10. kolo
24.10.2015 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Crystal Palace 1:0

V přímém souboji o pátou příčkou byl úspěšnější Leicester, který porazil Crystal Palace před svými fanoušky 1:0. Asi nikoho příliš nepřekvapí, že se o jediný gól celého zápasu postaral Jamie Vardy, který tak zaznamenal již svůj desátý přesný zásah v právě probíhající sezóně.

Foxes mohli jít do vedení hned po sedmi minutách hry, kdy se perfektně uvolnil Marc Albrighton a povedenou ranou orazítkoval levou tyč. Za hlavu se pak držel i dorážející Riyiad Mahrez, jenž zamířil těsně vedle. Svěřenci Claudia Ranieriho byli v prvním poločase aktivnější, kromě této příležitosti ale Wayna Hennesseyho v bráně moc neohrožovali.

Rozhodující moment celého utkání přišel v 59. minutě. Dalekonosný nákop Kaspera Schmeichela zpracoval Scott Dann k Bredu Hangelandovi a ten měl nikým nenapadán rozehrát další útočnou akci. To se mu povedlo, jenomže místo Eagles rozjel útok Leicesteru. Nepřesné rozehrávky norského stopera se zmocnil Mahrez, z jednoho doteku vyslal do sprintu Vardyho, nejlepší střelec Premier League si obhodil Hennesseyho a s přehledem uklidil míč do odkryté branky.

Domácí se pak trochu zatáhli a přenechali iniciativu Crystalu, který si vypracoval pár zajímavých příležitostí, ovšem hosté ani jednou nevyzráli na velmi dobře chytajícího Kaspera Schmeichela. První povedený zákrok předvedl syn legendy Manchesteru United v 70. minutě, když zlikvidoval střelu Bakaryho Saka, podruhé se pak blýskl proti hlavičce střídajícího Patricka Bamforda po rohovém kopu.

I díky dánskému brankáři tak tři body zůstávají na King Power Stadium a malý klub ze střední Anglie i nadále setrvává v kontaktu s těmi nejlepšími.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

možná x 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele