16. kolo
14.12.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Liverpool FC 0:3

Liverpool se na severu Anglie opět vrátil do formy. Domácímu celku nedal pražádnou šanci a díky dvěma brankám Lallany a jedné trefě Origiho zvítězil jednoznačně 3:0.

V úvodu utkání to ovšem nevypadalo na úplně jednoznačnou záležitost. Svěřenci Jürgena Kloppa měli potíže především na své levé straně, kde je zaměstnával agilní Traoré. K žádné vyložené příležitosti pro Middlesbrough to ovšem nevedlo.

To na druhé straně byla ofenzivní vozba hostů přece jenom nebezpečnější. První příležitost přišla paradoxně po chybě Traorého - ten v blízkosti vlastního vápna hloupě ztratil míč, načež se do dobré pozice dostal Mané, jehož střelu dokázal na poslední chvíli zablokovat Gibson.

Po půlhodině hry se skóre měnilo poprvé. Clyne poslal do pokutového území vynikající centr, který na zadní tyči přistál přesně na hlavě nabíhajícího Lallany, který jej chladnokrevně umístil za záda bezmocného Valdese. A vedení Liverpoolu mohlo být i výraznější - v poslední minutě se po pasu Origiho řítil do úniku Mané, který překonal i brankáře, jenže jeho pokus nakonec zastavila tyč.

Ve druhé části pokračovala jasná převaha hostujícího celku. První šanci druhé půle měl aktivní Origi, který ale z úhlu pouze trefil vyběhnuvšího Valdese. Po hodině hry byla k vidění fotbalová lahůdka - míč po narážečce Maného s Wijnaldumem doputoval až do vápna k Lallanovi, který krásnou přízemní přihrávkou oslovil belgického útočníka, který z malého vápna jednoduše nemohl minout - 2:0.

Poslední hřebíček do rakve zatloukl o osm minut později střelec první branky Lallana, kterého našel zpětným centrem Origi - a anglický reprezentant pak už neměl problém poslat míč z hranice malého vápna přesně pod břevno.

Ve zbytku utkání už se spíše čekalo na závěrečný hvizd, žádné další zajímavé momenty k vidění nebyly, a tak si Liverpool poměrně pohodlně dokráčel pro další tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip oba gól.

Reagovat
M1ck0

Karius - Milner, Klavan, Matip, Clyne - Gini, Hendo, Lallana - Firmino, Origi, Mané

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele