11. kolo
01.11.2015 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Southampton FC - AFC Bournemouth 2:0

Bournemouth prohrál potřetí v řadě a jen díky bídným výsledkům svých konkurentů v boji o záchranu se drží mimo pásmo sestupu. Dnes nestačil v lokálním derby na Southampton, který po gólech Davise a Pellého zvítězil 2:0. Koemanova parta to zvládla i přesto, že závěrečných 15 minut dohrávala bez vyloučeného Wanyamy.

Zápas se od začátku vyvíjel očekávaným směrem. Jenom půl hodiny dokázala ztrápená obrana Bournemouthu držet rivala na uzdě; a i předtím už měla dvakrát namále. V obou případech u toho byl nejlepší hráč Southamptonu Sadio Mané, jenž se dvakrát v rozmezí tří minut pokoušel překonat Federiciho. Pokaždé ale minul tu samou šibenici o pár centimetrů.

Saints se první branky zápasu dočkali čtvrt hodiny před přestávkou po nádherné akci. Domácí měli situaci ztíženou, jelikož Cherries byli vzadu poměrně konsolidovaní. Proto se ke gólu museli prokombinovat. Povedlo se jim to po ose Clasie - Pellé - Bertrand, levý bek pak přesným centrem našel na zadní tyčce Stevena Davise a Southampton vedl.

Bournemouth se dnes trošku víc než obvykle soustředil na obranu, jenže ani uzavřenější defenziva jim ty nejpalčivější díry zkrátka neucpala. Ještě do přestávky proto po skvělé práci Maného mohl Tadić odcentrovat takřka z rohu hřiště a Pellé byl o poznání důraznější než Distin. Protlačil se přes něj a tvrdou hlavičkou zvýšil už na 2:0. V závěru poločasu pak překvapivě zahrozili i hosté - Murray se dostal až do vápna, ale jeho ránu skvěle zblokoval jinak nejistý Van Dijk.

Po změně stran se obraz hry naprosto otočil. Eddie Howe se vykašlal na svázanou taktiku a vypustil své hráče jako hladové lvy. Shodou okolností to skvěle fungovalo, protože hráči Southamptonu naopak hrát přestali a nechávali Bournemouthu spoustu prostoru pro tvorbu střeleckých příležitostí. Cherries ale ve finální fázi selhávali.

Velkou příležitost měl po rohovém kopu Smith, který po kombinaci s Ritchiem doběhl s míčem téměř k bráně. V klíčovém okamžiku však zazmatkoval a míč po jeho přihrávce projel celým vápnem až mimo nebezpečí. Hosté drželi ve druhém dějství míč na kopačkách přes 70 procent času a čtvrt hodiny před koncem dostali zlatou příležitost k návratu do hry - po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Victor Wanyama.

Jenže Bournemouth se nachází v krizi a ani početní převaha mu nebyla k ničemu. Balón sice domácím prakticky nepůjčili, ale jejich defenzivní val otevřeli jen jedinkrát. Po několika pokusech mířících nad konečně prověřil Stekelenburga Lee Tomlin, ale holandský brankář jeho střelu vyrazil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele