11. kolo
31.10.2015 16:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Arsenal FC 0:3

Arsénu Wengerovi se poprvé v kariéře povedlo porazit Garryho Monka, Arsenal na Liberty Stadium potvrdil svou dobrou formu a zvítězil 3:0. O porážku Swansea se přičinili svými góly Olivier Giroud, Laurent Koscielny a Joel Campbell.

Tento kostarický křídelník se v základní sestavě Arsenalu kvůli velké marodce objevil vůbec poprvé v sezóně a právě Campbell měl na kopačce první gól tohoto zápasu, jeho střele po přiťuknutí Girouda opravdu mnoho nescházelo. Olivier Giroud se pak z asistenta proměnil na zakončovatele, ani jeho obstřel se však mezi tři tyče nevešel.

Největší šance celého poločasu byla ale k vidění na opačném konci hřiště. Jonjo Shelvey se prodral k míči ve středu pole, aby pak nádhernou kolmicí vysunul do samostatného úniku Bafetimbiho Gomise. Ovšem francouzský forvard se senegalskými kořeny svůj nájezd nevyřešil vůbec dobře, se zakončením tak dlouho váhal, až ho dohnal Hector Bellerín a velkou příležitost překazil.

Gunners šli do vedení krátce po změně stran. Ve 48. minutě si na skvěle kopnutý roh Mesuta Özila naskočil Olivier Giroud, jehož neuhlídal Ashley Williams, a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Bývalý útočník Montpellieru potvrdil, že se v posledních týdnech daří, v Premier League se prosadil již potřetí v řadě.

Hráči Swansea se okamžitě snažili o odpověď. Povedenou ránu Gylfiho Sigurdssona ze střední vzdálenosti ale Petr Čech výborně vyrazil a následně si poradil i s nepříjemnou hlavičkou Ki Song-junga. To jeho protějšek Lukasz Fabianski se příliš nepředvedl. V tvrdém souboji s Laurentem Koscielnym nedokázal udržet balón v rukavicích a pro stopera Arsenalu pak nebyl problém trefit odkrytou bránu - 0:2.

Definitivní tečku za zápasem udělal Joel Campbell, který svůj dobrý výkon korunoval přesným zásahem po přihrávce Özila a zvýšil na 0:3. Německý reprezentant si připsal na své konto další dvě asistence a mohl i sám skórovat, jeho pokus v nastaveném čase už však Fabianski za svá záda nepustil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

2

Reagovat
Manau

Tak to jsem zvědavej, co tam Arséne pošle za hráče, když má skoro půlku týmu na marodce

Reagovat
vanGomm

Také první 3 dny zadarmo .Jinak tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hráčů máme stále dost, každopádně by mohl poslat mě :D jinak bych to viděl takto:

Čech - Bellerin, Koscielny, Monreal, G. Paulista - Cazorla, Coquelin, Flamini, Ozil - Giroud , Sanchez :D

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele