6. kolo
20.09.2015 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Manchester United 2:3

Dost možná zápas kola byl k vidění v Southamptonu, kam přijel Manchester United. Po ďábelském vstupu domácích United skóre otočili, a přestože se Koemanova parta zmohla na velký tlak, stihla už jenom snížit. Hvězdou utkání se stal mladičký Anthony Martial, který zařídil výhru svého týmu dvěma góly. Naopak dvě trefy Pellého vyšly při výsledku 2:3 vniveč...

Začátek utkání, to byla hra na jednu branku. Southampton pod vedení Sadia Maného soupeře válcoval a ve třinácté minutě jej potrestal gólem. Ward-Prowse nacentroval do vápna, Mané ještě ztroskotal na De Geovi, ale Pellého dorážka skončila v síti.

Saints pokračovali v nátlaku i nadále, nabuzený Pellé trefil tyč, Ward-Prowse střílel do De Gey a nakonec zahrozil znovu Pellé, jenž hlavičkoval nad. Po půlhodině se však herní obraz úplně změnil a Manchester United zaslouženě vyrovnal. Postaral se o to Anthony Martial, jenž sice těžil z Matova těsného ofsajdu, ale gól přesto platil.

Druhou branku mladíka z Monaka měl na svědomí fatálně chybující obránce domácích Yoshida, jenž krátce po změně stran naservíroval Martialovi balón do samostatného nájezdu. Stekelenburg už situaci nedokázal napravit. Blízko vyrovnání byl po rohu Tadiće Fonté, ale De Gea vytáhl první fantastický zákrok.

V osmašedesáté minutě zvýšili hosté už na 3:1 a zdálo se, že je hotovo. Depay trefil tyč a Mata jeho dobrou práci dotáhl do úspěšného konce. Holandský křídelník zanedlouho málem skóroval sám, přímý kop z jeho kopačky prosvištěl těsně nad břevnem. Jenže Southampton se nehodlal vzdát a pět minut před koncem základní hrací doby se dočkal kontaktní branky. Druhý gól vsítil i Graziano Pellé, po centru Maného hlavičkoval přesně.

Závěr utkání přinesl velký tlak Southampton, jenž toužil alespoň po bodu. Pellé však zakončil nad, Tadić pro změnu vedle. Největší šanci měl Victor Wanyama, ale proti němu se opět zaskvěl David De Gea. Španělský gólman se poté zaskvěl i při střele Maného a má velkou zásluhu na vítězství svého týmu 3:2 a posun na druhou příčku tabulky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
PePiG7

1-2 Pelle-Mata, Depay

Reagovat
smazaný uživatel

přání 1:0 realita 1:1

Reagovat
Devil

realita

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
Tuxedo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

MU venku nic moc a navíc únava z LM s nečekanou prohrou. Budou to vydřené body. MU neprohrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to všechno vypadá jakože tak, že koupě extrémně předraženého Martiala byl vynikající tah a LvG je fotbalový génius, čas ale ukáže, jaký hloupý kauf to byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Bezprostředně po nákupu jsem si také myslel, že to byla kravina, zatím se to ale nepotvrzuje. Nicméně i tehdy bych si nedovolil tvrdit s jistotou, že něco nějak bude. Vypustil bych z tvé posledné věty slovo hloupý. Čas prostě ukáže, jaký kauf to byl.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele