkal s problémy, jak obelstít hluboce zataženou obranu, hra se navíc začala přeci jen vyrovnávat, proti čemuž se chtěl postavit Alli, který nikým nehlídán pálil z hranice vápna, brankář hostí musel bleskově k zemi a následně mohl děkovat sobeckému myšlení Kanea, jenž z nulového úhlu poslal balón mimo branku. Osamocený Lamela v malém vápně před prázdnou brankou ostrouhal.

Úřadoval tak znovu na hrotu hrající Bolasie, jeho další průnik totiž atakem za hranicí pravidel zastavil Davies a Sako měl z dvaceti metrů dobrou příležitost otevřít skóre. Zakroucený pokus mířící pod břevno však Lloris dokázal vytáhnout. V poslední minutě první půle už sice na střelu z hloubi vápna od Cabayeho nedosáhl, pomohla mu však vzdálenější tyč, od které se přízemní pumelice odrazila.

Změna stran nikterak nezměnila obraz hry a v 53. minutě to chtěl gólově potvrdit Lamela. Krok od vápna se nechal faulovat Alli McArthurem, Argentincův pokus však po vzoru svého protějšku McCarthy zpod břevna vytáhl. Jen tři minuty poté vlétl do šestnáctky kreativně hrající Son, jeho tvrdou střelu brankář vyrazil nad sebe, Davies pak sice nadvakrát dopravil míč do sítě, radost mu ale zkazil ofsajd Kanea.

Odvracet pohromu tak musel Lloris brilantním zákrokem, když po centru Souarého pálil bez přípravy Sako. Domácí brankář konečky prstů posunul prudký balón na tyč. Posléze se na hřiště dostal Eriksen a po dvou minutách se zapojil do rychlého kontru přihrávkou na Sona, jenž vběhl do vápna a mezi nohama McCarthyho procedil míč do sítě. Svým pátým pokusem v utkání se tak stal sedmým Korejcem, který skóroval v Premier League.

Pojištění měl na kopačce Alli, jenž ve vápně dostal čas i prostor, svou střelu zakroutil těsně vedle vzdálenější tyče. Eagles se s rolí týmu, jenž má soupeře zatlačit, nedokázal vyrovnat, a přes pár náznaků si Tottenham dokráčel pro těsné vítězství bez problémů.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United 1:2

19.09.2015 18:30

Góly: 45+2. Kevin De Bruyne - 6. Victor Moses, 31. Diafra Sakho

West Ham znovu ukázal, že se jim na půdách favoritů letos prostě daří. Po Emirates a Anfield Road dokázal vyloupit i Etihad Stadium, když po brankách Mosese a Payeta vyhrál 2:1. Manchester City dokázal zásluhou De Bruyneho pouze snížit a i přes drtivou převahu ve druhé půli si připisuje první porážku v sezóně.

Citizens začali utkání aktivně a skórovat mohl již ve čtvrté minutě Fernandinho, který si naskočil na nadýchaný centr Kevina De Bruyneho a jen vynikající Adrián, jenž se do základní sestavy vrátil po měsíci, kdy pykal za červenou kartu z duelu s Leicesterem, zabránil jistému gólu. Jeho zákrok se následně ukázal být ještě důležitější.

Z následného protiútoku si totiž po přihrávce Dmitriho Payeta navedl míč na pravačku Victor Moses a dokonale přesnou přízemní střelu překonal Joea Harta. Anglická reprezentační jednička inkasovala v Premier League po dlouhých 576 minutách a v nové sezóně vůbec poprvé.

Odpověď Manchesteru mohla přijít hned záhy. Aaron Cresswell při snaze zahrát hlavou malou domů namazal do šance Sergio Agüerovi, ten obešel vyběhnuvšího Adriána, míč do branky však už dostat nedokázal. West Ham navíc po půlhodině hry podruhé udeřil. Na rohový kop Payeta si naskočil Reid, prodloužil na Obianga, od nějž se míč ještě odrazil k nohám Diafra Sakha a senegalský útočník i za cenu zranění přidal druhý gól.

Snížení měl na kopačce znovu Agüero, ovšem po Sagnově centru nedokázal ani nadvakrát propasírovat balón za záda výborného Adriána. Španělský brankář inkasoval až v nastaveném čase úvodního dějství. Právě aktivní argentinský kanonýr přihrál Kevinu De Bruynemu a belgický záložník svůj debut v základní sestavě oslavil stylově gólem, když skóroval podobně jako Moses prudkou ranou na bližší tyč.

Po změně stran si svěřenci Manuela Pellegriniho vytvořili velký tlak a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy přijde vyrovnání. Velmi blízko tomu byl především Yaya Touré, který se hned několikrát ocitl v obrovské šanci. Nejprve mu překazila radost pozorná defenziva Hammers, následně vynikající Adrián a nakonec mířil po skvělém pasu Demichelise, jenž o přestávce vystřídal Mangalu, těsně vedle.

O slovo se pak přihlásil také West Ham, v nadějné pozici se po vybídnutí Payeta zjevil Sakho, svou druhou trefu v utkání ale nepřidal. To byla nadlouho jediná ofenzivní akce hostů ve druhém poločase, znuděný Joe Hart se pak ještě v samém závěru musel vytáhnout proti Payetově pokusu ze střední vzdálenosti.

To na opačném konci hřiště měl Adrián daleko více práce a byl neustále v permanenci. A když se dalším bravurním zákrokem blýskl i proti hlavičce Otamendiho z bezprostřední blízkosti, mohli Kladiváři slavit senzační vítězství.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Sunderland AFC 2:0

19.09.2015 16:00

Góly: 4. Callum Wilson, 9. Matt Ritchie

Po špatném výkonu na hřišti Norwiche se Bournemouth oklepal více než skvěle. Nováček soutěže na domácí půdě porazil Sunderland a budoucímu potenciálnímu soupeři v boji o záchranu odskočil už na pětibodový odstup. V samém začátku zápasu o tom rozhodli Callum Wilson a Matt Ritchie.

Bournemouth o své druhé výhře v historii Premier League rozhodl během prvních devíti minut. Vstup jako z říše snů načal nejlepší střelec ligy Callum Wilson, jenž využil dobré práce Goslinga, odstavil si ve vápně Kaboula a nekompromisní ranou prostřelil Pantilimona.

Ještě veseleji bylo na Goldsands Stadium o pět minut později; to když si Matt Ritchie zpracoval odražený míč po rohovém kopu na prsa a fenomenálním volejem vymetl šibenici. Troufám si tvrdit, že gól 6. kola už máme...

Cherries však po úžasném začátku lehce polevili a málem je z přímého kopu potrestal Jordi Gómez. Po čtvrthodině hry překvapil Boruće ranou z úhlu, ale polský brankář byl na bližší tyči včas. Na opačné straně měl ojedinělou příležitost Lee Tomlin, jenž za vápnem napřáhl a vyzkoušel Pantilimonovu pozornost.

V závěru prvního dějství ale jednoznačně měl snížit Jermain Defoe. Pět minut před koncem uháněl po zaváhání Distina sám na branku, ale pod tlakem Francise nedokázal Boruće překonat. O minutu později pak pro změnu chyboval Boruć, ale ani jeho špatného vyběhnutí na centr Defoe při hlavičce nevyužil.

Krátce po změně stran byl Sunderland ještě blíže, jenže podle čárového sudího se Jermaine Lens nacházel v momentě M’Vilova centru v postavení mimo hru. Opakovaný záběr však ukázal, že to byla přinejmenším sporná záležitost. Stav každopádně zůstal nezměněn, a to i po Boriniho pokusu, jímž se snažil napodobit Ritchieho "screamer" z úvodu první půle.

Místo vrácení se do hry se Black Cats sami vyřadili ze hry čtvrt hodiny před koncem. Nezastavitelný Wilson opět utíkal nebohému Younesu Kaboulovi, který jej zezadu zastavil nedovoleně a po druhé žluté kartě musel pod sprchy dřív než ostatní.

Svěřenci Eddieho Howea neměli kam spěchat, přesto si v závěru připravili gólovou šanci. Matt Ritchie utekl po pravé straně a nachystal míč střídajícímu Glennovi Murraymu. Ten míč netrefil ideálně, i tak jej ale zastavilo až břevno. Ještě horší výsledek v nastaveném čase opět proti Murraymu poté nepřipustil Pantilimon.

Více informací k zápasu

Aston Villa - West Bromwich Albion 0:1

19.09.2015 16:00

Góly: 39. Saido Berahino

Žádná velká podívaná nebyla k vidění v sobotu odpoledne ve Villa Parku. West Bromwich dokázal na poměry Premier League v průměrném zápase po čtyřech letech konečně zase zvítězit na půdě svého velkého rivala, když těsné vítězství 0:1 zařídil navrátilec do sestavy Saido Berahino.

V prvním poločase byli aktivnější hosté, příliš brankových příležitostí si ale nevypracovali. Přesto měl Brad Guzan určitě více práce než jeho protějšek Boaz Myhill, Aston Villa totiž za celé úvodní dějství nevystřelila na bránu. Pozornost amerického gólmana vyzkoušel již po dvou minutách Salomon Rondón, na změnu skóre si však diváci museli počkat mnohem déle. V 39. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Po dlouhé kombinaci a následném centru se k balónu dostal Rondón, přiťukl ho proti noze Jamesi Morrisonovi a jeho ránu zpoza vápna tečoval mimo dosah Guzana Saido Berahino. Ve Villa Parku se tak trefil v druhém ligovém zápase po sobě.

Po změně stran měli sice svěřenci Tima Sherwooda více ze hry, jenomže nebezpeční nebyli. Nejnadějněji vypadala akce z 71. minuty, kdy se po centru Jacka Grealishe prosadil přesnou hlavičkou Micah Richards, ovšem mezitím už zazněla píšťalka Martina Atkinsona, který po faulu na Grealishe neponechal výhodu a místo oslavy gólu tak Villans rozehrávali pouze přímý kop.

Aston Villa tak doma stále čeká na vítězství a v tabulce se propadla na 17. příčku, těsně nad hranou sestupových pozic.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Watford FC 1:2

19.09.2015 16:00

Góly: 62. Daryl Janmaat - 10. Odion Ighalo, 28. Odion Ighalo

Jeden by si teď říkal, jak dlouho by asi Watford čekal na vítězství (místo čtyř kol), kdyby manažer Flores startoval Ighala od samého počátku sezony? Nejspíš kratší dobu, neboť právě nigerijský forvard nyní Hornets třemi góly zařídil hned dva po sobě jdoucí triumfy...

Po šesti kolech se již sázka na Stevea McClarena definitivně začíná jevit jako sázka na špatného koně.

Bývalý lodivod anglické reprezentace opět nenamíchal správnou chemii vpředu, i když jeho tým konečně po čtyřech kolech skóroval, a navíc se Magpies tentokrát zdáli být ztraceni i na druhém konci hřiště.

Tam s nimi cvičilo duo Ighalo - Deeney doopravdy jakoby nic. Loni bok po boku terorizovali druhou ligu, letos se začínají nacházet i v Premier League. Prvně jmenovaný nejprve spálil dvě dobré šance, aby následně v 10. minutě přeci jen využil příhry Abdiho.

Ještě snazší to měl Ighalo o 18 minut později, když tentokrát již po výzvě svého parťáka v klasickém 4-4-2 hravě obkroužil Krula a zakončoval do prázdné klece.

Pokud Ighalo potvrzoval skvostnou formu, Papiss Cissé se mezitím ve jménu Newcastlu zastřeloval. Ještě před pauzou se v solidní příležitosti mýlil celkem třikrát, jednou zvláště trestuhodně po pěkné nahrávce Sissoka.

Gomes si nakonec první zákrok připsal až těsně před výměnou stran, když likvidoval štiplavý projektil Thauvina. Překonán byl ve finále jen jednou, pravým bekem Janmaatem a za asistence Sissoka.

Více informací k zápasu

Stoke City - Leicester City 2:2

19.09.2015 16:00

Góly: 13. Bojan Krkić, 20. Jonathan Walters - 51. Riyad Mahrez (pen.), 69. Jamie Vardy

Leicester City opět prohrával už 0:2, ale přesto neprohrál. Tentokrát na hřišti Stoke City nezvládl úvod utkání, kdy po chybě Morgana a gólech Bojana s Waltersem prohrávali Foxes právě o dvě branky. Ve druhém dějství však (jak jinak) pod vedením Riyada Mahreze stáhli výsledek na konečných 2:2. Vedle Alžířana se trefil i jeho věrný souputník Jamie Vardy.

Vlastně už dvacet minut po úvodním hvizdu mohlo být po zápase. Jako první perfektně zafungovala spolupráce Arnautoviće s Bojanem, kterou uzdravený útočník po skvělém náběhu zakončil bezvadně. Vzápětí se hrdinou zápasu mohl stát Jon Walters. Po výkopu Butlanda odstavil Hutha, neodbytně dotíral na Morgana a po jeho školácké chybě proměnil samostatný nájezd.

Tehdy by se v hráčích Leicesteru krve nedořezalo. Nebyli by to však Foxes, kdyby se hodlali vzdát bez boje. Ještě do přestávky měl dvě slušné šance Okazaki; první příležitost zmařilo postavení mimo hru - ani tak by ale Japonec Butlanda nepřekonal. Podruhé Okazaki hlavičkoval De Laetův centr těsně nad.

Po změně stran se však hosté dočkali důležitého snížení. Mahrez našel ve vápně Drinkwatera, který pod náporem Arnautovićem spadl. Penalty se chopil nejlepší střelec Premier League Riyad Mahrez a neomylně zavěsil. Druhý gól měl na noze Vardy, ale Butland alespoň v tomto případě prokázal, že je zatím nejlepší gólman sezóny. Nebezpečnou ránu vyrazil nohou.

Dvacet minut před koncem se však svěřenci Claudia Ranieriho dočkali vyrovnání. Opět u toho byl nezastavitelný Mahrez, který hlavičkou prodloužil míč na Jamieho Vardyho. Anglický útočník využil své rychlosti, pronikl až do vápna a i přes neustálý tlak jednoho ze stoperů zakončil přesně - 2:2.

V závěru byli blíže vítězství hráči pod vedením Marka Hughese, ale výsledek už se nezměnil. Cameronova hlavička po centru Shaqiriho totiž mířila těsně vedle, zatímco přímý pokus Shaqiriho z další standardky vyrazil Schmeichel. Leicester se tak nadále drží na senzačním druhém místě, zatímco Stoke neopustilo sestupové pozice.

Více informací k zápasu

Swansea City - Everton FC 0:0

19.09.2015 16:00

Góly: -

Everton už potřetí v sezoně na cizí půdě neinkasoval, po cestě z Walesu si však bude trhat vlasy za to, že na hřišti Swansea nevyválčil tři body. Byli to právě Toffees, kdo měl patrně více ze hry i více slušných šancí, žádnou z nich však v rámci atraktivní bezbrankové remízy proměnit nedokázali...

V úvodních pasážích se o jediný vzruch staral akorát zdánlivě nezadržitelně krvácející nos Andrého Ayewa, teprve po uplynutí první čtvrthodiny se začaly tvořit i nějaké ty šance.

Bafetimbi Gomis například po chybě obrany nezakončoval vůbec přesvědčivě, přičemž na druhé straně se do evertonského hrdiny opět snažil vtělit naposledy autor hattricku Steven Naismith, aby ho v 19. minutě odmítl blok Taylora.

Everton pod taktovkou letos stabilně vynikajícího Barkleyho vypadal vpředu nebezpečněji, jinak ale dominantu utkání představovaly spíš chyby v rozehrávce obou celků.

Lukakuovo chytré usměrnění střely spoluhráče potom na konci poločasu sice nepocházelo z ofsajdu, jak by se jeden mohl domnívat na první pohled, ale taky zahučelo přímo do Fabianského rukavic.

Zkraje druhého poločasu Barkley vyslal do parádní příležitosti Gallowaye, tomu se však nepodařilo trefit ani brankový prostor. A když už v 58. minutě Lukaku nadvakrát dostal míč za Fabianského, na brankové čáře číhal pozorný Ashley Williams.

Na opačném konci hrací plochy se Montero prosadil individuálně k nebezpečné střele z těžšího úhlu. Později Gomis pálil hodně prudce levačkou po rychlé otočce, Howard mu ale šikovně zmenšil střelecký úhel.

V závěru Ashley Williams ještě jednou výborně blokoval střelu, kterou ovšem sám chybou vytvořil, a Robertovi Martínezovi ve snaze uhrát ve Swansea vítězství nakonec nijak nepomohlo ani vysvlečení Mirallase. Jeho ošklivé prošlápnutí Barrowova kotníku bylo naopak po zásluze oceněno červenou kartou. Jen dvě minuty poté, co přišel na plac.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Arsenal FC 2:0

19.09.2015 13:45

Góly: 53. Kurt Zouma, 90+1. Calum Chambers (vl.)

Velmi kontroverzní pachuť má očekávaný střet dvou londýnských těžkých vah. Chelsea porazila Arsenal 2:0 a dostala se tak z nepříjemné blízkosti sestupových pozic. Utkání však ovlivnil rozhodčí Mike Dean, který před vyloučením Gabriela měl poslat z trávníku i Diega Costu. Početní převahu Mourinhovi svěřenci využili hned dvakrát, skórovali Zouma a Hazard.

První poločas byl zcela charakteristický pro souboj dvou velkých týmů. Domácí, tedy Chelsea, měli o něco více ze hry, byli nebezpečnější, ale hra byla víceméně vyrovnaná a bez velkých příležitostí. Arsenal po úvodní čtvrthodině omezil své ofenzivní snažení, a do přestávky tak na branku vystřelil jen Walcott - a to slabě.

Chelsea měla většinu prvního dějství lehkou převahu, hráči v modrém předváděli pěkné narážečky, z nichž však nikdy nic nevzešlo. První střelu vyslal na Čecha Fábregas, pozornost gólmana Arsenalu prověřil i Costa. Největší příležitost úvodního dějství měl právě po Fábregasově krásném pasu Pedro, jemuž ovšem míč utekl a Čech jej se štěstím zkrotil.

José Mourinho v poslední době rád poukazuje na nepřízeň osudu; na své lavičce se nevěřícně smál i dnes, a to když Hazard pronikl do šestnáctky a Gabriel jej rukama vytlačil do zámezí. Sporná situace, kterou však pravděpodobně měl rozhodčí posoudit jako nedovolenou - a tedy penaltovou.

A nebyl to jediný okamžik, kdy Mike Dean měl zasáhnout lépe. Utkání výrazně ovlivnila situace ze samého závěru první půle. Diego Costa měl být nejprve vyloučen za sáhnutí do tváře Koscielnymu. Poté však situaci absolutně neunesl Gabriel, který spolu s Costou vyfasoval žlutou kartu za "uklidňování situace", aby vzápětí dětinsky kopl svého soupeře přímo před zraky sudího a vyfasoval přímou červenou.

Chelsea svoji početní převahu začala využívat od první minuty druhé půle, prakticky hned po obrátce vedl útok po pravé straně Oscar a Pedro následně ze vzduchu pálil těsně vedle. A po sedmi minutách šla dokonce do vedení. Cesc Fábregas poslal z přímého kopu fantastický míč do vápna, kam si nejlépe naběhl Kurt Zouma, jenž hlavičkou překonal Petr Čecha.

Obrana Blues však stále není v dokonalé pohodě, což ukázala situace po hodině hry. Alexis si i přes bránění Zoumy a Cahilla dostal k zakončení v bezprostřední blízkosti Begoviće, ale ke smůle hostí mu vůbec nesedla a branku minul. Stejně na tom byl Walcott, který se až příliš snadno prohnal kolem (jinak dnes překvapivě solidního) Ivanoviće.

Většinu nebezpečných situací však vedla podle očekávání Chelsea. Dobrý zápas po dlouhé době odehrál i Eden Hazard, který sice hodně akcí zmařil, ale způsobil i mnoho zmatku před Petrem Čechem. Bývalého spoluhráče prověřil v osmapadesáté minutě tvrdou ranou zpoza vápna, o chvíli později pálil ve velké šanci mimo branku Pedro.

Chelsea toužila po definitivním rozhodnutí, ale k druhému gólu měla pořád daleko. Pomohl jí však Santi Cazorla, který v devětasedmdesáté minutě s jednou žlutou kartou v zádech tvrdě zajel do Fábregase a po zásluze byl druhým vyloučeným v utkání.

Arsenal se dalších deset minut prakticky nedotkl míče a v nastaveném čase už tlak Chelsea neustál. Rémyho střelu ještě obrana Gunners zblokovala, jenže když vypálil Eden Hazard, Chambers míč už jen tečoval do sítě. A protože Ramseyho překvapivou šanci vzápětí skvěle lapil Begović, zvítězila Chelsea v očekávaném londýnském derby 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City650112:215
2.Manchester United64119:513
3.West Ham United640213:712
4.Leicester City633013:912
5.Arsenal FC63125:510
6.Everton FC62318:59
7.Swansea City62317:59
8.Crystal Palace63038:79
9.Tottenham Hotspur62315:49
10.Watford FC62315:59
11.Norwich City62229:108
12.West Bromwich Albion62224:68
13.Liverpool FC62224:78
14.AFC Bournemouth62138:97
15.Chelsea FC62139:127
16.Southampton FC61327:86
17.Aston Villa61146:94
18.Stoke City60335:93
19.Newcastle United60243:92
20.Sunderland AFC60246:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1082)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele