15. kolo
05.12.2015 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - Sunderland AFC 3:1

Pozoruhodné odpoledne má za sebou Olivier Giroud. Ten nejprve připravil svůj tým o vedení vlastním gólem, aby posléze na opačném konci hřiště rozhodoval o třech bodech pro favorizovaný Arsenal. Ten se nicméně celkem pochopitelně trápil; jeho marodka ostatně nezadržitelně bobtná, a tak dnes Wenger proti živelnému Sunderlandu postavil rovnou šest obránců (Chamberse na pravé křídlo)...

Pro Arsenal bude v tuhle chvíli patrně ze všeho nejdůležitější, že dal zapomenout na bídný listopad a znovu si připsal na konto tři body. Že se Kanonýrům po většinu času vůbec nedařilo prolomit pevné sunderlandské 4-5-1 bude momentálně pro leckterého fanouška vedlejší.

Black Cats každopádně na Emirates Stadium pouze nebetonovali, to vůbec. Naopak, po čtyřech minutách Watmore nachytal celou obrannou linii Arsenalu na švestkách a Borini určitě měl skórovat. Za dalších pár okamžiků tentýž italský forvard znovu ztroskotal na Čechovi.

V dresu Arsenalu se o něco pokoušel především Mesut Özil, jehož však několikrát zradil pohyb spoluhráčů I jeho vlastní provedení. Přesto si německý playmaker brzy obligátní asistenci (už devátou ve 13 startech) připsal, když ve 33. minutě vyzval k otevření skóre skvělého běžce Joela Campbella.

Ještě před přestávkou ovšem Sunderland dokázal zaslouženě vyrovnat. M’Vila zahrával nepřímý volný kop z levé strany, Toivonen jeho míč pouze překročil a Giroud za jeho zády omylem sklepl balon do vlastní sítě.

Po přestávce se Arsenal prezentoval nátlakovější hrou, v první řadě to však mohl být Fletcher, kdo vstřelil další branku - pozorný Čech byl proti. A potom znovu. Teprve v 65. minutě se tak Kanonýrům podařilo zjednat si pořádek: Ramseyho nadýchaný míč odhlavičkoval do sítě Giroud ze stejného prostoru, odkud dříve vyrovnával ve prospěch soupeře.

Mackems vzápětí nijak neodpadli a skrze M’Vilu, van Aanholta i Watmorea nakonec klidně mohli vyrovnávat na 2:2 - místo toho ale ve finále výhru pojišťoval navrátilec z marodky, Aaron Ramsey.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 1

Sejmout Sunderland

Reagovat
arsavin

To je důvěra:). Já čekám spíš 2:1

Reagovat
šolim

Proč ne, ale nemá skoro kdo hrát!

Reagovat
Kuba94

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

0.0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele