15. kolo
05.12.2015 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Swansea City - Leicester City 0:3

Jamie Vardy si již svou obdivuhodnou střeleckou sérii nenatáhne, ale bude ho to snad mrzet? Určitě ne. Leicester totiž přesto zostudil Swansea na jeho hřišti 3:0, sám Vardy se jednou asistencí podílel na hattricku jiného tradičního tahouna Foxes Riyada Mahreze, a židle pod Garrym Monkem se kýve s nevídanou vervou...

Před výkopem dnešního klání to byly pouze celky Sunderlandu a WBA, kdo si užíval balonu na svých kopačkách méně než Leicester. Foxes navíc zkompletovali vůbec nejméně přihrávek. To však nelze dost dobře brát jako nějakou kritiku Ranieriho svěřenců, neboť právě precizní, bleskurychlé kontry dnes stály ve středu jejich další senzační výhry.

Upřímně, Labutě šly svému soupeři takříkajíc na ruku. Pomalejší stopeři Bartley s Williamsem očividně tápali při aplikaci vysoké obranné linie a Leicester koneckonců poprvé slavil již po pěti minutách, když panikařící Bartley odvracel jednoduchý míč pouze na roh a po Albrightonově dodávce potom Mahrez trestuhodně skóroval po prostém předskočení Gomise.

Vardy mohl vyrovnat vousatý rekord Jimmyho Dunnea a skórovat ve 12. po sobě jdoucím utkání již v deváté minutě, tehdy však po oloupení Williamse nevyzrál na rozpaženého Fabianského. Čemu už polský brankář zabránit nemohl, to byl druhý gól Riyada Mahreze; nesprávně připuštěný navzdory evidentnímu ofsajdu v době parádní příhry Kantého.

Alžírská hvězda následně mohla zkompletovat hattrick již ve 25. minutě, přičemž Ulloa vzápětí cílil těsně mimo. O přestávce už Monka konečně začal pracovat na nápravě, když vysvlékl Montera na úkor Routledge, a posléze přihlížel orazítkovanému břevnu Ki Sung-yuengem či spálené šanci Sigurdssona.

Veškeré naděje Swansea na výsledek byly tytam v 68. minutě, když Vardy z otočky našel Mahreze a ten z první završil hattrick. Velšané v příštích minutách sice byli blízko snížení, když Sigurdsson pálil pro změnu do tyče, to už ale Monkovi a jeho ovečkám nebylo nic platné.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Vardy

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (popř. 1:3 možná) 02

Reagovat
Kuba94

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele