15. kolo
05.12.2015 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - West Ham United 0:0

Manchester sice už sedm soutěžních zápasů neprohrál a opět udržel čisté konto, remíza je ale nakonec milosrdná i pro ně. West Ham si vypracoval až překvapivé množství šancí, v koncovce se však na něj lepila smůla a teprve podruhé se letos nedokázal prosadit.

Domácí hned od počátku nenechávali soupeři chvíli klidu ani při rozehrávce a neustálý tlak se mohl vyplatit už po devíti minutách, kdy McNair centroval na zadní tyč, kam si seběhl Fellaini, jeho tečovaná hlavička ale skončila těsně mimo. Na druhé straně zahrozil po chybě Blinda Moses, který dostal přesnou kolmici do šestnáctky od Nobla, bez míření však napálil míč přímo do Davida de Gey.

Po čtvrthodině hry centroval před malé vápno Lingard, Fellaini sklepl pro Martiala, a ten měl před sebou jediného obránce, právě Reida ovšem ve vyložené šanci trefil. Ohromné štěstí tak muselo následně pomáhat domácím hned dvakrát. Nejprve Cresswell odcentroval přímo do náruče brankáře, ten ale balón neudržel a Smalling při pokusu o odkop opřel balón do Zárateho, od nějž putoval míč do tyčky. Vzápětí hlavičkoval po rohovém kopu Reid a rozezněl brankovou konstrukci takřka ve stejném místě.

Nejviditelnější hráč hostů byl v záběru kamer i poté, co tempo hry opadlo a brankáři zažívali klidnou část zápasu. Ve 39. minutě spadl ve vápně po kontaktu s ním agilní Fellaini, jenž si byl jist penaltou, píšťalka sudího ale zůstala němá, vleže tak přihrával Schneiderlinovi, ten ale chumel těl prostřelit nedokázal. Akce tak pokračovala a Manchester se dostal k zajímavé pozici pro přímý kop, ten se musel zahrávat nadvakrát, po strkanici se Schweinsteigerem totiž spadl právě Reid. "Styděl bych se, kdybych šel takhle trapně k zemi," posoudil jeho teatrálnost bývalý obránce Arsenalu Martin Keown. První půle tak skončila bez branek, a to i proto, že všech deset střel domácích mířily mimo tři tyče.

To se mohlo hrubě nevyplatit v 56. minutě, kdy Caroll chytře uvolnil Zárateho, ten ale ve vyložené šanci před brankářem nedokázal pořádně zamířit. Po hodině hry se tak prvně musel vytáhnout Adrián, to když se v šestnáctce zaskvěl Martial a přihrával Fellainimu, ten si střelou z malého vápna na brankáři vylámal zuby.

V nepříliš záživném pokračování se k tvoření hry dostával i West Ham a zdálo se, že domácí nebudou mít síly na závěrečný tlak. Ten přišel až deset minut před koncem, nicméně svěřenci Louise van Gaala opět dopláceli na svou nepřesnou mušku. Mimo pálil po centru Depaye Martial, chvíli poté nedokázal namířit odražený míč po přímém kopu mezi tři tyče Lingard. Přes viditelnou snahu udržet hosty pod zámkem, nedokázali domácí přemoct svou nervozitu z nepříznivého vývoje a nejočekávanější zápas sobotního odpoledne se tak musel obejít bez branek.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
scholes18

2:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (popř. na 20% 2:2) 02

jdu po překvapení kola, West Ham vyhrál nad Ďábly naposledy 2007 (v lize)

Reagovat
Kuba94

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
PePiG7

2-0 Depay,Schneiderlin

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hawk

Jako vždy je tip eurofotbalu proti hammers, tudíž jako vždy tipuji minimálně remízu či spíše vítězství hostů (samozřejmě i jako fanoušek). Ale na rovinu, bude to těžké, protože se bohužel zranil mozek týmu, tudíž je tvorba na ostatních hráčích. Snad se podaří Payeta nahradit. 1:2. PS: jelikož je hra Manu dopředu otřesná, tak to opravdu není nereálné.

Reagovat
mato Kreator

Up The Irons ! 1;2

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný jaká nemohoucnost je v útoku ....

Reagovat
REPLIKATOR

LVG Neskutečný gólostroj

Reagovat
smazaný uživatel

Zasranej van gay. .uz tahni slizoun bez mozku a zkaza Manchesteru. V zivote nehral mamchester takovej hnuj

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, nevíte někdo, proč o půli střídal McNair? To hrál tak blbě, nebo se zase zranil?

Reagovat
smazaný uživatel

Spis by me zajimalo proc sundal schweinsteigera,ale odpoved je jednoducha,protoze van gay je KOKOT

Reagovat
davered

dost tam horel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda tech dvou tycek, dneska byli hratelny.Na druhou stranu opet vyborne zachytal Adrian.Plichta spravedliva.Come on Iron's

Reagovat
Infernoqt

ta jedna střela, co na něho šla?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vyborne ji chytil

Reagovat
Infernoqt

na čisté šance jste vyhráli 4-2... podle mě jste i přes absenci klíčových hráčů hráli skvěle, my hráli tu svou taktickou břečku, kde jdeme na remízu a vydařilo se

Reagovat
smazaný uživatel

Jo dneska dobrej vykon.Skoda Mosese ten hral vyborne nez se zranil.Dalsi do party, uz je tech chorejch nejak moc.MU jsou mi sympaticky az na toho kouce to je zdegenerovanej holandskej blb

Reagovat
OnlyWHU

Bod dobrej , mohly být i tři a nebo taky žádnej. Už aby byl zpátky Dimitri i ostatní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele