základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Venla se po tomto vítězství definitivně zachránili a v posledním kole budou bojovat o umístění. V přímém souboji o dvanáctou příčku dokázali před domácím publikem zdolat Nijmegen a stáhli jeho náskok na pouhý bod, ve vyrovnaném chvostu tabulky proto poskočili na třináctou pozici.

Nijmegen ale příliš smutnit nemusí. Jedenáctá pozice je sice nadobro ztracena, v závěrečném kole však má o motivaci postaráno a chce udržet stávající dvanáctou.

Venlo po dlouhé době dokázalo také doma vyhrát a potvrdit roli týmu, kterému naprosto vyhovuje rodinné zázemí na vlastním stadionu. Venlo ještě mohlo být v ohrožení baráže, po tomto kole se to ovšem změnilo a nyní už může pomýšlet, jak se rozloučí se sezónou. Hrdinou zápasu se stal útočník Ruud Boymans, který nejprve otevřel skóre po deseti minutách hry a po hodině svou druhou trefu definitivně zajistil Venlu tři body.

Venlo mohlo oslavit také další velký primát, v jeho dresu totiž odehrál svůj 317. zápas obránce Sjors Verdellen a tímto kláním zde dovršil desetiletého působení, což je v Nizozemsku vskutku rarita. Venlo se dostalo do vedení hned po první šanci zápasu. Po přihrávce Achmeda Ahahouie se do balónu opřel pravačkou Boymans a nechal vyniknout gólmana Gabora Babose, nicméně s jeho dorážkou nemohl gólman dělat nic - 1:0.

V půlce úvodního dějství měl Nijmegen obrovskou možnost srovnat. Po pasu Brama Nuytincka na reprezentanta Burundi Saidiho Ntibazonkizy ovšem zazvonila po jeho tvrdé střele na celý stánek pouze tyč. Venlo mohlo jít do vedení sedm minut před puazou, kdy se na křídle krásně uvolnil Ruben Schaken a vyzval ke skórování Boymana, jenže jeho projektil z deseti metrů šel mimo a stav se proto až do konce neměnil.

Chuť si ale spravil v 61. minutě, kdy se po dlouhém centru Schakena perfektně napřáhl a nekompromisní ranou brankáře Babose překonal. V podstatě to byla jediná možnost v celém druhém poločase. Pozornost se proto spíše zaměřila na obránce Sjorse Verdellena. Ten byl totiž vystřídán v samém závěru zápasu a poté uvedl, že už smlouvu se stávajícím týmem neprodlouží a po dlouhé době asi klub opustí. Venlo na závěr hraje ve Waalwijku, Nijmegen přivítá Ajax.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele