16. kolo
14.12.2016 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Salomon Rondón sestřelil Swansea hattrickem a West Bromwich letí vzhůru

Vzdušná dominance Salomona Rondóna rozhodla o tom, že si Swansea ze stadionu The Hawthorns odváží jasnou prohru 3:1. Venezuelský útočník se postaral v rozmezí pouhých třinácti minut o všechny góly domácích, a to vždy hlavou! Svým vůbec prvním hattrickem v dresu Baggies tak Rondón zařídil svému týmu posun na skvělé sedmé místo v ligové tabulce, zatímco Swansea zůstává namočená v sestupovém pásmu na osmnácté příčce.

Tony Pulis si může výskat - jeho svěřenci ovládli vítězně již čtvrté utkání z posledních šesti a zcela vážně s blížícím se přelomem sezony do své druhé poloviny atakují dokonce místa zaručující kvalifikaci do pohárové Evropy. Hosté naopak pokračují v bídné bilanci na hřištích soupeřů, kde za posledních sedm utkání uhráli pouhopouhý bod. Nic na jejich středeční prohře nezměnilo ani pozdní snížení Wayna Routledge.

První půle přitom obdobnému výsledku příliš nenasvědčovala. Během úvodní půlhodiny se diváci dočkali sotva jedné slušné šance, kterou si vypracoval Matt Phillips, avšak domácí křídelník pálil jen vedle. Hráči Swansea se svým typickým způsobem pokoušeli o kombinační hru po zemi, jenže se jim znovu a znovu nedařilo přijít s dostatečně kvalitní finální přihrávkou.

Přestože tak hosté měli míč na kopačkách výrazně delší dobu než jejich protivník, byli to právě Baggies, kdo měl opakovaně blíže k průlomu skóre. Devět minut před odchodem do kabin musel Lukasz Fabianski kvalitně zasáhnout proti unikajícímu Rondónovi, zatímco tři minuty nato si Chris Brunt málem srazil centr Jeffersona Montera do vlastní sítě. Více toho již oba celky do přestávky nepředvedly, ovšem krátce po změně stran již došlo na Rondónovo galapředstavení.

Urostlý útočník Baggies se poprvé prosadil v padesáté minutě, kdy mu Matt Phillips posadil přímý kop na hlavu a následná tvrdá hlavička zblízka nedala Fabianskému šanci zasáhnout. Sedmadvacetiletý forvard pak jedenáct minut nato poslal hosty do kolen druhou trefou večera, když skoro totožným způsobem přetavil v gól na 2:0 centr Chrise Brunta. A aby toho pro opařené hráče Swansea nebylo málo, dorazil je nejlepší střelec West Bromwiche o dvě minuty později svou třetí perfektní hlavičkou, která přepadla přes marně se natahujícího Fabianského a odstranila jakékoli pochyby o vítězi zápasu.

Za již rozhodnutého stavu ještě dvanáct minut před koncem snížil z dorážky po ráně Borjy Bastóna Wayne Routledge, ovšem ani inkasovaný gól na výborné náladě domácích pranic neubral. West Bromwich si připisuje lehce očekávané, ovšem i tak cenné prvenství 3:1 a místo obav o záchranu může směle pomrkávat po horních patrech tabulky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

W.B.A. forma jak hrom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele