Premier League - preview 25. kola

30.01.2018, 08:18, aktualizováno 31.01.2018, 11:51
Previews
Ve středu pokračuje anglická nejvyšší soutěž sedmi zápasy. Pověstným šlágrem bezpochyby bude střetnutí Tottenhamu s Manchesterem United. Chelsea potřebuje uspět proti Bournemouthu, Everton hostí Leicester City a Newcastle si to rozdá s Burnley. Brighton zajíždí na půdu Southamptonu, Man City chce naplnit roli favorita proti West Bromu a Stoke poměří síly s Watfordem...
Chelsea FC - AFC Bournemouth  (středa 20:45)
Milostný trojúhelník Chelsea s Arsenalem a Dortmundem pravděpodobně vyústí v zajímavou akci kulový blesk. V jedné chvíli by se totiž měli různými směry posunout Aubameyang, Giroud i Michy Batshuayi. Před odchodem na hostování do Německa by si měl užít zápas proti Bournemouthu, ve kterém se Londýňané můžou spolehnout na dobrou domácí formu. Před remízou s Leicesterem vyhráli na Stamford Bridge sedm ligových zápasů v řadě.

Další jistotou Chelsea je aktuálně pevná defenziva. Modrý oříšek je poslední týdny velmi obtížné rozlousknout, z jedenácti nedávných utkáních udrželi Blues hned osmkrát čisté konto. Horší však je skutečnost, že hned polovina z těchto zápasů skončila bezgólovou remízou. Tenhle strašák si musí hráči Antonia Conteho co nejrychleji vyhnat z hlavy a vrátit zpět ztracenou sebedůvěru.

Na mizernou potenci z první půlky ledna začali Hazard a spol. dávat zapomenout zápasem na půdě Brightonu, který skončil právě zásluhou dvěma góly belgické hvězdy 4:0. V neděli potom Chelsea hladce přejela i Newcastle, a to 3:0. Nebýt nezvládnutého semifinále ligového poháru a prohry s Arsenalem, bylo by nebe nad Stamford Bridge skutečně bez mráčku - když nebereme v potaz nespokojenost fanoušků ohledně přestupové strategie.

Naopak na jihu Anglie je vše v poklidu. Sérií solidních výsledků a pěti zápasů bez porážky v řadě se Bournemouth odlepil od pásma sestupu a hoví si na třinácté pozici. Během posledních dnů přitom porazil Arsenal i Everton. Mrzí tedy jen porážka 3:0 v FA Cupu, která jde trošku v kontradikci s ligovými úspěchy.

Výhodu má dnes Bournemouth v tom, že bude mít čerstvější opory. Chelsea je z pozitivních i negativních důvodů v jednom kole a klid uprostřed týdne nezažila už 11 týdnů v řadě! Z toho, a třeba i z dobrého výkonu na Stamford Bridge v rámci ligového poháru těsně před Vánoci budou chtít Cherries určitě těžit.

Využít k tomu nemůže služeb Jermaina Defoa ani Tyrona Mingse. Naopak duo Joshua King - Junior Stanislas se po zranění hlásí zpátky do služby. Chelsea má problémy větší, mimo hru jsou pořád Morata, Willian i Luiz, což ve spojení s Batshuayiho plánovaným odchodem znamená velké starosti směrem do ofenzivy. Aspoň, že se po boku Courtoise vrací do zápasové zátěže Cesc Fábregas.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses, Fábregas, Kanté, Bakayoko - Batshuayi, Hazard
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, Aké, S. Cook - Smith, Gosling, L. Cook, Daniels - Fraser, Wilson, Ibe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.61 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Leicester City  (středa 20:45)
Ve středu bude k vidění také atraktivní souboj devátého celku tabulky se sedmým. Do Goodison Parku totiž zavítá Leicester City, který se v případě výhry může přiblížit šestému Arsenalu na rozdíl pěti bodů. Naopak vítězství domácích fotbalistů by znamenalo snížení náskoku Lišek na tři body.

Everton se však momentálně v dobré pohodě rozhodně nenachází, svěřenci Sama Allardyce totiž už šest zápasů nepoznali, jak chutná radost z vítězství. Naposledy porazili v polovině prosince Swansea 3:1, od té doby však nasbírali pouze tři remízy - s Chelsea a dvakrát s West Bromwichem - načež hned třikrát odešli poraženi z duelů proti Manchesteru United, Bournemouthu a Tottenhamu.

To Leicesteru sice nevyšel závěr roku 2017, kdy dvakrát za sebou prohrál, když nestačil nejprve na Watford a následně ani na Liverpool, od té doby však v dalších třech ligových duelech neprohrál, když nejprve jasně přehrál Huddersfield, následně si cenný bod odvezl ze Stamford Bridge a v posledním duelu doma přehrál Watford v poměru 2:0. V týdnu pak Lišky zaznamenaly i dva hráčské odchody, na hostování do Brightonu odešel útočník Ulloa, zatímco útočník Musa se zase minimálně do léta stěhuje do moskevského CSKA.

Evertonu se po dlouhé pauze vrací obránce Seamus Coleman, který je nominován k zápasu, otázkou však zůstává, zda do něj také zasáhne nebo ještě zůstane jen na lavičce náhradníků. Mimo je každopádně dlouhodobě zraněný Ramiro Funes Mori. Manažer Leicesteru Claude Puel nemůže využít služeb svého kapitána Wese Morgana, toho totiž trápí stehenní sval. Jinak by však měl mít k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.13 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Burnley FC  (středa 20:45)
Jeden ze středečních zápasů anglické nejvyšší soutěže nás zavede do Newcastlu. Místní United zde přivítají Burnley, proti němuž chtějí konečně před vlastními fanoušky vyhrát...

Magpies se po návratu do Premier League příliš nedaří: Newcastle z dosavadních čtyřiadvaceti ligových utkání vybojoval pouze 23 bodů a pohybuje se jen těsně nad sestupovým pásmem. Doslova tragická je domácí bilance "Strak", které zde zatím vybojovaly jen dvanáct bodů!

Po vítězství Swansea City nad Chelsea (3:1) tak má NUFC vůbec nejhorší bilanci před vlastními fanoušky, jimž tříbodovým ziskem udělal radost naposledy v říjnu s Crystal Palace.

Fanoušky severoanglického klubu pak vyjma špatných výsledků trápí také nečinnost na přestupovém trhu, kde zatím nedorazila žádná očekávaná posila, která by trápící mužstvo pozvedla k lepším zítřkům. Podle manažera Rafaela Beníteze pak je stále "dostatek času".

Příliš vyskakovat si však nemohou ani na opačné straně barikády, Burnley sice prožívá vcelku úspěšnou sezónu, poslední týdny se ale skromnému celku přestalo dařit vyhrávat. Burnley nevyhrálo posledních sedm zápasů a proti Newcastlu by konečně chtělo černou sérii zlomit.

Hostující družina sice patří k nejlepším venkovním týmům, ovšem přesto na plný bodový import ze hřiště soupeře čeká již od konce listopadu, kdy uspěla na půdě Bournemouthu.

Statistika vzájemných utkání je poměrně chudá a úspěšnější je Burnley, které opanovalo podzimní vzájemné měření sil. Předchozí dva souboje v Premier League vítěze nepřinesly.

Newcastlu stále chybí obránce Gámez, jinak by však měl mít k dispozici všechny klíčové hráče. Svoji premiéru za "Straky" si může odbýt Kenedy, jenž přišel na hostování z Chelsea.

Clarets dlouhodobě postrádají trojici Brady, Marney a Walters (všichni potíže s koleny), nejisté jsou pak starty Tarkowskiho a Defoura, kteří pro změnu laborují s třísly, respektive kolenem. Hrát zřejmě ještě nebudou Stephen Ward a Chris Wood. Velkou premiéru by si mohl odbýt Aaron Lennon, jenž přišel z Evertonu, pravděpodobně však anglický křídelník do utkání zasáhne až z lavičky a na jeho místě by měla dostat přednost další posila Georges-Kevin N'Koudou.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett - Murphy, Shelvey, Diamé, Atsu - Pérez - Joselu
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor - Gudmundsson, Arfield, Cork, N'Koudou - Hendrick - Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.15 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Brighton & Hove Albion  (středa 20:45)
Jedenáct ligových utkání čeká na vítězství Southampton, jenž by rád černou sérii zlomil již proti Brightonu. Ani "Racci" si však nemohou vyskakovat, neboť za stejné období vyhráli pouze jedinkrát...

Saints sice neprohráli úvodní tři ligové zápasy, ovšem posléze se jim přestalo dařit a do této chvíle se nedokázali vrátit na úspěšnější vlnu, když zatím mají na kontě pouze čtyři vítězství. Místo v horní polovině tabulky se tak svěřenci manažera Mauricia Pellegrina pohybují na jejím chvostu, když s dvaadvaceti body okupují předposlední pozici a nutně tak potřebují vyhrát!

Jak už bylo řečeno, domácí ekipa čeká na plný bodový zisk dlouhých jedenáct ligových zápasů, alespoň malou záplatou tak pro "Svaté" mohou být vyhrané zápasy FA Cupu s Fulhamem a Watfordem, díky čemuž si zajistili postup do pátého kola nejstarší soutěže.

Jako na pověstné houpačce, ostatně jak se u nováčka nechá předpokládat, jsou dosavadní výkony a výsledky Brightonu. Ten má zatím na svém bodovém kontě číslo 23 a rozhodně tak před zbývajícími zápasy nemůže mluvit o klidu. Při pohledu pod sebe spíše naopak.

Rovněž hostující strana dokázala postoupit do 5. kola FA Cupu, když za sebou nechala Crystal Palace a Middlesbrough. Brighton pak nemá špatné vzpomínky ani na poslední vzájemné měření sil, kde sice doháněl manko, nakonec ale vybojoval remízu 1:1. To je ostatně jediný vzájemný duel na poli Premier League, ty zbývající, jímž kraluje Soton, se odehrály v nižších soutěžích.

Za domácí tým by mohl debutovat Guido Carrillo, jenž na jih Anglie přišel z Monaca, neočekává se však, že by hned nastoupil od první minuty. To platí i pro Austina, kterého stále drží na marodce problematický stehenní sval, naopak po stejném zranění je připravený Bertrand.

Jednu posilu by fanoušci mohli spatřit i na opačném konci hřiště. Brighton vítá zpátky ve svém týmu kanonýra Leonarda Ullou, jenž za "Racky" v 54 ligových duelech zaznamenal třiadvacet branek a má tak rozhodně na co navazovat. Určitě mu zatím nebude k ruce další čerstvá akvizice Jürgen Locadia, jehož po příchodu z PSV Eindhoven trápí potíže svalového charakteru. Po zmíněném utkání FA Cupu je mimo hru Skalák a dlouhodobě absentuje Sidwell.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cédric, Hoedt, Yoshida, Bertrand - Romeu, Højbjerg - Ward-Prowse, Davis, Tadić - Long
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Bonk - Knockaert, Stephens, Pröpper, March - Groß - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.54 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - West Bromwich Albion  (středa 21:00)
Manchester City bude hájit svůj dvanáctibodový náskok v souboji s West Bromwichem, který se nachází na samém chvostu ligové tabulky. Baggies sice v polovině ledna konečně poprvé od srpna zvítězili, nicméně k eventuální záchraně je čeká ještě velmi složitá cesta.

Celek Pepa Guardioly je zatím ve hře o všechny čtyři trofeje. V Premier League si užívá komfortního náskoku dvanácti bodů na druhý Manchester United, v Ligovém poháru se probil už do finále, kde jej čeká londýnský Arsenal, v Fa Cupu zase Citizens v rámci čtvrtého kola poměří síly s Wiganem a v milionářské Champions League bude vyzyvatelem prvního celku Premier League švýcarská Basilej. Vedení modrého klubu z Manchesteru tak dělá vše pro to, aby měl Pep Guardiola ty nejlepší podmínky - z baskického Bilbaa proto přivedlo za 57 milionů liber stopera Aymerica Laporteho, zranění křídelníka Saného zase činovníky klubu přimělo, aby do Leicesteru odeslalo padesátimilionovou nabídku za Mahreze. Jak tato sága dopadne, to se dozvíme až v průběhu zítřka.

West Brom ovšem s posilováním také nezůstal pozadu a odpálil jednu pořádnou senzaci - z Liverpoolu totiž na hostování do konce sezóny dotáhl útočníka Sturridge, který by celku z Birminghamu měl vyřešit potíže se střílením branek. V posledních deseti ligových zápasech totiž Baggies jen jednou jedinkrát vsítili více než jednu branku.

Domácím nejméně šest týdnů nepomůže Leroy Sane, který si v pohárovém utkání s Cardiffem poranil vazy v kotníku. Mimo hru zůstává také trojice Gabriel Jesus, Benjamin Mendy a Fabian Delph. Hostům možná budou sházet Jonny Evans a Hal Robson-Kanu, oba fotbalisty sužuje problém se stehenním svalem a o jejich startu se rozhodne až před zápasem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.85 - 22.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Watford FC  (středa 21:00)
Stoke City sice v minulém kole ukončilo čtyřzápasovou ligovou šňůru bez vítězství, jenže to nestačí. Svěřenci Paula Lamberta potřebují body sbírat pravidelně, jinak se ze sestupového pásma nedostanou. V dalším kole mají Hrnčíři perfektní příležitost bodovat, na jejich půdu zavítá Watford, který si v posledních měsících s formou opravdu dvakrát netyká.

3 výhry a 1 remíza z posledních 10 ligových utkání vskutku není bilance, kterou by se Stoke chtělo nějak dvakrát chlubit. Bídnou formu také odnesl manažer Mark Hughes, který byl po prohře v zápase FA Cupu s Coventry od týmu odvolán. Nahradil ho Paul Lambert a nevykročil vůbec špatně, Hrnčíři totiž při jeho premiéře přehráli nováčka z Huddersfieldu 2:0 a připsali si velmi důležité tři body.

To Watford pořádně šokoval širokou anglickou fotbalovou veřejnost, když po prohře na půdě Leicesteru City od týmu odvolal manažera Marca Silvu. Portugalskému trenérovi prý zamotal hlavu zájem Evertonu a od té doby se již nedokázal plně koncentrovat na práci ve stávajícím klubu. Pravdou je, že forma Hornets je opravdu otřesná - Watford totiž z posledních 10 ligových klání vytěžil jen jednu výhru na konci roku 2017 nad Leicesterem a dvě remízy se Southamptonem a Tottenhamem, jinak vše prohrál. S 26 získanými body již navíc nemůže být úplně klidný, jelikož na sestupové příčky má náskok pouhých tří bodů.

Stoke bude postrádat obránce Glena Johnsona a ofenzivního záložníka Jeseho Rodrigueze, Watford nemůže počítat se zraněným brankářem Gomesem, ovšem Tom Cleverley již vyléčil svůj zraněný sval a je tak připraven nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.48 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Manchester United  (středa 21:00)
Šlágr kola obstarají ve Wembley celky Tottenhamu a Manchesteru United a v sázce toho nebude vůbec málo. Domácí potřebují tři body, aby se jim nevzdálil čtvrtý Liverpool, který v úterý zvládl duel na půdě Huddersfieldu, Rudí ďáblové zase chtějí uhájit svou druhou příčku v tabulce.

Poslední dva zápasy fanouškům Spurs rozhodně nevlily optimismus do žil, Tottenham totiž nejprve remizoval na půdě Southamptonu, kde tedy ztratil dva cenné body v honbě za čtvrtým místem, teď o víkendu zase málem vypadl z FA Cupu, když remízu na půdě Newportu County, která znamenala opakovaný duel, zachraňoval až pět minut před koncem Harry Kane. Spurs přitom čeká klíčové období, v následujících třech ligových zápasech se střetnou postupně s Manchesterem United, Liverpoolem a Arsenalem.

To manažer Jose Mourinho do svých řad přes leden přivítal novou posilu v podobě Alexise Sancheze, který by měl ještě zvýšit palebnou sílu druhého týmu tabulky. Opačným směrem - tedy do Arsenalu - pak zavítal Henrich Mchitarjan, který se v Manchesteru za rok a půl nedokázal pořádně prosadit. Kouč Jose Mourinho pak v průběhu ledna prodloužil svůj kontrakt a na lavičce Rudých ďáblů hodlá být až do června 2020. Jeho celku se navíc v posledních týdnech daří velmi dobře, momentálně se United mohou pochlubit sérií tří ligových výher v řadě, když zdolali postupně Everton, Stoke City a také Burnley.

Domácím se již po drobném zranění vrací Christian Eriksen, k zápasu je připraven také Erik Lamela, po nemoci je již plně fit Hugo Lloris a k dispozici již také je obránce Danny Rose. Absentovat však bude i nadále stoper Toby Alderweireld, do hry pak jistě nezasáhnou ani Serge Aurier a Harry Winks. Manchester United má k dispozici téměř kompletní kádr, chybět budou totiž jen zranění Zlatan Ibrahimović a obránce Eric Bailly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.43 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Crystal Palace  (úterý 20:45)
Jen co se West Ham začal pod velením Davida Moyese zvedat z krize, přišlo někoik facek. Nebo spíš ran Kladivem. Porážku v FA Cupu s Wiganem doprovodil plivancem na soupeře Arthur Masuaku, jenž si kromě opovržení svého manažera vysloužil i šestizápasový ban. To by ale nebylo to nejhorší. K zápasu s Crystal Palace totiž rozšířil děsivě početnou marodku West Hamu.

Pět utkání už Hammers v lize neprohráli. V této malé, avšak významné sérii se skrývá například cenná venkovní remíza s Tottenhamem nebo drtivé vítězství na půdě Huddersfieldu. Huddersfieldu, který tak dlouho a tolikrát trápil velké kluby svou pevnou defenzivou. Jenže není nebe bez mráčků.

V posledních týdnech Kladiváři nastřádali nebývalou zásobu obor na marodce, což je pro Moyese velký zásah. V londýnském derby, dá-li se tak utkání s Crystal Palace říkat, bude vedle hříšníka Masuakua chybět Arnautović, Carroll, Lanzini, Obiang, Fonte a pravděpodobně i Ayew. Michail Antonio se ze zdravotních potíží sotva vylízal a už by na něm měla stát ofenziva. S tím ovšem počítat nelze.

Jedno místo v ofenzivě, vedle hvězdné posily Joaa Maria, tak nejspíš zaplní jeden z nadějných zahraničních mladíků - média různě kombinují předpokládané sestavy s účastí Toniho Martíneze a Seada Haksabanoviće. To by mohla být voda na mlýn Crystal Palace, Orli totiž naopak počítají znovuuzdravené bojovníky.

Po zranění se vrací stoper Sakho, Ward i Cabaye a na marodce trpí už jen Loftus-Cheek a Schlupp. Eagles musí být mimořádně pozitivní, jelikož po děsivém startu Premier League zmobilizovali své síly a nyní jsou třináctí. Jen jeden bod právě za West Hamem, který by tuze rádi v tabulce dokonce přeskočili.

A proč taky ne - byl to právě Roy Hodgson, kdo po nekonečné sérii utnul krutovládu Manchesteru City. Ba co víc, v nastavení sahal dokonce po zdánlivě neuvěřitelném vítězství, jenže nabídnutou penaltu Milivojević neproměnil. Třeba si ale štěstí schoval zrovna pro West Ham, jenž ve vzájemných zápasech s Palace poslední dobou úřaduje - neprohrál už pětkrát v řadě.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Zabaleta, Ogbonna, Collins - Byram, Kouyaté, Noble, Joao Mario, Cresswell - Martínez (Antonio), Chicharito
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Fosu-Mensah, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Zaha, Cabaye, Milivojević, McArthur - Benteke, Sako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.20 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Swansea City - Arsenal FC  (úterý 20:45)
Těžko odhadovat, jakým směrem se může tento zápas vyvíjet. Papírové předpoklady hovoří jasně pro Arsenal, ale víme, jak to s londýnským klubem v těchto příležitostech chodí. Přesto - rozstřílet Crystal Palace, pak vyřadit Chelsea z ligového poháru a navíc postoupit do finále - to psychice rozhodně pomůže. Jenže nahoře je po příchodu nového manažera i Swansea...

Carlos Carvalhal dokázal z Labutí dostat to nejlepší. Je sice neradno hodnotit po pouhém měsíci ve službě, ale ten kontrast je alarmující. Třináct soutěžních duelů před jeho příchodem znamenalo šokujících deset proher a jedinou výhru nad WBA. Tuhle katastrofální formu navíc Swans podpořili ubohými šesti vstřelenými A sedm zápasů pod Portugalcovým vedením? Tři výhry a jedna jediná porážka. To zaslouží uznání.

Jistě, ofenzivě velšského týmu je pořád na míle vzdálená ideálu, ale přinejmenším defenzivní val budí respekt. Pětičlenná parta vedená Alfiem Mawsonem bude jistě problémem i pro Arsenal, byť se Kanonýři naopak těší na nové zítřky a s nimi příchozí radosti.

Aubameyang ještě na trávník Emirates Stadium vyběhnout nemůže, přesto v táboře Londýňanů panuje optimismus. Může za něj příchod Henricha Mchitarjana, od něhož si fanoušci Arsenalu slibují formu, kterou kdysi před přesunem na ostrovy oplýval v Dortmundu. Z některých reakcí to dokonce vypadá, jako by ztráta Alexise Sáncheze neznamenala žádný problém.

A kdo ví, třeba se skutečně arménský reprezentant vrátí na svůj vrchol a pomůže Gunners v nesnadném boji o Ligu mistrů. Talent a potenciál na to určitě má. Navíc přichází do dobré nálady - jak jsem již zmínil, Arsenal se těší na finále ligového poháru, byť tam vyzve současného vládce Anglie Manchester City.

Do zápasu se Swansea nezasáhne Danny Welbeck ani Santi Cazorla. Naopak zmíněný Mchitarjan se těší na debut, zatímco Olivier Giroud by si po vyléčení bolavého stehna mohl, jakožto součást megatransferu za Aubameyanga, užít derniéru. Domácím se podobně vrací Federico Fernández, mimo hru je však Renato Sanches.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Van der Hoorn, Fernández, Mawson, Olsson - Dyer, Fer, Ki, Clucas - J. Ayew
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal - Wilshere, Xhaka - Mchitarjan, Özil, Iwobi - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.84 - 4.23 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Huddersfield Town - Liverpool FC  (úterý 21:00)
Bohatým bere, chudým dává. Na nikoho z Premier League neplatí tohle dogma Robina Hooda lépe než na Jürgena Kloppa. Na Twitteru se dokonce vtipkuje o závěru sezóny, v němž Jordan Henderson zdvihne nad hlavu ušatý pohár, zatímco v lize se pod náporem outsiderů propadne na šestou pozici. Situaci ad absurdum se Reds pokusí zvrátit na hřišti nováčka z Huddersfieldu.

Dřív šlo o takový running joke, podpořený několika málo případy. Liverpool pod Kloppem je učiněný zabiják velkých týmů, a to především v Premier League. Jen málokdo je schopen se připravit na šlágr tak, jak to dokáže Kloppův Liverpool. Presink po celém hřišti, disciplína, nasazení, ale i kvalita v ofenzivě. Červená síla je ve velkých zápasech často potěšením pro oko. V zápasech se slabšími soupeři však naopak docházelo k podcenění, nižší motivaci, působení nadpřirozených sil, chcete-li.

Druhá půlka ledna však tuhle pravdu vyhnala do extrému. Liverpool doma v utkání sezóny přestřílel Manchester City 4:3, a to ještě mohlo být vítězství o poznání suverénnější - dva góly dostal až v poněkud uvolněném závěru. Jenže pak tenhle kat dosud neporaženého celku podlehl Swansea, aby ve čtvrtém kole FA Cupu doma prohrál s WBA.

Dostal navíc tři góly, a to i s rekordním nákupem Virgilem van Dijkem v sestavě. Představy o nových pořádcích jsou tytam, naopak - Klopp s lukem v ruce a zelenou kamizolou se stal hitem sociálních sítí - a ne neprávem. Vtipy o mizerné obraně Liverpoolu pak ztrácí na síle. Už je toho zkrátka moc.

Tuhle potíž má však i nejbližší soupeř Reds, Huddersfield. V úvodu sezónu žili Terriers nováčkovskou pohádku, byli dokonce i v horní polovině tabulky s excelentním defenzivním zápisem. Realita však Wagnerovy svěřence dostihla. Šestkrát v řadě v PL nevyhráli, tři poslední mače navíc prohráli a celkem v nich inkasovali alarmujících devět gólů.

To, na co se dřív mohli spolehnout, je pryč. Nyní musí za každou cenu získat body. Ještě v půlce prosince byli na bod vzdáleni horní polovině tabulky - teď ale čelí tlaku zespod. Na sestup shlíží s pouhým dvoubodovým náskokem, a pokud dnes proti Liverpoolu nebodují, je dost možné, že příští týden začnou v pásmu nešťastníků. O víkendu totiž vyjíždí na Old Trafford.

Ohrožen je pro oba zápasy start záložníka Dannyho Williamse, který remízový zápas FA Cupu s Birminghamem opouštěl s koňarem. Naopak Terence Kongolo se po drobném zranění vrací do hry. Liverpool nemůže počítat s Ragnarem Klavanem ani Adamem Lallanou, zatímco kapitán Jordan Henderson je opět v plné zbroji.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schinder, Zanko, Malone - Mooy, Hogg - Quaner, Ince, Van La Parra - Depoitre
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Karius - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Can, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.00 - 5.50 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City24212170:1865
2.Manchester United24165349:1653
3.Chelsea FC24155445:1650
4.Liverpool FC24138354:2947
5.Tottenham Hotspur24136547:2245
6.Arsenal FC24126645:3142
7.Leicester City2497836:3234
8.Burnley FC2497819:2134
9.Everton FC24771026:3928
10.Watford FC24751233:4426
11.West Ham United24681030:4226
12.AFC Bournemouth24671125:3625
13.Crystal Palace24671122:3725
14.Huddersfield Town24661219:4124
15.Newcastle United24651322:3423
16.Brighton & Hove Albion24581117:3323
17.Stoke City24651325:5023
18.Southampton FC244101024:3522
19.West Bromwich Albion243111019:3120
20.Swansea City24551415:3520

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele