10. kolo
24.10.2015 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Arsenal FC - Everton FC 2:1

Arsenal pokračuje na vítězné vlně a v říjnu zůstává napříč všemi soutěžemi stoprocentní. V sobotu v podvečer Kanonýři porazili Everton 2:1, když všechny góly padly již během úvodního dějství. Skóre otevřel Olivier Giroud, načež ho záhy napodobil Laurent Koscielny. Za hosty snížil Ross Barkley.

První velkou šanci ke skórování měla družina trenéra Roberta Martíneze - Petr Čech ne zcela ideálně vyrazil centr Aarona Lennona, míč se dostal k Johnu Stonesovi, ten však potvrdil, že je vše jen ne zakončovatel a v nadějné pozici branku minul.

Pro Everton se dnes stala osudným doba mezi 36. a 38. minutou. Nejprve Mesut Özil nádherným centrem oslovil Oliviera Girouda, který předskočil Phila Jagielku a překonal bezmocného Howarda. Francouzský forward tak splatil důvěru Arsénu Wengerovi, který mu dal v Premier League poprvé od srpna šanci v základní sestavě.

Několik desítek vteřin nato rozehrál Cazorla přímý kop, na prudký balón si naskočil Laurent Koscielny a zvýšil na 2:0. Tim Howard na centr chilského křídelníka sice vyběhl, odvrátit ho však nedokázal. O snížení se postaral minutu před odchodem do kabin Ross Barkley, když vypálil zpoza vápna a díky výraznému přispění stopera Gabriela, který jeho ránu tečoval, míč skončil až za zády bezmocného Čecha.

Po změně stran mohl Arsenal několikrát své vedení navýšit, pojišťující branku ale ne a ne přidat. K velmi dobrému výkonu se rozchytal Howard, jenž zlikvidoval šance Sáncheze i Girouda. Někdejší útočník Montpellieru pak v další velké šanci rozezvučel břevno. Branková konstrukce o deset minut později zvonila i na opačném konci hřiště - dnes nevýrazný Romelu Lukaku byl blízko vyrovnání.

V závěru pak v nadějné příležitosti neuspěl ani Gerard Deulofeu, odchovanec Barcelony si vylámal zuby na pozorném Čechovi. Karamelkám v nastaveném čase nepomohl ani zkušený Gareth Barry, který ostře sestřelil střídajícího Gibbse a byl po druhé žluté kartě zaslouženě vyloučen. Wengerova ekipa se tak po vítězství 2:1 dostává minimálně do neděle do čela Premier League.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Arsenal by měl potvrdit svou vzestupnou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ascendentní*

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele