Nizozemská Eredivisie - souhrn 33. kola

18.04.2010, 16:29
Komentáře a souhrny
O majiteli nizozemského titulu rozhodne až poslední kolo, Twente i Ajax totiž vyhrály. Alkmaar předskočil na čtvrtém místě místě Feyenoord, PSV otočilo zápas s Groningenem. Baráž o záchranu čeká Willem II a Spartu Rotterdam...

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:0

18.04.2010 14:30

Góly: 20. Siem de Jong, 37. Siem de Jong, 59. Marko Pantelić, 63. Marko Pantelić

Ajax měl možnost probojovat se na první místo tabulky, potřeboval k tomu však dvě věci. Nakonec se ovšem vyplnila pouze jedna, a tak stále zůstává až jako druhý. Heracles sice bez nějakých problémů rozdrtil, vedoucí Twente ale doma proti Feyenoordu nezaváhalo, a proto vše rozhodne až úplně poslední ligové kolo.

Nějaká vyrovnaná bitva se rozhodně nedala očekávat. Almelo už před úvodním hvizdem každý odsoudil do role jasného outsidera, což se ovšem také potvrdilo. Ajax se snažil hlavně rychle vstřelit branku, aby mohl hrát s potřebným klidem.

Nakonec na úvodní trefu skutečně nemusel čekat nijak dlouho. Dočkal se jí totiž už ve 20. minutě. Van der Wiel parádně nacentroval z pravé strany, na míč si naskočil záložník Siem De Jong a hlavou poprvé v zápase skóroval. Heracles ale mohl vcelku brzy vyrovnat, jenže po rohovém kopu Overtooma nemířil přesně Everton.

Naopak osm minut před přestávkou opět zaúřadovali domácí borci a vstřelil druhý gól. Do černého opět mířil De Jong, kterému tentokrát k zakončení výrazně pomohl Luis Suárez. Od této doby už Almelo výrazně polevilo, jelikož tušilo, že zápas je z velké části rozhodnutý. Blízko třetí brance se ocitnul Marko Pantelič ještě před přestávkou, ovšem chyběla mu přesnost.

Po změně stran sice musel zůstat domácí gólman Marten Stekelenburg stále ve střehu, střelecké pokusy hráčů Heraclesu však příliš nebezpečně nepůsobily. Většina z nich postrádala hlavně přesnost. Nejnebezpečněji vypadala asi hlavička Marka Vejinoviče, která ovšem také mířila vedle.

Zápasu dal konečnou podobu dvěma přesnými zásahy zkušený kanonýr Marko Pantelič. První z nich přišel v 59. minutě, kdy srbský útočník dostihl dlouhý míč Vertonghena a následně přeloboval brankáře Pieckhagena. Ten musel lovit ze své sítě i o čtyři minuty později. Tentokráte Pantelič dorážel míč do sítě po hlavičce Alderweirelda, která se zastavila o tyčku. Ajax již následně bez problémů dovedl utkání do zdárného konce.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - NEC Nijmegen 2:0

18.04.2010 14:30

Góly: 9. Ruud Boymans, 61. Ruud Boymans

Fotbalisté Venla se po tomto vítězství definitivně zachránili a v posledním kole budou bojovat o umístění. V přímém souboji o dvanáctou příčku dokázali před domácím publikem zdolat Nijmegen a stáhli jeho náskok na pouhý bod, ve vyrovnaném chvostu tabulky proto poskočili na třináctou pozici.

Nijmegen ale příliš smutnit nemusí. Jedenáctá pozice je sice nadobro ztracena, v závěrečném kole však má o motivaci postaráno a chce udržet stávající dvanáctou.

Venlo po dlouhé době dokázalo také doma vyhrát a potvrdit roli týmu, kterému naprosto vyhovuje rodinné zázemí na vlastním stadionu. Venlo ještě mohlo být v ohrožení baráže, po tomto kole se to ovšem změnilo a nyní už může pomýšlet, jak se rozloučí se sezónou. Hrdinou zápasu se stal útočník Ruud Boymans, který nejprve otevřel skóre po deseti minutách hry a po hodině svou druhou trefu definitivně zajistil Venlu tři body.

Venlo mohlo oslavit také další velký primát, v jeho dresu totiž odehrál svůj 317. zápas obránce Sjors Verdellen a tímto kláním zde dovršil desetiletého působení, což je v Nizozemsku vskutku rarita. Venlo se dostalo do vedení hned po první šanci zápasu. Po přihrávce Achmeda Ahahouie se do balónu opřel pravačkou Boymans a nechal vyniknout gólmana Gabora Babose, nicméně s jeho dorážkou nemohl gólman dělat nic - 1:0.

V půlce úvodního dějství měl Nijmegen obrovskou možnost srovnat. Po pasu Brama Nuytincka na reprezentanta Burundi Saidiho Ntibazonkizy ovšem zazvonila po jeho tvrdé střele na celý stánek pouze tyč. Venlo mohlo jít do vedení sedm minut před puazou, kdy se na křídle krásně uvolnil Ruben Schaken a vyzval ke skórování Boymana, jenže jeho projektil z deseti metrů šel mimo a stav se proto až do konce neměnil.

Chuť si ale spravil v 61. minutě, kdy se po dlouhém centru Schakena perfektně napřáhl a nekompromisní ranou brankáře Babose překonal. V podstatě to byla jediná možnost v celém druhém poločase. Pozornost se proto spíše zaměřila na obránce Sjorse Verdellena. Ten byl totiž vystřídán v samém závěru zápasu a poté uvedl, že už smlouvu se stávajícím týmem neprodlouží a po dlouhé době asi klub opustí. Venlo na závěr hraje ve Waalwijku, Nijmegen přivítá Ajax.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 0:3

18.04.2010 14:30

Góly: 20. Jacob Lensky, 65. Ricky van Wolfswinkel, 75. Erixon Danso

Sparta Rotterdam se může definitivně rozloučit s nadějí na pohodlnou záchranu a i když v podstatě po celou dobu nefigurovala v zóně sestupu, během několika kol má napříjemnou jistotu. Nyní bude záležet na tom, jestli půjde do druhé ligy přímo, nebo si ještě zahraje baráž. Na závěr totiž pojede na půdu Groningenu, který musí bojovat o baráž o Evropskou lizu a pro něj jsou tedy tři body skoro nutností. Utrecht si výhrou zajistil umístění do sedmé pozice.

Může k tomu také s Heracles bojovat o šestou příčku, ztrácí na něj totiž pouhý bod. Jisté ovšem je, že právě s tímto výběrem se utká v baráži o pohárovou Evropu, takže v podstatě na konečném umístění tolik nezáleží. Utercht přitom Spartu nezdolal rozdílem třídy a měl i trochu štěstí. Rozhodující moment diváci viděli ke konci druhého poločasu, kdy Rydell Poepon neproměni penaltu a promarnil velkou možnost na vyrovnání.

Utrecht poté v druhé půli kontroloval hru a během deseti minut přidal další dvě trefy, proto se o výsledek v závěrečné čtvrthodině vůbec nemusel strachovat. Sparta proto ztrácí na patnáctý Den Haag čtyři body a bude proto muset čelit nepříjemnému poslednímu kolu a i zřejmě případné baráži. Rotterdamský celek zahrozil po necelých dvaceti minutách. Střelu Poepona zlikvidoval skvěle Michael Vorm. S dorážkou následně přispěchal Ediuard Duplan, nicméně byl příliš blízko gólmanovi a síť proto nerozvlnil.

Minutu po inkriminovaném okamžiku dokázal ale otevřít skóre Utrecht. Jakob Lensky vyslal nekompromisní ránu, která fantasticky zapadla do levého horního rohu a brankář Aleksander Šeliga se skoro nestačil ani ohlédnout. Sparta propásla obrovskou příležitost v samém závěru prvního poločasu. Michael Worm zastavil ve vápně unikajícího Poepona a k údivu všech uviděl jen žlutou kartu.

Sám faulovaný Popeon jako největší postava domácích se postavil k pernaltě a chtěl se stát zachráncem, jenže to se mu nepovedlo. Worm se vyhecoval a dokázal mířenou střelu do levého horního rohu vyrazit mimo. Po pauze hosté zvýšili v 65.minutě. Po přímeném volném kopu Friese Martense se probojoval k balónu Van Wolfswinkel a krásně přeloboval Šeligu. O deset minut později pak stanovil konečný výsledek na 0:3 Erixon Danso.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 4:0

18.04.2010 14:30

Góly: 15. Timothy Derijck, 34. Kees Luijckx (pen.), 49. Andres Oper, 87. Danny Buijs

Po dnešním zápase s Waalwijkem bude v táboře Haagu hodně veselo. ADO si totiž vysokou výhrou 4:0 zařídil záchranu, a tak jej uvidíme mezi elitou i příští rok. To hosté takové štěstí nemají, jelikož na jejich posledním místě se nic nezmění.

Domácí fotbalisté hned na začátku zápasu převzali otěže zápasu a Waalwijk za celých devadesát minut pořádně k ničemu nepustili. Navíc již v 15. minutě šli do zaslouženého vedení. Ještě před tím byl ovšem velmi blízko brance Luijckx, který sice vypálil z velké dálky, i přesto mířil jen těsně nad. Poté ale přišla gólová trefa Derjicka. Ten si naskočil na centr Verhoeka a hlavou poslal míč do levého dolního rohu Levitovy brány.

Krátce na to přišla jedna z mála šancí Waalwijku. Benschop napřáhnul z dobrých 25 metrů, jenže zrovna slavně to nedopadlo. Poté však Haag opět udeřil. Buijs hodil dlouhý aut až do pokutového území, kde byl Oper zatahán Guddem za dres a rozhodčí odpískal penaltu. Její exekuci si vzal na starosti Luijckx a v poklidu dokázal skórovat.

Po změně stran se domácí fotbalisté prosadili dokonce potřetí. Dustley Mulder se dopustil obrovské chyby, když v šestnáctce daroval míč Verhoekovi, který sice na Levitu ještě nevyzrál, k dorážce se ale dostal Oper, který již mířil přesně.

Hostující Idabdelhay chtěl alespoň snížit, jenže k úspěšnému zakončení byl daleko. Tři minuty před koncem dal gól na 4:0 Buijs. Ten se objevil v podobné pozici jako předtím Oper a také on byl při zakončení bezchybný, a tak si Haag mohl užívat příjemný pocit z veledůležitého vítězství.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Roda JC 2:5

18.04.2010 14:30

Góly: 40. Onur Kaya, 51. Alexander Büttner - 4. Willem Janssen, 14. Willem Janssen, 30. Morten Skoubo, 69. Mads Junker, 90. Mads Junker

Roda Kerkrade stále pokračuje v neskutečné krasojízdě a podle mnohých odborníků předvádí nejhezčí fotbal v lize. Téměř ve všech zápsech padá hodně branek, Roda vyznává útočný styl hry a navíc sbírá body. Ty jí před posledním kolem zajistily alespoň malou naději dostat se mezi nejlepší osmičku, kde by si ještě zahrála kvalifikaci o Evropskou ligu. Arnhem klesl v tabulce na čtrnáctou pozici, nemusí už však řešit problémy se záchranou.

Roda vlétla na soupeře jako uragán a už po půl hodině hry vedla 3:0, nicméně krátce po začátku druhého dějství si situaci zkomplikovala. Dvakrát inkasovala a musela čelit náporu domácích. Ovšem v závěrečné dvacetiminutovce se dvakrát trefil Mads Junker a zařídil proto svému týmu vysoké vítězství. Roda ale přesně ukázala, na kom stojí jejich hra. Tou vyvolenou trojicí jsou právě Junker s Martinem Skoubem a dvougólovým střelcem Willemem Janssenem.

Hosté se dostali do vedení již ve 4. minutě, kdy se po výborném pressingu dostal k balónu Junker a ve vápně uvolnil právě Janssona, který zblízka neměl problém se zakončením. O deset minut později centroval téměř ze stejné pozice Boldizsar Bodor a v podobném postavení se ocitl též Janesen. Ten tentokráte rozvlnil síť halvou a dal svou druhou branku v zápase. Domácí mohli snížit po dvaceti minutách hry, ovšem Kaya mířil příliš doprava.

Třígólový náskok hostům zařídil ve 30.minutě Skoubo. Toho uličkou uvolnil nejlepší muž na hřišti Junker a Skoubo neměl vůbec žádný problém zakončit - 0:3. Jenže ještě do poločasu vykřesal pro Arnhem jiskřičku naděje Onur Kaya, který se trefil z dobrých 20 metrů z přímého volného kopu do pravého horního rohu. Kaya byl celkově ústřední postavou Vitesse, sedm minut po pauze přihrál na druhý a poslední trefu domácích.

Jeho centru využil Alexander Büttner a svižnou ranou pokořil brankáře Przemyslawa Tytona. Nicméně když už to vypadalo na tlak Vitesse, přišla odpověď hostů. Janssen se uvolnil ve vápně a ranou po zemi zvýšil náskok Rody. Pak si ještě v nastaveném čase naběhl na skvělou přihrávku Janssena z kraje vápna a pokořil bezmocného Pieta Velthuizena popáté. V příštím kole bude chtít vybojovat závěrečné tři body doma s Tilburgem.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Groningen 3:1

18.04.2010 14:30

Góly: 26. Zakaria Labyad, 48. Balázs Dzsudzsák, 84. Zakaria Labyad - 3. Tim Matavž

PSV Eindhoven dokázal konečně po několika mizériích vybojovat tři body, a i když se nakonec bude muset smířit se třetím místem, závěr sezóny úplně nudný nebude. V posledním kole se totiž popere o body na půdě Alkmaaru, kterému jde o Evropskou ligu a bez tří bodů to pravděpodobně nepůjde. Groningen ale zase tolik smutnit nemusí, stále si drží osmou pozici a pokud zvítězí na závěr se Spartou, zajistí si účast v baráži o Evropskou ligu.

Eindhoven se po dlouhé době prosadil halvně v útočné činnosti a osvěžil si tedy ofenzivní fotbal, který především na začátku poslední čtvrtiny sezóny příliš nepraktikoval. Přitom Groningen vstoupil do zápasu jako z partesu, už po třech minutách hry šel o vedení. Avšak v půlce úvodní části bylo srovnanáno a krátce po začátku druhého poločasu PSV otočilo. Poté si hlídalo situaci a pět minut před koncem zasadilo závěrečný úder.

Eindhoven se sice musí definitivně rozloučit s Ligou mistrů i pro tento ročník, nicméně vylepšil své loňské čtvrté místo, a proto až zase tak zapckaná sezóna to nakonec není. Hosty dostal do vedení ve třetí minutě Tim Matavz, který ze solidní vzdálenosti zamířil přímo do pravého horního rohu a gólman Andreas Isaksson se mohl pouze ohlédnout, byl naprosto bezmocný. V dalším průběhu nebyli vidět vážnější šance, domácí ale brzy srovnali.

Ve 25. minutě z velmi podobné vzdálenosti vypálil Zakaria Labyad a balón pouze zaplachtil za gólmana Briana van Loo - 1:1. Eindhoven poté ještě hrozil v závěru prvního dějství, kdy se poprvé na světle ukázal Balasz Dzsudzsak. Avšak s jeho střelou si ještě nyní skvěle poradil Brian van Loo. Těsně před pauzou mohl hostům vrátit vedení Thomas Enevoldsen, nicméně v zakončení byl příliš zbrklý a tak poslal balón nad pravou spojnici. Eindhoven zaúřadoval tři minuty po pauze, konkrétně právě Dzsudzsak.

Daley Blind fauloval Stanislava Manoleva, který se pak ujal zahrávání přímého volného kopu. Z něho našel volného maďarského záložníka a ten přízemní ranou otočil výsledek. PSV se mohlo uklidnit již po hodině hry, po chytrém průniku Orlando Engelaara se ve vápně ocitl právě Labyad, jenže Brian van Loo senzačně jednou rukou míč zastavil a ještě ho ukryl v náručí. Eindhoven přeci jen vsítil třetí trefu, v 84. minutě napálil střídající Stijn Wuytens tyč a Labyad dorážkou bez větších problémů dopravil balón do sítě.

Více informací k zápasu

Willem II - AZ Alkmaar 0:3

18.04.2010 14:30

Góly: 12. Héctor Moreno, 71. Brett Holman, 78. Mounir El Hamdaoui

Fotbalisté Alkmaaru nepřipustili žádné drama v souboji s Tilburgem a po bezchybném výkonu se spustou ofenzivních výpadů konečně poskočili na čtvrté místo, které by jim mělo zaručit přímou účast v Evropské lize. Nicméně v posledním kole vůbec nebude jednoduché tuto pozici udržet. Alkmaar totiž přivítá na AZ Stadionu PSV, které je rozhodně nejlepším nizozemským klubem posledních let. Tilburg bude definitivně hrát baráž o setrvání v Eredivisi.

Tilburg nyní ztrácí tři body na Spartu, která na závěr hraje v Groningenu. Pokud chce získat relativně snadnějšího soupeře do baráže, musí zvítězit na půdě Rody a k tomu doufat, že Sparta nevybojuje ani bod v Groningenu. Hosté vedli od 12. minuty, další dvě trefy přidali v rozmezí šesti minut v závěrečné dvacetiminutovce. Willem v této době už musel lehce otevřít obranu.

Alkmaar působil velmi zkušeně a protivníka téměř do ničeho nechtěl pustit. Přitom samotný začátek patřil domácím, ti si dokonce vypracovali úvodní možnost. Po rohovém kopu se položil do střely Frank Demouge, ovšem pro gólmana Joeye Didulicu bylo povinností míč chytit. O něco později se na druhé straně prosadil Héctor Moreno, který nekompromisně poslal balón do horního rohu branky Maikela Aertse - 1:0.

Po další nepříliš dobré dvacetiminutovce mohl sedm minut před pauzou z přímého kopu navýší El Hamdaoui, mezi tři tyče ale nezamířil. Následně se ozvali i domácí, po rohovém kopu Stefana Nijlanda mířil halvou vedle Bart Biemans. Deset minut po pauze se povedl husraký kousek stejnému hráči, ten přešel přes tři hráče a dostal se před Aertse, branku ale nedal. Po hodině hry dobře vypálil El Hamdaoui po zemi, Aerts tentokráte skvěle zasáhl nohou.

Hosté se definitivně uklidnili v 71. minutě. Po ztrátě hráčů Tilburgu se k odraženému míči probojoval ve vápně Brett Holman, namířil přímo do levého dolního rohu a nedal Aertsovi téměř žádnou naději. Necelou čtvrthodinu před koncem se dokázal konečně trefit též El Hamdaoui. Po pasu Moussaye Dembeleho se ocitl úplně osamocen ve vápně a pravačkou nad gólmana Aertse upravil výsledek.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - NAC Breda 0:0

18.04.2010 14:30

Góly: -

Fotbalisté Heerenveenu uhráli v domácím prostředí bod s Bredou a po velmi nemastném neslaném fotbale si tak oba výběry rozdělily po bodu. Breda se bodově dotáhla na osmý Groningen a zachovala si teoretickou naději na účast v baráži o Evropskou ligu. V závěrečním kole to ale rozhodně nebude mít jednoduché, Twente totiž bojuje o titul a musí bezpodmínečně vyhrát. Heerenveen si udržel jedenáctou pozici a už jí opustit nemůže.

Heerenveen má čtyři body náskoku před dotírajícím Nijmegenem, na desátou Rodu už ztrácí sedm bodů. Ta právě ohrožuje devátou pozici Bredy a pokud zvítězí, pravděpodobně jí v tabulce přeskočí. Přitom domácí výběr propásl obrovskou možnost čtvrthodiny před koncem, kdy se z penaltového puntíku netrefil nejlepší střelec týmu Gerald Sibon. Domácí drželi balón velmi často na kopačkách, ovšem na pozornou obranu soupeře nevyzráli.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři spíše rozkoukávali a nic se nedělo, teprve v 18. minutě to poprvé zkusil domácí Geert Arend Roorda. Jeho dobrý pokus ale dokázal brilantně zlikvidovat gólman Jelle ten Rouwelaar. O tři minuty později zahrozil na druhé straně svým průnikem Edwin de Graf, včas ho však odzbrojil brankář Henk Timmer. Od této chvíle se ale diváci na stadionu nudili a dít věci se vskutku začali až patnáct minut před koncem zápasu.

Na křídle se uvolnil Roorda a ve vápně našel volného Beerense, který by zřejmě otevřel skóre. Na pomoc ale přispěchal Robert Schilder a na poslední chvíli poslal Baarense nedovoleně k zemi, ovšem za jakou cenu - červená karta a k tomu jasná penalta. Jenže z nařízeného pokutového kopu Sibon mířil do pravého dolního rohu, kde se s fantastickým zákrokem vytáhl právě ten Rouwelaar a brance proto zabránil.

Hosté si za celý duel vytvořili jedinou příležitost až v samém závěru, paradoxně když už hráli o deseti. V poslední minutě to z dobrých dvaceti metrů zkusil Martin Reuser. Jeho pokus byl sice sražen, spoluhráčům však chyběl k dorážce do otevřené klece pouhý krok. Breda se tedy na závěr sezóny popere o Evropskou Ligu doma s Twente, Heerenveen se pojede rozloučit na stánek De Kupi, kde se utká s Feyenoordem.

Více informací k zápasu

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 2:0

18.04.2010 14:30

Góly: 40. Blaise N'Kufo, 68. Miroslav Stoch

Twente Enschede zvládlo veledůležitou bitvu s Feyenoordem a stále drží všechny trumfy v rukávu. Po tradičně dobrém výkonu a standardní střelecké potenci udolal čtvrtý celek tabulky Feyenoord. Stále tak má jednobodový odstup od dotírajícího Ajaxu, který je na jaře naprosto k nezastavení. Twente proto potřebuje udělat už jenom jeden krok. V posledním kole udolat Bredu a oslavit tak svůj druhý titul v historii po neuvěřitelných třiaosmdesáti letech.

Feyenoord si naopak zkomplikoval cestu za čtvrtým místem a v současnosti ho o bod přeskočil Alkmaar. Mezi střelce se opět zapsal vybroušený diamant Twente Blaise N'Kufo, v polovině druhého poločasu ho doprovodil polský ofenzivný záložník Miroslav Stoch. Ten se na závěr sezóny dostal do obdivuhodné formy a též střílí jednu branku za druhou.

Feyenoord v posledním kole přivítá Heerenveen a stále může živit naději na čtvrté místo zajišťující přímou účast v Evropské lize, Alkmaar totiž na závěr přivítá PSV Eindhoven a to rozhodně nebude snadné sousto. Domácí soupeře naprosto zatlačili na jeho polovinu a pohledným fotbalem mu postupně ubírali cenné síly. Twente mělo rozhodně větší motivaci, navíc udrželo nervy na uzdě a proto získalo tři body zcela zaslouženě.

Do první vážně příležitosti se v domácím dresu probojoval Bryan Ruiz, kterého uvolnil Dwight Tiendalli. Jeho rána z deseti metrů ale branku o malý kousek minula. Costaričan hned na to chtěl zaváhání napravit a po nadýchaném centru Ronnieho Stama hlavičkoval na gólmana Erwina Muldera. Ten ale bez sebevětších potíží ukryl balón v náručí. Mulder se hned na to musel dvakrát blýsknout proti Kennethu Perezovi.

Nejprve po střele Theo Janssena zlikvidoval jeho dorážku, následně po pasu Ruize si poradil též s jeho střeleckým pokusem. Nicméně pět minut před pauzou po přihrávce Ruize se domácí radovali, bez větších problémů pokořil Muldera mířenou ranou N'Kufo. Po pauze udělal obrovskou hrubku obránce Bart Schenkeveld a předložil lahůdku pro Ruize. Ten kolmicí uvolnil Peréze, jeho dělovku ale dokázal Mulder vyrazit nad branku.

Hosté si vypracovali jedinou příležitost po hodině hry, střelu Luigiho Bruinse ovšem dokázal zlikvidovat gólman Sander Boschker. V 68. minutě zvýšil na 2:0 Stoch, jež zužitkoval přenádhernou přihrávku od aktivního Peréze. Tři minuty před závěrečným hvizdem mohl ještě nyvýšit Douglas, jeho hlavička však šla těsně nad.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente33265261:2383
2.AFC Ajax332643102:1982
3.PSV Eindhoven33238271:2877
4.AZ Alkmaar331941063:3361
5.Feyenoord Rotterdam331612548:2960
6.Heracles Almelo331651250:4753
7.FC Utrecht331410937:3152
8.FC Groningen331371345:4646
9.NAC Breda3312101142:4746
10.Roda JC331351553:5844
11.SC Heerenveen331141842:5837
12.NEC Nijmegen33891634:5533
13.VVV Venlo337111541:5632
14.SBV Vitesse33871836:6031
15.ADO Den Haag33791736:5530
16.Sparta Rotterdam33681929:6326
17.Willem II33722434:6723
18.RKC Waalwijk33502829:7815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Feyenoorde Feyenorde di do prde*e Za ten výkon co předvedl si nic jinýho nezaslouží, ať se nad sebou samotní hráči zamyslí

Jinak nic neni ztracenýho, Breda hraje o Play off Evropské ligy, takže ta doma nic vypusit narozdíl od těch hajzlů z Rotterdamu nemůže

AFC Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Twente si to už vzít nenechá

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, vztahy Ajax-Feyenoord sou zajimavy

Jinak 102 golu Ajaxu, to je neuveritelny, to padne v cely cesky lize dohromady snad za jeden rocnik

Reagovat
smazaný uživatel

v poháru jim to vrátíme! škoda jen že nepustí naše hools do toho prašivýho přístavu, aby jim tam z toho udělali kůlničku... Schilder dostal red pro Bredu ztráta

Reagovat
Kepy_FCB

Feyenoord má lepší hools tak nevim ...

Reagovat
smazaný uživatel

ty víš prd!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax mi je sympaticke muzstvo, ale co za ludsky odpad ma za fanusikov tu na EF, tak to je jeden grc... a potom sa mi Ajax zhnusuje a to je skoda...dokazuju to tu tyzden co tyzden

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem nechoď ať se nepozvracíš

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, oba jsou dementi

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdyby Feyenoord o nic nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Twente fandím ti ! Pod,dokážeš to !

Reagovat
Kepy_FCB

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Musí!

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by tolik gólů padalo i český lize

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax má fakt impozantné skóre, niečo nevídané a aj tak im to na titul nemusí stačiť. To je paradox.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nediv, když 10 gólů dal Suarez z penalt, který si sám nasimuloval a dalších 10 gólů dal v 90. minutě za rozhodnutýho stavu.

Reagovat
smazaný uživatel

expert promluvil

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, v tomto smere je platnejší pre mužstvo napríklad Ruíz, ktorý síce dal o niečo menej gólov, ale len jednu z penalty a všetky boli dôležité, buď zvyšoval alebo rozhodoval zápas. Sa trochu divím tomu humbuku okolo toho Suaréza.

Reagovat
smazaný uživatel

Suárez sám nerozhodoval zápasy??? Já se zase divim humbuku kolem Ruize

Reagovat
smazaný uživatel

To som nenapísal, skôr som chcel tým naznačiť, že o Suarézovi sa píše na každom psom rohu, a o Ruízovi takmer nič, pričom sám rozhodol mnoho zápasov. That the point.

Reagovat
smazaný uživatel

Štatistika dôležitých gólov Ruíz - Suaréz : Ruíz - 8 rozhodujúcich , 2 vedúce , 4 vyrovnávajúce a 7 poisťovacích gólov, z toho všetkého bol jeden poisťovací penalta. Suaréz - 2 rozhodujúce , 8 vedúcich , 1 - vyrovnávací a 7 poisťovacích gólov a z toho všetkého 5 penált. Na Suaréza sa tu pejú ódy, nenechá nikoho chladným, Ruíza sotva poznajú, tak teraz mi napíš, okolo koho sa robí viac humbuk a kto si to zaslúží viac či menej? Faktom je, aj keď kolo pred koncom, že Twente vedie, a Ajax je druhý, Ruíz si vedel lepšie rozložiť dôležité góly, len nerobte z komára velblouda. Nik sa tu k Ruízovi nikdy velmi nevyjadroval, a pritom kde je Twente s jeho gólmi teraz?

Reagovat
afc ajax

choď spať

Reagovat
AjaxFans

Blázen.Našich gólů v nastavení bylo poskromnu

Reagovat
fantomas

Totálně zvoranej zápas, Groningen ty nesympatický šmejdy nechal hrát, a to se nemělo stát. Škoda, ten brzkej gol jim paradoxně uškodil...ale všem je jasný, že Groningen stále zůstává tou PÝCHOU SEVERA!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si šmjed, táhni...PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BREDA musi remizu!!!!!Musi proste musi!!!!!!

Reagovat
afc ajax

neviem ktorý z vás dúfal v neprehru FEYE vonku v twente .to bolo od zaciatku jasné ze FEYENORDU je to jedno .ale o týžden velmi dúfam v 1X proti twente . a aj ked to náhodou nevyjde aj tak má AJAX najlepšie mužstvo! len na zaciatku to bolo horšie , kým tréner JOL nenašiel ideálne zloženie . a nabudúci rok si rezervujeme TITUL JEDNOZNAČNE AJAX is the best!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

čo máš za problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu mt rád ajax kdxž fandím PSV tak sorry

Reagovat
afc ajax

tak prečo fandíš twente?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ

Reagovat
smazaný uživatel

jak dlouho už spolu chodíte?

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštny humor majú fans pracieho prášku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vše je lepší, než aby ajax vyhrál ligu proto twente

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Akože sorry, mám eurofotbal za absolútnych profesionálov, ale tento redaktor tomu mierne nezodpovedá.

1. Stoch je Slovák a nie Poliak

2. Stoch dal v druhej polke sezóny svoj 1.gól, predošlých 8 dal na konci prvej polky sezóny, kedy fakt bol v oslnivej forme, teraz sa do nej len pomaly vracia.

3. N'kufo a vybrúsený diamant skor tak ostrieľaný veterán.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch mě nezajímá ať je třeba mongol a N´kufo je tak maximálně z filmu krvavý diamant

Reagovat
smazaný uživatel

já teda ne, vic chyb se vidí už jen v politice :D

Reagovat
AjaxFans

Kua,Feyenord mě nasral teda

Reagovat
smazaný uživatel

twente

Reagovat
smazaný uživatel

Nové náhradné dresy Ajaxu pre budúcu sezónu a finále tohtoročného pohára - svetdresov.yw.sk

Reagovat
erudovanyodbornik

Ten Kuba Lenský nam pekne září už je podruhé zasebou v sestavě kola.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědav co se z něj ještě vyklube

Reagovat
AjaxFans

Jde vidět,že jde liga do finále.Celkem to tu vře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele