základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 0:3

Sparta Rotterdam se může definitivně rozloučit s nadějí na pohodlnou záchranu a i když v podstatě po celou dobu nefigurovala v zóně sestupu, během několika kol má napříjemnou jistotu. Nyní bude záležet na tom, jestli půjde do druhé ligy přímo, nebo si ještě zahraje baráž. Na závěr totiž pojede na půdu Groningenu, který musí bojovat o baráž o Evropskou lizu a pro něj jsou tedy tři body skoro nutností. Utrecht si výhrou zajistil umístění do sedmé pozice.

Může k tomu také s Heracles bojovat o šestou příčku, ztrácí na něj totiž pouhý bod. Jisté ovšem je, že právě s tímto výběrem se utká v baráži o pohárovou Evropu, takže v podstatě na konečném umístění tolik nezáleží. Utercht přitom Spartu nezdolal rozdílem třídy a měl i trochu štěstí. Rozhodující moment diváci viděli ke konci druhého poločasu, kdy Rydell Poepon neproměni penaltu a promarnil velkou možnost na vyrovnání.

Utrecht poté v druhé půli kontroloval hru a během deseti minut přidal další dvě trefy, proto se o výsledek v závěrečné čtvrthodině vůbec nemusel strachovat. Sparta proto ztrácí na patnáctý Den Haag čtyři body a bude proto muset čelit nepříjemnému poslednímu kolu a i zřejmě případné baráži. Rotterdamský celek zahrozil po necelých dvaceti minutách. Střelu Poepona zlikvidoval skvěle Michael Vorm. S dorážkou následně přispěchal Ediuard Duplan, nicméně byl příliš blízko gólmanovi a síť proto nerozvlnil.

Minutu po inkriminovaném okamžiku dokázal ale otevřít skóre Utrecht. Jakob Lensky vyslal nekompromisní ránu, která fantasticky zapadla do levého horního rohu a brankář Aleksander Šeliga se skoro nestačil ani ohlédnout. Sparta propásla obrovskou příležitost v samém závěru prvního poločasu. Michael Worm zastavil ve vápně unikajícího Poepona a k údivu všech uviděl jen žlutou kartu.

Sám faulovaný Popeon jako největší postava domácích se postavil k pernaltě a chtěl se stát zachráncem, jenže to se mu nepovedlo. Worm se vyhecoval a dokázal mířenou střelu do levého horního rohu vyrazit mimo. Po pauze hosté zvýšili v 65.minutě. Po přímeném volném kopu Friese Martense se probojoval k balónu Van Wolfswinkel a krásně přeloboval Šeligu. O deset minut později pak stanovil konečný výsledek na 0:3 Erixon Danso.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele