6. kolo
19.09.2015 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Sunderland AFC 2:0

Po špatném výkonu na hřišti Norwiche se Bournemouth oklepal více než skvěle. Nováček soutěže na domácí půdě porazil Sunderland a budoucímu potenciálnímu soupeři v boji o záchranu odskočil už na pětibodový odstup. V samém začátku zápasu o tom rozhodli Callum Wilson a Matt Ritchie.

Bournemouth o své druhé výhře v historii Premier League rozhodl během prvních devíti minut. Vstup jako z říše snů načal nejlepší střelec ligy Callum Wilson, jenž využil dobré práce Goslinga, odstavil si ve vápně Kaboula a nekompromisní ranou prostřelil Pantilimona.

Ještě veseleji bylo na Goldsands Stadium o pět minut později; to když si Matt Ritchie zpracoval odražený míč po rohovém kopu na prsa a fenomenálním volejem vymetl šibenici. Troufám si tvrdit, že gól 6. kola už máme...

Cherries však po úžasném začátku lehce polevili a málem je z přímého kopu potrestal Jordi Gómez. Po čtvrthodině hry překvapil Boruće ranou z úhlu, ale polský brankář byl na bližší tyči včas. Na opačné straně měl ojedinělou příležitost Lee Tomlin, jenž za vápnem napřáhl a vyzkoušel Pantilimonovu pozornost.

V závěru prvního dějství ale jednoznačně měl snížit Jermain Defoe. Pět minut před koncem uháněl po zaváhání Distina sám na branku, ale pod tlakem Francise nedokázal Boruće překonat. O minutu později pak pro změnu chyboval Boruć, ale ani jeho špatného vyběhnutí na centr Defoe při hlavičce nevyužil.

Krátce po změně stran byl Sunderland ještě blíže, jenže podle čárového sudího se Jermaine Lens nacházel v momentě M’Vilova centru v postavení mimo hru. Opakovaný záběr však ukázal, že to byla přinejmenším sporná záležitost. Stav každopádně zůstal nezměněn, a to i po Boriniho pokusu, jímž se snažil napodobit Ritchieho "screamer" z úvodu první půle.

Místo vrácení se do hry se Black Cats sami vyřadili ze hry čtvrt hodiny před koncem. Nezastavitelný Wilson opět utíkal nebohému Younesu Kaboulovi, který jej zezadu zastavil nedovoleně a po druhé žluté kartě musel pod sprchy dřív než ostatní.

Svěřenci Eddieho Howea neměli kam spěchat, přesto si v závěru připravili gólovou šanci. Matt Ritchie utekl po pravé straně a nachystal míč střídajícímu Glennovi Murraymu. Ten míč netrefil ideálně, i tak jej ale zastavilo až břevno. Ještě horší výsledek v nastaveném čase opět proti Murraymu poté nepřipustil Pantilimon.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
MCFC_8

1:0 Wilson

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Držím palce 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele