6. kolo
19.09.2015 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Everton FC 0:0

Everton už potřetí v sezoně na cizí půdě neinkasoval, po cestě z Walesu si však bude trhat vlasy za to, že na hřišti Swansea nevyválčil tři body. Byli to právě Toffees, kdo měl patrně více ze hry i více slušných šancí, žádnou z nich však v rámci atraktivní bezbrankové remízy proměnit nedokázali...

V úvodních pasážích se o jediný vzruch staral akorát zdánlivě nezadržitelně krvácející nos Andrého Ayewa, teprve po uplynutí první čtvrthodiny se začaly tvořit i nějaké ty šance.

Bafetimbi Gomis například po chybě obrany nezakončoval vůbec přesvědčivě, přičemž na druhé straně se do evertonského hrdiny opět snažil vtělit naposledy autor hattricku Steven Naismith, aby ho v 19. minutě odmítl blok Taylora.

Everton pod taktovkou letos stabilně vynikajícího Barkleyho vypadal vpředu nebezpečněji, jinak ale dominantu utkání představovaly spíš chyby v rozehrávce obou celků.

Lukakuovo chytré usměrnění střely spoluhráče potom na konci poločasu sice nepocházelo z ofsajdu, jak by se jeden mohl domnívat na první pohled, ale taky zahučelo přímo do Fabianského rukavic.

Zkraje druhého poločasu Barkley vyslal do parádní příležitosti Gallowaye, tomu se však nepodařilo trefit ani brankový prostor. A když už v 58. minutě Lukaku nadvakrát dostal míč za Fabianského, na brankové čáře číhal pozorný Ashley Williams.

Na opačném konci hrací plochy se Montero prosadil individuálně k nebezpečné střele z těžšího úhlu. Později Gomis pálil hodně prudce levačkou po rychlé otočce, Howard mu ale šikovně zmenšil střelecký úhel.

V závěru Ashley Williams ještě jednou výborně blokoval střelu, kterou ovšem sám chybou vytvořil, a Robertovi Martínezovi ve snaze uhrát ve Swansea vítězství nakonec nijak nepomohlo ani vysvlečení Mirallase. Jeho ošklivé prošlápnutí Barrowova kotníku bylo naopak po zásluze oceněno červenou kartou. Jen dvě minuty poté, co přišel na plac.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 nebo štěstí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton vyhraje.

Reagovat
ondrasch77

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele