Premier League - souhrn 11. kola

31.10.2015, 15:45, aktualizováno 02.11.2015, 22:53
Komentáře a souhrny
Southampton porazil Bournemouth a vyhoupl se na průběžnou sedmou příčku. Manchester City porazil Norwich a drží se na špici o skóre před Arsenalem, který pro změnu vyhrál na hřišti Swansea. Na třetí příčce je Leicester City, jenž uspěl na půdě West Bromu, tři body má rovněž Watford. Chelsea na domácí půdě podlehla Liverpoolu, Everton rozprášil Sunderland...

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3:1

02.11.2015 21:00

Góly: 3. Mousa Dembélé, 45. Dele Alli, 90+3. Harry Kane - 79. Jordan Ayew

Už pod dohledem nového manažera Rémi Gardeho na tribuně byla Aston Villa blízko překvapivému výsledku na White Hart Lane. Nakonec však svůj skvělý výkon z druhé půle k remíze nedotáhli a Tottenhamu nakonec podlehli 3:1. Spurs se tak posunuli na páté místo tabulky, zatímco Villans zůstávají poslední. Sedmá porážka v řadě už značí pořádnou krizi.

Ještě pod vedením dočasného šéfa Kevina MacDonalda se Aston Villa začala sypat už od první chvíle zápasu. Už ve třetí minutě se Moussa Dembélé chopil míče na levé straně a i přes neustávající tlak Clarka se protlačil až do vápna. Jako tank pronikl až před Guzana a levačkou jej prostřelil.

První poločas Tottenhamu vyšel lépe než jeho soupeři, o žádnou dominanci však rozhodně nešlo a Villans občas využili mezírky v defenzivě domácích. Největší šanci měl Sinclair, který se probil až ke střele, ale Llorise nepřekonal. Nastavený čas úvodního dějství pak využil ke druhé brance Spurs Dele Alli, jenž Lescottovu čistící hlavičku po zpracování napálil přesně k tyči.

Po změně stran vypadalo vše poklidně, protože především Aston Villa působila bezradně. V závěrečné půlhodině ale Tottenham přestal hrát a málem se mu to vymstilo. Čtvrt hodiny před koncem trefil po akci Ayewa tyčku Bacuna - a chvíli poté už se Aston Villa konečně trefila do černého. Nedorozumění Masona s Dierem využil opět Jordan Ayew, který před vápnem chopil míče a po krátkém navedení jej vypálil na branku. Balón díky teči Vertonghena skončil za zády Llorise a Villans se vrátili do hry.

Vyrovnání měl na hlavě Rudy Gestede, jenž div nevyužil ojedinělého zaváhání Huga Llorise. Po centru Bacuny Francouz chybně vyběhl a Gestede mířil do prázdné brány - tu však o pár decimetrů minul. Podobně blízko byl i nabuzený Ayew, ale ani on nedotáhl honbu za bodem do konce. Z podobné pozice jako při gólu pálil znovu, ale tentokrát těsně přestřelil břevno.

V samotném závěru navíc hosté nechali v zadních řadách až příliš prostoru, kterého využila trojice Eriksen - Lamela - Kane. Právě po této ose totiž Tottenham rozjel závěrečnou akci zápasu a ve čtvrté minutě nastavení Harry Kane uzavřel krásnou ranou do šibenice skóre na 3:1.

Více informací k zápasu

Southampton FC - AFC Bournemouth 2:0

01.11.2015 17:00

Góly: 31. Steven Davis, 36. Graziano Pellè

Bournemouth prohrál potřetí v řadě a jen díky bídným výsledkům svých konkurentů v boji o záchranu se drží mimo pásmo sestupu. Dnes nestačil v lokálním derby na Southampton, který po gólech Davise a Pellého zvítězil 2:0. Koemanova parta to zvládla i přesto, že závěrečných 15 minut dohrávala bez vyloučeného Wanyamy.

Zápas se od začátku vyvíjel očekávaným směrem. Jenom půl hodiny dokázala ztrápená obrana Bournemouthu držet rivala na uzdě; a i předtím už měla dvakrát namále. V obou případech u toho byl nejlepší hráč Southamptonu Sadio Mané, jenž se dvakrát v rozmezí tří minut pokoušel překonat Federiciho. Pokaždé ale minul tu samou šibenici o pár centimetrů.

Saints se první branky zápasu dočkali čtvrt hodiny před přestávkou po nádherné akci. Domácí měli situaci ztíženou, jelikož Cherries byli vzadu poměrně konsolidovaní. Proto se ke gólu museli prokombinovat. Povedlo se jim to po ose Clasie - Pellé - Bertrand, levý bek pak přesným centrem našel na zadní tyčce Stevena Davise a Southampton vedl.

Bournemouth se dnes trošku víc než obvykle soustředil na obranu, jenže ani uzavřenější defenziva jim ty nejpalčivější díry zkrátka neucpala. Ještě do přestávky proto po skvělé práci Maného mohl Tadić odcentrovat takřka z rohu hřiště a Pellé byl o poznání důraznější než Distin. Protlačil se přes něj a tvrdou hlavičkou zvýšil už na 2:0. V závěru poločasu pak překvapivě zahrozili i hosté - Murray se dostal až do vápna, ale jeho ránu skvěle zblokoval jinak nejistý Van Dijk.

Po změně stran se obraz hry naprosto otočil. Eddie Howe se vykašlal na svázanou taktiku a vypustil své hráče jako hladové lvy. Shodou okolností to skvěle fungovalo, protože hráči Southamptonu naopak hrát přestali a nechávali Bournemouthu spoustu prostoru pro tvorbu střeleckých příležitostí. Cherries ale ve finální fázi selhávali.

Velkou příležitost měl po rohovém kopu Smith, který po kombinaci s Ritchiem doběhl s míčem téměř k bráně. V klíčovém okamžiku však zazmatkoval a míč po jeho přihrávce projel celým vápnem až mimo nebezpečí. Hosté drželi ve druhém dějství míč na kopačkách přes 70 procent času a čtvrt hodiny před koncem dostali zlatou příležitost k návratu do hry - po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Victor Wanyama.

Jenže Bournemouth se nachází v krizi a ani početní převaha mu nebyla k ničemu. Balón sice domácím prakticky nepůjčili, ale jejich defenzivní val otevřeli jen jedinkrát. Po několika pokusech mířících nad konečně prověřil Stekelenburga Lee Tomlin, ale holandský brankář jeho střelu vyrazil.

Více informací k zápasu

Everton FC - Sunderland AFC 6:2

01.11.2015 14:30

Góly: 19. Gerard Deulofeu, 31. Arouna Koné, 55. Sebastián Coates (vl.), 60. Romelu Lukaku, 62. Arouna Koné, 76. Arouna Koné - 45+4. Jermain Defoe, 50. Steven Fletcher

Do třetice už to nevyšlo. Sunderland dostal na hřišti Evertonu potupnou "šestku" a nadále zůstává v pásmu sestupu. Toffees se naopak po drtivé výhře posunuli do horní poloviny tabulky a do blízkosti bojů o pohárovou Evropu. Dnešní vítězství 6:2 zařídila trojice hráčů - Romelu Lukaku, Gerard Deulofeu a hattrickový hrdina Arouna Koné.

Ofenzivní univerzál Evertonu dnes nastoupil na levé straně zálohy, odkud terorizoval defenzivu Sunderlandu s dokonalou pravidelností. Už v devatenácté minutě si uprostřed pole všiml nabíhajícího Gerarda Deulofeua, narýsoval mu přesný pas do samostatného nájezdu, jež španělský šikula s přehledem zakončil mezi nohy Pantilimona.

Po půlhodině hry se Arouna Koné střelecky prosadil už i sám - a pomohl mu k tomu jeho věrný útočný souputník Romelu Lukaku. Ten většinu sezóny gólově mlčí, ale už třikrát stačil naprosto produktivně explodovat. Proti Southamptonu, WBA a nyní Sunderlandu nasázel pět gólů a na tři nahrál. Koné v těchto kláních nastřílel v součtu čtyři branky a u dvou asistoval.

Jejich fungující spolupráce se Evertonu a jeho manažerovi Robertu Martínezovi vyplatila i tentokrát - poprvé právě po půlhodině hry. Tehdy si Koné míč navedl před vápno, s Lukakuem si hbitě narazil, načež levačkou poslal míč přesně pod břevno.

Se Sunderlandem to nevypadalo dobře, na což svěřenci Sama Allardyce na půdě Evertonu nebyli zvyklí - vždyť v posledních dvou zápasech tu vždy senzačně uspěli bez obdržené branky. Do utkání se však dokázali vrátit dvěma bleskovými zásahy krátce před a po poločasové přestávce.

Ve třetí minutě nastaveného času zaváhal John Stones, Jermain Defoe si před ním vypíchl míč, přehodil si i jeho kolegu Funese Muriho a nekompromisní ranou ze vzduchu snížil. Pět minutě po obrátce pak Black Cats dokonce vyrovnali. Tentokrát se o gól postaral druhý útočník - centr Van Aanholta našel hlavu Stevena Fletchera, který přetlačil Funese a překonal Howarda.

Jenže vyrovnaný stav zápasu moc dlouho nevydržel. Už pět minut po druhé brance totiž Deulofeu ze svého pravého křídla poslal do vápna výborný centr, který sice Coates před Lukakuem stačil "vyzobnout", jenže špičkou kopačky poslal míč za Pantilimonova záda. Hodinu po úvodním hvizdu pak definitivně rozhodl Lukaku, který si tentokrát na Deulofeův nádherný pas z vlastní půle vyčkal a samostatný nájezd s přehledem proměnil.

Ani stav 2:4 nicméně Sunderland nepřiměl držet se více zpátky. Ba naopak, M’Vila ihned po rozehrávce táhl hosty za snížením - snad ve snaze zopakovat obrat z prvního poločasu. Balón se však stal kořistí Jamese McCarthyho, který jej dovedl až před vápno, tam si narazil s Barkleym a nakonec míč předal Konému. Fotbalista s typickým blonďatým přelivem si počínal s jistotou a zvýšil už a 5:2.

Everton nebyl v utkání přímo dominantní, čemuž by napovídal výsledek. Míč drželi Blues na kopačkách "jen" asi šedesát procent času a ani ve statistice střel na branku nikterak nezářili. Vždyť ve druhém poločase jim na čtyři góly stačily tři střely!

Tu poslední si na triko vzal muž zápasu Arouna Koné. Konečnou podobu dal výslednému stavu hlavičkou po bezchybném centru Lukakua. Ten si vzal míč za vápnem a fenomenálním centrem šajtlí jej posadil Konému na hlavu. Everton tak rozstřílel Sunderland šesti góly - tolik branek přitom nedali dlouhých osm let.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester United 0:0

31.10.2015 16:00

Góly: -

První bod po návratu mezi anglickou smetánku uhráli dnes hráči Crystal Palace proti Manchesteru United, přesto mohou odcházet lehce zklamáni. Favorita totiž jasně přestříleli a v druhém poločase hrozili prakticky jen oni, z remízy tak nakonec mohou být šťastnější svěřenci Luise van Gaala.

Nejistý Darmian pomáhal v úvodní části zápasu domácím k vyrovnané partii, kterou po jedenácti minutách chtěl strhnout na stranu outsidera Bolasie, ten svou dělovkou brankáře pokořil, orazítkoval však jen břevno. Vzápětí hrozil Dann, ten po rohovém kopu nechal vyniknout reflexy De Gey. Největší příležitost k překonání londýnského brankáře měl Rooney, jeho přímý kop sice zeď přeletěl, skončil však bezpečně v rukavicích Hennesseyho.

Hosté se v ofenzívě trápili více, než je i na jejich poměry obvyklé, přes 62% vládu nad míčem tak po první půli prohrávali ve střeleckých pokusech čtyři ku jedné. Obrana Crystal Palace přitom nehrála nějak výjimečně, hlavním nepřítelem Manchesteru totiž byla lajdácká nepřesnost při přechodu do útoku.

Druhé dějství přitom nepřineslo žádné vážnější změny, snad jen, že domácí opět sebrali sílu a hru takřka vyrovnali. K zabíjení veškerých pokusů hostů přitom ani nepotřebovali žádnou destrkutivní strategii, sami však živili naděje jen díky aktivnímu Bolasiemu, ten ale sám na obranu Manchesteru stačit nemohl.

První hrozba po změně stran přišla až v 72. minutě a nechyběl u něj hvězdný konžský reprezentant. Ten u levé lajny uvolnil Puncheona, který na vápně hledal Cabayeho, jenž však v jasné šanci mířil decimetry vedle branky. Vzápětí se po rohovém kopu smolně netrefil Delaney, aby hned v další minutě držel bezbrankový stav De Gea výborným zákrokem proti jedovaté střele Gayla. Hennesseymu tak možná trochu překvapivě stačil jediný zákrok k čistému štítu a Manchester si šťastně odváží pouze bod.

Více informací k zápasu

Manchester City - Norwich City 2:1

31.10.2015 16:00

Góly: 67. Nicolás Otamendi, 89. Yaya Touré (pen.) - 83. Cameron Jerome

Norwich přijel s jasnou taktikou vymazat vzpomínky na debakl z roku 2013. Koncentrovaná obrana společně s nepřesně mířícím Bonym tak dlouho držela bezbrankový stav, který zlomil až premíérovou trefou v anglické lize Otamendi a i díky němu se tak Manchester drží na čele tabulky. Dramatický závěr, který přinesl i dva pokutové kopy totiž vyzněl lépe pro Citizens.

Úvodní minuty dávaly tušit, že domácí mnoho prostoru soupeři nedají, přesto se museli po čtvrthodině strachovat, když akci po rohovém kopu končil povedeným centrem Brady a Jerome tečoval jen těsně vedle branky bezbranného Harta. Až ve 21. minutě se do první výrazné šance favorita dostal Bony, ten ale chybné rozehrávky využil k prudké ráně decimetry od bližší tyče.

Poté, co do stejných míst mířil i ve 27. minutě po předávce od De Bruyneho, zahrozili opět hosté a Hart tentokrát musel ukázat kvality proti tvrdému pokusu Jarvise z hranice vápna, kterého našel trestuhodně čistou uličku Jerome. Na druhé straně vynikl Rudy po přímém kopu z pětadvaceti metrů, který neúspěšně kroutil k bližší tyči Touré.

Citizens se v závěru první půle neprezntovali zrovna jako tým, který si jde pro tři body, změnit to měl osm minut po změně stran Iheanacho, ten se ale pokutového kopu domáhal zbytečně. Radost z otevření skóre si tak až v 67. minutě vychutnal dobře hrající Otamendi, který po rohovém kopu De Bruyneho hlavičkoval téměř z penaltového bodu dokonale pod břevno a připsal si tak svůj první gól v Premier Leuage.

Pojistku měl krátce poté na hlavě Bony Wilfried, místo toho však dokonal hattrick těsně nepřesných pokusů ve vyložené příležitosti. Vše pak dovršil deset minut před koncem po fotbalovému oku lahodící akci s Kolarovem, kdy tváří v tvář brankáři opět pálil mimo tři tyče. A nechybělo mnoho, aby jeho několikeré zaváhání stálo favorita body. Deset minut před koncem totiž zaváhal Hart, nikým neatakován neudržel centr Redmonda v rukavicích a Jerome dal jeden z nejsnazších gólů své kariéry.

Jeho druhý zásah v sezóně ale nakonec nikterak dělení bodů neovlivnil. Russell Martin totiž své první vyloučení v dresu Norwiche nechal smolně na svůj 105. start v Premier Leauge, když pět minut před koncem zahrál ve vápně rukou. Yaya Touré zatím všech osm penalt v nejvyšší anglické soutěži proměnil a nemýlil se ani na devátý pokus. Docílit jubilejní desítky pak mohl v sedmé minutě nastavení, jen kdyby chvíli předtím nestřídal. Faul Bradyho na Sterlinga tak měl potrestat Kolarov, mezi tři tyče však nezamířil.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Stoke City 0:0

31.10.2015 16:00

Góly: -

Newcastle United na své druhé vítězství v právě probíhající sezóně stále čeká a nemůže se tak divit, že i nadále zůstává na sestupových příčkách. Steve McClaren před zápasem mluvil o tom, že by jeho svěřenci už nadějné výkony měli začít přeměňovat v body, ani dnes se jim to však příliš nepodařilo a v duelu se Stoke City se musejí se spokojit s bodem.

Na bezbrankové remíze mají velký podíl oba brankáři, zejména pak Jack Butland potvrzuje, že letos zatím chytá v parádním formě a dnes si připsal své třetí čisté konto v aktuálním ročníku. První důležitý zákrok předvedl ve 28. minutě, kdy po centru Tiotého hlavičkoval Aleksandar Mitrović pouze do tyče a odražený míč hostující jednička dokázal před dotírajícím Wijnaldumem i trochu se štěstím odehrát do bezpečí.

Ještě předtím se dral do zajímavé příležitosti Jonathan Walters, na dobře mířený centr Charlieho Adama ale i kvůli drobné teči Mbemby nedosáhl. Zkušený irský útočník byl jednoznačně nejnebezpečnějším hráčem Potters a objevil se také v největší šanci Stoke v celém zápase. V 52. minutě se ocitl zcela nehlídaný na zadní tyči, naskočil si na centr z kopačky Arnautoviće a jen fantastický reflexivní zákrok Roba Elliota uchránil Newcastle od inkasování.

Poté už se do zajímavých příležitosti dostávali téměř výhradně domácí. Jenomže Jack Butland postupně zlikvidoval zakončení Wijnalduma, Sissoka, Péreze i Mitroviće a diváci ze St. James Parku tak odcházeli bez toho, aby viděli nějaký gól.

Více informací k zápasu

Watford FC - West Ham United 2:0

31.10.2015 16:00

Góly: 39. Odion Ighalo, 48. Odion Ighalo

Watford podruhé v řadě zvítězil a připravil West Hamu vůbec první venkovní porážku v sezóně. Hornets zvítězili 2:0 a obě branky vstřelil nepostradatelný Odion Ighalo. Svěřenci Quiqueho Sáncheze Florese se díky tomu posunuli do horní části tabulky; naopak Hammers spadli z třetí pozice mimo TOP 4.

Na hrotu útoku Watfordu nemohl chybět Odion Ighalo, který opět potvrdil, že patří k největším objevům letošní sezóny Premier League a zcela bez pochyb nejdůležitější hráč týmů. Podíl má totiž na devíti z celkových deseti branek Hornets v ročníku - a sedm z nich vstřelil.

První šanci ale na svědomí neměl - v desáté minutě se dostal k centrovanému míči Nathan Aké, který donutil Adriána k zákroku. Dorážku Deeneyho pak zblokoval Andy Carroll. Anglický útočník nastoupil v základní sestavě Kladivářů na den přesně po devíti měsících a zapotil se především při bránění.

Krátce před přestávkou ostatně zavinil první gól Watfordu. Akého zmatenou hlavičku totiž neodkopl a s odpravením míče do bezpečí hodně dlouho otálel. Nathan Aké toho využil, kousek od branky míč vybojoval a naservíroval ho skrz Adriána před prázdnou branku Odionu Ighalovi. Ten i s přispěním bránícího Cresswella otevřel skóre.

Ihned po změně stran zachybovala defenziva West Hamu podruhé a nigerijský kanonýr znovu trestal. Tentokrát na levé straně zaúřadoval záložník Anya, jehož přízemní centr do vápna nedokázal zpracovat Tomkins. Odion Ighalo si jej proto s díky vzal a napálil jej bez optání do šibenice hostující brány. Vlastně vzápětí navíc Kladiváři udělali další chybu, po níž Ighalo pelášil sám na bránu, ale Adrián tentokrát jeho ránu lapil.

Svěřenci Slavena Biliće se mohli vrátit do zápasu dvacet minut před koncem, ale Enner Valencia ve vyložené příležitosti trefil jen tyč, zatímco dorážející Carroll sám před prázdnou bránou míč ani nezpracoval. West Ham si naděje na bodový zisk sebral sám a definitivní konec napsal James Collins, který se nechal krátce před koncem vyloučit.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Leicester City 2:3

31.10.2015 16:00

Góly: 30. Salomón Rondón, 84. Rickie Lambert (pen.) - 57. Riyad Mahrez, 65. Riyad Mahrez, 77. Jamie Vardy

West Bromwich předvedl v duelu s Leicesterem sympatický výkon, své vedení z prvního poločasu ale udržet nedokázal a nakonec po porážce 2:3 přenechá všechny body hostům. Foxes znovu zachránilo hvězdné duo Riyad Mahrez - Jamie Vardy.

Baggies dnes nepotvrdili fakt, že v jejich zápasech příliš gólů nepadá a jejich defenziva dnes rozhodně nepůsobila tak pevně jako v minulých zápasech. Boaz Myhill, jenž letos již šestkrát udržel čisté konto, musel první vážný zákrok předvést již v deváté minutě, kdy konečky prstů vytlačil na tyč pokus Vardyho.

Skóre se poprvé měnilo po půlhodině hry. Centr Stéphana Sessègnonona od rohového praporku si na přední tyči našel nehlídaný Salomon Rondón a prudkou hlavičkou překonal Kaspera Schmeichela. Leicester v první půli opravdu nepředvedl takový výkon, na jaký jsme od něj v aktuální sezóně byli zvyklý a svou pravou tvář ukázal až po příchodu z kabin.

V 57. minutě z hloubi pole výborně odcentroval Marc Albrighton našel zcela zapomenutého Riyada Mahreze a alžírský reprezentant zblízka překonal Myhilla. Velice podobná situace se opakovala o sedm minut později, Albrighton tentokráte centroval z pravé strany, opět našel Mahreze na zadní tyči a ten poslal hosty do vedení.

Rozhodující trefu vsítil třináct minut před koncem nejlepší střelec Premier League Jamie Vardy. Osmadvacetiletý rodák z Sheffieldu si naběhl na dlouhou přihrávku Drinkwatera a naprosto s přehledem zvýšil již na 1:3.

Na vítězství svěřenců Claudia Ranieriho už nic nezměnil ani pokutový kop nařízený za faul Dyera na McManamana, který v 84. minutě bezpečně proměnil střídající Rickie Lambert. Foxes tak ovládli malé Midlands derby a díky tomu se v tabulce posunuli již na třetí místo.

Více informací k zápasu

Swansea City - Arsenal FC 0:3

31.10.2015 16:00

Góly: 49. Olivier Giroud, 68. Laurent Koscielny, 73. Joel Campbell

Arsénu Wengerovi se poprvé v kariéře povedlo porazit Garryho Monka, Arsenal na Liberty Stadium potvrdil svou dobrou formu a zvítězil 3:0. O porážku Swansea se přičinili svými góly Olivier Giroud, Laurent Koscielny a Joel Campbell.

Tento kostarický křídelník se v základní sestavě Arsenalu kvůli velké marodce objevil vůbec poprvé v sezóně a právě Campbell měl na kopačce první gól tohoto zápasu, jeho střele po přiťuknutí Girouda opravdu mnoho nescházelo. Olivier Giroud se pak z asistenta proměnil na zakončovatele, ani jeho obstřel se však mezi tři tyče nevešel.

Největší šance celého poločasu byla ale k vidění na opačném konci hřiště. Jonjo Shelvey se prodral k míči ve středu pole, aby pak nádhernou kolmicí vysunul do samostatného úniku Bafetimbiho Gomise. Ovšem francouzský forvard se senegalskými kořeny svůj nájezd nevyřešil vůbec dobře, se zakončením tak dlouho váhal, až ho dohnal Hector Bellerín a velkou příležitost překazil.

Gunners šli do vedení krátce po změně stran. Ve 48. minutě si na skvěle kopnutý roh Mesuta Özila naskočil Olivier Giroud, jehož neuhlídal Ashley Williams, a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Bývalý útočník Montpellieru potvrdil, že se v posledních týdnech daří, v Premier League se prosadil již potřetí v řadě.

Hráči Swansea se okamžitě snažili o odpověď. Povedenou ránu Gylfiho Sigurdssona ze střední vzdálenosti ale Petr Čech výborně vyrazil a následně si poradil i s nepříjemnou hlavičkou Ki Song-junga. To jeho protějšek Lukasz Fabianski se příliš nepředvedl. V tvrdém souboji s Laurentem Koscielnym nedokázal udržet balón v rukavicích a pro stopera Arsenalu pak nebyl problém trefit odkrytou bránu - 0:2.

Definitivní tečku za zápasem udělal Joel Campbell, který svůj dobrý výkon korunoval přesným zásahem po přihrávce Özila a zvýšil na 0:3. Německý reprezentant si připsal na své konto další dvě asistence a mohl i sám skórovat, jeho pokus v nastaveném čase už však Fabianski za svá záda nepustil.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Liverpool FC 1:3

31.10.2015 13:45

Góly: 4. Ramires - 45+3. Philippe Coutinho, 74. Philippe Coutinho, 83. Christian Benteke

Byl tohle poslední zápas Josého Mourinha na lavičce Chelsea? Londýnský celek prohrál už šestý zápas v probíhající sezóně, tentokrát doma nestačil na Liverpool v poměru 1:3. O góly se postarali Ramires, dvakrát Coutinho a jednou střídající Benteke. Jürgen Klopp tak po vítězství v ligovém poháru konečně zvítězil v lize a Liverpool pod jeho vedením poskočil na sedmé místo.

Chelsea na Liverpool od první minuty vlétla, až překvapivě aktivní hra jí v první desetiminutovce přinesla dvě gólové šance. A hned ta první skončila vedoucím gólem v síti Simona Mignoleta. Výbornou práci Costy využil Azpilicueta, který přes hlavu Lallany dostal míč do vápna a tam jej přesnou a tvrdou hlavičkou dostal do sítě Ramires. Lepší start si trápící se obhájce nemohl přát.

Krátce nato měl po centru Williana a hlavičce Terryho další velkou šanci Mikel, ale na balón ve skvělé pozici těsně nedosáhl. To ale bylo od Chelsea vše. Naprosto vše. Od té doby domácí vlastně čekali před vlastní šestnáctkou a čekali, s čím Liverpool přijde. Na Reds už byl znatelný Kloppův rukopis - hosté presovali fotbalisty Chelsea už na jejich polovině a ti se s tím nebyli schopni vypořádat.

V patnácté minutě po sérii napadání poprvé vystřelil Clyne, ale branku minul. Begoviće prověřil až Adam Lallana, jenž se o střelu na branku pokusil dvakrát v krátkém časovém úseku. Bosenskému brankáři však velké problémy nenadělal. Liverpool měl v prvním poločase míč na kopačkách dvě třetiny času, byl aktivnější a zasloužil si vyrovnání.

Chelsea si o něj pasivním přístupem koledovala a příhodně přišlo v nastaveném čase. Ve třetí minutě po základní hrací době se osudu utkání chopil Brazilec Coutinho, který před vápnem Londýňanů vykoupal Ramirese a levačkou vypálil přesně k tyči. V tu chvíli byla domácím pětice hráčů za balónem docela k ničemu.

Zápas vůbec nevyšel loňskému nejlepšímu hráči Premier League Edenu Hazardovi, který se s herní krizí potýká od prvního kola. Na hřišti nevydržel ani hodinu hry a nahradil ho devatenáctiletý mladík Kenedy, jenž se ihned po příchodu pozitivně projevil. Na levé straně se dostal přes Clyna a pokusil se i o střelu - zamířil však těsně vedle.

Hra se s jeho příchodem zlepšila na obou stranách, hrálo se nahoru-dolů a na fotbal se konečně dalo dívat. Korunu tomu mohl nasadit Oscar, který na půlící čáře skvěle obral Lucase, aby pak z nějakých 45 metrů zkusil přehodit Mignoleta parádním lobem. Belgický gólman však jeho drzý pokus na poslední chvíli vypíchl na roh.

A zrovna ve chvíli, kdy Chelsea působila sebevědomě, dostala klíčový direkt. Opět u toho byl Philippe Coutinho, který tentokrát na hranici vápna ošálil oba stopery a nakonec ještě přes břicho Johna Terryho propálil míč až za Begovićova záda. Blues měli stále ještě poměrně hodně času, ale defenziva Liverpoolu působila neprostupně.

Deset minut nato nicméně definitivně rozhodl Christian Benteke, který rovněž využil nedostatečného důrazu stoperské dvojice a prosadil se pro změnu ranou mezi nohama Garyho Cahilla. Pak už se vlastně jen čekalo na závěrečný hvizd, po němž si José Mourinho potřásl rukou s Jürgenem Kloppem a zmizel do tunelu v útrobách Stamford Bridge. Naposled?

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1181226:925
2.Arsenal FC1181221:825
3.Leicester City1164123:1922
4.Manchester United1163215:821
5.Tottenham Hotspur1155119:920
6.West Ham United1162322:1520
7.Southampton FC1145218:1317
8.Liverpool FC1145212:1217
9.Everton FC1144319:1516
10.Crystal Palace1151512:1116
11.Watford FC1144310:1016
12.West Bromwich Albion1142510:1414
13.Swansea City1134412:1513
14.Stoke City113449:1213
15.Chelsea FC1132616:2211
16.Norwich City1123615:239
17.AFC Bournemouth1122712:248
18.Newcastle United1114612:227
19.Sunderland AFC1113713:256
20.Aston Villa1111910:204

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1906)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele