6. kolo
20.09.2015 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 1:0

Hráči Crystal Palace letos prvně nevezou ze hřiště soupeře body a svůj podíl na tom mají i dvě smolné tyčky. Naopak po čtyřech kolech strádání připisuje podruhé v řadě vítězství Tottenham díky šťastnému zásahu Sona, který po celý svůj pobyt na hřišti dával najevo své sebevědomí.

Od samého začátku si vzali slovo domácí mladíci, kteří měli po úvodní čtvrthodince míč na kopačkách 74% času, přesto se k první zajímavé ráně dostal Lamela až v 17. minutě, jeho jedovatý pokus zpoza vápna McCarthy dokázal zpacifikovat. Na druhé straně se chvíli poté ozval Bolasie, který potěšil oko diváka obehráním tří hráčů, tečovaná střela nicméně Llorise nevyděsila.

Tottenham se potýkal s problémy, jak obelstít hluboce zataženou obranu, hra se navíc začala přeci jen vyrovnávat, proti čemuž se chtěl postavit Alli, který nikým nehlídán pálil z hranice vápna, brankář hostí musel bleskově k zemi a následně mohl děkovat sobeckému myšlení Kanea, jenž z nulového úhlu poslal balón mimo branku. Osamocený Lamela v malém vápně před prázdnou brankou ostrouhal.

Úřadoval tak znovu na hrotu hrající Bolasie, jeho další průnik totiž atakem za hranicí pravidel zastavil Davies a Sako měl z dvaceti metrů dobrou příležitost otevřít skóre. Zakroucený pokus mířící pod břevno však Lloris dokázal vytáhnout. V poslední minutě první půle už sice na střelu z hloubi vápna od Cabayeho nedosáhl, pomohla mu však vzdálenější tyč, od které se přízemní pumelice odrazila.

Změna stran nikterak nezměnila obraz hry a v 53. minutě to chtěl gólově potvrdit Lamela. Krok od vápna se nechal faulovat Alli McArthurem, Argentincův pokus však po vzoru svého protějšku McCarthy zpod břevna vytáhl. Jen tři minuty poté vlétl do šestnáctky kreativně hrající Son, jeho tvrdou střelu brankář vyrazil nad sebe, Davies pak sice nadvakrát dopravil míč do sítě, radost mu ale zkazil ofsajd Kanea.

Odvracet pohromu tak musel Lloris brilantním zákrokem, když po centru Souarého pálil bez přípravy Sako. Domácí brankář konečky prstů posunul prudký balón na tyč. Posléze se na hřiště dostal Eriksen a po dvou minutách se zapojil do rychlého kontru přihrávkou na Sona, jenž vběhl do vápna a mezi nohama McCarthyho procedil míč do sítě. Svým pátým pokusem v utkání se tak stal sedmým Korejcem, který skóroval v Premier League.

Pojištění měl na kopačce Alli, jenž ve vápně dostal čas i prostor, svou střelu zakroutil těsně vedle vzdálenější tyče. Eagles se s rolí týmu, jenž má soupeře zatlačit, nedokázal vyrovnat, a přes pár náznaků si Tottenham dokráčel pro těsné vítězství bez problémů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 COYS

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Alli - Sako

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 02

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele