základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 2:0

Twente Enschede zvládlo veledůležitou bitvu s Feyenoordem a stále drží všechny trumfy v rukávu. Po tradičně dobrém výkonu a standardní střelecké potenci udolal čtvrtý celek tabulky Feyenoord. Stále tak má jednobodový odstup od dotírajícího Ajaxu, který je na jaře naprosto k nezastavení. Twente proto potřebuje udělat už jenom jeden krok. V posledním kole udolat Bredu a oslavit tak svůj druhý titul v historii po neuvěřitelných třiaosmdesáti letech.

Feyenoord si naopak zkomplikoval cestu za čtvrtým místem a v současnosti ho o bod přeskočil Alkmaar. Mezi střelce se opět zapsal vybroušený diamant Twente Blaise N'Kufo, v polovině druhého poločasu ho doprovodil polský ofenzivný záložník Miroslav Stoch. Ten se na závěr sezóny dostal do obdivuhodné formy a též střílí jednu branku za druhou.

Feyenoord v posledním kole přivítá Heerenveen a stále může živit naději na čtvrté místo zajišťující přímou účast v Evropské lize, Alkmaar totiž na závěr přivítá PSV Eindhoven a to rozhodně nebude snadné sousto. Domácí soupeře naprosto zatlačili na jeho polovinu a pohledným fotbalem mu postupně ubírali cenné síly. Twente mělo rozhodně větší motivaci, navíc udrželo nervy na uzdě a proto získalo tři body zcela zaslouženě.

Do první vážně příležitosti se v domácím dresu probojoval Bryan Ruiz, kterého uvolnil Dwight Tiendalli. Jeho rána z deseti metrů ale branku o malý kousek minula. Costaričan hned na to chtěl zaváhání napravit a po nadýchaném centru Ronnieho Stama hlavičkoval na gólmana Erwina Muldera. Ten ale bez sebevětších potíží ukryl balón v náručí. Mulder se hned na to musel dvakrát blýsknout proti Kennethu Perezovi.

Nejprve po střele Theo Janssena zlikvidoval jeho dorážku, následně po pasu Ruize si poradil též s jeho střeleckým pokusem. Nicméně pět minut před pauzou po přihrávce Ruize se domácí radovali, bez větších problémů pokořil Muldera mířenou ranou N'Kufo. Po pauze udělal obrovskou hrubku obránce Bart Schenkeveld a předložil lahůdku pro Ruize. Ten kolmicí uvolnil Peréze, jeho dělovku ale dokázal Mulder vyrazit nad branku.

Hosté si vypracovali jedinou příležitost po hodině hry, střelu Luigiho Bruinse ovšem dokázal zlikvidovat gólman Sander Boschker. V 68. minutě zvýšil na 2:0 Stoch, jež zužitkoval přenádhernou přihrávku od aktivního Peréze. Tři minuty před závěrečným hvizdem mohl ještě nyvýšit Douglas, jeho hlavička však šla těsně nad.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

1 :2

Reagovat
smazaný uživatel

Miroslav Stoch (SVK) dal tento rok (2010) naozaj rozostrielal - strelil svoj prvý gól v Eredivisie

Reagovat
smazaný uživatel

Miroslav Stoch (SVK) sa tento rok (2010) naozaj rozostrielal - strelil svoj prvý gól v Eredivisie (takto to malo byt napisane)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele