25. kolo
30.01.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Swansea City - Arsenal FC 3:1

Jakmile to v Arsenalu začíná vypadat alespoň trochu pozitivně, přichází taková facka. Fanoušci londýnského celku, jenž pod vedení Arsena Wengera zrovna nevzkvétá, zkrátka nemůžou být šťastní. Na hřišti Swansea dnes jen prohloubili svou defenzivní krizi a prohráli překvapivě vysoko 3:1. Sen Gunners o Lize mistrů se rozplývá, naopak Velšané konečně opouští sestupové pozice.

Senzační forma Labutí po příchodu Carlose Carvalhala dosáhla vrcholu. Zlepšené výsledky z posledních týdnů korunovala Swansea výhrou proti Liverpoolu - a teď si suverénně vyšlápli na Arsenal. Tomu zlomila vaz mizerná hra obrany, kterou vyšperkoval i Petr Čech. Právě po jeho minele vstřelil Jordan Ayew snadný vítězný gól. O zbylé dvě branky se postaral Sam Clucas.

Jak se asi teď cítí Henrich Mchitarjan a především Pierre-Emerick Aubameyank, který už má podle všeho v kabině Arsenalu svůj dres s číslem 14? Při sledování svého nového týmu však začal trpět až v pokročilejším stádiu utkání. Po dvou zajímavých příležitostech stopera Swansea Mawsona se hosté konečně dostali do tempa a jako první zahrozili.

První střelu na branku vyslal po půlhodině hry Alex Iwobi, jehož prudkou ránu k tyči dokázal Lukasz Fabianski reflexivně vyrazil. O tři minuty později už ale kapituloval. Excelentní centr na zadní tyč od Mesuta Özila si našel zaběhnuvší Nacho Monreal a za pomoci skluzu sklepl míč do sítě.

Jen o pár desítek vteřin později naopak německý špílmachr u postranní čáry balon ztratil a založil tak smrtící odpověď Velšanů. Mawson vyslal do vápna pas na Clucase, Granit Xhaka tomu bez většího zájmu přihlížel, no a ryšavý záložník zakončil podél Čecha přesně k tyči.

Ta pravá katastrofa se ale začala hodit po hodině hry - paradoxně ve chvíli, kdy na plac přišel Mchitarjan. Vše začalo u Monreala, který pasivitou dostal defenzivu pod tlak a vše vygradovalo až u Petra Čecha, který nedokázal míč odkopnout a dovolit Jordanu Ayewovi zakončil do odkryté části branky.

Za chvíli mohl třetí gól přidat Nathan Dyer, ale ve velké šanci těsně minul. Přesto se Swansea třetího gólu dočkala pět minut před koncem. Finální fail předvedl Nacho Monreal, jeho pokus o odkop nůžkami skončil míčem v držení domácích, Ayew se přehnal kolem těžkopádného Mustafiho, jenž nakonec špičkou kopačky přihrál na gól Samu Clucasovi. Šach, mat.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal pada od zapasu k zapasu nizsie.Dnes bez chuti hrat futbal po celych 90 min.jediny co mal zaujem bol ozil ale bolo vidno ako kazdou minutou straca chut hrat.hraci ako iwobi a elneny

Reagovat
RichmondHillary

Nejvíc u zadnice to měl Čech po tý minele

Reagovat
Noustress

koli tejto bande dementov sa to posrané Swansea zas zachráni

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal mám rád. Ale jeho výkony, to je katastrófa. A smutný je pohľad na trénera, taký úspešný tréner a roky nič nevyhrali, hráči odchádzajú, volá sa po jeho odchode, ale on je hluchý. Mohol odísť ako víťaz dávno, nakoniec však odíde ako vyhodený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele