10. kolo
24.10.2015 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Watford FC 0:2

Deeney and Ighalo, reunion! Watford senzačně dobyl Britannia Stadium, Stoke porazil na jeho hřišti 2:0 a překazil mu tak naději na čtvrtou výhru v řadě. Hornets vítězství potřebovali jako sůl, poslední týdny se totiž potýkali s velkou mizérií. Tu nakonec ukončili Troy Deeney a Almen Abdi, kteří protrhli smůlu střelců Watfordu, kteří kromě Ighala nedokázali dosud v PL skórovat. Ten naopak obě trefy zaštítil z pozice generálního nahrávače.

Střelecká krize Watfordu rostla do enormních výšin. Během prvních devíti kol se nováček soutěže gólově prosadil jen šestkrát, přičemž ze současného kádru dokázal dát branku jenom Odion Ighalo (byť jich bylo pět). Proto je zápas na hřišti Stoke City velkým vysvobozením.

Ighalo se však opět ukázal jako zcela nepostradatelný muž, který zkrátka musí zahrát výborně, aby Watford byl schopen získat nějaké body. Ostatně i na BBC napsali, že bez nigerijského útočníka by Hornets patřili k hlavním kandidátům na sestup. S ním? Na střed tabulky.

Právě Ighalo se postaral o první gól Troy Deeneyho, když krásnou patičkou přihrál právě svému útočnému kolegovi a zároveň na sebe náběhem navázal Wilsona i Wollscheida. Kapitán Watfordu tak měl dost prostoru, aby na hranici vápna přesně zakončil a rozvlnil síť. Mimochodem, pro Deeneyho to byl vůbec první gól v Premier League z 25 (!) pokusů.

Ani druhý přesný zásah svěřenců Quiqueho Sáncheze Florese se neobešel bez velkého penza práce Odiona Ighala. Tentokrát africký útočník neúnavným presinkem obral o míč Wilsona, přiťukl jej Almenovi Abdimu a ten po chvíli úprku s balonem na kopačce parádní tvrdou ranou na bližší tyč definitivně rozhodl o vítězství Watfordu 2:0.

Londýnský celek tak po třech neúspěšných zápasech konečně zvítězil a posunul se na třináctou pozici tabulky. To Potters mají náladu naprosto kontrastní, jelikož po třech vítězstvích v řadě zase jednou vyhrát nedokázali. V tabulce jim nyní patři příčka číslo čtrnáct, tedy těsně za Watfordem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele