Premier League - souhrn 15. kola

05.12.2015, 15:39, aktualizováno 07.12.2015, 22:51
Komentáře a souhrny
Newcastle porazil Liverpool a vyhoupl se ze sestupového pásma. Leicester vyhrál na hřišti Swansea a posunul se do čela. Na druhé místo se po vítězství nad Sunderlandem posunul Arsenal, Watford porazil Norwich. Na hřištích West Bromu, Southamptonu a Manchesteru United se hrálo nerozhodně. Stoke si po obědě poradilo s Manchesterem City, další šok zažila Chelsea...

Everton FC - Crystal Palace 1:1

07.12.2015 21:00

Góly: 81. Romelu Lukaku - 76. Scott Dann

Pondělní dohrávka 15. kola Premier League byla poměrně atraktivní, byť nabídla jenom dvě branky. V závěrečné čtvrthodině se o ně postaral Scott Dann a Romelu Lukaku, kteří stanovili výsledek zápasu Everton - Crystal Palace na konečných 1:1.

Everton měl před zápasem skvostnou střeleckou formu a brousil si zuby na její zužitkování; naopak fotbalisté Crystal Palace se těšili, že navážou na nevídanou venkovní statistiku, kterou pod Alanem Pardewem nabrali. Není tak překvapivé, že zápas nakonec skončil nerozhodně.

Největší show spustily týmy až po změně stran, v prvním dějství zahrozili domácí i hosté vlastně jen jedinkrát - pokud nepočítáme zajímavé pokusy Barkleyho či Koného, které měly slušnou trajektorii, ale nemířily mezi tři tyče.

Po čtvrthodině hry mohl otevřít skóre Connor Wickham, kůži však Evertonu zachránil skvěle poziční Tim Howard. Pět minut nato chybělo ještě méně Romelovi Lukakuovi, jenž rozezvonil tyč za zády Wayna Hennesseyho, načež balón při cestě do bezpeří div netrefil i protější brankovou konstrukci.

Ve druhém poločase už to bylo o něčem jiném. Abych byl spravedlivý, více ze hry měl jednoznačně Everton a hosté se většinu času jen bránili. Přesto šli do vedení, ale o tom až za chvíli. Barkleyho pokus mířil po Koného pasu těsně vedle, ale když Ross Barkley pro změnu centroval, jeden z bránících hráčů Eagles si jeho míč prodloužil na břevno.

Zatraceně blízko vedení byli Toffees i v šestašedesáté minutě, kdy se Lukaku dostal s míčem až před vápno Crystal Palace, i s pomocí Cabayeho teče dostal míč ke Cleverleymu, jenž předvedl něco, při čem spoluhráči pobaveně zvolávají "životní!" - vše překazil fenomenální zákrok Wayna Hennesseyho, který se jen těžko nebude vyjímat v týdenním souhrnu.

Jenže čtvrt hodiny před koncem hosté překvapivě udeřili. Wickhamův brejk zakončený Puncheonem ještě Howard vyrazil na roh, jenže ten rozehrál právě Puncheon a Scott Dann hlavou zatloukl míč do branky - 0:1.

Everton dlouho neotálel a už za dvě minuty nádherně zakončoval Romelu Lukaku, který trefil břevno. Belgičan je poslední týdny při chuti, od Eurofotbalu si vysloužil označení Hráč listopadu, a svou důvěru splatil i tentokrát. Centr aktivního Deulofeua lehce tečoval Barry a Lukaku svým šestým gólem v posledních pěti utkáních vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Liverpool FC 2:0

06.12.2015 17:00

Góly: 69. Martin Škrtel (vl.), 90+3. Georginio Wijnaldum

Newcastle United na vlastním stadionu překvapivě porazil rozjetý Liverpool 2:0. Diváci v St. Jame’s Parku se dnes sice příliš nebavili, jelikož k vidění byly pouhé dvě střely na bránu, nakonec však většina z nich díky výsledku odcházela domů spokojena. Hlavní postavou nedělního klání byl Georginio Wijnaldum, jenž se přičinil o oba góly.

Svěřenci Jürgena Kloppa dnes oproti posledním zápasům působili jako vyměnění a německý kouč si po nemastném, neslaném výkonu připisuje na své konto druhou porážku na lavičce The Reds. Naopak Magpies po dvou vysokých prohrách překvapili a udrželi se v kontaktu s Bournemouthem, Norwichem, Swansea i Chelsea.

Žádný atraktivní fotbal se dnes nehrál, a tak se fanoušci museli spokojit s příležitostmi po standardních situacích. Po rohovém kopu Alberta Morena se míč od Allena odrazil až Bentekemu, ten však v nadějné pozici přestřelil. Podobná situace se opakovala i druhé straně, kdy nad břevno zamířil hlavou Chancel Mbemba.

Klíčový moment utkání nastal v 69. minutě. Dlouhý pas Sissoka v šestnáctce převzal Georginio Wijnaldum, dokázal se proháčkovat až do zakončení a jeho střílený centr si do vlastní sítě srazil Martin Škrtěl. Liverpoolu se podařilo dostat míč do sítě o deset minut později, ovšem pomezní rozhodčí nesprávně zamával ofsajd a sudí Marriner tak Morenovu trefu neuznal.

Ačkoliv Jürgen Klopp poslal na trávník postupně Lallanu, Origiho i Sturridge, žádnou vyloženou šanci si hosté nevypracovali. Newcastle navíc v nastaveném času přidal z protiútoku pojišťující branku, když Sissoko krásnou průnikovou přihrávkou oslovil Wijnalduma a nizozemský záložník chladnokrevně přehodil vyběhnuvšího Mignoleta.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth 0:1

05.12.2015 18:30

Góly: 82. Glenn Murray

Tohle už je moc i pro otrlé fanoušky Chelsea. Svěřenci Josého Mourinha jsou v ofenzivě absolutně bídní, v posledních čtyřech zápasech vstřelili jen jeden gól a dnes se jim tato nemohoucnost stala opět osudnou. Doma totiž nestačila ani na Bournemouth, který na Stamford Bridge zvítězil 1:0 gólem Glena Murrayho. Dostal se díky tomu ze sestupového pásma, zatímco Chelsea je pořád čtrnáctá.

Jen tak pro zajímavost - Londýňané získali v 15 zápasech Premier League přesně 15 bodů a vězte, že tento zisk ještě nikdy v novodobé historii soutěže nestačil žádnému týmu na lepší než osmé místo. No a José Mourinho před letošní sezónou prohrál na Stamford Bridge jeden jediný zápas z 98 (!) - letos jich z osmi klání prohrál šokující čtyři.

Obhájci titulu se tak reálně vzdaluje boj byť o "pouhou" velkou čtyřku, na kterou si ještě včera většina fanoušků Chelsea brousila zuby. Což ostatně nelze považovat za úplnou naivitu, vždyť kdyby Blues proti Bournemouthu stoprocentně zabodovali, ztráceli by na pátý Tottenham, popř. Liverpool po nedělním utkání - tedy potenciálně největší protivník - už "jen" 8 bodů.

Takhle je tato ztráta dvojciferného ražení, navíc - a co je mnohem horší - inkasovalo absolutní knockout i již tak dost pošramocené sebevědomí Londýňanů. Vždyť čím už si můžou být příznivci obhájce titulu jistí, když i v domácím utkání na kdysi nedobytném Stamford Bridge může vyhrát celek, jenž působí v Premier League půl roku i s cestou...

Pro Bournemouth je logicky tato šokující výhra naprosto obří vzpruhou v doposud rozpačitém boji o přežití. Na výhru čekali Cherries dva a půl měsíce, stejně tak na čisté konto. Tento tříbodový zisk by pro partu Eddieho Howea bez nadsázky mohl být přelomovým v konečném účtování celé premiérové sezóny. Navázali jím totiž i na dvě vitální a gólově pestré remízy se Swansea a Evertonem.

Třetí zápas Bournemouthu bez porážky v řadě se začal rýsovat poměrně překvapivě - ještě nebyla odehrána ani čtvrthodina a Thibaut Courtois musel vytáhnout dva výtečné zákroky proti střelám Stanislase a Kinga. Chelsea v prvním dějství scházela rychlost, přesnost a bohužel i viditelný zápal. Probrala se až před těsně před přestávkou, kdy Boruce ohrozili Hazard, Pedro a ve velké šanci i Oscar.

Po obrátce už to bylo o něco lepší, Chelsea zlepšila pohyb a Cherries poměrně jasně přehrávala. Nováček však srdnatě bránil a do žádných velkých příležitostí favorita nepouštěl. Jedinou výjimkou byla situace z čtyřiapadesáté minuty, kdy po Willianově centru mohl hlavou sklepnout míč do prázdné branky Matić, ale tečovaný centr jej překvapil.

Naopak defenziva Chelsea absolutně selhala ve dvaaosmdesáté minutě. Rohový kop Stanislase nedokázal odvrátit Courtois, před Cookem zase nezvládl míč zablokovat Ivanović, no a Glenn Murray stál na zadní tyči úplně sám. Druhou otázkou je, zda nebyl anglický útočník v postavení mimo hru - jeh pozice byla přinejmenším hraniční.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Sunderland AFC 3:1

05.12.2015 16:00

Góly: 33. Joel Campbell, 63. Olivier Giroud, 90. Aaron Ramsey - 45. Olivier Giroud (vl.)

Pozoruhodné odpoledne má za sebou Olivier Giroud. Ten nejprve připravil svůj tým o vedení vlastním gólem, aby posléze na opačném konci hřiště rozhodoval o třech bodech pro favorizovaný Arsenal. Ten se nicméně celkem pochopitelně trápil; jeho marodka ostatně nezadržitelně bobtná, a tak dnes Wenger proti živelnému Sunderlandu postavil rovnou šest obránců (Chamberse na pravé křídlo)...

Pro Arsenal bude v tuhle chvíli patrně ze všeho nejdůležitější, že dal zapomenout na bídný listopad a znovu si připsal na konto tři body. Že se Kanonýrům po většinu času vůbec nedařilo prolomit pevné sunderlandské 4-5-1 bude momentálně pro leckterého fanouška vedlejší.

Black Cats každopádně na Emirates Stadium pouze nebetonovali, to vůbec. Naopak, po čtyřech minutách Watmore nachytal celou obrannou linii Arsenalu na švestkách a Borini určitě měl skórovat. Za dalších pár okamžiků tentýž italský forvard znovu ztroskotal na Čechovi.

V dresu Arsenalu se o něco pokoušel především Mesut Özil, jehož však několikrát zradil pohyb spoluhráčů I jeho vlastní provedení. Přesto si německý playmaker brzy obligátní asistenci (už devátou ve 13 startech) připsal, když ve 33. minutě vyzval k otevření skóre skvělého běžce Joela Campbella.

Ještě před přestávkou ovšem Sunderland dokázal zaslouženě vyrovnat. M’Vila zahrával nepřímý volný kop z levé strany, Toivonen jeho míč pouze překročil a Giroud za jeho zády omylem sklepl balon do vlastní sítě.

Po přestávce se Arsenal prezentoval nátlakovější hrou, v první řadě to však mohl být Fletcher, kdo vstřelil další branku - pozorný Čech byl proti. A potom znovu. Teprve v 65. minutě se tak Kanonýrům podařilo zjednat si pořádek: Ramseyho nadýchaný míč odhlavičkoval do sítě Giroud ze stejného prostoru, odkud dříve vyrovnával ve prospěch soupeře.

Mackems vzápětí nijak neodpadli a skrze M’Vilu, van Aanholta i Watmorea nakonec klidně mohli vyrovnávat na 2:2 - místo toho ale ve finále výhru pojišťoval navrátilec z marodky, Aaron Ramsey.

Více informací k zápasu

Manchester United - West Ham United 0:0

05.12.2015 16:00

Góly: -

Manchester sice už sedm soutěžních zápasů neprohrál a opět udržel čisté konto, remíza je ale nakonec milosrdná i pro ně. West Ham si vypracoval až překvapivé množství šancí, v koncovce se však na něj lepila smůla a teprve podruhé se letos nedokázal prosadit.

Domácí hned od počátku nenechávali soupeři chvíli klidu ani při rozehrávce a neustálý tlak se mohl vyplatit už po devíti minutách, kdy McNair centroval na zadní tyč, kam si seběhl Fellaini, jeho tečovaná hlavička ale skončila těsně mimo. Na druhé straně zahrozil po chybě Blinda Moses, který dostal přesnou kolmici do šestnáctky od Nobla, bez míření však napálil míč přímo do Davida de Gey.

Po čtvrthodině hry centroval před malé vápno Lingard, Fellaini sklepl pro Martiala, a ten měl před sebou jediného obránce, právě Reida ovšem ve vyložené šanci trefil. Ohromné štěstí tak muselo následně pomáhat domácím hned dvakrát. Nejprve Cresswell odcentroval přímo do náruče brankáře, ten ale balón neudržel a Smalling při pokusu o odkop opřel balón do Zárateho, od nějž putoval míč do tyčky. Vzápětí hlavičkoval po rohovém kopu Reid a rozezněl brankovou konstrukci takřka ve stejném místě.

Nejviditelnější hráč hostů byl v záběru kamer i poté, co tempo hry opadlo a brankáři zažívali klidnou část zápasu. Ve 39. minutě spadl ve vápně po kontaktu s ním agilní Fellaini, jenž si byl jist penaltou, píšťalka sudího ale zůstala němá, vleže tak přihrával Schneiderlinovi, ten ale chumel těl prostřelit nedokázal. Akce tak pokračovala a Manchester se dostal k zajímavé pozici pro přímý kop, ten se musel zahrávat nadvakrát, po strkanici se Schweinsteigerem totiž spadl právě Reid. "Styděl bych se, kdybych šel takhle trapně k zemi," posoudil jeho teatrálnost bývalý obránce Arsenalu Martin Keown. První půle tak skončila bez branek, a to i proto, že všech deset střel domácích mířily mimo tři tyče.

To se mohlo hrubě nevyplatit v 56. minutě, kdy Caroll chytře uvolnil Zárateho, ten ale ve vyložené šanci před brankářem nedokázal pořádně zamířit. Po hodině hry se tak prvně musel vytáhnout Adrián, to když se v šestnáctce zaskvěl Martial a přihrával Fellainimu, ten si střelou z malého vápna na brankáři vylámal zuby.

V nepříliš záživném pokračování se k tvoření hry dostával i West Ham a zdálo se, že domácí nebudou mít síly na závěrečný tlak. Ten přišel až deset minut před koncem, nicméně svěřenci Louise van Gaala opět dopláceli na svou nepřesnou mušku. Mimo pálil po centru Depaye Martial, chvíli poté nedokázal namířit odražený míč po přímém kopu mezi tři tyče Lingard. Přes viditelnou snahu udržet hosty pod zámkem, nedokázali domácí přemoct svou nervozitu z nepříznivého vývoje a nejočekávanější zápas sobotního odpoledne se tak musel obejít bez branek.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Aston Villa 1:1

05.12.2015 16:00

Góly: 73. Oriol Romeu - 44. Joleon Lescott

Poměrně blízko byli fotbalisté Aston Villy k první výhře pod trenérem Rémim Gardem, nakonec si však ze Southamptonu odvážejí jediný bod za remízu 1:1 a bez vítězství zůstávají již 14 kol v řadě. Na St. Mary’s přitom úřadovali výhradně netradiční střelci: obránce Lescott se štítovým středopolařem Romeuem...

Ačkoliv birminghamští po značnou část zápasu vedli, po pár minutách mohli klidně vysoko prohrávat. Garde se odhodlal k učinění tří změn jenom v rámci obranné linie, což si nevyhnutelně vyžádalo daň v podobě jisté rozháranosti zadáků Villy. Trojlístek Tadić - Pelle - Fonte takto mohl velmi brzy trestat.

Místo toho se krátce před pauzou ujali vedení hosté. Ward-Prowse a Pelle se ve 44. minutě nezvládli vypořádat s nízkým rohem Veretouta a Joleon Lescott přispěchal s první trefou v novém vínovém dresu.

Villans se následně lepšili a lepšili, 60 % držení míče a 23 střel oproti soupeřovým devíti se však nakonec na ukazateli skóre promítnout zřejmě muselo - a Sotonu se skutečně v 73. minutě podařilo vyrovnat. A to jako přes kopírák: také Oriol Romeu si připsal premiérovou branku v klubu, a činil tak rovněž po rohu, z takřka totožné pozice jako dříve Lescott.

Více informací k zápasu

Watford FC - Norwich City 2:0

05.12.2015 16:00

Góly: 30. Troy Deeney (pen.), 90. Odion Ighalo

Když Watford zvítězí, další týden se raduje znovu. Slaví takto už potřetí v této sezóně a stejně jako ve třech předešlých kolech má na tom gólovou zásluhu Troy Deeney. Jménem, které se však bude skloňovat nejvíce, je dozajista Odion Ighalo, jenž byl vlastně jediným, kdo zakončoval domácí akce. Norwich na úspěch ze hřiště soupeře čeká od srpna a nebezpečně se blíží sestupovým pozicím.

Domácí svého soupeře po opatrném začátku začali jasně přehrávat a hostům dovolovali čím dál tím méně, sami se ale do vyložené šance dostat stále nemohli. Když už jejich držení míče dosáhlo 65% času, přišlo zasloužené sklízení sladkého ovoce. Ighalo sebral ve vápně balón Tetteymu, který ho za to poslal k zemi a musel následovat pokutový kop. K němu se postavila hvězda posledních týdnů Hornets a brankáře poslala na druhou stranu. Troy Deeney si tak jako vůbec první hráč Watfordu připsal gól ve čtyřech zápasech Premier League v řadě.

Ve 37. minutě už to mohlo, či spíše mělo být o dvě branky, Nyom hlavičkou posunul míč k malému vápnu, kde se nejrychleji zorientoval Ighalo a poslal míč za brankovou čáru. Pomezní mu nicméně radost zkazil zvednutým praporkem, úspěšný střelec měl přitom ještě dost prostoru, aby skóroval regulérně. Chuť si chtěl napravit v poslední minutě první půle, kdy zesměšnil Bennetta jeslemi, Rudda však překonat nedokázal.

Nečekané vyrovnání mohl čtvrthodiny po změně stran zařídit střídající Mbokani, kterého dostal do vápna Brady, v jasné šanci se však prosadit nedokázal. Vzápětí se po akci s Capouem opět ozýval Ighalo, vítězem se ovšem znovu stal Rudd. V 73. minutě si zase poradil s Bassongem i Bennettem, k zadní tyči ale dobře nezamířil. Jeho představení ale zdaleka nekončilo.

Když nedokázal využít asistencí od Paredese a Deeneyho v 77., respektive 80. minutě, zdálo se, že jeho neobyčejná střelecká snaha přijde vniveč. Když už běžel nastavený čas, vyslal ho do posledního úniku opět Deeney, svou dravostí se v šestnáctce dostal před obránce a pod vybíhajícím brankářem konečně rozvlnil síť, definitivně tak rozhodl o třech bodech pro Watford.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1:1

05.12.2015 16:00

Góly: 39. James McClean - 15. Dele Alli

Tottenham zažívá nejdelší sérii bez prohry za posledních třicet let. Čtrnáctý zářez napsal ve West Bromwichi, odkud si především díky reflexivnímu zákroku Llorise v druhé půli odváží remízu. Domácí pak neprohráli ani třetí utkání v řadě proti soupeři z Londýna.

Už po šesti minutách mohl zaskočit hosty Rondón, který se dostal přes Vertonghena a prudkou ranou jen těsně minul Llorisovu branku. O poznání lepší odpověď tak přinesl padesátimetrový pas Alderweirelda, který podcenil McAuley a Dele Alli pak snadně vypadající tečí procedil balón pod brankářem.

Defenzíva Spurs byla dlouho proti atakům domácích imunní a nedovolovala jim zakončit mezi tři tyče, tlak Baggies však každou minutou stoupal a šest minut před koncem prvního dějství se začínalo od znovu. Fletcher stihl míč od Sessègnona u rohu vápna ještě na hřišti, naslepo pak centroval před branku, kde si důrazně šel pro hlavičku McClean a svým prvním gólem v dresu West Bromu vyrovnal.

Jen tři minuty po změně stran mohl vrátit vedení hostům Kane, který přebral přihrávku od Dele Alliho, poradil si s McAuleym a směroval míč do sítě, na poslední chvíli však zasáhl Dawson a vykopl balón z brankové čáry. Tottenham stále více myslel na útok a z defenzivní letargie je vytrhl až přímý kop ze 74. minuty. Pas na malé vápno propadl k Olssonovi, který nechal vyniknout neuvěřitelné reflexy Llorise.

Těsný únik obratu domácí nabudil k překvapivému ofenzivnímu představení a obraně hostů najednou začalo téct do bot. Nejprve jen o centimetry unikl centr volnému Rondonovi, který dvě minuty poté střílel ze dvaadvaceti metrů a Lloris musel uklidňovat balón nadvakrát. Nepatřičně vyhrocený závěr plný emocí pak toho fotbalového těžko mohl přinést, Tottenham si tak připsal už čtvrtou remízu za sedm ligových výjezdů.

Více informací k zápasu

Swansea City - Leicester City 0:3

05.12.2015 16:00

Góly: 5. Riyad Mahrez, 22. Riyad Mahrez, 67. Riyad Mahrez

Jamie Vardy si již svou obdivuhodnou střeleckou sérii nenatáhne, ale bude ho to snad mrzet? Určitě ne. Leicester totiž přesto zostudil Swansea na jeho hřišti 3:0, sám Vardy se jednou asistencí podílel na hattricku jiného tradičního tahouna Foxes Riyada Mahreze, a židle pod Garrym Monkem se kýve s nevídanou vervou...

Před výkopem dnešního klání to byly pouze celky Sunderlandu a WBA, kdo si užíval balonu na svých kopačkách méně než Leicester. Foxes navíc zkompletovali vůbec nejméně přihrávek. To však nelze dost dobře brát jako nějakou kritiku Ranieriho svěřenců, neboť právě precizní, bleskurychlé kontry dnes stály ve středu jejich další senzační výhry.

Upřímně, Labutě šly svému soupeři takříkajíc na ruku. Pomalejší stopeři Bartley s Williamsem očividně tápali při aplikaci vysoké obranné linie a Leicester koneckonců poprvé slavil již po pěti minutách, když panikařící Bartley odvracel jednoduchý míč pouze na roh a po Albrightonově dodávce potom Mahrez trestuhodně skóroval po prostém předskočení Gomise.

Vardy mohl vyrovnat vousatý rekord Jimmyho Dunnea a skórovat ve 12. po sobě jdoucím utkání již v deváté minutě, tehdy však po oloupení Williamse nevyzrál na rozpaženého Fabianského. Čemu už polský brankář zabránit nemohl, to byl druhý gól Riyada Mahreze; nesprávně připuštěný navzdory evidentnímu ofsajdu v době parádní příhry Kantého.

Alžírská hvězda následně mohla zkompletovat hattrick již ve 25. minutě, přičemž Ulloa vzápětí cílil těsně mimo. O přestávce už Monka konečně začal pracovat na nápravě, když vysvlékl Montera na úkor Routledge, a posléze přihlížel orazítkovanému břevnu Ki Sung-yuengem či spálené šanci Sigurdssona.

Veškeré naděje Swansea na výsledek byly tytam v 68. minutě, když Vardy z otočky našel Mahreze a ten z první završil hattrick. Velšané v příštích minutách sice byli blízko snížení, když Sigurdsson pálil pro změnu do tyče, to už ale Monkovi a jeho ovečkám nebylo nic platné.

Více informací k zápasu

Stoke City - Manchester City 2:0

05.12.2015 13:45

Góly: 7. Marko Arnautović, 15. Marko Arnautović

Manchester City podruhé v historii Premier League padl na Britannia Stadium a znovu u toho byl Mark Hughes. Tentokráte však tento zkušený manažer stál na straně vítězného Stoke. Domácí předvedli vynikající výkon a nad favorizovaným protivníkem zvítězili 2:0. Tento výsledek je hozená rukavice pro Leicester, Manchester United i Arsenal, kteří mohou Citizens v tabulce předskočit.

Manuel Pellegrini na předzápasové tiskové konferenci zdůrazňoval, jak bude důležité pohlídat si začátek utkání, ovšem jeho svěřenci si tato slova k srdci nevzali. Hned v 7. minutě ustál souboj s Fernandem Xherdan Shaqiri, po pravém křídle pak unikl i Kolarovovi, na jeho pobídku před branku si naběhl Marko Arnautovič a bez problémů otevřel skóre.

Manchester sice více držel míč na svých kopačkách, příliš nebezpečný ale nebyl. První těžký zákrok si Jack Butland musel připsat zhruba po čtvrt hodině, když dostal hodně prostoru Kevin De Bruyne a jeho skrytá rána nadělala talentovanému brankáři velké potíže. Z následného protiútoku však podruhé udeřili Potters a znovu u toho byl Shaqiri s Arnautovićem. Prve jmenovaný nádhernou kolmicí vysunul rakouského kanonýra a ten nezištně překonal bezmocného Joea Harta.

Marko Arnautović mohl zkompletovat hattrick již během úvodního dějství. V 36. minutě jeho hlavičce po centru Whelana scházel opravdu jen kousek a sedm minut nato, kdy ho do samostatného úniku vyslal opět Shaqiri, trochu zazmatkoval a pouze orazítkoval tyč. Branková konstrukce předtím zvonila i na opačné straně, to když střílel z úhlu Alexander Kolarov a Butland s pomocí tyče vyrazil na roh.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase. Stoke hrálo v naprosté pohodě a diváci se bavili. V 69. minutě Bojan Krkić efektní i efektivní patičkou oslovil Arnautoviće, ten v dobré pozici ještě přihrával lépe postavenému Shaqirimu, jenomže švýcarský reprezentant míč nedosáhl. Za chvíli se na Harta řítil po dalším pasu skvěle hrajícího Shaqiriho Krkić, v tvrdém souboji byl ale úspěšnější hostující gólman.

Zmar Citizens podtrhla situace čtvrthodiny před koncem - ze hřiště totiž musel pro zranění odstoupit Brazilec Fernando a to v době, kdy už Manuel Pellegrini vyčerpal všechny tři možnosti střídání. Manchester tak dohrával v deseti a domácí si svůj náskok už v pohodě pohlídali. Nutno dodat, že dnes si tři body naprosto zasloužili, a kdyby vyhráli ještě výraznějším rozdílem, nikdo by se nemohl divit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Leicester City1595132:2132
2.Arsenal FC1593327:1330
3.Manchester City1592430:1629
4.Manchester United1585220:1029
5.Tottenham Hotspur1568125:1226
6.Crystal Palace1572620:1523
7.West Ham United1565425:2123
8.Liverpool FC1565418:1723
9.Everton FC1557328:2022
10.Watford FC1564517:1622
11.Stoke City1564513:1422
12.Southampton FC1556421:1821
13.West Bromwich Albion1554614:1919
14.Chelsea FC1543817:2415
15.Swansea City1535714:2214
16.Norwich City1534817:2713
17.AFC Bournemouth1534818:3013
18.Newcastle United1534816:3013
19.Sunderland AFC1533917:2912
20.Aston Villa15131113:286

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1848)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele