16. kolo
14.12.2016 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Černá šňůra ManCity je u konce, Watford odjíždí s prohrou 2:0

Po nedávných prohrách s Chelsea a Leicesterem potřeboval Manchester City v zápase s Watfordem znovu zabrat, což se družině Pepa Guardioly také povedlo. Po úvodní trefě Pabla Zabalety si Citizens sice neodpustili několik nervózních momentů, ovšem pojišťovací branka Davida Silvy pět minut před koncem zařídila domácím zasloužené vítězství 2:0, které kazí pouze předčasné odstoupení zraněného Ilkaye Gundogana.

Domácí vstoupili do zápasu podle očekávání drtivou územní převahou, které Watford dokázal odolávat pouze dvaatřicet minut. V úvodní půlhodině se sice Citizens zmohli jen na obtížné střely Nolita s de Bruynem, s nimiž brankář Gomes neměl vážnější potíže, ovšem když centr aktivního de Bruyneho propadl z levé strany až na zadní tyč k osamocenému Pablu Zabaletovi, neměl již brazilský gólman šanci zasáhnout. Pro kapitána Citizens šlo o vůbec první gól po dvou letech, což se také náležitě odrazilo v jeho bouřlivé gólové oslavě.

Ani nabyté vedení na hře obou týmů nezměnilo vůbec nic a nadále to byli hráči Manchesteru, kteří diktovali tempo hry a dělali vše pro to, aby ještě do přestávky svůj náskok pojistili. To se jim nakonec nepovedlo, možná i proto, že si Ilkay Gundogan po souboji ve středu pole přivodil zranění v oblasti kolene a musel přepustit své místo Fernandovi. Watford, který zase přišel v první půli o zraněného Pereyru, se před odchodem do kabin nedostal ani k jedné střele na bránu a zaslouženě tak o přestávce prohrával 1:0.

Také po změně stran měli hosté co dělat s udržením jednobrankového manka, natožpak aby se pokoušeli o srovnání. Blízko měl ke zlomení odporu Hornets po skvělém individuálním průniku Raheem Sterling, ale ke smůle domácího celku jeho tvrdá rána pouze orazítkovala břevno Gomesovy brány. Skóre tak zůstávalo i nadále neměnné a na Etihad Stadium se pomalu, ale jistě začala vkrádat mírná nervozita. Citizens ostatně na domácí půdě nedokázali v lize zvítězit od měsíce září...

A šance Watfordu na srovnání s blížícím se závěrem opravdu přicházely. Čtvrthodinu před koncem se k prvnímu ohrožení Claudia Brava dostal po standardní situaci Etienne Capoue, ovšem chilský gólman si svou přední tyč pohlídal. Další možnost zchladit šance Manchesteru na ligový titul zahodil Odion Ighalo, který poslal svou ránu z voleje po perfektním centru Nordina Amrabata příliš vysoko.

Walteru Mazzarrimu nezbylo nic jiného než schovat si tvář do dlaní a rozzlobeně přihlížet, jak chvíli nato na opačné straně využil rychlý útok do otevřené obrany Watfordu po nezištné přihrávce Sterlinga David Silva. Španělský reprezentant ještě mohl v nastavení dodat výsledku punc jednoznačného triumfu, ale tentokrát si s křižnou přízemní ranou na Gomese nepřišel. Manchester City ovšem tak jako tak zlomil domácí šňůru bez vítězství a zaslouženě zvítězil 2:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

Doma by sa uz patrilo vyhrat...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

tady už není co řešit ! i přesto, že Sršně jsou silně nepříjemný soupeř věřím ve vysokou výhru

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně už jde o náskok Blues i Arsenalu už prostě tři body a ta obrana zapnout! Štve mě ten Aguero Iheanacho je velmi dobrý, ale tipově je to hráč na střídání a "rozhodování" ve výsledku spíše v druhé půli. Spoustu gólu dal ze střídačky.

Budeme muset investovat jak do obrany (kraje) tak do útoku... záloha je našlapaná, ale máme jen Aguera, Iheanacho a uvidíme co předvede Jesus... pak je tu ještě Moreno, ale ten v Deportivo La. odehrál deset zápasů a ani ťuk

pak jsou tu Celina, Ünal, Yeboah, Sobrino na mě udělal dojem jen Ünal i tak když to shrnu Aguero (jednička), Iheanacho (spíše mu to jde jak jsem psal ze střídání), a Jesus ? (přeji mu strašně ať mu City sedne) nevíte kdy by mohl hrát? Někde jsem četl okolo Vánoc.

Reagovat
smazaný uživatel

2.1 může nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji to hrajeme doma proti Burnley, mohl by ho Pepek hned vyzkoušet (ze střídání) opravdu se na něho těším

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
scholes18

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

důležité tři bodíky uffff

aj Chelsea vyhrála a Liverpool taky a navíc na zádech Kohouti

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem neviděl, ale sestava Bravo, Zaba, Otame., Kolarov, Clichy, v defenz. Touré, Gundo, pak Sterli, KDB, Silva a na "hrotu" Nolito jak hráli ? co ten Nolito

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes jsem se díval na záznam a docela povedený match :).

Nolito takovvý standartní výkon nic extra nepředved :).

Ale konečně výborný výkon sterlinga , de bruyna a zabalety :)

Jen mě štve to zranění gundogana :(

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele