základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 3:1

PSV Eindhoven dokázal konečně po několika mizériích vybojovat tři body, a i když se nakonec bude muset smířit se třetím místem, závěr sezóny úplně nudný nebude. V posledním kole se totiž popere o body na půdě Alkmaaru, kterému jde o Evropskou ligu a bez tří bodů to pravděpodobně nepůjde. Groningen ale zase tolik smutnit nemusí, stále si drží osmou pozici a pokud zvítězí na závěr se Spartou, zajistí si účast v baráži o Evropskou ligu.

Eindhoven se po dlouhé době prosadil halvně v útočné činnosti a osvěžil si tedy ofenzivní fotbal, který především na začátku poslední čtvrtiny sezóny příliš nepraktikoval. Přitom Groningen vstoupil do zápasu jako z partesu, už po třech minutách hry šel o vedení. Avšak v půlce úvodní části bylo srovnanáno a krátce po začátku druhého poločasu PSV otočilo. Poté si hlídalo situaci a pět minut před koncem zasadilo závěrečný úder.

Eindhoven se sice musí definitivně rozloučit s Ligou mistrů i pro tento ročník, nicméně vylepšil své loňské čtvrté místo, a proto až zase tak zapckaná sezóna to nakonec není. Hosty dostal do vedení ve třetí minutě Tim Matavz, který ze solidní vzdálenosti zamířil přímo do pravého horního rohu a gólman Andreas Isaksson se mohl pouze ohlédnout, byl naprosto bezmocný. V dalším průběhu nebyli vidět vážnější šance, domácí ale brzy srovnali.

Ve 25. minutě z velmi podobné vzdálenosti vypálil Zakaria Labyad a balón pouze zaplachtil za gólmana Briana van Loo - 1:1. Eindhoven poté ještě hrozil v závěru prvního dějství, kdy se poprvé na světle ukázal Balasz Dzsudzsak. Avšak s jeho střelou si ještě nyní skvěle poradil Brian van Loo. Těsně před pauzou mohl hostům vrátit vedení Thomas Enevoldsen, nicméně v zakončení byl příliš zbrklý a tak poslal balón nad pravou spojnici. Eindhoven zaúřadoval tři minuty po pauze, konkrétně právě Dzsudzsak.

Daley Blind fauloval Stanislava Manoleva, který se pak ujal zahrávání přímého volného kopu. Z něho našel volného maďarského záložníka a ten přízemní ranou otočil výsledek. PSV se mohlo uklidnit již po hodině hry, po chytrém průniku Orlando Engelaara se ve vápně ocitl právě Labyad, jenže Brian van Loo senzačně jednou rukou míč zastavil a ještě ho ukryl v náručí. Eindhoven přeci jen vsítil třetí trefu, v 84. minutě napálil střídající Stijn Wuytens tyč a Labyad dorážkou bez větších problémů dopravil balón do sítě.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele