základní část, 33. kolo
18.04.2010 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - NAC Breda 0:0

Fotbalisté Heerenveenu uhráli v domácím prostředí bod s Bredou a po velmi nemastném neslaném fotbale si tak oba výběry rozdělily po bodu. Breda se bodově dotáhla na osmý Groningen a zachovala si teoretickou naději na účast v baráži o Evropskou ligu. V závěrečním kole to ale rozhodně nebude mít jednoduché, Twente totiž bojuje o titul a musí bezpodmínečně vyhrát. Heerenveen si udržel jedenáctou pozici a už jí opustit nemůže.

Heerenveen má čtyři body náskoku před dotírajícím Nijmegenem, na desátou Rodu už ztrácí sedm bodů. Ta právě ohrožuje devátou pozici Bredy a pokud zvítězí, pravděpodobně jí v tabulce přeskočí. Přitom domácí výběr propásl obrovskou možnost čtvrthodiny před koncem, kdy se z penaltového puntíku netrefil nejlepší střelec týmu Gerald Sibon. Domácí drželi balón velmi často na kopačkách, ovšem na pozornou obranu soupeře nevyzráli.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři spíše rozkoukávali a nic se nedělo, teprve v 18. minutě to poprvé zkusil domácí Geert Arend Roorda. Jeho dobrý pokus ale dokázal brilantně zlikvidovat gólman Jelle ten Rouwelaar. O tři minuty později zahrozil na druhé straně svým průnikem Edwin de Graf, včas ho však odzbrojil brankář Henk Timmer. Od této chvíle se ale diváci na stadionu nudili a dít věci se vskutku začali až patnáct minut před koncem zápasu.

Na křídle se uvolnil Roorda a ve vápně našel volného Beerense, který by zřejmě otevřel skóre. Na pomoc ale přispěchal Robert Schilder a na poslední chvíli poslal Baarense nedovoleně k zemi, ovšem za jakou cenu - červená karta a k tomu jasná penalta. Jenže z nařízeného pokutového kopu Sibon mířil do pravého dolního rohu, kde se s fantastickým zákrokem vytáhl právě ten Rouwelaar a brance proto zabránil.

Hosté si za celý duel vytvořili jedinou příležitost až v samém závěru, paradoxně když už hráli o deseti. V poslední minutě to z dobrých dvaceti metrů zkusil Martin Reuser. Jeho pokus byl sice sražen, spoluhráčům však chyběl k dorážce do otevřené klece pouhý krok. Breda se tedy na závěr sezóny popere o Evropskou Ligu doma s Twente, Heerenveen se pojede rozloučit na stánek De Kupi, kde se utká s Feyenoordem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele