základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:0

Ajax měl možnost probojovat se na první místo tabulky, potřeboval k tomu však dvě věci. Nakonec se ovšem vyplnila pouze jedna, a tak stále zůstává až jako druhý. Heracles sice bez nějakých problémů rozdrtil, vedoucí Twente ale doma proti Feyenoordu nezaváhalo, a proto vše rozhodne až úplně poslední ligové kolo.

Nějaká vyrovnaná bitva se rozhodně nedala očekávat. Almelo už před úvodním hvizdem každý odsoudil do role jasného outsidera, což se ovšem také potvrdilo. Ajax se snažil hlavně rychle vstřelit branku, aby mohl hrát s potřebným klidem.

Nakonec na úvodní trefu skutečně nemusel čekat nijak dlouho. Dočkal se jí totiž už ve 20. minutě. Van der Wiel parádně nacentroval z pravé strany, na míč si naskočil záložník Siem De Jong a hlavou poprvé v zápase skóroval. Heracles ale mohl vcelku brzy vyrovnat, jenže po rohovém kopu Overtooma nemířil přesně Everton.

Naopak osm minut před přestávkou opět zaúřadovali domácí borci a vstřelil druhý gól. Do černého opět mířil De Jong, kterému tentokrát k zakončení výrazně pomohl Luis Suárez. Od této doby už Almelo výrazně polevilo, jelikož tušilo, že zápas je z velké části rozhodnutý. Blízko třetí brance se ocitnul Marko Pantelič ještě před přestávkou, ovšem chyběla mu přesnost.

Po změně stran sice musel zůstat domácí gólman Marten Stekelenburg stále ve střehu, střelecké pokusy hráčů Heraclesu však příliš nebezpečně nepůsobily. Většina z nich postrádala hlavně přesnost. Nejnebezpečněji vypadala asi hlavička Marka Vejinoviče, která ovšem také mířila vedle.

Zápasu dal konečnou podobu dvěma přesnými zásahy zkušený kanonýr Marko Pantelič. První z nich přišel v 59. minutě, kdy srbský útočník dostihl dlouhý míč Vertonghena a následně přeloboval brankáře Pieckhagena. Ten musel lovit ze své sítě i o čtyři minuty později. Tentokráte Pantelič dorážel míč do sítě po hlavičce Alderweirelda, která se zastavila o tyčku. Ajax již následně bez problémů dovedl utkání do zdárného konce.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

3:0

Reagovat
afc ajax

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele