základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
2 : 5
(1:3)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Roda JC 2:5

Roda Kerkrade stále pokračuje v neskutečné krasojízdě a podle mnohých odborníků předvádí nejhezčí fotbal v lize. Téměř ve všech zápsech padá hodně branek, Roda vyznává útočný styl hry a navíc sbírá body. Ty jí před posledním kolem zajistily alespoň malou naději dostat se mezi nejlepší osmičku, kde by si ještě zahrála kvalifikaci o Evropskou ligu. Arnhem klesl v tabulce na čtrnáctou pozici, nemusí už však řešit problémy se záchranou.

Roda vlétla na soupeře jako uragán a už po půl hodině hry vedla 3:0, nicméně krátce po začátku druhého dějství si situaci zkomplikovala. Dvakrát inkasovala a musela čelit náporu domácích. Ovšem v závěrečné dvacetiminutovce se dvakrát trefil Mads Junker a zařídil proto svému týmu vysoké vítězství. Roda ale přesně ukázala, na kom stojí jejich hra. Tou vyvolenou trojicí jsou právě Junker s Martinem Skoubem a dvougólovým střelcem Willemem Janssenem.

Hosté se dostali do vedení již ve 4. minutě, kdy se po výborném pressingu dostal k balónu Junker a ve vápně uvolnil právě Janssona, který zblízka neměl problém se zakončením. O deset minut později centroval téměř ze stejné pozice Boldizsar Bodor a v podobném postavení se ocitl též Janesen. Ten tentokráte rozvlnil síť halvou a dal svou druhou branku v zápase. Domácí mohli snížit po dvaceti minutách hry, ovšem Kaya mířil příliš doprava.

Třígólový náskok hostům zařídil ve 30.minutě Skoubo. Toho uličkou uvolnil nejlepší muž na hřišti Junker a Skoubo neměl vůbec žádný problém zakončit - 0:3. Jenže ještě do poločasu vykřesal pro Arnhem jiskřičku naděje Onur Kaya, který se trefil z dobrých 20 metrů z přímého volného kopu do pravého horního rohu. Kaya byl celkově ústřední postavou Vitesse, sedm minut po pauze přihrál na druhý a poslední trefu domácích.

Jeho centru využil Alexander Büttner a svižnou ranou pokořil brankáře Przemyslawa Tytona. Nicméně když už to vypadalo na tlak Vitesse, přišla odpověď hostů. Janssen se uvolnil ve vápně a ranou po zemi zvýšil náskok Rody. Pak si ještě v nastaveném čase naběhl na skvělou přihrávku Janssena z kraje vápna a pokořil bezmocného Pieta Velthuizena popáté. V příštím kole bude chtít vybojovat závěrečné tři body doma s Tilburgem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele