Pohár UEFA preview - 23.10.

23.10.2008, 08:55
Aktuality
Dnes se rozběhnou boje ve skupinové fázi Poháru UEFA. Ve "slávistické" skupině přivítá Žilina Hamburg a Aston Villa bude hostit Ajax. Nejsledovanější zápasy se ale budou hrát jinde. Pozprnost poutá například utkání Sevilly se Stuttgartem, nebo Herthy Berlín s Benfikou. Kandidát na vítězství AC Milán nastoupí v Heerenveenu.
Skupina A
Schalke 04 - Paris Saint-Germain  (čtvrtek 18:15)
Ve skupině smrti se spolu utkají první vážnější kandidáti na postup do dalších bojů, německé Schalke 04 přivítá ve Veltins Aréně francouzské PSG a čeká se velmi vypjatý zápas. I když je domácí celek favoritem a jakákoliv ztráta by nebyla dobrá, hosté rozhodně nechtějí odjet z prázdnou, další duely se Santanderem a Manchesterm City budou totiž hodně těžké.

Schalke po skvělém vstupu do Bundesligy, kdy se nacházelo na vedoucí pozici, najednou po prohře v Kolíně nad Rýnem padlo do útlumu. Poté totiž následoval nevýrazný domácí výkon v Poháru UEFA s průměrnou kyperskou Nicosií, dále remízy s Wolfsburgem i Hamburgem, výsledkem je proto pokles na šestou příčku.

Ani hráči Paris Saint-Germain nesbírají body pravidelně a víkendová výhra nad Lorientem pro ně byla první ligová po více než mesíci. V 1. kole druhého nejvýznamnějšího poháru Evropy vyřadili turecký Kayserispor.

Atmosféra v kabině německého celku může být malinko ovlivněna přeřazením uruguayského dua Carlos Grossmuller - Gustavo Varela do rezervního týmu. Kouč Fred Rutten tak učinil po nedodržení disciplíny obou fotbalistů. Situaci komentoval generální manažer Andreas Muller. "Trenér se mnou mluvil a sdělil mi, že to bylo nutné. Byl jsem informován a rozhodnutí je v jeho kompetenci."

Schalke bude stále postrádat trio zraněných Rafinha, Christian Pander a Mladen Krstajic, v přátelském duelu odkulhal ze hřiště kvůli kotníku Levan Kenia. Kouč hostů Paul Le Guen sice bere na tento mač zřetel, prioritou pro něj ovšem je víkendový duel s Marseille. V kádru mu bude chybět díky poraněnému kotníku pouze Stephane Sessegnon, fit není ani Ludovic Giuly.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Racing Santander  (čtvrtek 20:00)
FC Twente a Racing Santander jsou v takzvané skupině smrti outsidery, oproti favoritům jakými jsou Schalke 04, Manchester City a Paris Saint-Germain, ve vzájemném zápase ale chtějí svoji sílu ukázat.

Anglický manažer FC Twente, Steve McClaren věří, že klíčem k dobrému výsledku bude proti Racingu Santander trpělivost. McClaren sledoval svého španělského soupeře v posledním ligovém zápase proti La Coruni, které skončilo bezbrankovou remízou.

"Myslím, že Santander bude hrát defenzivně," řekl McClaren. "Sledoval jsem je v neděli a hráli systém 4-5-1. Myslím, že si sem přijdou pro remízu. Jsou velkým a silným týmem, typicky španělským. Řekl jsem mým hráčům, že musí zůstat trpěliví a jistí a nebýt frustrovaní tím, že nemohou vstřelil gól," prohlásil McClaren. Domácí mají téměř kompletní složení, jen Theo Janssen bude chybět kvůli zranění lýtka. Zatím poslední ligové utkání skončilo pro FC Twente výhrou 2:0, proti Heraclesu.

Racing si na nizozemského soupeře věří, o čemž vypovídají slova útočníka Mohameda Tchiteho. "Není důležité kdo vstřelí branku, hlavní je, že tým zvítězí," řekl. Racing neprožil dobrý start do ligy, doposud nasbíral jen šest bodů a nachází se tak až na čtrnácté ligové pozici. Twente je v tomto ohledu výše, v Eredivisie se nachází na sedmé příčce. Trenérovi Racingu, Juanu Ramonovi Lopezovi Munizovi budou chybět obránci Ezequiel Garay, Luis Fernandez, Oriol a Ze Antonio. Útočník Jonathan Pereira nebyl vybrán do nominace a do Holandska vůbec neodcestoval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain (FRA)00000:00
Racing Santander (ESP)00000:00
Manchester City (ENG)00000:00
FC Twente (NED)00000:00
Schalke 04 (GER)00000:00
Skupina B
Galatasaray SK - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 20:15)
Prvním zápasem skupiny B se stal právě duel Galatasaraye a Olympiakosu. Oba týmy se netají plány na postup, a tak chtějí samozřejmě vyhrát. Bude se radovat přední turecký nebo řecký klub? Odpověď se dozvíme během čtvrtečního večera.

Nynější klub Milana Baroše prošel 1. kolem bez větších problémů, a to když se mu podařilo hned dvakrát porazit průměrný švýcarský klub AC Bellinzona. Hlavní hvězdou tohoto střetnutí se stal právě český reprezentant, jenž zaznamenal hned tři branky a zasloužil se o postup nejvíce. Kouč Skibbe bude zcela jistě na něj spoléhat také nyní.

Není totiž žádným tajemstvím, že jeho pozice v Galatasarayi není zrovna optimální. Náročné vedení dokonce už hledá případné zájemce o volné místo, a tak musí německý lodivod věřit, že mu například zrovna tento zápas nezlomí vaz. Fanoušci berou jedině vítězství, vždyť žádný jiný výsledek si nemůže turecký velkoklub dovolit. V příštím kole totiž hraje na hřišti Benfiky, odkud se body moc častokrát nevozí.

Galatasaray a Olympiakos se poměrně nedávno střetly v rámci základní skupiny Ligy mistrů. V sezóně 2003/2004 si oba celky připsaly po výhře. V současnosti si ale případnou porážkou vrátit moci nebudou, a tudíž mají o to větší motivaci hrát na vítězství. Pireus je v letošní sezóně prozatím v domácí soutěži k neporažení, hlavně proto bylo velkým překvapením, že se nedokázal probojovat do Ligy mistrů. V předkole vypadl s tehdy ještě neznámou Famagustou.

V 1. kole Poháru UEFA si ale spravil chuť. Proti dánskému FC Nordsjaellandu měl po dvou zápasech skóre 7:0. Olympiakos se prozatím vyznačuje velkou silou především v ofenzívě, proti istanbulskému klubu ale se bude muset soustředit především na pečlivou obranu, jinak by to s ním nemuselo dopadnout dobře. Z jmen jako Baroš, Lincoln, Kewell, nebo Nonda jde skutečně strach.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SL Benfica  (čtvrtek 20:30)
V jednom ze dvou úvodních utkání skupiny B se v Berlíně utká Hertha, která se ve skupinové fázi Poháru UEFA představí po tříleté pauze, s lisabonskou Benficou, tedy týmem, jenž je v posledních letech celkem pravidelným účastníkem Ligy mistrů.

Portugalský tým se do skupinové fáze soutěže dostal díky čtvrtému místu v loňském ročníku Primeira Ligy a postupu přes Neapol v prvním kole. To Hertha měla cestu o něco trnitější, neboť vstupenku do pohárové Evropy jí zajistila soutěž Fair Play. Berlíňané tak museli přejít i přes dvě předkola, soupeři z Otači, Lublaně a St. Patricku jí ale zas až tak zabrat nedali.

V současnosti se Hertha nachází v bundesligové tabulce na horních příčkách, po výhře v Leverkusenu a nad Stuttgartem je dokonce čtvrtá. Pohár UEFA je ale přece jen na vyšší úrovni. "Naše skupina je velmi vyrovnaná. Úroveň je tu velmi vysoká, ty kluby jsou zvyklé hrát Ligu mistrů," přemýšlel nahlas kouč Lucien Favre, který má před soupeřem zdravý respekt.

"Benfica má dobrý mančaft se skvělými individualitami, jako jsou Cardozo, Di María, Nuno Gomes nebo Reyes. Můžeme je ale porazit, půjdeme to toho jako tým a dáme do toho vše," dodal Favre, jenž se bude muset obejít bez dlouhodoběji zraněné šestice von Bergen, Ebert, Piszczek, Chermiti, Lúcio a Fiedler. Svalové problémy má navíc Voronin a jeho start je nepravděpodobný.

Lisabonští jsou ve své lize zatím o stupínek horší, než Hertha, tedy pátí. Tým vedený Quiquem Sánchezem Floresem je zatím v lize neporažen, z pěti zápasů uhrál dvě výhry a tři remízy 1:1. Jednu z nich si Benfica připsala i o tomto víkendu, kdy hrála smírně na hřišti v Leixões. V týmu jsou tři zranění – Aimar, Amorim a mladík Dabao.

Benfica jede do Berlína s cílem vyhrát a vzepřít se tak faktu, že se jí v Německu téměř vůbec nedaří – z patnácti zápasů zde dokázala vyhrát jediný. "Víme, jak náročný Pohár UEFA je, a proto se nemůžeme spoléhat pouze na domácí zápasy," prohlásil brazilský stoper Luisao a dodal: "Tým, jako je ten náš, dělá vše proto, aby vyhrál, kdekoliv hraje."
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný – Chahed, Friedrich, Šimunić, Stein – Dardai, Cícero – Lustenberger, Nicu – Raffael, Pantelić
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Quim – Pereira, Luisao, Sidnei, Ribeiro – Katsouranis, Yebda, Martins – Di Maria – Reyes, Gomes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympiakos Pireus (GRE)00000:00
SL Benfica (POR)00000:00
Metalist Charkov (UKR)00000:00
Hertha BSC (GER)00000:00
Galatasaray SK (TUR)00000:00
Skupina C
Sevilla FC - VfB Stuttgart  (čtvrtek 20:45)
V prvním utkání skupiny D se na stadionu Ramóna Sánchéze Pizjuána utká domácí FC Sevilla s německým Stuttgartem. Zápas patří k nejatraktivnějším střetnutí zítřejšího kola poháru UEFA. Favoritem utkání je domácí Sevilla, která je v lize v mimořádné formě, kterou bude chtít potvrdit i v poháru UEFA.

Minulou sezónu Seville těsně uniklo čtvrté místo v tabulce a tak se musela spokojit pouze s pohárem UEFA. O to více je nyní namotivovaná. V lize Sevilla momentálně válcuje soupeře a drží se mezi nejlepší čtyřkou. Trenér Manolo Jimenéz je velmi spokojen s výkony svého týmu. Sevilla zatím ztratila body pouze za remízu v derby s Betisem Sevilla a s Racingem Santander. Ostatní utkání vyhrála.

Trenér Jimenéz má problémy hlavně na postu útočníka. Do zápasu nemůže nastoupit dvojice forvardů Luis Fabiano a Frederic Kanouté. Dále bude chybět Javier Chevantón a Arouna Koné. Trenér Jimenéz tak na hřiště nejspíš pošle stejnou sestavu, která o víkendu dokázala vyhrát v Almérii 0:1. Na hrotu by měl operovat Lautaro Acosta. V záložní řadě stále kvůli zranění chybí Diego Capel a Renato. Nejspíš tak nastoupí ve čtveřici Adriano, Enzo Maresca, Jesus Navas a Aldo Duscher.

Hostům ze Stuttgartu také Liga mistrů minulý rok unikla a tak bude chtít v Poháru UEFA určitě uspět. Momentální forma klubu je však spíše kolísavá. V posledním ligovém kole Stuttgart prohrál na stadionu Herthy Berlín 2:1. Trenér Armin Veh má oproti svému protějšku jednu velikou výhodu. K dispozici má prakticky celý kádr, který netrápí žádná zranění. Stuttgart tak nejspíš nastoupí v rozestavení 4-4-2 s hroty Gomezem a Cacau. Hru bude tvořit Roberto Hilbert a Thomas Hitzlesperger.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
(4-3-2-1): Palop – Konko, Escudé, Prieto, Navarro – Duscher, Maresca, Romaric – Navas, Adriano - Acosta
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
(4-4-2): Lehmann – Trasch, Tasci, Delpierre, Magnin – Hilbert, Hitzlsperger, Pardo, Boka – Gomez, Caucau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Partizan - UC Sampdoria  (čtvrtek 21:00)
UC Sampdoria cestuje do Bělehradu s cílem napravit nepovedené ligové výsledky, soupeř ji ale nečeká vůbec lehký, je jím domácí Partizan. Ten je ve smrtonosné formě a s velkým náskokem vede Super Ligu.

Italské Sampdorii jakoby vytíženost z evropských pohárů přitížila, po nedělní prohře 0:3 s AC Milán se tým nachází dokonce až na osmnácté ligové příčce, která by na konci roku znamenala sestup. Po tom, co Sampdoria ukořistila v sedmi ligových zápasech jen čtyři body, je kouč Walter Mezzari pod velkým tlakem. Případné zaváhání v Poháru UEFA by ho mohlo stát

"Říkat že jsme v krizi je absurdní. Jsme nešťastní, to je jasné, potřebujeme uhrát dobré výsledky a na východ z této situace máme dost velkou kvalitu. Čelíme obtížnému výjezdu do Bělehradu, který přichází pro nás v tu nejhorší dobu. Ale v těžkých časech musíte ukázat svoji cenu," řekl brankář Sampdorie, Luca Castellazzi. Sampdorie přivítá zpět obránce Mirka Pieriho, který se zotavil ze zranění kolena.

Partizan je ve vynikající formě, po osmi zápasech se nachází na první příčce tabulky a o body ho připravil až v posledním ligovém kole Javor, se kterým Partizan remizoval 2:2. Trenér Slaviša Jokanovič moc dobře ví, že teprve Pohár UEFA bude zkouškou síly jeho týmu.

"Byl bych nejšťastnější, kdybych viděl vítězit Partizan v každém zápase, ale proti Javoru jsme to nedokázali. Lidé mluví o trofejích příliš moc a někteří nám ji již dali. Ten zápas nám ukázal, že stále je o co hrát," prohlásil Jokanovič. Do kádru se vrátil talentovaný záložník Adem Ljajič, který víkendový zápas zmeškal, naopak stále mimo hru je obránce a kapitán Partizanu, Nenad Djordjevič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.15 - 2.55
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.UC Sampdoria (ITA)00000:00
VfB Stuttgart (GER)00000:00
Standard Lutych (BEL)00000:00
Sevilla FC (ESP)00000:00
FK Partizan (SRB)00000:00
Skupina D
Udinese Calcio - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:10)
Počínaje dneškem startuje skupinová část Poháru UEFA. Své první utkání ve skupině D také odehrají "Kohouti" z Tottenhamu, kteří zavítají do Itálie na půdu Udinese.

Tottenham momentálně zažívá nejhorší vstup do sezony v jeho historii, v lize je po osmi zápasech s dvěma body na úplném dně tabulky a nijak suverénně si nevedl ani v prvním kole Poháru UEFA, kde po domácí výhře 2:1 a následné remíze na hřišti soupeře 1:1 postoupil přes polskou Wislu Kraków.

Anglickému mužstvu schází zejména kvalitní útočník, který by byl schopný vzít všechnu zodpovědnost na sebe a rozhodnout zápas. Takovýmto typem hráče je například Dimitar Berbatov, který ale v letním přestupovém období stadion White Hart Lane opustil, stejně tak jako Bulharův kolega z útoku Robbie Keane. Do mužstva sice přišli Roman Pavljučenko s Frazierem Campbellem, ani jeden z útočníků se ale nedokázal ještě prosadit. Navíc Pavljučenko a Verdan Čorluka nemohou v evropských pohárech za Spurs nastoupit, protože si letos už připsali start v pohárové Evropě za své předchozí zaměstnavatele. Dále bude anglickému týmu scházet zraněný Tom Huddlestone a nejistý je i start Ledleyho Kinga.

Udinese prožívá naprosto odlišný začátek sezony. V lize pronásleduje se čtrnácti body z druhého místa vedoucí Inter. Moc ale nescházelo a italský tým ve skupinové fázi Poháru EUFA chyběl, postup si totiž zajistil až díky vyhranému penaltovému rozstřelu v odvetném utkání proti Borussii Dortmund.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Záhřeb - NEC Nijmegen  (čtvrtek 20:45)
Přemožitel pražské Sparty z 1. kola Poháru UEFA Dinamo Záhřeb zahájí základní skupinu domácím utkáním proti holandskému Nijmegenu. Oběma týmům se daří v domácí soutěži, Nijmegen je pátý a Dinamo Záhřeb dokonce vede s tříbodovým náskokem tabulku.

Fotbalisté záhřebského Dinama celkem zaslouženě postoupili přes českého vicemistra, když především v utkání na Letné dokázali vstřelit tři branky a udržet postupovou remízu. Dinamo Záhřeb má v utkáních s nizozemskými soupeři dobré zkušenosti. Na domácí půdě prohráli z pěti případů pouze jednou. Z poslední doby mají fanoušci v paměti loňské vyřazení Ajaxu Amsterdam. " Chceme zvítězit, viděl jsem Nijmegen v utkáních proti Feyenoordu a Vitesse, nemáme z týmu strach, ale respektujeme ho." Hovořil o síle nizozemského mužstva trenér Ivankovič.

Zatímco v souboji Dinama se Spartou padlo šest branek, v utkání Nijmegenu s rumunským Dinamem Bukurešť rozhodla o postupu jediná branka. V Nijmegenu totiž vyhrál domácí celek 1:0 a na rumunské půdě se hrálo bez branek. Trenér Nijmegenu Mario Been by rád zahájil skupinu nějakým bodovým ziskem, ale samozřejmě ví, že jej v Chorvatsku nečeká snadná práce. Hosté budou doufat v podobný úspěch, který Nizozemci nedávno zaznamenali v domácí lize na půdě Feyenoordu Rotterdam, kde vyhráli překvapivě 2:0.

Otazník visí nad startem útočníka Tima Janssena a Van Beukeringa, oba dva měli různé zdravotní potíže. Zatímco u Janssena je start méně pravděpodobný, Van Beukering začne na lavici náhradníků a do průběhu utkání by se měl dostat. Do Záhřebu neodcestují také Joey Brock, Collins John a Dominique Scholten. Na druhé straně má trenér Ivankovič k dispozici kompletní kádr.
Dinamo Záhřeb - pravděpodobná sestava:
T. Butina - D. Lovren, D. Drpič, I. Biščan, L. Ibáněz - P. Moráles, I. Vrdoljak, M. Badelj, S. Carlos - M. Mikič, M. Mandžukič
NEC Nijmegen - pravděpodobná sestava:
G. Babos - Y. El Akchaoui, P. Wisgerhof, R. Zomer, D. Fernández - L. Davids, A. Radomski, B. Sibum, L. Schöne - S. Ntibazonkiza, D. Kivuvu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.NEC Nijmegen (NED)00000:00
Tottenham Hotspur (ENG)00000:00
Spartak Moskva (RUS)00000:00
Udinese Calcio (ITA)00000:00
Dinamo Záhřeb (CRO)00000:00
Skupina E
SC Heerenveen - AC Milán  (čtvrtek 20:45)
Možná největší kandidát na zisk trofeje AC Milán po letech tedy vyzkouší jinou klasu než Ligu Mistrů a bude se prát s relativně slabšími soupeři. Avšak všechny celky se na něj budou chtít vytáhnout. AC má napěchovanou sestavu zvučnými jmény, odborníci si však myslí, že většina z nich je už za svým zenitem.

Dida, Maldini, Seedorf, Ronaldinho či Ševčenko? Ano, tohle všechno milánský klub vlastní. Před několika lety by se každý bál jen jít proti této smrtelné kombinací na hřiště, teď už ale všichni vědí, že se s nimi dá hrát. Kromě Maldiniho mají za sebou špatný minulý rok, italský obránce spadá do této kategorie kvůli svému vysokému věku.

Od ledna se do kádru chystá také fotbalová stár David Beckham, jenž by měl přijít na půlroční hostování. "Jsem velice šťastný, že za nás bude hrát. Je to profesionál se vším všudy a výborný fotbalista," nešetří chválou kouč milánského velkoklubu Carlo Ancelotti. Příznivci se i tak ptají, jestli má AC šanci uspět v měření sil s omlazenou Evropou. V kádru sice je ještě Kaká a nové příchozí Flamini, ostatní se už však mohou pochlubit věkem hodně nad 30 let. Nicméně valná většina věří, že na to černočervení stále mají.

V Serii A se šampión Ligy Mistrů 2006/2007 může pochlubit nárůstem formy. Po úvodních dvou porážkách z pěti minulých duelů získal 13 bodů a v derby dokonce přehrál sebevědomý Inter, nachází se na pátém místě. Nizozemský Heerenveen je v Eredivisie šestý, těší ho jistě slavná výhra 5:2 nad Ajaxem, bohužel zbytečná je určitě ztráta s Kerkrade či Bredou.

Milánští jsou kompletní, v sestavě se určitě objeví uzdravený Ševčenko. Anccelotti svému mančaftu věří, ale upozorňuje i na sílu soupeře: "Jsme nastartovaní, tým dobře šlape a odpovídají tomu výsledky. Heerenveen však hraje skvěle doma, porazil zde třeba i Ajax a my budeme mít co dělat, abychom vyhráli."

Domácí se musí obejít bez zraněných Geralda Sibona, Christiana Grindheima, Daryla Janmaata a Geert-Arenda Roorda, šanci proto dostane český vyslanec Michal Švec, jenž nedávno po vleklých zdravotních potížích konečně doléčil zraněný kotník. Ke klání se vyjádřil asistent Heerenveenu Henk Herder: "Milán je úžasný. Musíme být na 100% koncentrovaní a mít i trochu štěstí."
SC Heerenveen - pravděpodobná sestava:
Vandenbussche - Dingsdag, Breuer, Jong-a-Pin - Beerens, Grindheim, Vayrynen, Pranjič - Henrique, Sibon, Elyounoussi.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Bonera, Maldini, Antonini - Flamini, Seedorf, Ambrosini - Kakà, Ronaldinho - Ševčenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.85 - 3.65 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Braga - Portsmouth FC  (čtvrtek 21:45)
Portugalská Braga je nyní až třináctá v lize. A ve skupině je mezi AC Milánem nebo Wolfsburgem považována za outsidera. Ve svém prvním zápase narazí na anglický Portsmouth, který se v Premier League nachází na sedmém místě.

Hosté se dostali do základních skupina Poháru UEFA jako vítězové Anglického poháru přes jiný portugalský klub, Vitórii Guimaraes. I když kouč Harry Redknapp má ze soupeře určitý respekt, tři body chce určitě. Do Portugalska tak vyslal špióna. "Řekl jsem mu, ať Bragu sleduje a teď o ní ví všechno. Stejně jako věděl o Guimaraesi. Řekl mi, že Braga je lepším týmem. Takže to bude náročné utkání," prozradil Redknapp. Ačkoli je Braga v lize horší než Guimaraes. V ní domácí naposledy někoho porazili v srpnu tohoto roku, tehdy to byla Ferreira, která je nyní na předposledním patnáctém místě.

"Ideální by bylo, kdybychom s Bragou hráli doma,"postěžoval si anglický manažer. "Jenže my si nemůžeme vybírat a volit. Potřebujeme vyhrát, i když to nebude snadné." Portsmouth nemůže do prvního zápasu ve skupině počítat s Francouzem Lassanem Diarrou, který má zraněné koleno. I Richard Hughes je out, naopak zpátky je suspendovaný Sean Davis.

Pro Bragu, mužstvo sestavené hlavně z brazilských rodáků, z nichž pět by se mělo objevit v základní sestavě, proti anglickému klubu nikdy neuspěla. V sezóně 2006/07 prohrála dvakrát s Tottenhamem. Pompey by si měli dát v útoku pozor hlavně na ofenzivní kamerunsko-kolumbijské duo Albert Mekong - Wason Rentería.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portsmouth FC (ENG)00000:00
AC Milán (ITA)00000:00
VfL Wolfsburg (GER)00000:00
SC Heerenveen (NED)00000:00
SC Braga (POR)00000:00
Skupina F
MŠK Žilina - Hamburger SV  (čtvrtek 18:30)
Trenér hostujícího celku Martin Jol bude moci pro úvodní utkání základní skupiny poháru UEFA počítat s chorvatským útočníkem Mladenem Petričem, který do týmu dorazí právě na čtvrteční zápas.

Právě dvě Petričovy branky posunuly Hamburg do této fáze soutěže. Rozhodly totiž o postupu německého celku přes rumunský klub Unirea Urziceni. Virová infekce ho však vyřadila z kádru pro nedělní duel Bundesligy proti Schalke 04, ale kouč Jol věří, že čtvrtfinalista letošního EURA se vrátí do hry bez problémů a bude opět střílet góly.

"Bylo by to skvělé, pokud by Mladen mohl v Žilině nastoupit. K postupu do další části budeme potřebovat zisk nějakých šesti nebo sedmi bodů a je potřeba bodovat už v tomto utkání," spekuluje holandský trenér. "Víme však, že nás nečeká nic jednoduchého, Žilina obzvláště před svými fanoušky dokáže své soupeře notně potrápit," nepodceňuje soupeře Jol.

Stejného názoru je také český záložník ve službách Hamburgu David Jarolím, který tvrdí: "Žilina o víkendu porazila Zlaté Moravce a je v čele slovenské ligy, víme, že nás čeká velmi těžký zápas. Slovenské mužstvo je velmi silné na domácím stadionu a jejich pozice na čele tabulky není rozhodně náhodná." Hostům však pro tento zápas bude chybět zraněná trojice De Jong, Jansen a Neves.

Žilina se ještě nikdy ve své historii s německým soupeřem neutkala. Její neznámé kvality však působí na soupeře velmi nebezpečně. Respekt budí především výborné výkony na vlastním hřišti. Úřadující slovenský vicemistr totiž z posledních pěti utkání v pohárové Evropě hraných doma ani jednou neprohrál. V 1.kole hostila Žilina na svém hřišti bulharský celek Levski Sofia a remizovala s ním 1:1. V odvetě však překvapivě zvítězila a dostala se do základní skupiny poháru UEFA.

Český obránce Ondřej Šourek však vidí ambice jeho mužstva jasně. Na oficiálních webových stránkách klubu uvedl: "Je nereálné, abychom se probojovali do dalšího kola, ve skupině máme totiž Hamburg, Ajax a Aston Villu, tedy celky, které jsou výkonnostně jasně nad námi. My však budeme bojovat a uděláme vše, co bude v našich silách. Proti Levski Soffi jsme ukázali, že nejsme slabým týmem," uvedl na veřejnost Šourek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.55 - 3.60 - 1.65
více informací
Aston Villa - AFC Ajax  (čtvrtek 21:15)
Aston Villa si konečně po dlouhé době opět zahraje evropské poháry. Na úvod jí ale nečekané žádné snadné sousto. Do Birminghamu totiž zavítá Ajax Amsterdam.

Sláva nizozemského klubu v posledních letech značně opadla. Zapříčinila se o to také například Slavia, která loni Ajax vyřadila z Ligy mistrů. Ani letos si ovšem nezahraje bývalý klub Tomáš Galáska a Zdeňka Grygery milionářkou soutěž, a tak se musel spokojit s Pohárem UEFA. V něm má však ty nejvyšší cíle a svou sílu se určitě bude chtít předvést už ve Villa Parku.

Kouč Marco van Basten, jenž se prozatím letos se svým týmem trápí, ale rozhodně nebere tento duel jako nějak extrémně významný. "Důležité pro nás budou dva domácí zápasy a myslím, že jako klíčový bych označil poslední se Slavii.. Je po nás dobré, že ho budeme hrát doma," řekl van Basten. Ten byl celkově s losem velmi spokojený, kromě odvety proti pražskému klubu se těší také na zápas s Hamburkem.

Ajax trápila už před posledním ligovým utkáním s Groningenem velká marodka a ani nyní to nebude pro něj o moc lepší. S velkou pravděpodobností se bude muset obejít hned bez sedmi hráčů a navíc také brankáře Stekelenburga, jehož trápily problémy s ramenem.

To protějšek van Bastena zkušený Martin O’Neill je spokojený. "Proti Ajaxu mám k dispozici všechny hráče," prohlašuje radostně. Do svých plánů ale samozřejmě nepočítá Wilfrieda Boumu, jenž se letos už na trávníky nevrátí, jeho předpokládaný návrat je až na začátku příštího roku. Villans tak mohou nastoupit s tou nejlepší sestavou, což znamená také s triem Young-Agbonlahor-Carew, ze kterého mají respekt všechny týmy Premier League.

Právě do anglické soutěže vstoupila Aston Villa poměrně dobře, v posledních zápasech jako by jí ale začal docházet dech. Po domácí remíze s Litexem Loveč následovala prohra s Chelsea a o víkendu uhrála pouze remízu s Portsmouthem. Největším překvapením ovšem je, že za tyto tři zápasy vstřelila jediný gól. O to více cítí potřebu tentokrát opět naplno bodovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV (GER)00000:00
AFC Ajax (NED)00000:00
Slavia Praha (CZE)00000:00
Aston Villa (ENG)00000:00
MŠK Žilina (SVK)00000:00
Skupina G
FC Kodaň - AS Saint-Étienne  (čtvrtek 20:45)
Fotbalisté francouzského celku se budou muset ve svém zahajovacím střetnutí základní skupiny poháru UEFA obejít bez záložníka Christpoha Landrina. Ten se zranil v sobotním utkání domácí nejvyšší soutěže proti Nantes (0-1) a proti Kodani na trávník určitě nevyběhne.

Jeho ztráty lituje také trenér Laurent Roussey. "Tento střední záložník je důležitou součástí naší hry, bude to pro nás citelné oslabení," tvrdí domácí lodivod. Radost mu však udělal návrat Matuidiho, jenž o víkendu odpočíval a do hry zasáhne opět až ve čtvrtek. Další, ale dlouhodobější absencí je dvojice Dabo – Ilan.

St.Etiénne se do pohárové Evropy vrací po dlouhých 26-ti letech! "Při zisku šesti bodů by měl být postup do další fáze zajištěn, což také znamená, že v každém zápase půjde poměrně o dost a my musíme být koncentrovaní a nesmíme polevit ani na minutu," srší odhodláním kouč hostí. Vzápětí dodává: "Jsme si vědomi, že nás v Kodani nečeká vůbec nic jednoduchého. Dánský celek bude chtít doma uspět a navíc bude povzbuzen výhrou na půdě Horsensu, která ho přiblížila čelu tabulky. Bude to vyrovnaný zápas."

O vítězství FC Kodaně rozhodla krásná branka českého reprezentanta Zdeňka Pospěcha. Jeho střela z dobrých 25 metrů se zastavila až o soupeřovu síť a zároveň zajistila posun v ligové tabulce na druhé místo. "Jsou sice severským týmem, ale přesto upřednostňují útok. Disponují výbornou fyzickou kondicí a jsou houževnatí," vyzdvihuje kvality protivníka Roussey.

Ten bude moci pro toto utkání počítat s dvojicí útočníků Gomis – Mirallas. Druhý jmenovaný se teprve nedávno vyléčil ze zranění a jeho start v dánské metropoli je otázkou. Připraven do hry je také řecký obránce Tavlaridis, který říká: "Je krásné vidět náš klub opět mezi evropskou špičkou. Zdálo se, že tento tým už v Evropě nic nedokáže, ale je teď na nás, abychom tyto fámy a spekulace odvrátili a udělali dobrý výsledek."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.00
více informací
Rosenborg BK - Club Bruggy  (čtvrtek 20:45)
Hosté jako jediní doposud v belgické lize neprohráli a mají hodně slušnou formu. Trenér Jacky Mathijssen nemá ze svého prvního zápasu ve skupině na půdě norského Rosenborgu Trondheim obavy, protože ten se na domácí scéně hodně trápí.

Bruggy nebyly nalosovány do vůbec lehké skupiny. Na úvod zajíždí na studenou půdu aktuálně čtvrtého týmu norské ligy. V ní stále Rosenborg bojuje alespoň o účast v evropských pohárech. "Pokud se mě zeptáte, zda-li mám ze zápasu obavy, upřímně řeknu, že ne," prohlásil Mathijssen. Jeho mužstvo vyhrálo v posledním kole v derby s Cercle 3:1.

Belgický trenér má o svém soupeři jasno: "Rosenborg je lepší než Brann Bergen, který nás minulou sezónu vyřadil už před základními skupinami. Ale my víme, co udělat, abychom vyhráli." Do Norska odcestoval pouze bez Srba Dušana Djokiče, kterému nedávno zemřela matka.

Erik Hamrén se podobně jako jeho protějšek cítí před prvním zápasem dobře. Pro větší šanci postoupit ze skupin dále by mělo jeho mužstvo v tomto zápase zvítězit.Protože pak ho čeká třeba Valencie nebo dánská FC Kodaň "Bruggy mají hlavně dobře psychicky připravené hráče," myslí si o soupeři. "Musíme hrát na jejich úrovni, ale já pevně věřím, že si příležitosti vytvoříme. Myslím, že můžeme postoupit dále se čtyřmi body, pět je však jasná jistota."

Proti Bruggám si nezahraje dánský obránce Kris Stadsgaard, Švéd Michael Lustig, jenž má problémy s achillovkou, ani útočník Steffen Iversen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Club Bruggy (BEL)00000:00
AS Saint-Étienne (FRA)00000:00
Valencia CF (ESP)00000:00
FC Kodaň (DEN)00000:00
Rosenborg BK (NOR)00000:00
Skupina H
CSKA Moskva - Deportivo La Coruña  (čtvrtek 18:00)
Zajímavý duel se odehraje v ruské metropoli, kde domácí CSKA přivítá španělskou La Coruňu. Ruský celek je ve výtečné formě a ještě stále může pomýšlet na zisk domácího titulu. Španělská soutěž je teprve na začátku, Deportivo zatím zaujímá jedenácté místo.

CSKA Moskva na své cestě do základních skupin Poháru UEFA zdolal chorvatský Slaven Belupo, když dokázala zvítězit jak doma, tak i na horké půdě chorvatského soupeře. Cílem předloňského vítěze Poháru UEFA je jednoznačný postup ze základních skupin, a také napodobit senzační jízdu z před dvou let, kdy CSKA dokázal celou soutěž jako první ruský klub vyhrát. V domácí soutěži mají Moskvané senzační formu a nebýt pomalého začátku, byly by šance týmu na zisk domácího titulu mnohem větší. CSKA Moskva momentálně ztrácí na vedoucí Rubin Kazaň sedm bodů, a to je do konce ligy pouhých pět kol.

Narozdíl od ruské ligy je ta španělská teprve na začátku. Kdysi slavný a úspěšný klub z La Coruni prožívá poslední sezony spíše v ústraní. Poslední sezona však ukázala, že Deportivo má na to, aby se znovu vrátilo mezi španělskou elitu. První část sezony sice byla špatná, ale druhá polovina La Ligy byla pro La Coruňu velice úspěšná. Klub držel dlouhou sérii neporazitelnosti a nakonec dokázal vybojovat účast v evropských pohárech pro tento ročník. Deportivo zdolalo v prvním kole norský Brann Bergen, a to až na pokutové kopy! La Coruňa by se ráda dostala v Poháru UEFA co nejdál, ale pro španělský klub bude důležitější, jak si povede v domácí soutěži.

Trenér Valerij Gazzaev se musí obejít bez nigerijského obránce Chidi Odiaha, který se zranil při posledním utkání. Chybět bude také veterán Rahimič. Trenér Španělů Miguel Angel Lotina bude postrádat pouze Diega Collota.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Igor Akinfejev - Alexej Berezuckij, Sergej Ignaševič, Vasilij Berezuckij, Caner Erkin - Miloš Krasić, Anton Grigorjev, Jevgenij Aldonin, Jurij Žirkov - Alan Dzagojev, Vágner Love
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Daniel Aranzubia - Manuel Pablo, Alberto Lopo, Diego Colotto, Filipe - Julian de Guzmán - Juan Rodríguez, Ángel Lafita, Sergio González - Pablo Álvarez, Mista
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - Feyenoord Rotterdam  (čtvrtek 20:45)
Vedení Feyenoordu oznámilo svým fanouškům, aby nejezdili na utkání s Nancy, neboť většina z nich má ještě v živé paměti incident ze sezony 2006/2007.

Tehdy rozehnal rozbouřené příznivce Feyenoordu až hbitý zásah policistů a UEFA následně rozhodla o vyřazení tohoto celku z dalšího pokračování této soutěže. Ředitel Erik Gudde toto odůvodňuje tvrzením: "Jde tu především o bezpečnost hráčů, nechceme, aby se podobný incident znovu opakoval."

Fotbalisté z Rotterdamu neprožívají momentálně zrovna úspěšné období. Do ligové soutěže vstoupili mizerně, když ze šesti utkání vyhráli pouze jednou a aktuálně jsou až na 15.místě. Porážka s Tilburgem minulou neděli krizi tohoto slavného celku ještě více prohloubila. Obránce Kevin Hofland se k dosavadním výkonům svého týmu vyjádřil takto: "Pokud chceme uspět, musíme si to nejprve srovnat v hlavě a být na každý zápas namotivováni. To je přesně to, co nám zatím chybí k lepším výsledkům."

"V průběhu zápasu se snažím spoluhráče nějakým způsobem motivovat, ale to by měli dělat oni sami. Pokud s tím někdo nesouhlasí, tak ať raději zůstane doma a nejezdí na zápasy, je to přece tak jednoduché," vysvětluje rozzlobený Hofland. Trenéru Verbeekovi bude opět chybět několik opor. Zřejmě tou nejcitelnější ztrátou bude absence útočníka Jona-Dahla Tomassona, o startu jeho kolegy z útoku Roye Makaaye se rozhodne až krátce před výkopem. Otázkou je také účast brankáře Timmera, jehož v průběhu tohoto týdne trápilo lehké nachlazení.

Útočník Nancy Marc-Antoine Fortune ujišťuje, že jeho tým bude brát toto utkání stejně vážně jako domácí ligovou soutěž. V loňské sezoně se domácí umístili na skvělém čtvrtém místě a zajistili si tak účast v "evropské druhé lize". Postupem do základní skupiny navíc odůvodnili, že to nebyla náhoda. "Půjdeme do tohoto zápasu se stejným vědomím, jako kdybychom hráli ligu. Je to velká šance jak se zviditelnit v Evropě, není to pouze bonus. Proto jsme pracovali loňskou sezonu tak tvrdě. Chceme jít tak daleko, jak jen to bude možné," hýří optimismem Fortune. Domácí se budou muset obejít bez čtyř hráčů (Faye, Adjet, Chretien, Curbelo), ale i tak budou vstupovat do utkání v roli mírného favorita.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.85
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Deportivo La Coruña (ESP)00000:00
Feyenoord Rotterdam (NED)00000:00
Lech Poznań (POL)00000:00
AS Nancy-Lorraine (FRA)00000:00
CSKA Moskva (RUS)00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (165)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Silně pochybuji o tom že Tottenham vyhraje z Udinese na tenhle zápas dám určitě 1

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to tvoje prachy, tak si je svobodně rozfofruj jak sám uznáš za vhodné

Reagovat
smazaný uživatel

bruci, proč sis vlastně změnil nick ? nějaké problémy s přihlašováním, nebo co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, už proti Krakowu hráli hrozně.

Reagovat
Xavi

Ta dvojka to je taky dobrá perla no.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA - Depor si nemůžu nechat ujít. Favorizuju domácí, i Lotina uznal, že CSKA je nejsilnějším týmem skupiny, navíc na umělé trávě to nebude Deporu moc sedět...3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím,ale na umělce přeci hraje spartak...

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, na umělce přeci hrajou oba.

Reagovat
smazaný uživatel

odkdy hraje CSKA na umělce? dík.

Reagovat
božský John

hrajou v Lužnikách...

Reagovat
smazaný uživatel

V Lužnikách už hrajou dlouho, svůj stadion teprve staví.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle mi uteklo. doposud sem věděl jen o spojení Lužniky = Spartak.

Reagovat
smazaný uživatel

A nejenom v Luznikach je umela trava

Reagovat
smazaný uživatel

tak jediná umělá tráva v Rusku to asi nebude, ale myslíš jakože umělka na stadionu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha 1

AC 2

Schalke 1

Galatasaray 1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhozený peníze !!!

Reagovat
Arne

Hertě bych moc nevěřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke-Paris - 1

Galatasaray-Olympiakos - 1

Sevilla-Stuttgart - 1

CSKA - La Coruna - 1

Heerenveen - Milan - 2

Co myslite, vyjde to?

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidim:-)

Reagovat
smazaný uživatel

až na to Schalke, bez Rafinhy a Krstajiče dostanou od PSG nařezáno. raději vsadit under

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomeň,jco jsi včera říkal o zápase PSV-Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

no to jsem říkal, taky mi to stálo dost peněz. Ale kdybych byl neomylnej, tak už mám dávno koupenej ostrov v Chorvatsku za biliony z výher a nemusím psát na EF

Reagovat
Arne

Řekneš, že bez Rafinhy a Krstajiće dostanou nařezáno (oba podle tebe tedy zřejmě důležití obránci), a další větu, že vsadit under. To si trochu protiřečí, ne?

Jinak Rafinha ztrátou nepochybně je, ale Krstajić? Höwedes je momentálně nesrovnatelně lepší.

Reagovat
Shevchenko

Schalke vyhraje, to je snad jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

No,zatím Schalke nic moc,no,PSG jede.

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil sem skoro to sami akorát místo gala-olymp a CSKA- coruna sem dal villa-ajax 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel zdejší informace v preview Dinamo Zagreb - NEC Nijmegen jsou staršího data a Dinamo určitě není kompletní. Stále nebude chytat Butina, který má otřes mozku a Drpič dostal angínu a bere penicilin. V útoku nastoupí také balaban, který má spousty zahraničních zkušeností. pro Dinamo je to velká šance dostat se dále do Evropy, ve skupině má největšího favorita Udinese, CSKA Moskva, které zrovna aktuálně nezáří a neschopný Tottenham, ve kterém vlastní brankář ukopl hlavu nejlepšímu pravému beku Evropy, Vedranu Čorlukovi. S tipem na jedničku souhlasím a sestavy budou tito:

Dinamo: Kelava - Lovren, Bišćan, Carlos, Ibanez - Vrdoljak, Sammir - Mikić, Morales, Mandžukić, Balaban

NEC: Babos - Fernandez, Wisgerhof, Ramon, El-Ahchaoui - Sibum, Radomski, Davids, Schöne - Saidi, Janssen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi strašný jižanský nacionalista

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu

Reagovat
fantomas

Nevim, proč by neměl hrát Ntibazonkiza, když byl o víkendu asi nejlepším hráčem na hřišti. Janssen jen sřídal a Saidi ani to ne. Tenhle utok je vysoce nepravděpodobný o to více, že má Janssen menší zdravotní problémy. To už spíš bude hrát druhej z dvojice nejistých utočniku, Van Beukering.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Holandska tolik nevidím, čerpám z chorvatských webů. Ale rád se přiučím.

Reagovat
fantomas

Ach tak.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA nezari? ...CSKA ma v tuhel chvili formu jak hrom. V Rusku ma ted ze vsech favoritu nejlepsi momentalni formu. A Dzagojev, Vagner, Zirkov zari opravdu vic nez dost...

Reagovat
fantomas

Podle mě má Dinamo přetěžkou skupinu. Tottenham má jedinou šanci napravit už ted zpackanou sezonu právě v Uefě, pak je tam Udinese a ambiciozni CSKA. NEC nelze odepisovat, bude kousat, to vám garantuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Však postup ze skupiny je jasný: Udinese, Dinamo, CSKA

Reagovat
fantomas

Musim se zeptat stejně jako níže Kerzak0v - Kde bereš tu jistotu? Zrovna tuhle skupinu považuju za nejnevyzpytatelnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Léty strávenými v sázkových kancelářích a sledováním aktuální formy evropských mužstev, nejen nějaké PL

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Kdybys skutečně byl takovým expertem, za jakého zde vystupuješ, asi bys věděl, že aktuální forma v pohárové Evropě nemá tak osudovou moc, jako se ty tady naznačíš. I ACM a Liverpool v minulosti v lize nic moc a LM vyhrávali. Tudíž i "neschopný" Tottenham prostě nemužeš odepisovat. Do holandské ligy, jak sám řikáš nevidíš, takže jen těžko odhadneš pravou sílu Nijmegenu, která nepochybně neni zanedbatelná. Udine pasuješ na favorita, s tim se dá souhlasit, a ruské týmy, takže i Spartak, byly vždycky silné doma a budou hodně nepříjemní. A pokud chceš porovnávat tu aktuální formu, Záhřeb zrovna v téhle otázce taky neni nijak oslnivý...sám si to tvrdil před zápasem se Spartou.

Reagovat
fantomas

*snažíš naznačovat místo "naznačíš"

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdil jsem, že Zagreb přes Spartu postoupí (jenže bohužel jsem to tvrdil i při zápasech se Šachtarem). Za experta se nepovažuju, ale něco o tom vím. Holandskou ligu docela sleduju, takže NEC na Dinamo v žádném případě nemá, u nás by se těžko dostal do ligy, zato Dinamo by u nás hrálo na špičce.

Samozřejmě se dokážu taky kolikrát splést, ale Tottenham je v takové krizi (vždyť nováček se Stoke si s ním dělal co chtěl) a Udine je aktuálně o třídu lepší. Navíc Tottenham nemá žádnej útok (a to PL zase tak nesleduju, jen Chorvaty v ní), takže ani bod v Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě místo CSKA měl být Spartak Moskva. Já se těch Rusáků snad nezbavím ani dvacet let po revoluci...

Reagovat
smazaný uživatel

Vy tu o něčem diskutujete a ani nevíte, kdo v té skupině hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidíme po zápase s la Corunou, myslím, že jim nedají ani gól...

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jako beres takovou jistotu? ....kolikrat si CSKA v posledni dobe videl, ze tohle soudis?

Reagovat
smazaný uživatel

neberu to jako jistotu, ta není nikdy. Psal jsem, že myslím, že jim nedají ani gól. Viděl jsem jejich zápasy se Slavenem Belupo

Reagovat
smazaný uživatel

Zapasy s chorvatama sem bohuezl nevidel... ale vidam je celkem pravidelne v lize a ver, ze utok maj hodne silnej. Jestli proti Slavenu moc nepredvedli, tak podle me soupere s nejvetsi pravdepodobnosti podcenili (v Rusku se resilo akorat kolik jim daji golu a ani se nepozastavovalo nad nepostupem) a neodehrali to na 100%. Doma si myslim, ze urcite daj alespon gol.... v poslednim ligovym kole solidne rozstrileli muzstvo s nejlepsi obranou v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Slaven hraje v poslední době výborně, ale kvalit CSKA by dosahovat neměl. Zato Perm je rozhodně kvalitou za Slavenem, který je aktuálně na úrovni La Coruni. Z toho mi vyplynulo, že si vsadím under na góly, jestli CSKA vyhraje, tak 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

...takovyhle dedukce jsou dost mimo misu. Oni jim dali 3:0, my jsme jeste lepsi, tak jim dame 6:0....

A kdyz uz takhle dedukujes... tak muzes srovnat takhle: Ruska liga je mnohem kvalitnejsi nez Chorvatska, Perm ma v Rusky lize nejlepsi obranu -> tudiz lepsi nez Slaven Belupo. A jestli Slaven srovnavas s La Corunou (coz mi taky prijde dost, ale nebudu ti to brat, ty ji sledujes...), tak ma La Coruna slabsi obranu nez Perm...

je to ulitly

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem viděl La Corunu s Hajdukem Split. Typický fotbal druhé poloviny tabulky PD, samá obrana. Takže očekávám, že CSKA bude útočit do plných a to je horší než u někoho, kdo chce hrát fotbal.

Jedinej problém vidím v té umělé trávě, to Španělům moc vonět nebude, ale je zase rychlejší, což by jim mělo vyhovovat. Ty teda zřejmě věříš v jasnou výhru CSKA?

Reagovat
smazaný uživatel

No, o spanelsky lize toho moc nevim, takze La Corunu odhaduju jenom z vysledku a tabulky. Spis bych veril CSKA kvuli jejich momentalni forme, dobrymu utoku a to ze hrajou doma... verim, ze Rusko, zima, umela trava bude pro La Corunu taky dost prekazkou. Proto si myslim, ze jestli nevyhrajou, tak urcite alespon gol daj.

Jeslti bude CSKA utocit do plnych, tak to si proti Permu nacvicili vic nez dost ...to je muzstvo ktery v podstate na hristi nedela nic jinyho nez ze brani a betonuje. Na ruskou ligu je to dost neobvykly muzstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

No under už mám vsazenej, není problém si dát další tiket s jedničkou, nechám si poradit od odborníků. Taky jsem chtěl rozhodit over a jedničku na Zagreb do dvou tiketů, tak mám aspoň motivaci. K tomu si dám neprohru PSG (na Schalke jsem byl osobně a bez Rafinhy je to třetinové mužstvo) a zítra uspořádáme z výhry lukulské hody.

Reagovat
smazaný uživatel

...to zase ti nechci radit abych pak byl za blbce ;) muze rozhodnout spousta nahod a jak rikam, tak soupere znam jenom z tabulky a vysledku. "Odborne" to mas tedy jenom ze strany domacich

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejný jako u Dinama, proto dám na druhej tiket over, kdyby ten zoufalec Kelava pustil zase nějaký góly navíc. Kdyby chytal Butina, skončí Dinamo 3:0 už po poločase.

Reagovat
fantomas

No jo, ale on léta pracoval v sázkových kancelářích, tak to snad musí mít zmáklý ne?

Reagovat
smazaný uživatel

v sk jsem v životě nepracoval, ale celkem tam chodím vsázet.

Reagovat
fantomas

"Léty strávenými v sázkových kancelářích" - to nevypadá jako celkem, ale spíš jako že bys tam i přespával.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už se taky stalo, to víš, když tam dělá slečna, která je podobná na Anu Ivanovič (což je můj ideál ženské krásy), tak se dá přespat i na pobočce

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

No někdy je to na pobočkách různých sázkovek docela zajímavé. Třeba v Prachaticích dělá v Chanci úplná modelka, prý tam jinde nemohla sehnat práci. V létě jezdí do práce na skútru v minisukni...

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste jedna vec.... rekl si, ze Slaven je na urovni La Coruni, ale ze kvalit CSKA nedosahuje.... tudiz, je CSKA na vyssi urovni nez La Coruna - coz znamena ze by CSKA meli vyhrat. ... a pritom tvrdsi, ze jim nedaj ani gola

Reagovat
smazaný uživatel

to je překrucování slov, já jsem psal, že budu sázet under 2,5 gólu a že si myslím, že CSKA nedá góla. Že by ho měla dát La Coruna, to ani náhodou. Tak z toho vyplývá, že CSKA může klidně 1:0 vyhrát, ale ne 4:1 jako s Permem

Reagovat
smazaný uživatel

No, Perm je muzstvo hrajici naprosto nechutnej fotbal, ktery se k vyssimu postaveni v lize dostalo prave kvuli ty defenzive (takovej soucasnej ruskej Presov), takze osobne si myslim, ze urcite hrali vic defenzivne, nez spanelsky muzstvo, ktery hrajou spis ofenzivni fotbal. Na druhou stranu, je to poharovej zapas, takze z tohohle pohledu je pravda, ze La Coruna urcite bude spis branit.

Reagovat
smazaný uživatel

mno?

Reagovat
smazaný uživatel

Na úrovni La Coruni.

Reagovat
smazaný uživatel

Slaven Belupo, který si proti CSKA ani neškrtl.

Reagovat
Radin

CSKA má momentálně nejlepšího hráče ligy a nejlepšího střelce,tak že formu mají

Reagovat
Xavi

Proboha kdo napsal ten blábol o Santanderu? Hlavně proti takovému PSG jsou strašnými outsidery no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes večer domluvený zápas. Dám ho dnes zdarma. 100% jistota.

info zde:

http://www.fcslovanliberec.cz/diskuze/viewtopic.php?t=1419&sid=5c8878d7d91ea08fc3adf96a01df591e

Reagovat
smazaný uživatel

Bež do riti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

v který diskuzi bylo celé jméno tohodle blba z Brna?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale už sa tu objavilo.

Reagovat
smazaný uživatel

nechce se mi nic sepisovat, tak sem dám příspěvek, na který jsem narazil o víkendu:

VAROVANI PRED FALESNYM PRODEJCEM TIPU, KTERY OKRADA LIDI A ZADNE, JAK RIKA, ZARUCENE A 100% TIPY NEMA!

Tyto TIPY prodava Miroslav Stříž, Merhautova 9, Cerna Pole - Brno (zde znamy pod jednim z prvnich nicku BERN)

...................zde jeho fotografie:..............................

http://img186.imagevenue.com/img.php?image=07897_bern01_123_424lo.jpg

http://img174.imagevenue.com/img.php?image=07917_bern02_123_561lo.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/7708/bernse4.jpg

něco málo ze vzkazů:

http://img218.imagevenue.com/img.php?image=18381_BERN03_123_114lo.JPG

1.plno lidi(=VSICHNI) odtud je schopno podat reference ze jde o P O D V O D

UKAZUJE CIZI TIKETY

3.vydava se tu kazdou chvili pod jinym nickem, ty jsou zaBANovany z duvodu podvodneho porodeje tipu, kterym rika , jedna se 22 leteho chapce, ktery musel uteci z domova, kvuli zadluzenosti a neustalym problemum zpusebenych svym hloupym a naivnim jednanim

TAKZE KLIDNE MU ROZKOPTE NEKDO KDO HO ZNA DRZKU ZA VSECHNY CO TADY OTRAVUJE

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co kluci,kdy si uděláme výlet do brna?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale hnusná příšera

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som tam aj šiel. V Brne som ešte nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

Idiota... Zmlátit ho je málo...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ho necháme vyzlečeného v lese uviazaného o strom a zalepíme mu hubu lepiacou páskou a polejeme medom. Je to velmi dobré a pomáha to.

Reagovat
GEGE

Heerenveen je silny doma ocekavam tezky zapas...FORZA ROSSONERI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já tento zápas hraju ovárkem, protože Heerenveen je velmi útočně laděné mužstvo a třeba Pranjič, který v chorvatské reprezentaci nastupuje na levém beku, zde hraje v záloze a střílí gól za gólem.

Přestárlá pomalá obrana AC nemusí stíhat.

Reagovat
GEGE

Přestárlá pomalá obrana AC nemusí stíhat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadává snad ACM? Tohle je prostě fakt,že věk (nejen) obrany je o dost vyšší,než by měl být...

Reagovat
smazaný uživatel

nenadává, jen chybně dedukuje. viz níže...

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

koho máš konkrétně na mysli ? stále rychlé Zambrottu s Maldinim, nebo borce v ideálním fotbalovém věku Boneru s Antoninim ? nebo snad Flamstra na DZ ? případně dlouhonohýho Ambra ?

Reagovat
smazaný uživatel

Čo hovoríte na dnešné tipy na tiket:

Dinamo Záhreb - NEC Nijmegen - 1

Heerenveen - AC Miláno - 2

Kurz 2,96.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Heerenveen bych hrál raději na více gólů

Reagovat
fantomas

Seš zasedlej na Holandany? Nijmegen bych dal 0 a Heerenveen 10.

Reagovat
božský John

Ty zas na jižany....já bych to řešil takle: v Záhřebu ovar a v Holandsku 2...

Reagovat
Radin

Jinak když vidím ty zápasy,UEFA se stává opravdu zajímavější,navíc Liga Mistrů měla v úterý hojnej den...Zatím to Platinimu vychází,tak že ty nadávky byly předčasné od všech...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč není v UEFE taky jednotný čas pro začátek utkání jako v LM?

Reagovat
Arne

Je tomu tak na naši žádost, aby se reporty daly lépe stíhat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, kdyby ty zápasy začínaly ještě dříve, vůbec bych se nezlobil....

Reagovat
smazaný uživatel

zalozi tady nekdo web o fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA - Depor, skvělá kvalita

sop://broker1.sopcast.com:3912/22947

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev je opravdu machr, krásný gól z přímého kopu.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA 2:0 opět Dzagojev, tentokrát po přihrávce Vágnera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nepřestane předvádět takové výkony,tak si říkám,co z něj může být.

Reagovat
Xavi8

Zilina na 2 a Hamburg na 3 utocnikov

to som teda zvedavy

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka pro odborníka na chorvatský fotbal ugljana - Jak moc velký talent je NIkola Kalinič z Hajduku Split?

Reagovat
smazaný uživatel

To je snadná otázkai pro mě (i když já chorvatskou ligu sleduji a píšu o ní také)... Ale zastanu se Ugljana. Jeho tipy opravdu mají váhu, vždy si podle něho rád Ligue 1 vsadím. Jinak Kalinič je dvacetiletý útočník Hajduku, jeden z největších talentů chorvatského fotbalu, který se zúčastnil i EURO 2008. Jeho předností jsou pokutové kopy a chladnokrevnost v koncovce. V současné chvíli vede s 10 góly tabulku střelců. V minulém ročníku po 12 kolech vedl s 12 góly listinu také, ačkoli neodehrál všechny zápasy. Nyní má o něj zájem Valencie...

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA - Depor. Zatím skvělý zápas, šance na obou stranách. Obrana La Coruni očividně nestihla přicestovat na zápas, protože zkrátka není...

Reagovat
Xavi8

Zilina 2 tutovky a dalsie polosance a Hamburg prva akcia a hned gol inac hned sa stiahli na svoju polku to som teda od Hamburgu necakal inac Rost

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak mohl Eurofotbal tipovat na Tottenham, že vyhraje venku proti Udinese, je to jednička jako bič...Teda alespoň podel mě

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že to je podle Tebe, a podle EF je to jinak. Každý má právo na svůj vlastní tip.

Reagovat
Xavi8

Zilina - Hambrug polcas 0:2 Zilina 3 tutovky a Hamburg 3 strely a 2 goly

Reagovat
fantomas

Heerenveen - ACM, to bude zápas...už se nemužu dočkat.

Reagovat
smazaný uživatel

to já jsem pro změnu úplně bez šťávy, mouchy snězte si mě . ta UEFA se fakt nedokáže ani přiblížit bojům o Scudetto. ale tak..., snad bude pěknej zápas s vítězným koncem pro Rossoneri...

Reagovat
fantomas

Doufám, že to nevypustíte a HSC nebude hrát doma zandoura, to se navíc příčí jejich stylu hry. Pak by to mohl být pěkný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

od začátku prej hrajou Pippo a Ševa a Ti musí zabrat, jestli chtějí do základu i v lize..., tudíž by to snad nemělo být z naší strany nic odfláknutýho...

Reagovat
GEGE

Ale ten Favalli na stoperu se mi moc nezda

Reagovat
fantomas

Krucipísek, zradil mě holandskej kanál, nemáš pro mě nákej tip, kde to sledovat, pls?

Reagovat
GEGE

Momentalne to taky nesleduju nikde...nemuzu najit zadny spolehlivy kanal,bud se to seka nebo to nejde vubec

Reagovat
Shevchenko

sop://broker.sopcast.com:3912/30931

Reagovat
One-Real

Dzagojev .

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro HSV dneska, za první půlku.

Reagovat
Xavi8

za tie 2 nahodne goly? Zilina je celkom tlaci, len nevyuziva sance

Reagovat
Xavi8

ich

Reagovat
smazaný uživatel

A co? Tam je rozdíl v kvalitě. Tři střely 2 goly. Tomu se říká rozdíl mezi SVK a Německem.

Reagovat
Xavi8

ja vidim rozdiel len vo finalnej faze, inac herne je Zilina je lepsia a to jej vyslovene nefandim, takze tesi ma aspon to, ze kvalitativne sa aspon Zilina priblizuje k Europe

Reagovat
smazaný uživatel

A o tom je. Nedáš gola, nemužeš vyhrat.

Reagovat
Xavi8

ja viem

Reagovat
božský John

Tak Ugljan to se svym slavnym underem jak to tak vypadá prokaučoval..no co stane se...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zatím pořád - 2,5 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď vidím, že už ne no.

Reagovat
božský John

podle gólů Dzagojev a Love zas řáděj....

Reagovat
smazaný uživatel

Mno..... prej ze CSKA neda gola .....a ze to urcite nebude klepec jako proti Permu

Reagovat
božský John

Tak myslel jsem si ze vyhrajou o tom zadna..cekal jsem 2:0..idel jsi to?..Dzagojev zase řádil že?...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel nevidel, nebyl sem doma.... Dzagojeva si umim predstavit, radi uz od derby

Reagovat
božský John

To mas pravdu..toj sem ho poprve zaregistroval:)...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo... a je zajimavy si ted zpetne precist nektery "zasveceny" komentare u clanku

http://www.eurofotbal.cz/clanky/alan-dzagojev-objev-moskevskeho-derby-58891/

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mi napsal: "Uvidíš".

Reagovat
božský John

A vidíš jaký to je béčko?

Reagovat
božský John

uz u 1. komnetu se smeju

Reagovat
božský John

Pripojim taky svy zazitky..ted na podzim pri tvoreni CSM updatu(ja sem auotr ruska a reckaa pak neco v ostatnich, ikdyz rusko ted delal vic jinej typke..ale to je ejdno) a jeden kluk se mi snazil vnutit ze kdyz vede Rubin ligu tak by mel mit jednak nejvic v rusku a kdyz tam je Zenit kterej je nejlepsi v evrope tak by mel mit Rubin nejvic Evrope...

Reagovat
božský John

omlouvam se za chyby...dneska mi to nějak nefrčí...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to nebo to nedává smysl?

Reagovat
božský John

Jestli neznáš CSM Manager tak tady se u každého hřáče určují hodnoty(fyzické a technikcé schopnosti na stupnici 0-50) a ty pak dávají průměr celého týmu....a tim nejvíc myslel ten kluk největší průměr týmu...a jestli máš neustálou potřebu něco proti mně mít tak prosim

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem ,, Rubin ligu tak by mel mit jednak nejvic v rusku a kdyz tam je Zenit kterej je nejlepsi v evrope tak by mel mit Rubin nejvic Evrope..." Tomu nějak nerozumim.

Reagovat
božský John

že Rubin vede ligu(to je snad jasný) tak by měl mít nejvíc(největší průměr) a když tam je Zenit(v ruské lize) kterej je nejlepší v Evropě(tim asi myslel,že vyhráli Superpohár) tak by měl mít vlastně největší průměr(v tom případě i nejlepší tým v Evropě) Rubin...už?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč Rubin by měl mít největší průměr, dyž všecko vyhrál Zenit, a je nejlepší v Evropě?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi kvuli tomu, ze letos vede ligu Rubin

Reagovat
smazaný uživatel

Teď mi to take napadlo. Ale tak to je trošku divné. Spíš by měl byt nejlepší Zenit, i když se mu nevede. Nevím no.

Reagovat
božský John

No můj nápad to nebyl..to mi tvrdil jeden kluk..,.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý, hlavně že si rozumíme. Já to myslel, zprvu tak, že se jedná o peníze, finance.

Reagovat
božský John

Ne ne..tam se hodnotí jednotliví hráči (jak je vejš) a pak to dává celkový průmeěr týmu...takhle v téhle hře mají nejlepší průměr(hodnocení) týmy z Big4 Real,Barca atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, šak, to je logické. Ale tak dík za osvětlenou. Tu hru samozřejmě znám, mám, hrával jsem.

Reagovat
božský John

Jj,já jsem jí taky hrával..ale od tý doby co tam dělám nějakou tu ligu tak mě to omrzelo...tenhle podzim to bylo Rusko,Řecko a z ostatních Bruggy a Famagusta..a mam toho plný brejle..i když u Ruska jsem jenom určil jak co má bejt a upravoval sem tam něco...

Reagovat
fantomas

Nemužu si pomoct, ale O'Hara ted měl hned střílet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottehnham

Jenom at si to sežerou až do dna...

Reagovat
fantomas

Gomes.

Reagovat
božský John

zkazil to?

Reagovat
fantomas

Neskutečně. Zavinil penaltu. Naprosto zbytečně.

Reagovat
Xavi8

Zilina prehrala nezasluzene, sice nepremenila aj sance, ale tie 2 penaltove zakroky to ako nechapem co nezapiskal sa bal asi, ze velky Hamburg by len remizoval

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten tip od Eurofotbalu byl teda celkem odvážnej na zápas Udinese-Tottenham ta dvojka,pro mě to byla jasná jednička a zápas to potvrdil,kohouti si ani neškrtli

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taky sem na ten tip koukal - autor by se mel asi stydet

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládám, že jsi ten zápas neviděl....

Reagovat
GEGE

SUPERPIPPO

Reagovat
smazaný uživatel

Kde mohu sledovat AC?:\

Reagovat
smazaný uživatel

V Nijmegenu.

Reagovat
smazaný uživatel

V Heerenveenu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa vede...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele