Premier League - souhrn 10. kola

24.10.2015, 17:55, aktualizováno 25.10.2015, 19:09
Komentáře a souhrny
Liverpool neudržel vedení a se Southamptonem se rozešel nerozhodně. Manchesterské derby vítěze nepřineslo a skončilo bez branek, Bournemouth dostal od Tottenhamu "pětku". Arsenal udolal Everton a posunul se do čela. Chelsea znovu prohrála, tentokráte na půdě West Hamu United. Sunderland si v derby poradil s Newcastlem a odpoutal se z posledního místa tabulky...

Liverpool FC - Southampton FC 1:1

25.10.2015 17:15

Góly: 77. Christian Benteke - 86. Sadio Mané

Jürgenu Kloppovi ligová premiéra na Anfield Road nevyšla dle představ. Jeho svěřenci pouze remizovali se Southamptonem 1:1 a připisují si tak pátou remízu v řadě. Liverpool poslal do vedení střídající Christian Benteke, krátce nato ale vyrovnal Sadio Mané.

Závěrečný zápas desátého kola se hrál ve velmi dobrém tempu, spoustu slibně se vyvíjejících akcí však v konečné fázi zhatil včasný zákrok obránce nebo nepřesná přihrávka, proto příliš vyložených příležitostí k vidění nebylo. První zajímavé zakončení měl na svědomí až po půlhodině hry James Milner, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně se dostal k hlavičce Virgil van Dijk a donutil k dobrému zákroku Simona Mignoleta.

Do druhého dějství nahradil nevýrazného Divocka Origiho jeh krajan Christiana Bentekeho a belgický útočník se trenérovi za důvěru odvděčil. Do zakončení se poprvé dostal ve 48. minutě po rohu Milnera, jeho pokus však defenziva Southamptonu dokázala zblokovat. A když záhy nadějnou situaci Liverpoolu překazil zdvižený praporek asistena rozhodčího, museli si fanoušci na gól počkat až do 77. minuty.

Velký podíl na této trefě má James Milner, který po příhrávce od Clynea dostal hodně prostoru, aby nádherným centrem našel v šestnáctce Bentekeho, jenž předskočil Fonteho a nechytatelnou hlavičkou z hranice penaltového puntíku rozradostnil celý Anfield včetně zběsile slavícího Jürgena Kloppa.

Když už se zdálo, že Reds dovedou utkání do vítězného konce, přišla standardní situace Jamese Ward-Prowse. Centr talentovaného záložníka prodloužil José Fonte na Gastóna Ramíreze, ten přeloboval Mignoleta a do prázdné branky ještě doklepl míč Sadio Mané. Senegalský reprezentant pak tento moment devalvoval nesmyslným zákrokem na Morena, po němž byl zaslouženě vyloučen. Liverpool však kratičkou přesilovku využít nedokázal a po další remíze mu tak stále náleží pozice ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 1:5

25.10.2015 15:05

Góly: 1. Matt Ritchie - 9. Harry Kane (pen.), 17. Mousa Dembélé, 29. Erik Lamela, 56. Harry Kane, 63. Harry Kane

"Hurrikane" smetl Bournemouth. Útočník Tottenhamu se po matném úvodu sezóny konečně probudil a v utkání na hřišti nováčka soutěže explodoval. Výsledek 5:1 zařídil hattrickem především on, i když stejná "zásluha" by se dala přisoudit i gólmanovi domácích Arturu Borucovi, který dva góly zavinil a navíc fauloval Kanea na penaltu.

Bournemouth zažil přímo snový vstup do utkání, už po devětačtyřiceti sekundách odcentroval z levé strany Charlie Daniels a míč přes nepozorného Rose dolétl až k Mattovi Richtiemu. Jeden z hlavních ofenzivních tahounů letošního nováčka Premier League si balón mohl v klidu zpracovat na silnější levačku a nekompromisně zakončit. Jenže Eddiemu Howeovi letos nefunguje obrana a za čtvrt hodiny už vedl Tottenham.

Vyrovnání hostům věnoval Artur Boruc, který ve vápně srazil k zemi Kanea - v momentě, kdy už neměl naději zakončit. S nařízenou penaltou se nicméně sám postižený popasoval na výbornou. V sedmnácté minutě pak úplně otočil skóre Moussa Dembélé. Rosova dělovka sice trefilo početnou zeď Bournemouthu, jenže než se obránci Cherries stihli vzpamatovat, Dembélé už byl sám před Borucem a střelou k tyči mu nedal šanci.

Defenziva domácích se totálně sesypala a hlavním strůjcem výsledné porážky byl gólman Artur Boruc. Ve čtyřiadvacáté minutě sice ještě vyrazil Alderweireldovu hlavičku po rohovém kopu, ale o pár minut později si vybral svoji nejslabší chvíli. Kaneův tečovaný centr Boruc neudržel v náručí a Erik Lamela dorazil míč do prázdné branky.

V závěru poločasu se Bournemouth mohl vrátit do zápasu, měl k tomu dvě veliké příležitosti. Tu první však z brankové čáry hasil Alderweireld a o chvíli později trefil Joshua King tyčku Llorisovy branky. A tak deset minut po obrátce naopak definitivně udeřil Tottenham. Christian Eriksen narýsoval do vápna dokonalý balón, na který se Harry Kane dokázal natáhnout a zvýšit už na 4:1.

Po hodině hry Boruc chyboval zas a postaral se tak o zaokrouhlení inkasovaných gólů na pět. Kaneovu pumelici sice ještě vyrazil na roh, jenže potom neudržel míč po hlavičce Alderweirelda a Harry Kane snadno zkompletoval hattrick.

Pro Cherries to byla studená sprcha a také druhá porážka 1:5 v řadě. S odpovědí chtěl přispěchat ještě Ritchie, ale s pěknou dalekonosnou ranou na Llorise nevyzrál. Ještě blíže nádhernému gólu byl Eriksen, který rozezněl tyčku. V závěru ještě div nepřidal třetí chybu vedoucí ke gólu tolik propíraný Boruc, který neudržel centr Diera a při snaze sebrat odražený míč zřejmě fauloval Kanea. Sudí ho však tentokrát ušetřil.

Více informací k zápasu

Manchester United - Manchester City 0:0

25.10.2015 15:05

Góly: -

Očekávání bylo obrovské, výsledek stejně tak obrovským zklamáním. Ostře sledovaný souboj dvou manchesterských celků skončil bezgólovou nudou, prvních osmdesát minut dokonce ani jeden tým nevystřelil na bránu. Blíže vítězství byli nakonec domácí United, kteří v závěru Lingaardem nastřelili břevno. City každopádně i bod stačí na návrat do čela ligy, Ďáblové zůstávají čtvrtí.

Zřejmě největší zápas dosavadního průběhu sezóny byl v první půli velkým zklamáním - alespoň tedy pro nezaujaté fanoušky. Hráči předváděli výborné nasazení, nevypustili ani jeden souboj a bylo vidět, že derby nechtějí prohrát. Možná i proto se ale hra často kouskovala a diváci se nedočkali jedné jediné šance. Dokonce ani žádné střely na branku.

Manchester United se dokonce v prvním dějství ani jedinkrát o ránu nepokusil, což se mu naposledy stalo v sezóně 2003/04. Každopádně, nejzajímavějším momentem úvodní pětačtyřicetiminutovky byla Matova přihrávka do vápna, kdy se míč lehce otřel o Kompanyho ruku. Hlavní rozhodčí zápasu Mark Clattenburg však nechal hru běžet. City nejvíc zahrozilo Tourém, který ale po De Bruyneho pasu střílel hodně nepovedeně.

Vůbec první střelecký pokus (jakýkoli) v utkání si United připsali až pět minut po obrátce, Herrerova střela však byla zblokována vedle branky. Španělský záložník však pro domácí mohl záhy vybojovat penaltu, když spadl po souboji se Sterlingem na kraji vápna. Rozhodčí však nařídil jen roh. Po něm se každopádně dostal k nebezpečné hlavičce Smalling, jenž zamířil jen těsně vedle.

Po hodině hry už začala atmosféra na Old Trafford houstnout a domácí se dostávali do mírné převahy. Zdánlivě zoufalý skluz Roja nakonec vybídl k samostatnému nájezdu Matu, ale u míče byl nakonec dříve pozorný Joe Hart. Jakýkoli tvořící se nápor však byl okamžitě utlumen a zápas opět zabředl do nudné taktické bitvy bez jakéhokoli vzrušení.

Totální destrukci fotbalu předvedl především Manuel Pellegrini, který opravdu za každou cenu nechtěl prohrát. Čtvrt hodiny před koncem proto stáhl ofenzivního záložníka Tourého a nahradil jej stoperem Demichelisem. Přesto se návštěvníci dočkali první střely na branku. V 82. minutě vystřelil na De Geu střídající Jesus Navas.

Šest minutě před koncem základní hrací doby jako blesk z čistého nebe málem udeřil další střídající borec, tentokrát na druhé straně - pohádkový oblouček Martiala vysvobodil do vápna naběhnuvšího Lingaarda, jenž zakončil rovněž výtečně - ze vzduchu ale posunul balón jenom na břevno. Po Fellainiho přiťuknutí donutil Harta k perfektnímu zákroku ještě v závěru Smalling, ale ani on bezgólový stav neprolomil.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Newcastle United 3:0

25.10.2015 13:00

Góly: 45+3. Adam Johnson (pen.), 65. Billy Jones, 86. Steven Fletcher

Derby může být krásné, ale také nesmírně kruté. Dnes v zápase Sunderlandu s Newcastlem platí obě možnosti. Magpies byli v první půli jasně lepší, ale na jejím konci zničil jejich naděje na slušný výsledek rozhodčí Madley, který nepochopitelně odpískal penaltu a vyloučil Colocciniho po běžném zákroku rameno na rameno. Black Cats tak vyhráli už šesté (!) derby v řadě, po gólech Johnsona, Jonese a Fletchera výsledkem 3:0.

Už ve třetí minutě měl velikou šanci Fabricio Coloccini, po rohovém kopu a hlavičce Mitroviće se do odraženého míče položil akrobatickým způsobem a Pantilimon musel rychle na zem. Utkání mělo solidní úroveň - ostatně u Tyne-wear derby to ani jinak nejde - ale šancí bylo v úvodu poskromnu. Cattermolovu ránu zpoza vápna zblokovala obrana, zatímco Wijnaldum střílel do Pantilimona příliš slabě.

Newcastle byl v prvním poločase jasně lepší, po půlhodině hry vedl na střely 9:1 a dominoval i ve statistice držení míče, který měl v moci okolo sedmdesáti procent času. Sunderland si velice zahrával s osudem, ve čtyřiatřicáté minutě neměl daleko od vedoucího gólu Ayoze Pérez, jemuž po centru z pravé strany ke skórování moc nescházelo.

Sam Allardyce měl smůlu i se zraněními, jelikož během dvou minut musel nahradit hned dva zraněné hráče. Trávník museli opustit Toivonen a kapitán O’Shea. Sunderland však dokázal poločas ustát bez inkasované branky, a to přesto, že měl na sklonku prvního dějství ideální příležitost z přímého kopu Wijnaldum. Pantilimon ale díky své výšce solidní kop snadno vyrazil.

Newcastle by si vést zasloužil, a to i proto, že těsně před rozhodujícím okamžikem zápasu zahrál ve vápně rukou Cattermole. Rozhodčí Robert Madley však vzápětí udělal druhé, ještě neuvěřitelnější rozhodnutí, jímž regulérně okradl Magpies o body a daroval je Sunderlandu. Souboj rameno na rameno mezi Coloccinim a Fletcherem totiž posoudil jako faul hodný penalty a ještě k tomu červené karty.

Na každý pád, pokutového kopu se chopil Adam Johnson a míč z jeho kopačky zapadl přesně k tyči, přestože Elliot vystihl směr střely - 1:0. Pro Johnsona je derby mezi Sunderlandem a Newcastlem jako stvořené - od dubna 2013 do prosince 2014 totiž nastřílel ve všech čtyřech zápasech gól - a nyní se teprve při třetím startu v letošní sezóně prosadil znovu.

Newcastle se nevzdal ani v oslabení a krátce po změně stran se přes slaboučkou obranu domácích dostal do stoprocentní šance. Mitrović si ve vápně pohrál s Yedlinem a stanul sám před Pantilimonem - ten však jeho střelu skvěle vyrazil. Po hodině hry ale zápas definitivně rozhodl Billy Jones. Rohový kop dolétl k M’Vilovi a jeho povedenou ránu Jones nasměroval za Elliotova záda.

Magpies však ani potom nesložil zbraně a předváděl nesmírně sympatický fotbal. I bez vyloučeného Colocciniho byl aktivnější a nebezpečnější. Hodně se snažil Wijnaldum, který po Sissokově pasu střílel z úhlu, ale dnes úžasný Pantilimon opět ránu kryl. Solidní pozici si vytvořil i střídající Thauvin, ale ten pro změnu pálil mimo.

Sunderland si kromě gólové situace vytvořil "jen" dvě další příležitosti, obě po poměrně přímočarých šancích, naložil s nimi ale naprosto dokonale. Adam Johnson sice parádní ranou zpoza vápna rozezněl jen břevno, ale pět minut před koncem už Stadium of Light explodoval čirým štěstím. Perfektní brejk založil dobrým zákrokem Younes Kaboul, který nakonec lahodným centrem vytvořil gól pro Stevena Fletchera.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Everton FC 2:1

24.10.2015 18:30

Góly: 36. Olivier Giroud, 38. Laurent Koscielny - 44. Ross Barkley

Arsenal pokračuje na vítězné vlně a v říjnu zůstává napříč všemi soutěžemi stoprocentní. V sobotu v podvečer Kanonýři porazili Everton 2:1, když všechny góly padly již během úvodního dějství. Skóre otevřel Olivier Giroud, načež ho záhy napodobil Laurent Koscielny. Za hosty snížil Ross Barkley.

První velkou šanci ke skórování měla družina trenéra Roberta Martíneze - Petr Čech ne zcela ideálně vyrazil centr Aarona Lennona, míč se dostal k Johnu Stonesovi, ten však potvrdil, že je vše jen ne zakončovatel a v nadějné pozici branku minul.

Pro Everton se dnes stala osudným doba mezi 36. a 38. minutou. Nejprve Mesut Özil nádherným centrem oslovil Oliviera Girouda, který předskočil Phila Jagielku a překonal bezmocného Howarda. Francouzský forward tak splatil důvěru Arsénu Wengerovi, který mu dal v Premier League poprvé od srpna šanci v základní sestavě.

Několik desítek vteřin nato rozehrál Cazorla přímý kop, na prudký balón si naskočil Laurent Koscielny a zvýšil na 2:0. Tim Howard na centr chilského křídelníka sice vyběhl, odvrátit ho však nedokázal. O snížení se postaral minutu před odchodem do kabin Ross Barkley, když vypálil zpoza vápna a díky výraznému přispění stopera Gabriela, který jeho ránu tečoval, míč skončil až za zády bezmocného Čecha.

Po změně stran mohl Arsenal několikrát své vedení navýšit, pojišťující branku ale ne a ne přidat. K velmi dobrému výkonu se rozchytal Howard, jenž zlikvidoval šance Sáncheze i Girouda. Někdejší útočník Montpellieru pak v další velké šanci rozezvučel břevno. Branková konstrukce o deset minut později zvonila i na opačném konci hřiště - dnes nevýrazný Romelu Lukaku byl blízko vyrovnání.

V závěru pak v nadějné příležitosti neuspěl ani Gerard Deulofeu, odchovanec Barcelony si vylámal zuby na pozorném Čechovi. Karamelkám v nastaveném čase nepomohl ani zkušený Gareth Barry, který ostře sestřelil střídajícího Gibbse a byl po druhé žluté kartě zaslouženě vyloučen. Wengerova ekipa se tak po vítězství 2:1 dostává minimálně do neděle do čela Premier League.

Více informací k zápasu

Leicester City - Crystal Palace 1:0

24.10.2015 16:00

Góly: 59. Jamie Vardy

V přímém souboji o pátou příčkou byl úspěšnější Leicester, který porazil Crystal Palace před svými fanoušky 1:0. Asi nikoho příliš nepřekvapí, že se o jediný gól celého zápasu postaral Jamie Vardy, který tak zaznamenal již svůj desátý přesný zásah v právě probíhající sezóně.

Foxes mohli jít do vedení hned po sedmi minutách hry, kdy se perfektně uvolnil Marc Albrighton a povedenou ranou orazítkoval levou tyč. Za hlavu se pak držel i dorážející Riyiad Mahrez, jenž zamířil těsně vedle. Svěřenci Claudia Ranieriho byli v prvním poločase aktivnější, kromě této příležitosti ale Wayna Hennesseyho v bráně moc neohrožovali.

Rozhodující moment celého utkání přišel v 59. minutě. Dalekonosný nákop Kaspera Schmeichela zpracoval Scott Dann k Bredu Hangelandovi a ten měl nikým nenapadán rozehrát další útočnou akci. To se mu povedlo, jenomže místo Eagles rozjel útok Leicesteru. Nepřesné rozehrávky norského stopera se zmocnil Mahrez, z jednoho doteku vyslal do sprintu Vardyho, nejlepší střelec Premier League si obhodil Hennesseyho a s přehledem uklidil míč do odkryté branky.

Domácí se pak trochu zatáhli a přenechali iniciativu Crystalu, který si vypracoval pár zajímavých příležitostí, ovšem hosté ani jednou nevyzráli na velmi dobře chytajícího Kaspera Schmeichela. První povedený zákrok předvedl syn legendy Manchesteru United v 70. minutě, když zlikvidoval střelu Bakaryho Saka, podruhé se pak blýskl proti hlavičce střídajícího Patricka Bamforda po rohovém kopu.

I díky dánskému brankáři tak tři body zůstávají na King Power Stadium a malý klub ze střední Anglie i nadále setrvává v kontaktu s těmi nejlepšími.

Více informací k zápasu

Norwich City - West Bromwich Albion 0:1

24.10.2015 16:00

Góly: 46. Salomón Rondón

Hodně důležité tři body si zapsal West Bromwich Albion. Ten zásluhou jediného gólu Salomóna Rondóna vydřel vítězství na Carrow Road a posunul se již na průběžnou osmou příčku. "Kanárci" nyní na WBA ztrácejí pět bodů...

"Kanárci" začali lépe a během úvodních třiceti minut měli jasně navrch. Do vyloženě nebezpečných situací se však nedostávali. To platilo až do třicáté sedmé minuty, kdy se do obrovské šance dostal Redmond, avšak z bezprostřední blízkosti prostor branky nepochopitelně přestřelil!

S přicházejícím koncem prvního dějství začali zvyšovat tempo i hosté. Hrálo se nahoru dolu, ani jeden z brankářů však neměl příliš práce. Na opačné straně hřiště pálil z velké dálky Yacob, ale Ruddy jeho pokus dokázal zneškodnit. Na přestávku se tak šlo za nerozhodného stavu.

To už ale krátce po změně stran neplatilo. McClean poslal do vápna nadýchaný centr, na který se nejvýše vyšrouboval Rondón a Ruddy neměl z bezprostřední blízkosti šanci - 0:1.

Svěřence manažera Alexe Neila inkasovaná branka logicky probudila a domácí začali postupně zvyšovat tempo hry. K ohrožení branky West Bromu se však dostávali jen velmi těžko a navrch si ještě museli dávat pozor na rychlé kontry soupeře. Za toho následně zahrozil Yacob, ani jeho další střelecký pokus však na pozorně reagujícího Ruddyho recept nenašel.

Více informací k zápasu

Stoke City - Watford FC 0:2

24.10.2015 16:00

Góly: 43. Troy Deeney, 69. Almen Abdi

Deeney and Ighalo, reunion! Watford senzačně dobyl Britannia Stadium, Stoke porazil na jeho hřišti 2:0 a překazil mu tak naději na čtvrtou výhru v řadě. Hornets vítězství potřebovali jako sůl, poslední týdny se totiž potýkali s velkou mizérií. Tu nakonec ukončili Troy Deeney a Almen Abdi, kteří protrhli smůlu střelců Watfordu, kteří kromě Ighala nedokázali dosud v PL skórovat. Ten naopak obě trefy zaštítil z pozice generálního nahrávače.

Střelecká krize Watfordu rostla do enormních výšin. Během prvních devíti kol se nováček soutěže gólově prosadil jen šestkrát, přičemž ze současného kádru dokázal dát branku jenom Odion Ighalo (byť jich bylo pět). Proto je zápas na hřišti Stoke City velkým vysvobozením.

Ighalo se však opět ukázal jako zcela nepostradatelný muž, který zkrátka musí zahrát výborně, aby Watford byl schopen získat nějaké body. Ostatně i na BBC napsali, že bez nigerijského útočníka by Hornets patřili k hlavním kandidátům na sestup. S ním? Na střed tabulky.

Právě Ighalo se postaral o první gól Troy Deeneyho, když krásnou patičkou přihrál právě svému útočnému kolegovi a zároveň na sebe náběhem navázal Wilsona i Wollscheida. Kapitán Watfordu tak měl dost prostoru, aby na hranici vápna přesně zakončil a rozvlnil síť. Mimochodem, pro Deeneyho to byl vůbec první gól v Premier League z 25 (!) pokusů.

Ani druhý přesný zásah svěřenců Quiqueho Sáncheze Florese se neobešel bez velkého penza práce Odiona Ighala. Tentokrát africký útočník neúnavným presinkem obral o míč Wilsona, přiťukl jej Almenovi Abdimu a ten po chvíli úprku s balonem na kopačce parádní tvrdou ranou na bližší tyč definitivně rozhodl o vítězství Watfordu 2:0.

Londýnský celek tak po třech neúspěšných zápasech konečně zvítězil a posunul se na třináctou pozici tabulky. To Potters mají náladu naprosto kontrastní, jelikož po třech vítězstvích v řadě zase jednou vyhrát nedokázali. V tabulce jim nyní patři příčka číslo čtrnáct, tedy těsně za Watfordem.

Více informací k zápasu

West Ham United - Chelsea FC 2:1

24.10.2015 16:00

Góly: 17. Mauro Zárate, 79. Andrew Carroll - 56. Gary Cahill

West Ham pokračuje v senzačních výkonech a především výsledcích. Na domácí půdě porazil Chelsea 2:1 a minimálně do večera si pro sebe uzurpoval fantastické druhé místo v tabulce. Pomohly mu k tomu góly Zárateho a Carrolla; Chelsea, která hrála druhý poločas bez vyloučeného Matiće, nezachránila ani Cahillova trefa.

Začátek zápasu nebyl nikterak atraktivní. Převládala bojovnost a spousta soubojů, především West Ham dorážel na každého hráče Chelsea, který se dostal k míči. V deváté minutě se do ojedinělé příležitosti dostal po Fábregasově obloučku Diego Costa - tomu ale volej vůbec nesedl a míč z jeho kopačky letěl vysoko nad.

West Ham poprvé zahrozil po čtvrthodině hry, kdy se k přímému kopu z dobré pozice postavil Dimitri Payet. Jeho vysokou střelu sice vyrazil Begović na roh, ale z něj už Kladiva udeřila naplno. Centr totiž promáchl Diego Costa, míč se tak dostal až k Maurovi Zaratemu, jenž technickou střelou na bližší tyč otevřel skóre.

Chelsea byla blízko vyrovnání při standardní situaci Williana, který za vápnem napřáhl a přízemní ranou donutil Adriána k těžkému zákroku. Doslova milimetry od gólu pak svěřence Josého Mourinha dělilo pět minut po půlhodině hry. Zouma se po rohu dostal k hlavičce a Lanzini měl velké potíže s tím dostat balón z brankové čáry.

V závěru poločasu si pak Chelsea "vyžrala" smůlu definitivně. Nejprve měli sice Londýňané velké štěstí při šanci Lanziniho, který po Payetově přihrávce střílel těsně nad. Pak Blues ale málem vysvobodil Cesc Fábregas, který konečně Adriána překonal. Gól však nebyl uznán kvůli těsnému (ne)ofsajdu. A rozhodčí nakonec de facto sebrali naději hostí na úspěch i vzápětí, když Jonathan Moss přísně vyloučil Matiće.

Po změně stran už dokonce zmizel z plochy i José Mourinho, který byl údajně za přestávkové protesty v tunelu vykázán na tribunu. Chelsea ale i bez něj začátek poločasu byla jasně lepší a po deseti minutách se dočkala zaslouženého vyrovnání. Rohový kop po Zoumově zásahu dopadl až ke Garymu Cahillovi, jenž jej nekompromisně zatloukl do sítě - 1:1

Hra se po vyrovnání velmi zklidnila; oslabená Chelsea velmi dobře bránila a dokázala díky technice Williana, Hazarda nebo Mikela držet míč i v blízkosti branky Hammers. West Ham měl velké problémy si vytvořit jakoukoli šanci, ale nakonec se rozhodnutí přece jen dočkal necelou čtvrthodinu před koncem. Na Cresswellův centr si naskočil střídající Andy Carroll, jehož přesná hlavička má pro domácí cenu tří bodů.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Swansea City 1:2

24.10.2015 16:00

Góly: 62. Jordan Ayew - 68. Gylfi Sigurdsson, 87. André Ayew

Aston Villa vs. Swansea, nebo spíše bratrovražedný souboj chlapců Ayewů? Tim Sherwood si pod sebou dost možná podsekl poslední větývku, která ho ještě držela na manažerské lavičce Villans. Ti dnes nedokázali získat ani bod z utkání proti Swansea; přestože po gólu Jordana Ayewa vedli. Swansea ale výsledek točila zásluhou krásného přímého kopu Sigurdssona a pozdní trefě Andrého Ayewa.

V prvním poločase se fanoušci ve Villa Parku pořádně nudili, vždyť jedinou střelu na branku vyslal po půlhodině hry Jack Grealish, a to z úctyhodné vzdálenosti a přímo do náruče gólmana Swansea Fabianskiho.

Fotbal začal až v poločase číslo dva, přičemž první šanci ke skórování měl domácí Gabby Agbonlahor. Hbitý forvard se prosmýkl až ke střele, ale bránu nezasáhl. Stejně dopadl na druhé straně o chvíli později i Bafetimbi Gomis.

Aston Villa se přesto dočkala vedoucího gólu. Po hodině hry se útok domácích dostal až na levou stranu k Agbonlahorovi, který centrem na zadní tyč poslal míč přesně na hlavu Jordana Ayewa. Vedení však Villans dlouho nevydrželo, krátce na to se do přímého kopu nádherně opřel Gylfi Sigrudsson a bylo vyrovnáno.

Swansea byla nakonec v závěru duelu šťastnějším týmem. Pět minut před koncem totiž před vápnem skvěle zapracoval Barrow, Naughton přízemním centrem napříč celým vápnem našel Andrého Ayewa a ten skluzem dostal balón do sítě. Swansea díky třem bodům poskočila na jedenáctou příčku, Villans naopak prohráli pošesté v řadě a zůstávají předposlední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1071224:822
2.Arsenal FC1071218:822
3.West Ham United1062222:1320
4.Manchester United1062215:820
5.Leicester City1054120:1719
6.Tottenham Hotspur1045116:817
7.Crystal Palace1050512:1115
8.Southampton FC1035216:1314
9.Liverpool FC103529:1114
10.West Bromwich Albion104248:1114
11.Everton FC1034313:1313
12.Swansea City1034312:1213
13.Watford FC103438:1013
14.Stoke City103349:1212
15.Chelsea FC1032515:1911
16.Norwich City1023514:219
17.AFC Bournemouth1022612:228
18.Sunderland AFC1013611:196
19.Newcastle United1013612:226
20.Aston Villa101189:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1247)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele