základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Willem II - AZ Alkmaar 0:3

Fotbalisté Alkmaaru nepřipustili žádné drama v souboji s Tilburgem a po bezchybném výkonu se spustou ofenzivních výpadů konečně poskočili na čtvrté místo, které by jim mělo zaručit přímou účast v Evropské lize. Nicméně v posledním kole vůbec nebude jednoduché tuto pozici udržet. Alkmaar totiž přivítá na AZ Stadionu PSV, které je rozhodně nejlepším nizozemským klubem posledních let. Tilburg bude definitivně hrát baráž o setrvání v Eredivisi.

Tilburg nyní ztrácí tři body na Spartu, která na závěr hraje v Groningenu. Pokud chce získat relativně snadnějšího soupeře do baráže, musí zvítězit na půdě Rody a k tomu doufat, že Sparta nevybojuje ani bod v Groningenu. Hosté vedli od 12. minuty, další dvě trefy přidali v rozmezí šesti minut v závěrečné dvacetiminutovce. Willem v této době už musel lehce otevřít obranu.

Alkmaar působil velmi zkušeně a protivníka téměř do ničeho nechtěl pustit. Přitom samotný začátek patřil domácím, ti si dokonce vypracovali úvodní možnost. Po rohovém kopu se položil do střely Frank Demouge, ovšem pro gólmana Joeye Didulicu bylo povinností míč chytit. O něco později se na druhé straně prosadil Héctor Moreno, který nekompromisně poslal balón do horního rohu branky Maikela Aertse - 1:0.

Po další nepříliš dobré dvacetiminutovce mohl sedm minut před pauzou z přímého kopu navýší El Hamdaoui, mezi tři tyče ale nezamířil. Následně se ozvali i domácí, po rohovém kopu Stefana Nijlanda mířil halvou vedle Bart Biemans. Deset minut po pauze se povedl husraký kousek stejnému hráči, ten přešel přes tři hráče a dostal se před Aertse, branku ale nedal. Po hodině hry dobře vypálil El Hamdaoui po zemi, Aerts tentokráte skvěle zasáhl nohou.

Hosté se definitivně uklidnili v 71. minutě. Po ztrátě hráčů Tilburgu se k odraženému míči probojoval ve vápně Brett Holman, namířil přímo do levého dolního rohu a nedal Aertsovi téměř žádnou naději. Necelou čtvrthodinu před koncem se dokázal konečně trefit též El Hamdaoui. Po pasu Moussaye Dembeleho se ocitl úplně osamocen ve vápně a pravačkou nad gólmana Aertse upravil výsledek.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele