Premier League - souhrn 16. kola

13.12.2016, 22:42, aktualizováno 14.12.2016, 22:56
Komentáře a souhrny
Chelsea vyhrála desátý ligový zápas v řadě a na čele tabulky má již šestibodový náskok, jelikož Arsenal padl na půdě Evertonu. Liverpool si veze body z Middlesbrough a uspěly i oba manchesterské celky, vítězství si na své konto připsal i Tottenham...

West Bromwich Albion - Swansea City 3:1

14.12.2016 21:00

Góly: 50. Salomón Rondón, 61. Salomón Rondón, 63. Salomón Rondón - 78. Wayne Routledge

Vzdušná dominance Salomona Rondóna rozhodla o tom, že si Swansea ze stadionu The Hawthorns odváží jasnou prohru 3:1. Venezuelský útočník se postaral v rozmezí pouhých třinácti minut o všechny góly domácích, a to vždy hlavou! Svým vůbec prvním hattrickem v dresu Baggies tak Rondón zařídil svému týmu posun na skvělé sedmé místo v ligové tabulce, zatímco Swansea zůstává namočená v sestupovém pásmu na osmnácté příčce.

Tony Pulis si může výskat - jeho svěřenci ovládli vítězně již čtvrté utkání z posledních šesti a zcela vážně s blížícím se přelomem sezony do své druhé poloviny atakují dokonce místa zaručující kvalifikaci do pohárové Evropy. Hosté naopak pokračují v bídné bilanci na hřištích soupeřů, kde za posledních sedm utkání uhráli pouhopouhý bod. Nic na jejich středeční prohře nezměnilo ani pozdní snížení Wayna Routledge.

První půle přitom obdobnému výsledku příliš nenasvědčovala. Během úvodní půlhodiny se diváci dočkali sotva jedné slušné šance, kterou si vypracoval Matt Phillips, avšak domácí křídelník pálil jen vedle. Hráči Swansea se svým typickým způsobem pokoušeli o kombinační hru po zemi, jenže se jim znovu a znovu nedařilo přijít s dostatečně kvalitní finální přihrávkou.

Přestože tak hosté měli míč na kopačkách výrazně delší dobu než jejich protivník, byli to právě Baggies, kdo měl opakovaně blíže k průlomu skóre. Devět minut před odchodem do kabin musel Lukasz Fabianski kvalitně zasáhnout proti unikajícímu Rondónovi, zatímco tři minuty nato si Chris Brunt málem srazil centr Jeffersona Montera do vlastní sítě. Více toho již oba celky do přestávky nepředvedly, ovšem krátce po změně stran již došlo na Rondónovo galapředstavení.

Urostlý útočník Baggies se poprvé prosadil v padesáté minutě, kdy mu Matt Phillips posadil přímý kop na hlavu a následná tvrdá hlavička zblízka nedala Fabianskému šanci zasáhnout. Sedmadvacetiletý forvard pak jedenáct minut nato poslal hosty do kolen druhou trefou večera, když skoro totožným způsobem přetavil v gól na 2:0 centr Chrise Brunta. A aby toho pro opařené hráče Swansea nebylo málo, dorazil je nejlepší střelec West Bromwiche o dvě minuty později svou třetí perfektní hlavičkou, která přepadla přes marně se natahujícího Fabianského a odstranila jakékoli pochyby o vítězi zápasu.

Za již rozhodnutého stavu ještě dvanáct minut před koncem snížil z dorážky po ráně Borjy Bastóna Wayne Routledge, ovšem ani inkasovaný gól na výborné náladě domácích pranic neubral. West Bromwich si připisuje lehce očekávané, ovšem i tak cenné prvenství 3:1 a místo obav o záchranu může směle pomrkávat po horních patrech tabulky.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester United 1:2

14.12.2016 21:00

Góly: 66. James McArthur - 45. Paul Pogba, 88. Zlatan Ibrahimović

Manchester United dokázal potvrdit domácí výhru nad Tottenhanem a ve středu večer dokázal vybojovat tři body z půdy Crystal Palace. Red Devils se dnes opírali především o Paula Pogbu a Zlatana Ibrahimoviće - oba gól dali i asistovali.

Hosté z Old Trafford měli od začátku více ze hry, Wayne Hennessey byl však dlouho bez nějaké vážnější práce. První opravdovou tutovku vymyslel Paul Pogba, jenž nádherným obloučkem za obranu našel Rooneyho, jehož pohotový volej bravurně zneškodnil pozorný gólman Eagles. Hennessey se poté o chvilku později blýskl i proti zakončení aktivního Pogby, kteréhož tentokráte perfektně vysunul Michael Carrick.

Manchesteru se v závěru poločasu podařilo Crystal Palace zatlačit a v samém závěru úvodního dějství dokonce přišel i první gól zápasu. Po standardní situaci Juana Maty sklepl míč Zlatan Ibrahimović i za přispění bránícího Warda balón k Pogbovi a francouzský středopolař, stojíce na hranici ofsajdu, zblízka překonal bezmocného Hennesseyho.

Po změně stran se opět oba týmy spíše oťukávaly a na první zajímavou možnost si diváci v Selhurst Parku museli počkat až do 62. minuty. Tehdy totiž z dálky napřáhl James McArthur, a ačkoliv jeho ráně nechyběla přesnost ani razance, v síti neskončila. V brance Red Devils totiž stojí David De Gea a ten opět prokázal svou extratřídu, když dokonalou robinzonádou přes ruku míč konečky prstů vyškrábl mimo.

Družina Alana Pardewa se nicméně přece jenom dočkala. Mnoho minut od De Geova úžasného zákroku neuplynulo, když pěkný akce domácích vyústila ve výbornou průnikovou přihrávku Delaneyho na Jamese McArthura, který nyní již na De Geu vyzrál a vyrovnal na 1:1.

Odpovědět mohl záhy Rooney, jehož ránu zpoza šestnáctky však opět zlikvidoval Hennessey, a také Mata, jenž ovšem podle asistenta rozhodčího stál v ofsajdu. Kamery ale ukázaly nesprávnost tohoto výroku a United byli obráni o regulérní gól. Mourinhovi svěřenci se s blížícím se koncem stále více a více tlačili do zakončení a domácí brankář měl čím dál tím více práce. Deset minut před koncem například výborně zasáhl proti střídajícímu Lingardovi.

Kýžená branka pro hosty přece jenom přišla a dal ji ten, od koho se důležité góly čekají nejvíce. Dnes velmi dobře hrající Pogba vykouzlil další finální přihrávku a Zlatan Ibrahimović z úhlu překonal padajícího Hennesseyho. Švédský kanonýr tak zajistil pro Manchester velice cenné a vydřené vítězství, nutno ale dodat, že zasloužené.

Více informací k zápasu

Manchester City - Watford FC 2:0

14.12.2016 21:00

Góly: 33. Pablo Zabaleta, 86. David Silva

Po nedávných prohrách s Chelsea a Leicesterem potřeboval Manchester City v zápase s Watfordem znovu zabrat, což se družině Pepa Guardioly také povedlo. Po úvodní trefě Pabla Zabalety si Citizens sice neodpustili několik nervózních momentů, ovšem pojišťovací branka Davida Silvy pět minut před koncem zařídila domácím zasloužené vítězství 2:0, které kazí pouze předčasné odstoupení zraněného Ilkaye Gundogana.

Domácí vstoupili do zápasu podle očekávání drtivou územní převahou, které Watford dokázal odolávat pouze dvaatřicet minut. V úvodní půlhodině se sice Citizens zmohli jen na obtížné střely Nolita s de Bruynem, s nimiž brankář Gomes neměl vážnější potíže, ovšem když centr aktivního de Bruyneho propadl z levé strany až na zadní tyč k osamocenému Pablu Zabaletovi, neměl již brazilský gólman šanci zasáhnout. Pro kapitána Citizens šlo o vůbec první gól po dvou letech, což se také náležitě odrazilo v jeho bouřlivé gólové oslavě.

Ani nabyté vedení na hře obou týmů nezměnilo vůbec nic a nadále to byli hráči Manchesteru, kteří diktovali tempo hry a dělali vše pro to, aby ještě do přestávky svůj náskok pojistili. To se jim nakonec nepovedlo, možná i proto, že si Ilkay Gundogan po souboji ve středu pole přivodil zranění v oblasti kolene a musel přepustit své místo Fernandovi. Watford, který zase přišel v první půli o zraněného Pereyru, se před odchodem do kabin nedostal ani k jedné střele na bránu a zaslouženě tak o přestávce prohrával 1:0.

Také po změně stran měli hosté co dělat s udržením jednobrankového manka, natožpak aby se pokoušeli o srovnání. Blízko měl ke zlomení odporu Hornets po skvělém individuálním průniku Raheem Sterling, ale ke smůle domácího celku jeho tvrdá rána pouze orazítkovala břevno Gomesovy brány. Skóre tak zůstávalo i nadále neměnné a na Etihad Stadium se pomalu, ale jistě začala vkrádat mírná nervozita. Citizens ostatně na domácí půdě nedokázali v lize zvítězit od měsíce září...

A šance Watfordu na srovnání s blížícím se závěrem opravdu přicházely. Čtvrthodinu před koncem se k prvnímu ohrožení Claudia Brava dostal po standardní situaci Etienne Capoue, ovšem chilský gólman si svou přední tyč pohlídal. Další možnost zchladit šance Manchesteru na ligový titul zahodil Odion Ighalo, který poslal svou ránu z voleje po perfektním centru Nordina Amrabata příliš vysoko.

Walteru Mazzarrimu nezbylo nic jiného než schovat si tvář do dlaní a rozzlobeně přihlížet, jak chvíli nato na opačné straně využil rychlý útok do otevřené obrany Watfordu po nezištné přihrávce Sterlinga David Silva. Španělský reprezentant ještě mohl v nastavení dodat výsledku punc jednoznačného triumfu, ale tentokrát si s křižnou přízemní ranou na Gomese nepřišel. Manchester City ovšem tak jako tak zlomil domácí šňůru bez vítězství a zaslouženě zvítězil 2:0.

Více informací k zápasu

Stoke City - Southampton FC 0:0

14.12.2016 21:00

Góly: -

Na Britannia Stadium si ve středu večer fanoušci mnoho zábavy neužili. Utkání, které nabídlo jen minimum vyložených šancí, tak nakonec očekávaně dospělo k bezbrankové remíze.

První vážnější akci měli na svědomí domácí, konkrétně pak Joe Allen, který se uvnitř pokutového území odhodlal ke střele, jenže na Forstera si nepřišel. Hosté kontrovali přízemní střelou Redmonda z hranice pokutového území, ta však postrádala jak razanci, tak větší přesnost, a tak s ní Grant neměl vůbec žádné potíže.

Ve 23. minutě svůj tým doslova a do písmene potopil Arnautovič. Ten si v nic neřešícím souboji u postranní čáry pořádně vyšlápl na Boufala a zcela zaslouženě obdržel rovnou červenou kartu. Hosté si však s početní výhodou nebyli schopni efektivně poradit a do konce poločasu si nevypracovali žádnou pořádnou příležitost.

Po pauze se hra Southamptonu přece jenom zlepšila a nadějných momentů začalo přibývat. Nejprve Granta protáhl přízemní střelou Redmond, po rohovém kopu po hlavičce stejného hráče musel až na brankové čáře zasahovat domácí Pieters. O chvíli později se utěšenou střelou ze střední vzdálenosti prezentoval Bertrand, strážce domácí svatyně však byl opět pozorný.

A když se po rohovém kopu neujala ani střela Warda - Prowse, bylo jasné, že o body se budou muset oba celky podělit.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Hull City 3:0

14.12.2016 21:00

Góly: 14. Christian Eriksen, 63. Christian Eriksen, 73. Victor Wanyama

Tottenham šel v zápase s Hull City do vedení už ve čtrnácté minutě. Danny Rose si na levé straně skvěle naběhl na dlouhý balon do vápna, v šestnáctce se bleskurychle zorientoval a předložil míč přímo na penaltový puntík, kde už čekal připravený Christian Eriksen. Dánský středopolař měl pak již poměrně jednoduchou práci a suverénní střelou do pravého horního rohu Marshallovy brány nedal gólmanu hostí nejmenší šanci. Spurs tak vedli 1:0 a mířili za ziskem tří bodů, jenž od nich každý příznivec domácího celku na White Hart Lane očekával.

Ve třicáté třetí minutě se do velmi slušné šanci na srovnání skóre dostal Livermore, když obdržel solidní přihrávku do vápna a jal se vystřelit. S jehou k tyči mířící ranou si ovšem francouzský gólman ve službách Spurs Hugo Lloris poradil a nadále tak držel svému týmu jednobrankové vedení.

O čtyři minuty později mohl náskok Kohoutů navýšit Dele Alli. Proti jeho pokusu se však výtečně vytáhl brankář Marshall a dvoubrankové vedení domácích v tuto chvíli nepřipustil. To však platilo jen do šedesáté třetí minuty. Tehdy Walker posunul míč do vápna na Eriksena a dánský záložník se ani podruhé dnes ve vyložené šanci nemýlil.

Definitivně o výhře domácích rozhodl třetí gól, jenž přišel o dalších deset minut později. A znovu na něm měl svůj podíl dánský šikula. Tentokrát Eriksen rozehrával přímý kop, s nímž si ještě Marshall poradil, ale následná dorážka do prázdné brány, jenž si připsal Victor Wanyama, už byla nad možnosti brankáře Hullu.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Chelsea FC 0:1

14.12.2016 20:45

Góly: 40. Cesc Fàbregas

10 v řadě! Z modré zabijácké mašiny se stal úsporný velorex, který s co nejmenším odporem obráží anglické stadiony. Stejně jako proti WBA, i v Sunderlandu se Chelsea měla co ohánět, aby uhájila nejtěsnější možné vítězství. Nakonec ale na tři body stačil jediný gól Cesca Fábregase - a to i proto, že v nastaveném čase vytáhl Thibaut Courtois úchvatný zákrok proti střele Van Aanholta.

Zápas prvního s posledním, či lépe řečeno posledního s prvním, na papíře nesliboval příliš vyrovnanou podívanou. A skutečně, Chelsea se po závěrečném hvizdu - dle očekávání - odtrhla na čele Premier League už s šestibodovým náskokem. Sunderland se ovšem pral důstojně, a co do gólových šancí měl dokonce navrch.

Ona totiž jediné Fábregasově brance žádná stoprocentní gólovka nepředcházela. Ba dokonce ani v celém utkání. V polovině prvního dějství pálil vedle Januzaj, na opačné straně obligátně z přímáku vyzkoušel pozornost Pickforda Luiz. A tím to haslo. Až pět minut před pauzou vybojoval Kanté s Pedrem míč pro španělského špílmachra, ten si narazil s Willianem a dokonale přesnou ranou k tyči vystřelil Chelsea vítězství.

O tři body však Chelsea musela srdnatě bojovat celý druhý poločas. Už na jeho počátku se hrdina zápasu Thibaut Courtois poprvé zaskvěl, když reflexivně nohou vyrazil Januzajovu ránu z takřka ideální střelecké pozice. To nejlepší si však schoval na úplný závěr.

Mezitím stačili svěřenci Antonia Conteho spustit svůj klasický popřestávkový "beast mode". Během čtyř minut ztečoval Djilobodji Willianovu ránu na břevno, načež po následném rohu prověřil Pickforda ještě Moses. Záhy pronikl do šestnáctky Diego Costa a mladý brankář se musel výrazně činit při střele z úhlu. Nakonec měl těžkou práci opět bývalý stoper Chelsea Papy Djilobodji, jenž skvěle vytlačil Costu z takřka samostatného úniku.

V závěru zápasu se ale Modří spíše bránili. Ne nadarmo poslal na poslední minuty Conte do hry Chalobaha s Ivanovićem, aby posílil defenzivu a sílu při standardkách. Přesto se v nastaveném čase do jedinečné šance dostal Patrick van Aanholt. Defoe mu brilantně sklepl polovysoký míč a Holanďanova rána se už už třepotala v síti. Včas ale vzduchem prosvištěl Thibaut Courtois, přesněji jeho pravice, jež takřka jistý gól vytěsnila mimo branku.

Více informací k zápasu

West Ham United - Burnley FC 1:0

14.12.2016 20:45

Góly: 45. Mark Noble

Po cenném bodu z Anfield Road byl West Ham pod tlakem, aby nečekanou vzpruhu zvenčí potvrdil i na domácím stadionu. Soupeřem navíc bylo Burnley, které je mimo své hřiště suverénně nejhorší v celé soutěži. Kladiváři však nakonec vstřelili jediný gól a byli tuze rádi, že brali tři body za nejtěsnější možné vítězství 1:0. Zápas rozhodl Mark Noble, jenž se nadvakrát prosadil z pokutového kopu.

Byť neskóroval, sehrál důležitou roli v zápase i Andy Carroll, který podstoupil 17 vzdušných soubojů a hned 11 z nich vyhrál. Navíc si připsal šest střel. Totéž platí o Dimitrim Payetovi, na jehož bedrech pro změnu ležela skoro polovina z přípravné fáze - Francouz nabil svým kolegům ke střele osmkrát.

Zpět ale k příběhu utkání. Rozhodla ho jediná penalta, ne však z pětadvacáté minuty, kdy se domácí dožadovali odpískání za hru rukou Michaela Keana. Osud dění nezměnily ani střely Michaila Antonia nebo Pedra Obianda, jež zapluly do rukavic Heatona, respektive mimo.

Věci se začaly dít až před pauzou. To nejprve Mark Noble rozezněl brankovou konstrukci za Heatonem, aby reprezentačnímu brankáři čelil znovu - tentokrát ze značky pokutového kopu. Ten vybojoval stoper Winston Reid a div, že jeho práce nevyšla vniveč, Noble totiž penaltu neproměnil. Tom Heaton ale balón vyrazil jen k jeho nohám a dorážka byla již snadnou kořistí.

Po pauze se Burnley vrhlo do útoku, ale nenašlo si skulinku až k cíli. Vokes měl hned tři možnosti a ta poslední byla skutečně gólová. Poté, co Arfield pronikl do vápna a vypálil, se před Vokesem zjevil míč a Randolphova branka. Útočník Clarets nicméně balón poslal nad a pohřbil naděje svého týmu.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Liverpool FC 0:3

14.12.2016 20:45

Góly: 29. Adam Lallana, 60. Divock Origi, 68. Adam Lallana

Liverpool se na severu Anglie opět vrátil do formy. Domácímu celku nedal pražádnou šanci a díky dvěma brankám Lallany a jedné trefě Origiho zvítězil jednoznačně 3:0.

V úvodu utkání to ovšem nevypadalo na úplně jednoznačnou záležitost. Svěřenci Jürgena Kloppa měli potíže především na své levé straně, kde je zaměstnával agilní Traoré. K žádné vyložené příležitosti pro Middlesbrough to ovšem nevedlo.

To na druhé straně byla ofenzivní vozba hostů přece jenom nebezpečnější. První příležitost přišla paradoxně po chybě Traorého - ten v blízkosti vlastního vápna hloupě ztratil míč, načež se do dobré pozice dostal Mané, jehož střelu dokázal na poslední chvíli zablokovat Gibson.

Po půlhodině hry se skóre měnilo poprvé. Clyne poslal do pokutového území vynikající centr, který na zadní tyči přistál přesně na hlavě nabíhajícího Lallany, který jej chladnokrevně umístil za záda bezmocného Valdese. A vedení Liverpoolu mohlo být i výraznější - v poslední minutě se po pasu Origiho řítil do úniku Mané, který překonal i brankáře, jenže jeho pokus nakonec zastavila tyč.

Ve druhé části pokračovala jasná převaha hostujícího celku. První šanci druhé půle měl aktivní Origi, který ale z úhlu pouze trefil vyběhnuvšího Valdese. Po hodině hry byla k vidění fotbalová lahůdka - míč po narážečce Maného s Wijnaldumem doputoval až do vápna k Lallanovi, který krásnou přízemní přihrávkou oslovil belgického útočníka, který z malého vápna jednoduše nemohl minout - 2:0.

Poslední hřebíček do rakve zatloukl o osm minut později střelec první branky Lallana, kterého našel zpětným centrem Origi - a anglický reprezentant pak už neměl problém poslat míč z hranice malého vápna přesně pod břevno.

Ve zbytku utkání už se spíše čekalo na závěrečný hvizd, žádné další zajímavé momenty k vidění nebyly, a tak si Liverpool poměrně pohodlně dokráčel pro další tři body.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Leicester City 1:0

13.12.2016 20:45

Góly: 34. Marc Pugh

Do utkání na hřišti Bournemouthu vstoupil lépe Leicester. Už v osmé minutě mohli jít hosté, jenž obhajuji ligový primát, do vedení, když se do slibné šance dostal po přihrávce Mahreze Jamie Vardy. Nejlepší střelec Lišek v minulé sezoně však Boruce nepřekonal.

První zajímavý střelecký pokus v podání domácího mužstva viděli diváci ve dvacáté první minutě. Po Arterově pasu se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal Jack Wilshere, ale anglický středopolař, jenž v Bournemouthu hostuje z Arsenalu, na připraveného Zielera v brance hostí nevyzrál.

O třináct minut později se už však kotel místních příznivců mohl radovat. Po centru Adama Smitha se do solidní šance dostal Afobe, s jehož pokusem si ještě německý gólman poradil, na dorážku v podání Pugha už ale nestačil a Bournemouth šel do vedení 1:0. Tento stav vydržel až do poločasu.

Po návratu z kabin se toho na hřišti příliš nedělo a zajímavých situací bychom příliš nenapočítali. Opravdu solidní šanci na vyrovnání výsledku a zisk jednoho bodu za remízu tak měli hosté z Leicesteru až v úplném závěru zápasu, konkrétně v čase nastaveném nad rámec běžných devadesáti minut. Ulloa, jenž na hřišti na posledních deset minut hry nahradil Hutha, měl ve vápně na kopačce branku na 1:1, avšak polský hrdina okamžiku Artur Boruc hostujícího útočníka vychytal a připsal si tak čisté konto.

Bournemouth tak v na góly chudém duelu porazil obhájce mistrovského titulu 1:0 a připisuje si důležité tři body do tabulky, Leicester i nadále strádá a potvrzuje, že jeho výkony v domácí soutěži a v Lize mistrů, kde na něj v jarním osmifinále čeká španělská Sevilla, jsou nebe a dudy.

Více informací k zápasu

Everton FC - Arsenal FC 2:1

13.12.2016 20:45

Góly: 44. Séamus Coleman, 86. Ashley Williams - 20. Alexis Sánchez

Ani brzké vedení zásluhou Alexise Sáncheze nakonec Arsenalu v Goodison Parku nestačilo ani na jediný bod. Domácí Everton totiž ještě do přestávky srovnal zásluhou hlavičky Colemana a pět minut před koncem potvrdil vzdušnou dominancí liverpoolského celku vítězným gólem na 2:1 Ashley Williams.

Úvod utkání patřil hostům. Arsenal s každou přibývající minutou čím dál více přebíral kontrolu nad zápasem, až v té dvacáté korunoval územní převahu prvním gólem večera. Zmatku v rozehrávce Evertonu využil Francis Coquelin, jehož musel na hranici pokutového území zastavit Phil Jagielka pouze za cenu faulu. Následný přímý kop Alexise Sáncheze ke smůle Evertonu tečoval Ashley Williams do protipohybu brankáře Stekelenburga, který se už natahoval marně.

Doposud nevýrazný Everton se po inkasovaném gólu probral k životu, zatímco hosté naopak upustili od držení míče a navzdory otevřenější hře se jim nedařilo vytvořit si jakoukoli pořádnou šanci. Obrana Arsenalu před brankou Petra Čecha zprvu nepřipouštěla žádné větší šance a domácí se tak zmohli pouze na střely z obtížných a nepřipravených pozic, které jak Aaron Lennon, tak Romelu Lukaku poslali výrazně mimo tři tyče. Minutu před odchodem do kabin ale Leighton Baines poslal do šestnáctky výborný centr, který přistál na hlavě Seamuse Colemana, a spolupráce obou krajních beků Evertonu vyústila ve vyrovnání a poločasový výsledek 1:1.

Kanonýři se tak po změně stran pustili do opakování situace z první půle a znovu trpělivě čekali na na skulinku v domácí obraně. Ta přišla poměrně záhy ve čtyřiapadesáté minutě, kdy zaváhání Colemana mohl po zpětné přihrávce Alexise potrestat Mesut Özil, avšak z hranice pokutového území pálil příliš vysoko. Domácí vzápětí kontrovali ranou Barkleyho, která skončila jen těsně vedle Čechovy branky.

Dramatická podívaná pokračovala i nadále a oba týmy se ve strhujícím tempu dočkaly dominantních pasáží hry, přesto vyložené brankové příležitosti nepřicházely ani na jedné straně. Pět minut před koncem se však Everton po sérii standardních situací dočkal. Jagielkovu střelu po rohovém kopu ještě dokázal Petr Čech skvěle vyrazit, ovšem další roh již dokázal tvrdou hlavičkou napálit do sítě Ashley Williams, jenž tak odčinil svůj dřívější polovlastenec a rozjásal už tak nabuzený Goodison Park.

V třetí minutě nastavení sice uviděl druhou žlutou kartu Phil Jagielka, avšak ani dohrání zápasu o desíti Everton nepřipravilo o prestižní vítězství 2:1, neboť střelu Alexe Iwobiho zastavila v hektickém závěru domácí obrana na brankové čáře. Čtrnáctizápasová série neporazitelnosti Arsenalu je tak u konce, stejně jako šance nakouknout znovu na první místo v tabulce. Everton si naopak po bídném výkonu s Watfordem spravil chuť a poskočil v tabulce na sedmé místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC16131234:1140
2.Liverpool FC16104240:2034
3.Arsenal FC16104237:1734
4.Manchester City16103334:1933
5.Tottenham Hotspur1686227:1130
6.Manchester United1676322:1727
7.West Bromwich Albion1665523:1923
8.Everton FC1665521:2023
9.Southampton FC1656514:1521
10.AFC Bournemouth1663722:2521
11.Watford FC1663721:2821
12.Stoke City1655617:2220
13.Burnley FC1652915:2617
14.Leicester City1644821:2716
15.West Ham United1644818:3116
16.Crystal Palace1643928:3115
17.Middlesbrough FC1636713:1915
18.Swansea City16331020:3412
19.Hull City16331014:3512
20.Sunderland AFC16321114:2811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (799)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele