základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 4:0

Po dnešním zápase s Waalwijkem bude v táboře Haagu hodně veselo. ADO si totiž vysokou výhrou 4:0 zařídil záchranu, a tak jej uvidíme mezi elitou i příští rok. To hosté takové štěstí nemají, jelikož na jejich posledním místě se nic nezmění.

Domácí fotbalisté hned na začátku zápasu převzali otěže zápasu a Waalwijk za celých devadesát minut pořádně k ničemu nepustili. Navíc již v 15. minutě šli do zaslouženého vedení. Ještě před tím byl ovšem velmi blízko brance Luijckx, který sice vypálil z velké dálky, i přesto mířil jen těsně nad. Poté ale přišla gólová trefa Derjicka. Ten si naskočil na centr Verhoeka a hlavou poslal míč do levého dolního rohu Levitovy brány.

Krátce na to přišla jedna z mála šancí Waalwijku. Benschop napřáhnul z dobrých 25 metrů, jenže zrovna slavně to nedopadlo. Poté však Haag opět udeřil. Buijs hodil dlouhý aut až do pokutového území, kde byl Oper zatahán Guddem za dres a rozhodčí odpískal penaltu. Její exekuci si vzal na starosti Luijckx a v poklidu dokázal skórovat.

Po změně stran se domácí fotbalisté prosadili dokonce potřetí. Dustley Mulder se dopustil obrovské chyby, když v šestnáctce daroval míč Verhoekovi, který sice na Levitu ještě nevyzrál, k dorážce se ale dostal Oper, který již mířil přesně.

Hostující Idabdelhay chtěl alespoň snížit, jenže k úspěšnému zakončení byl daleko. Tři minuty před koncem dal gól na 4:0 Buijs. Ten se objevil v podobné pozici jako předtím Oper a také on byl při zakončení bezchybný, a tak si Haag mohl užívat příjemný pocit z veledůležitého vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele