16. kolo
14.12.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Chelsea FC 0:1

10 v řadě! Z modré zabijácké mašiny se stal úsporný velorex, který s co nejmenším odporem obráží anglické stadiony. Stejně jako proti WBA, i v Sunderlandu se Chelsea měla co ohánět, aby uhájila nejtěsnější možné vítězství. Nakonec ale na tři body stačil jediný gól Cesca Fábregase - a to i proto, že v nastaveném čase vytáhl Thibaut Courtois úchvatný zákrok proti střele Van Aanholta.

Zápas prvního s posledním, či lépe řečeno posledního s prvním, na papíře nesliboval příliš vyrovnanou podívanou. A skutečně, Chelsea se po závěrečném hvizdu - dle očekávání - odtrhla na čele Premier League už s šestibodovým náskokem. Sunderland se ovšem pral důstojně, a co do gólových šancí měl dokonce navrch.

Ona totiž jediné Fábregasově brance žádná stoprocentní gólovka nepředcházela. Ba dokonce ani v celém utkání. V polovině prvního dějství pálil vedle Januzaj, na opačné straně obligátně z přímáku vyzkoušel pozornost Pickforda Luiz. A tím to haslo. Až pět minut před pauzou vybojoval Kanté s Pedrem míč pro španělského špílmachra, ten si narazil s Willianem a dokonale přesnou ranou k tyči vystřelil Chelsea vítězství.

O tři body však Chelsea musela srdnatě bojovat celý druhý poločas. Už na jeho počátku se hrdina zápasu Thibaut Courtois poprvé zaskvěl, když reflexivně nohou vyrazil Januzajovu ránu z takřka ideální střelecké pozice. To nejlepší si však schoval na úplný závěr.

Mezitím stačili svěřenci Antonia Conteho spustit svůj klasický popřestávkový "beast mode". Během čtyř minut ztečoval Djilobodji Willianovu ránu na břevno, načež po následném rohu prověřil Pickforda ještě Moses. Záhy pronikl do šestnáctky Diego Costa a mladý brankář se musel výrazně činit při střele z úhlu. Nakonec měl těžkou práci opět bývalý stoper Chelsea Papy Djilobodji, jenž skvěle vytlačil Costu z takřka samostatného úniku.

V závěru zápasu se ale Modří spíše bránili. Ne nadarmo poslal na poslední minuty Conte do hry Chalobaha s Ivanovićem, aby posílil defenzivu a sílu při standardkách. Přesto se v nastaveném čase do jedinečné šance dostal Patrick van Aanholt. Defoe mu brilantně sklepl polovysoký míč a Holanďanova rána se už už třepotala v síti. Včas ale vzduchem prosvištěl Thibaut Courtois, přesněji jeho pravice, jež takřka jistý gól vytěsnila mimo branku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Tady se Sunderland chytí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinka. Sunderland - Chelsea 5:0 (Rodwell 5 kúskov)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri kedy som ti písal, trochu som bol nachňapaný no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

TOTO sunderland nezvládne +3,5

Reagovat
smazaný uživatel

Cejtim ve vzduchu plichtu 0:0

Reagovat
vanGomm

Chelsea je v PL 11 zápasů bez remízy,takže se už začíná jednat pouze o otázku času,kdy tam na tu remízu spadne .Do konce roku by to mělo klapnout.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

také jsem ji cítil

Reagovat
Ranoth

sunderland vyhraje

Reagovat
hradec

Snad se vyzdvihneme a nebudeme muset spadnout, když ostatní ztrácejí... teď je čas na to rozhodnout o titulu TIP: 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele