Eredivisie - preview 33. kola

18.04.2010, 09:26
Previews
Dnes o půl třetí odpoledne se odehraje předposlední kolo nizozemské ligy. Twente bude hájit jednobodový náskok v čele ligy proti Feyenoordu, druhý Ajax hostí Heracles. Eindhoven přivítá Groningen, Alkmaar jede do Tilburgu. Tvrdé boje proběhnou též o kvalifikaci Evropské ligy a o záchranu.
AFC Ajax - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Ajax má vedoucí Twente už doopravdy na dostřel. Oba kluby v tabulce dělí pouhopouhý bod, a tak boj o titul bude mít ty spravé grády. Očekává se, že o vítězi rozhodne až poslední kolo, a proto není příliš pravděpodobné, že by amsterdamský velkoklub ztratil už nyní, a to v zápase s Heraclesem.

Ztráta před vlastními fanoušky skutečně nepřichází v úvahu. Ajax v letošním ročníku na svém stadiónu vyhrál rovných patnáct utkání z šestnácti, a tak není příliš pravděpodobné, že by se na tom něco měnilo zrovna tentokrát. Ještě obdivuhodnější je však v jeho případě skóre, které v domácích zápasech má. Dosud nastřílel neuvěřitelných 60 branek a pouhé čtyři inkasoval! I tato statistika ukazuje obrovské rozdíly mezi celky Eredivisie.

Trenér Martin Jol dokázal vytvořit ze svých svěřenců nezastavitelnou mašinu, která zná pouze vítězství. Obdivuhodná série Ajaxu stále nemá konce - za posledních deset kol neztratil ani bod, díky čemuž si už v podstatě zajistil zisk druhého místa, avšak může pomýšlet i na metu nejvyšší. Ve svém boji se ale asi bude muset obejít bez trojice fotbalistů. Konkrétně se jedná o Urbyho Emanuelsona, Rasmuse Lindgrena a Thimotheého Atoubu, jemuž osobně letošní sezóna ani v nejmenší nevyšla.

Zatím to vypadá, že Heracles o své současné šesté místo již nepřijde. Na pátý Alkmaar totiž ztrácí pět bodů, zatímco Utrecht je od něj vzdálený body čtyři. Tudíž tu není příliš možností, jak by se mohlo na jeho situaci ještě něco změnit. To však fotbalistům Almela určitě v žádném případě nevadí, jelikož i tak označí tento ročník za mimořádně vydařený.

Na půdě Ajaxu se budou hosté snažit hlavně neutržit debakl. Rádi by naopak napodobili loňský výsledek, kdy si odvezli remízu 2:2. Chybět ovšem bude útočník Vojtěch Schulmeister, Resit Schuurman a také Sebastiaan Steur.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 7.50 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Právě v tomto kole se bude v případě Venla lámat chleba. Svěřenci Jana van Dijka mohou udělat rozhodující krok k záchraně, stejně tak ale si i pořádně zkomplikovat situaci před posledním zápasem. Čeká je však velmi přijatelný soupeř, a to Nijmegen, který se již strachovat nemusí. I přesto ale nedá nikomu nic zadarmo.

S takovýmto koncem v táboře Venla ani v nejmenším nepočítali. VVV totiž mělo letošní sezónu rozehranou výborně a už jen málokoho by napadalo, že se bude ještě v samotném konci tolik stresovat. Nyní je totiž Venlo vzdáleno od pásma sestupu pouhé tři body, a tak musí konečně vyhrát. Tři body v utkání se mu ale nepovedlo získat už rovných deset kol v řadě, když naposledy podlehlo na půdě Rody 2:4.

Ještě nedávno byl v obdobné situaci taktéž Nijmegen. Ani jemu konec letošního ročníku nevycházel podle představ a prohrával jeden duel za druhým. Vše se změnilo až v posledním kole, kdy nečekaně vyhrál na půdě Haagu 3:2 a nyní mu patří třinácté místo. Tento zápas si může už skutečně pouze užít. V posledních letech navíc nikdy s Venlem neprohrál, před dvěma lety dokonce na jeho půdě vyhrál.

Větší ztráty hráčů hlásí na hostující straně. Disciplinární trest za karty nepustí na trávník Areka Radominského a také Ramona Zomera. Zranění pro změnu trápí Lasseho Schoneho a Nielse Wellenberga. To marodka Venla zůstala stejná jako v minulém kole. Chybět tedy bude náhradní brankář Dennis Gentenaar, útočný mladík Michael Uchebe a obránce Frank van Kouwen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Na Spartu Roterdam čekají v samém závěru soutěže dva veledůležité souboje a pokud se chce vyhnout baráži, musí se proti Utrechtu prosadit. K tomu určitě doufá, že ani Tilburg či Den Haag nezabodují a jejich ambice se proto zvýší. Sparta v současnosti okupuje šestnáctou pozici a ztrácí bod na Den Haag. Vzadu ovšem ještě stále číhá s tříbodovým odstupem právě Tilbug. Nicméně na outsidera rozhodně nic lehkého nečeká, s Utrechtem se body nesbírají.

Osud Sparty může být zpečetěn už po tomto kole. Den Haag totiž přivítá na svém stánku úplně poslední Waalwijk a pokud se nestane něco neočekávaného, bez větších problémů by měl uhájit minimálně jednobodový odstup. To by ale Sparta musela Utrecht porazit a ten zaručeně nechce dát svou kůži zadarmo. Bojuje o udržení v nelepší osmičce a čtyřbodový náskok zatím nemusí být dostatečný.

Utrecht by se k tomu ještě rád popral o šesté místo s Heracles a odevzdávat body zadarmo by se mu mohlo vymstít. Sparta si vše zkomplikovala díky prohře s Tilburgem, z následného těžkého losu nevytěžila téměř nic. A ruku na srdce, proti Alkmaaru, Feyenoordu či Twente se to opravdu čekat nedalo. Utrecht po dvou prohrách v řadě dokázal obrátit kartu. V přímém souboji s Groningenem uhrál cenný bod, což se mu v podstatě hodilo do krámu.

Loni dokázala Sparta v domácím prostředí soka udolat 1:0 a něco podobného by jistě ráda zopakovala také nyní. Domácí trenér Ton Du Chatnier možná nebude moci využít služeb Alje Schuta, jinak ovšem nebude postrádat žádná další jména. "Sparta je velký klub. Dokáže ohromně bojovat. My však chceme tyto dva duely před případným play-off zvládnou a získat tedy klid i sebevědomí," klade si za hlavní cíl velezkušený stratég.

Sparta nedokázala v domácím prostředí zvítězit už čtyřikrát po sobě, nyní je tedy třeba konečně potěšit fanoušky a ukázat se v tom pravém světle. Mohla by využít standardních situací, Utrecht totiž velmi často fauluje a dvojice Nana Asare a Tayshaun Prince získala dokonce nejvíce žlutých karet v celé sezóně (oba po deseti). "Venku se nám hraje, u nás totiž máme fantastické publikum. Teď se ale na to vymlouvat nemůžeme," dodal Du Chatnier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.40 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Již v tomto kole si může Haag zajistit záchranu, případně k ní udělat mimořádně velký krok. V domácím prostředí totiž přivítá poslední Waalwijk a nic jiného než výhru prostě nebere. To si uvědomují také všichni hráči, kteří dají do zápasu zcela jistě vše.

Nyní patří Haagu patnáctá příčka, a tak věří, že jí udrží až do konce ročníku. Jeho situace mohla být o poznání radostnější už před týdnem, kdy hostil nepříliš silný Nijmegen. Bohužel ale opět potvrdil, že je před vlastními fanoušky velmi slabý. Vždyť jako jedinému celku z celé soutěže se mu daří o poznání lépe venku, kde dosud vybojoval o tři body více, než na domácím stadiónu.

Na tuto statistiku se ale nechce nyní příliš ohlížet a rád by udělal svým příznivcům velkou radost, jelikož se jedná o poslední letošní zápas na jeho svatostánku. O motivaci má tedy postaráno, teď je jen na Haagu, v jakém světle se předvede. Situace okolo zraněných fotbalistů se v táboře kouče Attevelda vůbec nelepší. Mimo hru stále zůstávají Aleksandr Rankovič, Robert Zwinkels a Mitchell Pique. K nim se nově ovšem přidávají také suspendování Karim Soltani a Ahmed Ammi.

Sestup v případě Waalwijku je již definitivně zpečetěn. Proto všichni očekávají, že v Haagu už nebude klást příliš velký odpor. Hráči ale podobnou možnost vyvracejí a i nadále se chtějí srdnatě rvát o každý prvoligový bod, které v následujících měsících určitě získávat nebudou.

Waalwijk sice v předminulém kole porazil vysoko a nečekaně Vitesse, jenže v týdnu opět tvrdě narazil, když si odvezl porážku 1:4 z Almela. V Haagu naposledy vyhrál téměř před šesti lety, a tak se mu příliš šancí nedává. K dispozici nebude pouze obránce Wouter Gudde.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - Roda JC  (neděle 14:30)
Vitesse ani Roda se už nemusejí výrazně stresovat a budou pouze bojovat o vylepšení své pozice. Mělo by se tedy proto spíše hrát v přátelském duchu. Vitesse je prozatím na třinácté pozici s dostatečným pětibodovým odstupem na barážové místo a stačí mu tak tedy získat bod. A k tomu navíc musí být Sparta stoprocentní. Roda se osamostatnila na desáté pozici s pětibodovým náskokem na Heerenveen, na devátou Bredu jí chybí již čtyři body a prakticky není co řešit.

Roda zabrala hlavně v poslední čtvrtině sezóny a díky obdivuhodné formě utekla sestupu jak čert kříži. Nemusí tak mít v závěru nějaké trable. Sbírala jeden bod za druhým a dokázala vyhrávat, proto se v současnosti dostala přes hranici čtyřiceti bodů. Rodě se daří především doma, venku příliš často nezlobí. Minule před vlastním publikem vyprášila Venlo 4:2, předtím ještě výrazněji nedala naději Waalwijku (5:1) a je proto favoritem i nyní.

Arnhem se uklidnil výhrami nad Groningenem a Tilburgem, i přes vysokou prohru na půdě Waalwijku nemusel řešit nic vážného. V předchozím duelu obral před vlastními fandy o cenné korálky také Bredu a proto si bez problémů hlídá svou pozici. Naposledy dokázal na vlastním stánku vyprovodit soupeře ze světa v poměru 3:0, teď se ale rozhodně nedá výsledek odhadovat předem. Letos se v Kerkrade hrálo velice divoce a hosté nakonec po boji zvítězili 4:3.

V tomto Limburském derby ale může být mávnutím kouzelného proutku vše jinak, proto se výsledek dá tipovat vskutku těžko. Kouč hostů bude v kádru postrádat Madse Junkera, jinak ale zřejmě může libovolně míhat se sestavou. "Ještě rozhodně nemáme nic jistého, musíme se snažit až do samého závěru. Na druhou stranu ale dám příležitost i ostatním, chtějí se též ukázat a mohou vyletět nahoru třeba v příštím ročníku," vyjádřil se Bos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.22 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - FC Groningen  (neděle 14:30)
PSV se definitivně může rozloučit s nadějí bojovat o titul a na 99% vypadlo též z boje o Ligu mistrů. Oběma vedoucím týmům totiž bude stačit získat jediný bod ze dvou duelů a to se u takto zkušených protivníků dá téměř s jistotou očekávat. K tomu musí být PSV stoprocentní a v současné formě, kdy téměř pořád remizuje, to v žádném případě nebude procházka růžovým sadem. Nyní k tomu vyzve na souboj Groningen, který se pere o baráž o Evropskou ligu.

PSV definitivně ztratilo motivaci po remíze s Feyenoordem a tušilo, že titul i Liga mistrů je na hony vzdálena. Těžký los v závěru sezóny mu určitě nenahrál a proto předchozí zbytečné ztráty se slabšími protivníky mrzí dvojnásob. O více tedy jde spíše Groningenu, který má o motivaci postaráno. Za určité shody okolností si už totiž v závěrečném kole nebude muset dělat těžkou hlavu a uklidnit se tedy už o tomto víkendu.

PSV tedy nedávno remizovalo s Feyenoordem a poté nedokázalo získat všechny body ani v Heerenveenu, bodový účet se proto výrazně nenavyšuje. Groningen po nelichotivé prohře v Arnhemu doma udolal Tilburg a naposledy si odvezl cenný korálek z půdy Utrechtu. Na rozdíl od protivníka má tedy na co navazovat. Avšak hostům se na Philips Stadionu úplně nedaří, prohráli zde třikrát v řadě. Většinou se hraje hodně otevřený a gólový fotbal.

Trenér domácího celku Fred Rutten chce v závěru sezóny alespoň nápravu morálky: "Očekávám, že hráči budou chtít odčinit nevydařené výsledky, které nás stály titul. Chceme pro naše fanoušky důstojný konec sezóny," uvedl. Marodku však příliš řešit nemusí. Ohrožený start má pouze Carlos Salcido a k dispozici nejsou Danny Koevermans s Marianem Kovačevičem. "V poslední době jsme dělali dětinské chyby, to musí ze hry zmizet," je před závěrem sezóny nekompromisní Rutten.

Do Utrechtu jsme přijeli vyhrát, bohužel se to nepovedlo. Proto musíme sbírat body také jinde. Duel s PSV bude hodně složitý, vzhledem k jeho postavení a situaci však šance určitě existuje," je si jistý Ron Jans. V sestavě mu budou chybět Sepp De Rozver, Petter Andersson, Ondřej Švejdík, Jeffrey Rijsdijk (koleno), Danny Holla, Morten Nordstrand (třísla), Theo Lucius a Mike Zonneveld (Achillova šlacha). Početnou marodku k tomu mohou doplnit také Luciano da Silva a Fredrik Stenman, o jejich startu se rozhodne až v neděli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.40 - 7.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Dvě kola před koncem ztrácí Alkmaar na vysněné čtvrté místo pouhé dva body, a tak se pochopitelně stále nevzdává naděje, že by jej mohl vybojovat. Jenže tento víkend ho čeká hodně nevyzpytatelný soupeř. Willemu jde totiž o holé přežití a takovéto týmy není nikdy radno podceňovat, a to zvláště, když hrají před vlastními fanoušky.

Je to tak, Tilburg potřebuje skutečně velmi nutně vyhrát. Prohra by totiž pro něj znamenala pohřbení veškerých nadějí na záchranu, jelikož nyní ztrácí na patnáctý Haag čtyři body, což je velmi nepříjemný rozestup. Navíc hrozí, že ani případné vítězství by Willemu nikterak nemuselo pomoct. I přesto ale musí jít do utkání s Alkmaarem naplno a bojovat až do konečného hvizdu.

Tento úkol rozhodně ale nebude zrovna z kategorie snadných, a to nejen kvůli velké síle soupeře. V posledních zápasech totiž Tilburg zrovna nezářil, ba naopak. O formu přišel v tu nejméně vhodnou dobu. V minulých kolech si vypracoval pětizápasovou sérii proher, kterou dost možná opět prodlouží. Chybět navíc budou Mehmet Akgun a Gerson Sheotahul.

Alkmaar v lecčems připomíná Ajax. Zatímco ani jednomu klubu příliš nevyšla první část sezóny, v té druhé skutečně září a razantně stoupají tabulkou nahoru. Amsterdamský celek bojuje o titul, AZ sní o čtvrtém fleku, který prozatím drží Feyenoord. Ten však cestuje v tomto kole na půdu vedoucího Twente, a tak je možné, že se bude tabulka značně měnit.

Na stadión Tilburgu má Alkmaar vcelku dobré vzpomínky. Loni tam například nastřílel během 35 minut hned pět branek a nakonec se radoval z výhry 5:2. Hattrickem se blýskl Mounir El Hamdaoui, který bude chtít podobný kousek zopakovat i tento rok. Ofenzíva hostů je ve stoprocentním složení, obrannou řadu ale neposílí kvůli zranění Moisader, zatímco v bráně opět neuvidíme Sergia Romera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.80 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - NAC Breda  (neděle 14:30)
Fotbalisté Heerneveenu si nesplní ani svůj nejnižší cíl a zřejmě neskončí ve vytoužené první desítce. Navíc budou muset výrazně bojovat o jedenáctou pozici. Nicméně v tomto duelu nejde ani tak o ně, jako spíš o jejich soupeře. Bredě totiž chybí na vysněnou osmou příčku pouhý bod a vzhledem k tomu, že Groningen bude hrát na půdě PSV, má ideální možnost ho v tabulce přeskočit a situaci si v závěrečném kole pohlídat.

Breda ztratila ze svého lesku a navíc ještě bude muset hájit devátou pozici, dvě závěrečná kola ji totiž přisoudili velmi těžký los. Domácím se sice nedaří, dokážou však vždy zabrat v tu pravou chvíli a těžkého protivníka udolat. V útočné činnosti je drží Gerald Sibon a trápící se Breda právě může na nepozornost v defenzívě hodně doplatit. Heerenveen je k navíc před vlastními příznivci hodně silný.

Na stánku Abe Lenstra udolal Spartu, která bojuje o záchranu. Minule po přestřelce obral o body favorizovaný PSV a znemožnil mu proto hrát o ligový primát. Heerenveenu se na Bredu daří, doma jí už šestkrát v řadě porazil a k tomu byl vždy hodně suverénní, prolomit sérii proto bude hodně těžké. Breda bodovala čtyřikrát v řadě a důležitý bod získala proti Feyenoordu, avšak v boji o Evropskou ligu výrazně mrzí minulá remíza v Arnhemu.

"Chceme, aby se na naší hru dalo dívat," dává si jasný úkol domácí kouč Jan Everse. Ten nebude mít v nedělním vystoupení k dispozici Christiana Grindheima a Mika Väyrynena. Filipa Djuričiče by měl nahradit Pavel Wojciechowski. "Djuričičovi to teďka příliš nejde, tak padla volba na Pavla," vysvětluje svůj krok Everse. Fit už je český krajánek Michal Papadopulos, na lavičce kvůli chřipce zatím zůstane Kristian Bak-Nielsen

Kouč hostů Robert Maaskant dobře ví, jak je pro celou Bredu závěr sezóny důležitý. Máme před sebou poslední dva neskutečně těžké duely a nebude rozhodně lehké se do nejlepší osmičky probojovat. Jenže mi rádi bojujeme a řešíme téměř neřešitelné situaci," snaží se za hlavu hodit nepříznivý los Maaskant. Do zápasu může poslat uzdraveného forvarda Leonardo. (kotník), otazník však visí nad startem Csaba Fehéra (podkolenní šlacha).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord vehementně bojuj o čtvrtou příčku a již několikrát ukázal, že je schopen čelit i těm největším týmům v celé Eredivisii. A Twente je prozatím tím největším. Domácí výběr nedokázal v předchozím zápase vybojovat ani bod na půdě Alkmaaru a jeho náskok na dotírající Ajax je tak pouhý bod. Feyenoord však nesmí též zaváhat, Alkmaar je totiž na dohled.

Twente sice už s jistotou bude hrát minimálně baráž o Ligu mistrů a obhajoba vicemistra mu už zřejmě neunikne, na druhou stranu ale chce více. Ligový primát totiž na kontě zatím nemá a byl by pro něj historickým úspěchem. Twente postupovalo přes lehčí soupeře jako po másle, někdy ovšem kolaps musí přijít a Alkmaar je v současnosti v opravdu dobré formě. Doma s Feyenoordem se Enschede příliš nedaří, naposledy s ním uhrálo remízu 1:1

Feyenoord díky skvělým výsledkům z poslední doby drží překvapivě dobrou pozici a navíc se popere také o ligový pohár. Za svými zády nechal několik favoritů a jedním z nich bylo právě Twente. Hosté se začínají probouzet též v útočné činnosti, po třech bezbrankových remízách v řadě totiž byla k vidění jasná výhra nad Spartou a tedy i určité oživení.

Kouč Steven McClaren si dobře uvědomuje, jaký úkol na jeho svěřence čeká. Nechce je však před klíčovým výkopem příliš stresovat. "Feyenoord je skvělý tým s dobrými hráči, který chce vyhrát každý zápas," charakterizoval soupeře. "My však musíme ukázat svůj charakter. Důležitá bude síla okamžiku a agresivita," popisuje možné atributy úspěchu. Na trávník nebude moci poslat Nickyho Kuipera a Cheicka Tiotého, nastoupit by však mohl Theo Janssen. .

Šéf hostů Mario Been má radost, že právě jeho tým má možnost ovlivnit bitvu o titul, pro něj osobně je však prioritou čtvrté místo: "Komplikace se zrodila po několika remízách, nyní musíme držet krok s kýmkoliv. Klopýtnutí Alkmaaru už očekávat nemůžeme," chce být silný v kramflecích Been. Do zápasu nemůže nasadit vykartovaného Andre Bahiau a zraněného Rona Vlaara. "Soupeři to vůbec neulehčíme," vyhlašuje bojovná slova dánský forvard Jon Dahl Tomasson.
FC Twente - pravděpodobná sestava:
Boschker - Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama, Ruiz, Vujicevic - De Jong, Nkufo, Stoch.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Schenkeveld, De Vrij, Hofland, Van Bronckhorst - El Ahmadi, Bruins, Fer - Wijnaldum, Tomasson (Makaay), Cissé.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.90 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente32255259:2380
2.AFC Ajax32254398:1979
3.PSV Eindhoven32228268:2774
4.Feyenoord Rotterdam321612448:2760
5.AZ Alkmaar321841060:3358
6.Heracles Almelo321651150:4353
7.FC Utrecht321310934:3149
8.FC Groningen321371244:4346
9.NAC Breda321291142:4745
10.Roda JC321251548:5641
11.SC Heerenveen321131842:5836
12.NEC Nijmegen32891534:5333
13.SBV Vitesse32871734:5531
14.VVV Venlo326111539:5629
15.ADO Den Haag32691732:5527
16.Sparta Rotterdam32681829:6026
17.Willem II32722334:6423
18.RKC Waalwijk32502729:7415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Feyenoord Věřim, že Feyenoord na hřišti haluzářů neprohraje

AFC Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

dnes s najvyssou pravdepodobnost Twente vyhra, ...v obrane Feyenoordu su urcite absencie Bahia a Vlaar, a ani fanusikovia by neboli nadseni, keby sa Ajax dostal na prve miesto ... skor Twente zakopne v Brede, kde ma Ajax aj svojho byvaleho hraca - zaloznik Robbert Schilder, ktory strelil druhy gol proti PSV - vtedy Breda doma vyhrala 2:1 ... .....a teda nech titul vyhra lepsi, teda Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušci Feyenoordu by možná rádi nebyly, ale sám trenér Mario Been řekl, že fanoušci musí pochopit, že potřebují body, aby se udrželi na čtvrté pozici, která zaručuje Evropskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

nema nahodou uz Feyenoord istu ucast v EL ???, ...kedze hra finale KNVB s Ajaxom, pricom Ajax by mal hrat LM(pripadne predkolo LM) ... btw. treneri uz toho nahovorili vela, bude zalezat na tom, co budu mat hraci v hlavach

Reagovat
smazaný uživatel

jn, to jsou ty zaručený informace od trenérů Pokud to je tak jak stata říká, tak myslím, že to v hlavě ti hráči mají a stejně to přeju Ajaxu za tu stíhací jízdu

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, každopádně by se jim to mohlo později vrátit - > boží mlýny melou pomalu, ale jistě Věřim, ale že Feyenoord nic nenechá náhodě a uhraje bodík či bodíky

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitní tipy na http://protip.snadno.eu/

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX konečne musia ten titul urvať

Reagovat
Virtuos

PSV ešte zabojovať

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes sa rozhoduje o titule.

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidím

Reagovat
smazaný uživatel

zas ta držka na fotce Feye urve bod! Ajax překročí 100 vstřelených gólů

Reagovat
smazaný uživatel

a remizuje 2:2

Reagovat
Paddy

at ho feye klidne urve a ve finale vas porazi

Reagovat
smazaný uživatel

porazit nás v jednom zápase může, ale v součtu dvou zápasů ten pohár vyhrajeme my

Reagovat
fantomas

Hm, Labyad to trefil fakt parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi sa potvrdzuje to, čoho sa fans Ajaxu obávali, že to Feyenoord v Enschede vypustí, za celý polčas hrali na súperovom ihrisku snáď 3 minúty, absolútny nezáujem o hru a o útok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele