10. kolo
25.10.2015 17:15 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Southampton FC 1:1

Jürgenu Kloppovi ligová premiéra na Anfield Road nevyšla dle představ. Jeho svěřenci pouze remizovali se Southamptonem 1:1 a připisují si tak pátou remízu v řadě. Liverpool poslal do vedení střídající Christian Benteke, krátce nato ale vyrovnal Sadio Mané.

Závěrečný zápas desátého kola se hrál ve velmi dobrém tempu, spoustu slibně se vyvíjejících akcí však v konečné fázi zhatil včasný zákrok obránce nebo nepřesná přihrávka, proto příliš vyložených příležitostí k vidění nebylo. První zajímavé zakončení měl na svědomí až po půlhodině hry James Milner, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně se dostal k hlavičce Virgil van Dijk a donutil k dobrému zákroku Simona Mignoleta.

Do druhého dějství nahradil nevýrazného Divocka Origiho jeh krajan Christiana Bentekeho a belgický útočník se trenérovi za důvěru odvděčil. Do zakončení se poprvé dostal ve 48. minutě po rohu Milnera, jeho pokus však defenziva Southamptonu dokázala zblokovat. A když záhy nadějnou situaci Liverpoolu překazil zdvižený praporek asistena rozhodčího, museli si fanoušci na gól počkat až do 77. minuty.

Velký podíl na této trefě má James Milner, který po příhrávce od Clynea dostal hodně prostoru, aby nádherným centrem našel v šestnáctce Bentekeho, jenž předskočil Fonteho a nechytatelnou hlavičkou z hranice penaltového puntíku rozradostnil celý Anfield včetně zběsile slavícího Jürgena Kloppa.

Když už se zdálo, že Reds dovedou utkání do vítězného konce, přišla standardní situace Jamese Ward-Prowse. Centr talentovaného záložníka prodloužil José Fonte na Gastóna Ramíreze, ten přeloboval Mignoleta a do prázdné branky ještě doklepl míč Sadio Mané. Senegalský reprezentant pak tento moment devalvoval nesmyslným zákrokem na Morena, po němž byl zaslouženě vyloučen. Liverpool však kratičkou přesilovku využít nedokázal a po další remíze mu tak stále náleží pozice ve středu tabulky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (13)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Manau

Liverpool by to už konečně mohl prolomit. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele