Premier League - souhrn 25. kola

30.01.2018, 22:42, aktualizováno 31.01.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Manchester City si poradil s WBA a nadále kráčí za ziskem titulu. Tottenham přehrál Manchester United a prohrála i Chelsea, doma přenechala všechny body Bournemouthu. Arsenal odjel s prázdnou ze Swansea, Liverpool naopak neměl problémy sv Huddersfieldu...

Manchester City - West Bromwich Albion 3:0

31.01.2018 21:00

Góly: 19. Fernandinho, 68. Kevin De Bruyne, 89. Sergio Agüero

Manchester City i nadále pohodlně kráčí za ziskem titulu, tentokrát jeho řádění odnesli hráči West Bromwiche, kteří od celku Pepa Guardioly schytali tříbrankový příděl.

První vzrušení přinesl střílený centr De Bruyneho, který musel Foster vyrážet až na poslední chvíli. Po dalším parádním pase belgického záložníka se za obranou objevil Fernandinho, který také otevřel skóre zápasu.

Do další šance se o chvíli později dostal znovu De Bruyne, tentokrát jej však Foster parádním zákrokem vychytal. Belgický záložník byl i nadále jednoznačně nejaktivnějším hráčem na hřišti a svou další střelou z hranice vápna orazítkoval dokonce břevno hostující branky.

Na začátku druhé půle zahrozil Agüero, jeho patičku z malého vápna však opět hostující brankář s trochou štěstí dokázal zlikvidovat. Po dalším rychlém brejku se už skóre znovu měnilo a byl to belgický záložník, kdo se dočkal zasloužené odměny. Ten si totiž ve vápně rychle vyměnil míč se Sterlingem a pak dopravil míč do odkryté svatyně.

Poslední úpravu výsledku měl na svědomí Agüero, který si naběhl za hostující obranu a lahodným obloučkem překonal Fostera potřetí.

Více informací k zápasu

Stoke City - Watford FC 0:0

31.01.2018 21:00

Góly: -

Záchranářský duel mezi Stoke City a Watfordem vítěze nenašel, diváci se nedočkali ani jednoho gólu a zápas tak dospěl k bezbrankové remíze, která toho moc neřeší ani pro jeden z týmů.

Diváci po celou dobu sledovali spíše boj než fotbal, k vidění bylo množství soubojů a tvrdých zákroků, ryzí fotbalové kvality ovšem bylo pomálu. Jeden takový moment představoval parádní centr z kopačky Charlieho Adama, který ale Diouf nasměroval o dobrých pár metrů vedle hostující branky. V další zajímavé pozici se objevil Choupo-Moting, svou kroucenou střelou však těsně minul vzdálenější tyč.

Hosté odpověděli centrem Deloufeoua, který našel Richarlisona, který ale z malého vápna branku vysoko přestřelil. V poločase druhém vyrobil obrovskou minelu Prödl, který zpětnou hlavičkou do šance vyslal Shaqiriho, ten ale trefil pouze místa, kde se pohyboval brankář Watfordu. A když na druhé straně Perreryu vychytal pozorný Butland, dospělo utkání k poměrně nudné dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester United 2:0

31.01.2018 21:00

Góly: 1. Christian Eriksen, 28. Phil Jones (vl.)

Šlágr kola dopadl poněkud překvapivě zcela jednoznačně ve prospěch domácího Tottenhamu, který svého soka přehrál ve všech ohledech a po výborné první půli zcela zaslouženě zvítězil v poměru 2:0.

Spurs měli ve Wembley skutečně raketový nástup, první branka totiž padla již po jedenácti vteřinách. Dlouhý míč Vertonghena prodloužil Kane k Dele Allimu, od něj se balón šťastně odrazil přímo k Eriksenovi, který jej z hranice malého vápna pohodlně dopravil do sítě. United odpověděli šancí Lingaarda, kterého pěkným pasem vysunul Pogba, šanci však zmařil včasným vyběhnutím brankář Lloris. Další šance připadla na kopačky Harryho Kane, anglického forwarda si našel pěkný pas Eriksena, jeho zakončení však De Gea pohodlně zneškodnil.

Ještě před poločasovou pauzou se však skóre znovu měnilo. To si centrovaný míč Trippiera do vlastní sítě nešťastně srazil Jones a Tottenhamu tak daroval dvoubrankové vedení. Zareagovat mohl prakticky okamžitě Martial, ovšem jeho střelu Lloris vytáhl na rohový kop. Před poločasovým hvizdem také došlo k souboji mezi Valenciou s Dele Allim a ačkoliv to vypadalo, že obránce Manchesteru United spáchal faul uvnitř vlastního pokutového území, penalta se nekopala.

Po pauze mohl náskok domácího týmu zvýšit Eriksen, jeho střela však těsně minula hostující svatyně, do velmi dobré šance se dostal i Son, ovšem v zakončení jen nastřelil španělského brankáře. A když přesně nemířil ani Harry Kane, dospělo utkání k pohodlnému vítězství Spurs, kteří se tak přiblížili čtvrté Chelsea na pouhé dva body.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth 0:3

31.01.2018 20:45

Góly: 51. Callum Wilson, 64. Junior Stanislas, 67. Nathan Aké

Nejpřekvapivější středeční výsledek byl bezesporu k vidění na Stamford Bridge, kde Chelsea nečekaně podlehla Bournemouthu, který londýnskému celku připravil vůbec nejhorší porážku letošní sezóny...

Blues, kterým chyběli zranění Morata a Willian, nastoupili do utkání bez klasického útočníka na hře svěřenců manažera Antonia Conteho to bylo znát. Většina ofenzivního snažení putovala přes Hazarda, který byl pro soupeřovu branku neustálou hrozbou, ovšem ve svém snažení byl častokrát osamocený. Přesto mohli otevřít skóre Cahill a Alonso, avšak úspěch neslavili.

Naproti tomu Cherries prakticky z první nebezpečné akce udeřili: Ibe se po chybě ve středu pole dostal k balónu, nádherným pasem mezi stopery oslovil nabíhajícího Wilsona, jenž pod padajícím brankářem otevřel skóre - 0:1! Zaplněný Stamford Bridge rázem jakoby oněměl.

To však nebylo z hostující strany zdaleka všechno. Po hodině hry Wilson se Stanislasem dokonale vyšachovali levou stranu defenzivy Chelsea a druhý jmenovaný zvýšil na 0:2! Za pár okamžiků však po špatně odvráceném rohovém kopu střílel Stanislas a tečující Aké zvýšil již na 3:0!

Na opačné straně mohli alespoň korigovat výsledek Hazard s Pedrem, ovšem skvěle chytající Begović jim jejich snahu znemožnil. Španělský křídelník se pak po hlavičce druhého jmenovaného, která trefila do ruky Akého, dožadovali pokutového kopu, sudí Probert ale do píšťalky nefoukl.

Domácí strana po této ztrátě odmítla možnost posunu na úroveň druhého Manchesteru United, který pro změnu nestačil na Tottenham, naproti tomu Bourhenouth si polepšil.

Více informací k zápasu

Everton FC - Leicester City 2:1

31.01.2018 20:45

Góly: 25. Theo Walcott, 39. Theo Walcott - 71. Jamie Vardy (pen.)

Everton konečně zabral a po delší odmlce si připisuje tři body. Domácím vyšla skvěle první půle, ve které se Theo Walcott blýskl hned dvěma brankami, za hosty pak v poločase druhém zkorigoval skóre z pokutového kopu Jamie Vardy.

První příležitost měl na kopačce Walcott, který využil hrozivé rozehrávky Ndidiho a zdálky pěkně protáhl Schmeichela. Na druhé straně si na centrovaný míč Albrightona nejvýše naskočil opět Ndidi a svou hlavičkou orazítkoval břevno.

Pak už ovšem přišel úvodní gól zápasu. Chilwell na vlastním vápně nepochopitelně přišel o míč, Sigurdsson pak zachoval chladnou hlavu a předložil míč na malé vápno Walcottovi, který si s nabídnutou šancí věděl rady. O chvíli později mohl náskok domacích zdvojnásobit Niasse, ten však z malého vápna těsně minul hostující branku.

Sedm minut před koncem se ovšem Everton přece jenom druhého gólu dostal. Wayne Rooney svým centrem našel na zadní tyči Keana, ten balón vrátil před branku na kopačky Walcotta, který se zblízka opět nemýlil.

Druhá půle přinesla poměrně poklidný fotbal, kdy Everton v klidu kontroloval své vedení, a to až do sedmdesáté minuty. Pak však Rooney ve vápně zatáhl Ndidiho a rozhodčí nařídil penaltu, ke které se postavil Jamie Vardy a bezpečně ji proměnil.

A nechybělo mnoho a hostům by se podařilo i vyrovnat. Po rohovém kopu totiž míč propadl ke střídajícímu Iheneachovi, který nejprve trefil břevno, z dorážky pak také tyčku, ovšem vyrovnání zkrátka hostujícím fotbalistům nebylo souzeno. Everton tak se štěstím ubránil své vítězství a připisuje si důležité tři body.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Burnley FC 1:1

31.01.2018 20:45

Góly: 65. Jamaal Lascelles - 85. Karl Darlow (vl.)

Newcastle se sice v domácím utkání s Burnley ujal vedení, to mu však nevydrželo, výsledkem se stala remíza 1:1. "Straky" tak nedokázaly vylepšit domácí bilanci a zůstávají těsně nad sestupovým pásmem...

Severoanglický celek do utkání nasadil Kenedyho a byl to právě brazilský útočník, kdo byl od prvních minut nejaktivnějším hráčem na trávníku. Kmenový hráč Chelsea měl také první šanci, když zpoza vápna napřáhl a projektil od jeho kopačky následně zamířil do břevna.

Když už mohl odpovědět Arfield, kulatý nesmysl mu utekl a Cork se následně dožadoval odpískání pokutového kopu, sudí Hooper ovšem na jeho snahu nereflektoval. Když už se poté hostující strana dočkala očekávaného gólu, nemohl být vinou předchozího faulu uznaný.

Nedáš - dostaneš. Bardsley nedovolenými prostředky zastavil pronikajícího Kenedyho a tentokráte už se penalty přece jen pískala. Odpovědnost vzal na svá bedra Joselu ale Pope jeho střelu dokázal zneškodnit! Pope následně špatným odkopem vyslal do šance Barnese, ten udržel pověstné nervy na uzdě, ovšem pohotovou střelou z voleje nakonec netrefil prostor branky. A ten samý hráč neuspěl ani krátce po obrátce, kdy ve stoprocentní šanci trestuhodně přestřelil.

Otřepané pravidlo se však nakonec přece jen ukázalo: Lascelles si naběhl na rohový kop a nekompromisní hlavičkou zavěsil - 1:0! Pro Clarets to byl obrovský šok a to ještě mohl vzápětí zvýšit náskok aktivní Joselu, jeho přízemní křižná střela ale vymezený prostor minula.

Činit se musel také Darlow, jenž pohotový střelecký pokus zneškodnil. Nakonec se však obě zainteresované strany rozešly smírně, když za hosty se štěstím vyrovnal Vokes!

Více informací k zápasu

Southampton FC - Brighton & Hove Albion 1:1

31.01.2018 20:45

Góly: 64. Jack Stephens - 14. Glenn Murray (pen.)

Svěřenci manažera Maurizia Pellegrina dokázali sice proti Brightonu alespoň srovnat stav na konečných 1:1, přesto natáhli sérii bez vítězství už na dvanáct ligových utkání a tím si vyrovnali svůj vlastní rekord. "Racci" sice získali plusový bod, ale nadále zůstávají také ohroženi...

Utkání výrazně ovlivnila 14. minuta: Hoedt uvnitř šestnáctky nedovoleně zastavil Marche, za což zkušený sudí Dean nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Murray a do protipohybu brankáře McCarthyho pohodlně zavěsil - 0:1!

Ještě do poločasu však mohlo být srovnáno. Hostující brankář Ryan tak dlouho váhal s odkopem, až následně trefil do zad atakujícího Højbjerga, od kterého se následně kulatý nesmysl odrazil do břevna! Jinak se během prvního dějství více zajímavých momentů neudálo.

Konečné slovo přišlo krátce po hodině hry. Ward-Prowse nacentroval před branku, kde balón propadl k Stephensovi, jenž ho bez váhání efektně, ale především efektivně uklidil mezi tři tyče a srovnal na 1:1. Domácí se sice snažili, aktivní byl zejména střídající Carrillo, ovšem kýžené vedoucí branky se jemu ani nikomu jinému dosáhnout nepodařilo a body na St. Mary's se tak dělily.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Liverpool FC 0:3

30.01.2018 21:00

Góly: 26. Emre Can, 45+1. Roberto Firmino, 77. Mohamed Salah (pen.)

Odpověď jak se patří. Liverpool čelil drobné krizi, kdy po úžasném vítězství proti neporazitelnému Manchesteru City přišel velký pád. Porážky se Swansea a především doma proti West Bromwichi nyní Reds alespoň částečně odčinili. Na hřišti Huddersfieldu vyhráli Kloppovi svěřenci jasně 3:0 a upevnili si pozici v TOP 4. Terriers naopak pokračují v depresi a připsali si čtvrtou prohru v řadě. Na vítězství pak Mooy a spol. čekají už sedm klání...

Zápas měl od úvodu jediný možný výsledek. Liverpool měl většinu duelu jasnou převahu, především ve druhém poločase se hrálo na jednu branku a Huddersfield ofenzivně zcela odešel. Vždyť po první střele Depoitra už se nezmohli skoro vůbec na nic a snažil se pouze tým hostí.

Karius v sedmnácté minutě skvěle zaúřadoval a tentokrát pomohl Liverpoolu nastartovat do utkání správnou nohou. V minutě číslo 24 ještě favorité slavit nemohli, protože Firminův pěkný pokus Lössl dokázal vytěsnit. Jen o pár desítek minut později ale Liveprool fantasticky otevřel skóre. Emre Can se tak trochu na Kroosův způsob, ale líp, opřel do odraženého míče a parádní utěšenou ranou vymetl spodní roh branky Huddersfieldu.

Krátce před pauzou mohl z ojedinělé standardky domácí tým srovnat, jenže rána Chrise Lowea branku těsně minula. A pak přišel trest do šatny. Opět to stálo za to - od kombinace Liverpoolu až po průnik Roberta Firmina do šestnáctky a milimetrově přesnou střelou z nulového úhlu. Poločas, 0:2 a bylo skoro rozhodnuto.

Po změně stran měl velkou šanci ukončit zápas Sadio Mané. Perfektní pas Cana však nezužitkoval a míč poslal do gólmana. Mané minul i posléze, když se hlavou opřel do pěkného centru. Vzápětí selhal i Salah, jenže čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem se Liverpool konečně dočkal definitivního klidu.

Philip Biling ve vápně srazil výtečného Cana a sudí ukázal na putník. Ze značky pokutového kopu se bezpečně trefil egyptský klenot Mohamed Salah, jenž tak uzavřel výsledek na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

West Ham United - Crystal Palace 1:1

30.01.2018 20:45

Góly: 43. Mark Noble (pen.) - 24. Christian Benteke

West Ham na vlastním hřišti jen remizoval s Crystal Palace 1:1 a nepodařilo se mu tak pořádně odskočit od sestupových příček. Hosté do utkání vstoupili lépe, ale na vedoucí branku Bentekeho dokázal z pokutového kopu odpovědět Mark Noble.

V první šanci se objevil Hernandez, domácí fanoušci už pomalu chtěli zvedat ruce nad hlavu, radost jim však překazil obranný zákrok stopera hostí. To naopak na druhé straně našel Townsend centrem hlavu Christiana Bentekeho, který hosty poslal neomylně do vedení. Ještě před poločasem však v pokutovém území fauloval Tomkins Hernandeze a pokutový kop pak s přehledem proměnil Mark Noble.

V druhé půli vystrašil Adriana střelou Townsend, nepříjemná byla i hlavička McArthura, která šla těsně vedle. Vítězství West Hamu měl zase na hlavičce Hernandez, jeho zakončení však perfektně zlikvidoval Hennessey. A když se neujalo ani dalekonosné zakončení Zahy, dospěl zápas k remíze 1:1.

Více informací k zápasu

Swansea City - Arsenal FC 3:1

30.01.2018 20:45

Góly: 34. Samuel Clucas, 61. Jordan Ayew, 86. Samuel Clucas - 33. Nacho Monreal

Jakmile to v Arsenalu začíná vypadat alespoň trochu pozitivně, přichází taková facka. Fanoušci londýnského celku, jenž pod vedení Arsena Wengera zrovna nevzkvétá, zkrátka nemůžou být šťastní. Na hřišti Swansea dnes jen prohloubili svou defenzivní krizi a prohráli překvapivě vysoko 3:1. Sen Gunners o Lize mistrů se rozplývá, naopak Velšané konečně opouští sestupové pozice.

Senzační forma Labutí po příchodu Carlose Carvalhala dosáhla vrcholu. Zlepšené výsledky z posledních týdnů korunovala Swansea výhrou proti Liverpoolu - a teď si suverénně vyšlápli na Arsenal. Tomu zlomila vaz mizerná hra obrany, kterou vyšperkoval i Petr Čech. Právě po jeho minele vstřelil Jordan Ayew snadný vítězný gól. O zbylé dvě branky se postaral Sam Clucas.

Jak se asi teď cítí Henrich Mchitarjan a především Pierre-Emerick Aubameyank, který už má podle všeho v kabině Arsenalu svůj dres s číslem 14? Při sledování svého nového týmu však začal trpět až v pokročilejším stádiu utkání. Po dvou zajímavých příležitostech stopera Swansea Mawsona se hosté konečně dostali do tempa a jako první zahrozili.

První střelu na branku vyslal po půlhodině hry Alex Iwobi, jehož prudkou ránu k tyči dokázal Lukasz Fabianski reflexivně vyrazil. O tři minuty později už ale kapituloval. Excelentní centr na zadní tyč od Mesuta Özila si našel zaběhnuvší Nacho Monreal a za pomoci skluzu sklepl míč do sítě.

Jen o pár desítek vteřin později naopak německý špílmachr u postranní čáry balon ztratil a založil tak smrtící odpověď Velšanů. Mawson vyslal do vápna pas na Clucase, Granit Xhaka tomu bez většího zájmu přihlížel, no a ryšavý záložník zakončil podél Čecha přesně k tyči.

Ta pravá katastrofa se ale začala hodit po hodině hry - paradoxně ve chvíli, kdy na plac přišel Mchitarjan. Vše začalo u Monreala, který pasivitou dostal defenzivu pod tlak a vše vygradovalo až u Petra Čecha, který nedokázal míč odkopnout a dovolit Jordanu Ayewovi zakončil do odkryté části branky.

Za chvíli mohl třetí gól přidat Nathan Dyer, ale ve velké šanci těsně minul. Přesto se Swansea třetího gólu dočkala pět minut před koncem. Finální fail předvedl Nacho Monreal, jeho pokus o odkop nůžkami skončil míčem v držení domácích, Ayew se přehnal kolem těžkopádného Mustafiho, jenž nakonec špičkou kopačky přihrál na gól Samu Clucasovi. Šach, mat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City25222173:1868
2.Manchester United25165449:1853
3.Liverpool FC25148357:2950
4.Chelsea FC25155545:1950
5.Tottenham Hotspur25146549:2248
6.Arsenal FC25126746:3442
7.Burnley FC2598820:2235
8.Leicester City2597937:3434
9.Everton FC25871028:4031
10.AFC Bournemouth25771128:3628
11.Watford FC25761233:4427
12.West Ham United25691031:4327
13.Crystal Palace25681123:3826
14.Newcastle United25661323:3524
15.Brighton & Hove Albion25591118:3424
16.Stoke City25661325:5024
17.Huddersfield Town25661319:4424
18.Southampton FC254111025:3623
19.Swansea City25651418:3623
20.West Bromwich Albion253111119:3420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (633)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele