11. kolo
02.11.2015 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3:1

Už pod dohledem nového manažera Rémi Gardeho na tribuně byla Aston Villa blízko překvapivému výsledku na White Hart Lane. Nakonec však svůj skvělý výkon z druhé půle k remíze nedotáhli a Tottenhamu nakonec podlehli 3:1. Spurs se tak posunuli na páté místo tabulky, zatímco Villans zůstávají poslední. Sedmá porážka v řadě už značí pořádnou krizi.

Ještě pod vedením dočasného šéfa Kevina MacDonalda se Aston Villa začala sypat už od první chvíle zápasu. Už ve třetí minutě se Moussa Dembélé chopil míče na levé straně a i přes neustávající tlak Clarka se protlačil až do vápna. Jako tank pronikl až před Guzana a levačkou jej prostřelil.

První poločas Tottenhamu vyšel lépe než jeho soupeři, o žádnou dominanci však rozhodně nešlo a Villans občas využili mezírky v defenzivě domácích. Největší šanci měl Sinclair, který se probil až ke střele, ale Llorise nepřekonal. Nastavený čas úvodního dějství pak využil ke druhé brance Spurs Dele Alli, jenž Lescottovu čistící hlavičku po zpracování napálil přesně k tyči.

Po změně stran vypadalo vše poklidně, protože především Aston Villa působila bezradně. V závěrečné půlhodině ale Tottenham přestal hrát a málem se mu to vymstilo. Čtvrt hodiny před koncem trefil po akci Ayewa tyčku Bacuna - a chvíli poté už se Aston Villa konečně trefila do černého. Nedorozumění Masona s Dierem využil opět Jordan Ayew, který před vápnem chopil míče a po krátkém navedení jej vypálil na branku. Balón díky teči Vertonghena skončil za zády Llorise a Villans se vrátili do hry.

Vyrovnání měl na hlavě Rudy Gestede, jenž div nevyužil ojedinělého zaváhání Huga Llorise. Po centru Bacuny Francouz chybně vyběhl a Gestede mířil do prázdné brány - tu však o pár decimetrů minul. Podobně blízko byl i nabuzený Ayew, ale ani on nedotáhl honbu za bodem do konce. Z podobné pozice jako při gólu pálil znovu, ale tentokrát těsně přestřelil břevno.

V samotném závěru navíc hosté nechali v zadních řadách až příliš prostoru, kterého využila trojice Eriksen - Lamela - Kane. Právě po této ose totiž Tottenham rozjel závěrečnou akci zápasu a ve čtvrté minutě nastavení Harry Kane uzavřel krásnou ranou do šibenice skóre na 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX,tedy výhra domácích o gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele