25. kolo
31.01.2018 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Leicester City 2:1

Everton konečně zabral a po delší odmlce si připisuje tři body. Domácím vyšla skvěle první půle, ve které se Theo Walcott blýskl hned dvěma brankami, za hosty pak v poločase druhém zkorigoval skóre z pokutového kopu Jamie Vardy.

První příležitost měl na kopačce Walcott, který využil hrozivé rozehrávky Ndidiho a zdálky pěkně protáhl Schmeichela. Na druhé straně si na centrovaný míč Albrightona nejvýše naskočil opět Ndidi a svou hlavičkou orazítkoval břevno.

Pak už ovšem přišel úvodní gól zápasu. Chilwell na vlastním vápně nepochopitelně přišel o míč, Sigurdsson pak zachoval chladnou hlavu a předložil míč na malé vápno Walcottovi, který si s nabídnutou šancí věděl rady. O chvíli později mohl náskok domacích zdvojnásobit Niasse, ten však z malého vápna těsně minul hostující branku.

Sedm minut před koncem se ovšem Everton přece jenom druhého gólu dostal. Wayne Rooney svým centrem našel na zadní tyči Keana, ten balón vrátil před branku na kopačky Walcotta, který se zblízka opět nemýlil.

Druhá půle přinesla poměrně poklidný fotbal, kdy Everton v klidu kontroloval své vedení, a to až do sedmdesáté minuty. Pak však Rooney ve vápně zatáhl Ndidiho a rozhodčí nařídil penaltu, ke které se postavil Jamie Vardy a bezpečně ji proměnil.

A nechybělo mnoho a hostům by se podařilo i vyrovnat. Po rohovém kopu totiž míč propadl ke střídajícímu Iheneachovi, který nejprve trefil břevno, z dorážky pak také tyčku, ovšem vyrovnání zkrátka hostujícím fotbalistům nebylo souzeno. Everton tak se štěstím ubránil své vítězství a připisuje si důležité tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele