15. kolo
05.12.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Watford FC - Norwich City 2:0

Když Watford zvítězí, další týden se raduje znovu. Slaví takto už potřetí v této sezóně a stejně jako ve třech předešlých kolech má na tom gólovou zásluhu Troy Deeney. Jménem, které se však bude skloňovat nejvíce, je dozajista Odion Ighalo, jenž byl vlastně jediným, kdo zakončoval domácí akce. Norwich na úspěch ze hřiště soupeře čeká od srpna a nebezpečně se blíží sestupovým pozicím.

Domácí svého soupeře po opatrném začátku začali jasně přehrávat a hostům dovolovali čím dál tím méně, sami se ale do vyložené šance dostat stále nemohli. Když už jejich držení míče dosáhlo 65% času, přišlo zasloužené sklízení sladkého ovoce. Ighalo sebral ve vápně balón Tetteymu, který ho za to poslal k zemi a musel následovat pokutový kop. K němu se postavila hvězda posledních týdnů Hornets a brankáře poslala na druhou stranu. Troy Deeney si tak jako vůbec první hráč Watfordu připsal gól ve čtyřech zápasech Premier League v řadě.

Ve 37. minutě už to mohlo, či spíše mělo být o dvě branky, Nyom hlavičkou posunul míč k malému vápnu, kde se nejrychleji zorientoval Ighalo a poslal míč za brankovou čáru. Pomezní mu nicméně radost zkazil zvednutým praporkem, úspěšný střelec měl přitom ještě dost prostoru, aby skóroval regulérně. Chuť si chtěl napravit v poslední minutě první půle, kdy zesměšnil Bennetta jeslemi, Rudda však překonat nedokázal.

Nečekané vyrovnání mohl čtvrthodiny po změně stran zařídit střídající Mbokani, kterého dostal do vápna Brady, v jasné šanci se však prosadit nedokázal. Vzápětí se po akci s Capouem opět ozýval Ighalo, vítězem se ovšem znovu stal Rudd. V 73. minutě si zase poradil s Bassongem i Bennettem, k zadní tyči ale dobře nezamířil. Jeho představení ale zdaleka nekončilo.

Když nedokázal využít asistencí od Paredese a Deeneyho v 77., respektive 80. minutě, zdálo se, že jeho neobyčejná střelecká snaha přijde vniveč. Když už běžel nastavený čas, vyslal ho do posledního úniku opět Deeney, svou dravostí se v šestnáctce dostal před obránce a pod vybíhajícím brankářem konečně rozvlnil síť, definitivně tak rozhodl o třech bodech pro Watford.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Kanárci do toho

Reagovat
Kuba94

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
vanGomm

Tip X

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele